Συνεχης ενημερωση
Ανακοινώνεται από την εταιρία ότι στις 12 Ιουνίου 2008 συνήλθαν στην προγραμματισμένη Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση οι μέτοχοι της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΛΩΔΙΑ Α.Ε. στην οποία παρέστησαν τρις (3) μέτοχοι κάτοχοι 18.877.980 μετοχών επί συνόλου 27.262.360, ήτοι ποσοστό 69,24% και επί των θεμάτων της ημερησίας διατάξεως ομόφωνα αποφάσισαν : 
1. Την έγκριση των ετήσιων οικονομικών καταστάσεων της χρήσεως 2007, μετά των έπ΄ αυτών εκθέσεων του Διοικητικού Συμβουλίου και των Ελεγκτών. 
2. Την απαλλαγή των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και των ελεγκτών από πάσα ευθύνη για τη χρήση 2007. 
3. Την έγκριση της διάθεσης των καθαρών κερδών της χρήσεως 2007 και τη διανομή μερίσματος 0,13 ευρώ ανά μετοχή. Δικαιούχοι μερίσματος είναι οι κάτοχοι Ονομαστικών Μετοχών της εταιρείας, στη λήξη της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών την 19/6/2008. Από τις 20/6/2008 οι μετοχές μας θα διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο χωρίς το δικαίωμα μερίσματος χρήσης 2006. Η πληρωμή του μερίσματος θα γίνεται από το δίκτυο της ALPHA BANK από την 30/6/2008 μέχρι το τέλος του έτους. 
4. Την εκλογή ως ορκωτού ελεγκτή για τη χρήση 2007 της ελεγκτικής εταιρίας ERNST & YOUNG, με αμοιβή σύμφωνη με την προσφορά της. Τακτικός Ορκωτός Ελεγκτής ορίζεται ο κ. Γεώργιος Αναστόπουλος (ΑΜ ΣΟΕΛ: 15451) και αναπληρωματικός ο κ. Νικόλαος Αργυρού (ΑΜ ΣΟΕΛ:15511). 
5. Την εκλογή ως μελών του νέου Διοικητικού Συμβουλίου, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.3016/2002 περί εταιρικής διακυβέρνησης όπως τροποποιήθηκε με τον Ν.3091/2002, των κάτωθι: 
1.- Ιωάννη Μπατσόλα , 
2.-Κωνσταντίνου Λάϊου, 
3.- Περικλή Σαπουντζή, 
4.-Ανδρέα Κυριαζή, Μη εκτελεστικού και ανεξάρτητου μέλους 
5.-Ανδρέα Κατσάνου, 
6.-Μιχαήλ Διακογιάννη , 
7.-Γεώργιου Στεργιόπουλου , 
8.-Wiedenmann Rudolf, 
9.-Ευστάθιου Στρίμπερ, Μη εκτελεστικού και ανεξάρτητου μέλους 
10.- Ιωάννη Σταυρόπουλου, 
11.-Ronald Gee, 
12.-Ιάκωβου Γεωργάνα 
Η θητεία των μελών του νέου τούτου Διοικητικού Συμβουλίου, αρχίζει από της επομένης της εκλογής του και θα λήξει την ημέρα της σύγκλησης της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης του έτους 2009. 
6.Την έγκριση των αμοιβών των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου σύμφωνα με το άρθρο 24 παρ.2 του Κ.Ν. 2190/1920. 
7.Την έγκριση έκδοσης κοινών ομολογιακών δανείων. σύμφωνα με το Ν.3156/2003, συνολικού ύψους μέχρι του ποσού 25.000.000,00 ευρώ τα οποία θα καλυφθούν στο σύνολό τους από τράπεζες και θα χρησιμοποιηθούν, εν μέρει για την αντικατάσταση υφιστάμενου βραχυπρόθεσμου δανεισμού με μακροπρόθεσμο, και εν μέρει για την χρηματοδότηση επενδυτικών προγραμμάτων της εταιρίας. Εξουσιοδοτείται το Διοικητικό Συμβούλιο να ορίσει τους ειδικότερους όρους και τη διαδικασία έκδοσης των δανείων αυτών. Η απόφαση της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης της 14/6/07 εξακολουθεί να ισχύει, δεδομένου ότι δεν έχουν εκδοθεί σε εκτέλεσή της ομολογιακά δάνεια τα οποία να καλύπτουν το συνολικό ποσό που εγκρίθηκε από την ως άνω Γενική Συνέλευση. 
8. Την έγκριση δέσμευσης χρηματικού ποσού ύψους εννιακοσίων τριών χιλιάδων εκατόν τριάντα ένα και πενήντα ευρώ (903.131,50 ευρώ) το οποίο προέρχεται από Έκτακτα Φορολογηθέντα Αποθεματικά της οικονομικής χρήσης του έτους 2007. Το ποσό εξακοσίων σαράντα χιλιάδων εξακοσίων είκοσι επτά ευρώ (640.627,50) θα χρησιμοποιηθεί για την κάλυψη της ίδιας συμμετοχής της επένδυσης που υλοποιεί η εταιρεία στα πλαίσια του Ν.3299/2004- Εγκριτική Απόφαση Υπαγωγής 31629/ΥΠΕ/4/00496/Ε/Ν.3299/2004/30-12-2006 και το υπόλοιπο ποσό των διακοσίων εξήντα δύο χιλιάδων πεντακοσίων τεσσάρων ευρώ (262.504.00) θα χρησιμοποιηθεί για την κάλυψη της ίδιας συμμετοχής της επένδυσης που υλοποιεί η εταιρεία στα πλαίσια του Ν.3299/2004-Αίτηση υπ΄αριθμ.9231/11-12-2007-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ. 
Τα προαναφερθέντα θα εμφανίζονται σε ξεχωριστούς λογαριασμούς στα λογιστικά βιβλία της εταιρείας και δεν θα μπορούν να διανεμηθούν πριν την παρέλευση πενταετίας από την ημερομηνία ολοκλήρωσης των επενδύσεων.
- 
                                09:35 "Ημέρα Καριέρας" της ΔΥΠΑ στα Ιωάννινα: Πάνω 30 επιχειρήσεις με περισσότερες από 1.000 θέσεις εργασίας
- 
                                09:32 Uber: Θα επενδύσει 200 εκατ. δολάρια σε τεχνολογικό κέντρο στην Τουρκία
- 
                                09:30 Ν. Παπαθανάσης: 72,6 εκατομμύρια ευρώ μέσω ΕΣΠΑ για επαγγελματική κατάρτιση σπουδαστών
- 
                                09:25 Όρμπαν: Θα ζητήσω από τον Τραμπ εξαίρεση από τις κυρώσεις για το ρωσικό πετρέλαιο
- 
                                09:17 ΠΑΣΟΚ: Ο κ. Φεύγας θεωρεί πραγματικούς αγρότες τον "Φραπέ" και τον "Χασάπη" και αγνοεί τους τίμιους αγρότες
- 
                                09:13 Κυκλώνας Μελίσα: Σχεδόν 50 νεκροί στην Καραϊβική, καταφθάνει βοήθεια
- 
                                09:11 Μεικτές τάσεις στις ασιατικές αγορές στον απόηχο της συνάντησης Τραμπ-Σι
- 
                                09:05 Siemens και Sidenor: Εξοικονόμηση ενέργειας 46% στο αντλητικό συγκρότημα του εργοστασίου της Θεσσαλονίκης
- 
                                09:00 SELECTED HIDEAWAYS - Η υπερδύναμη στην διαχείριση των ξενοδοχείων
- 
                                08:56 Αναταραχή διαρκείας στο ΠΑΣΟΚ- Ο Τσίπρας "χτίζει" κόμμα
- 
                                Ξεχάστε τον χρυσό, άλλο είναι το πραγματικό μέταλλο της ημέρας
- 
                                Είναι μικρά, κίτρινα και στρογγυλά και μας δείχνουν γιατί δεν λειτουργούν οι δασμοί του Τραμπ
- 
                                FT: Ο Τραμπ ακύρωσε τη συνάντηση στη Βουδαπέστη μετά τις ακραίες απαιτήσεις του Πούτιν - Ένταση στο τηλεφώνημα Ρούμπιο-Λαβρόφ
- 
                                Η "Οικονομία των Καφενείων" δεν είναι αστείο
- 
                                Τι βλέπει ο Ε. Μυτιληναίος και αγοράζει Metlen
- 
                                Πόσο μα πόσο λείπουν στη χώρα μας και άλλες Τυχεροπούλου, και άλλα τέτοια διαμάντια!
- 
                                Ρευστότητα, επέκταση, κερδοφορία - Ο τριπλός άξονας του ΟΛΠ
- 
                                Γιατί οι κυρώσεις Τραμπ σε Lukoil και Rosneft δεν έχουν αντίκρισμα
- 
                                ΕΛΤΑ: Το λουκέτο σε 204 καταστήματα και το δύσκολο στοίχημα της εξυγίανσης
- 
                                Η κοινή παραδοχή για τη γήρανση που ίσως είναι λανθασμένη
- 
                                Η "Οικονομία των Καφενείων" δεν είναι αστείο (24)
- 
                                ΕΛΤΑ: Το λουκέτο σε 204 καταστήματα και το δύσκολο στοίχημα της εξυγίανσης (7)
- 
                                Πόσο μα πόσο λείπουν στη χώρα μας και άλλες Τυχεροπούλου, και άλλα τέτοια διαμάντια! (7)
- 
                                ΗΠΑ και Κίνα υπέγραψαν 10ετές πλαίσιο αμυντικής συμφωνίας (3)
- 
                                Η μαζική αμφισβήτηση ελέγχων και προστίμων της εφορίας - Πόσοι προσφεύγουν και πόσοι δικαιώνονται (3)
- 
                                Τι βλέπει ο Ε. Μυτιληναίος και αγοράζει Metlen (2)
- 
                                Ο Μητσοτάκης στη Μονή Σινά, με μηνύματα διπλωματικής αναβάθμισης της Ελλάδας (1)
- 
                                "Ανταρσία" Πολωνίας, Ουγγαρίας και Σλοβακίας - Δεν άρουν τους περιορισμούς στο εμπόριο με την Ουκρανία (1)
- 
                                Αναταραχή διαρκείας στο ΠΑΣΟΚ- Ο Τσίπρας "χτίζει" κόμμα (1)
- 
                                Η ΕΚΤ και η τέχνη της ακινησίας (1)
 
        ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
 
     
                    
                 
                 
                
 
                         
     
                         
                         
