Συνεχης ενημερωση
Κατά την Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων της ανώνυμης εταιρείας "ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΑΙΓΑΙΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ" η οποία συνήλθε σήμερα Πέμπτη 12 Ιουνίου 2008, παρέστησαν ή αντιπροσωπεύθηκαν και ψήφισαν 31 μέτοχοι της εταιρίας που εκπροσώπησαν 53.826.819 μετοχές, επί συνόλου 71.417.100, ή ποσοστό 75.37% επί του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου και έλαβαν χώρα τα ακόλουθα:
1. Υποβλήθηκαν και αναγνώσθηκαν οι Εκθέσεις Διαχείρισης του Διοικητικού Συμβουλίου και η Έκθεση Ελέγχου του Ορκωτού Ελεγκτή-Λογιστή, επί των Οικονομικών Καταστάσεων και πεπραγμένων της εταιρικής χρήσης 2007 (01.01.2007 - 31.12.2007). Επίσης υποβλήθηκαν και εγκρίθηκαν οι ετήσιες Οικονομικές Καταστάσεις της εταιρικής χρήσης 2007 (01.01.2007 - 31.12.2007) και οι σχετικές εκθέσεις του Διοικητικού Συμβουλίου και των Ορκωτών Ελεγκτών.
2. Εγκρίθηκε η μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρίας κατά το ποσό των Ευρώ 60.704.535,00 προς συμψηφισμό ζημιών με μείωση της ονομαστικής αξίας των μετοχών της Εταιρίας από 1,5 ευρώ ανά μετοχή σε 0,65 ευρώ ανά μετοχή, η τροποποίηση του άρθρου 3 του Καταστατικού της Εταιρείας περί μετοχικού κεφαλαίου και η κωδικοποίηση του Καταστατικού σε ενιαίο κείμενο.
3. Εγκρίθηκε η προταθείσα από το Διοικητικό Συμβούλιο τροποποίηση του χρονοδιαγράμματος διάθεσης των αντληθέντων κεφαλαίων που περιέχεται στο από 6.6.2007 ενημερωτικό δελτίο της Εταιρίας για την εισαγωγή των μετοχών της στην αγορά αξιών του Χρηματιστηρίου Αθηνών
4. Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και οι Ελεγκτές της εταιρείας απηλλάγησαν από κάθε ευθύνη για την δραστηριότητά τους κατά την εταιρική χρήση που έληξε την 31.12.2007.
5. Ορκωτοί Ελεγκτές για την εταιρική χρήση 2008 (1.01.2008-31.12.2008) ορίσθηκε η ελεγκτική εταιρεία Ορκωτών Ελεγκτών και Συμβούλων Grant Thornton και το Διοικητικό Συμβούλιο εξουσιοδοτήθηκε να καθορίσει την αμοιβή της.
6. Εγκρίθηκαν οι αμοιβές των μελών του Δ.Σ. για τις παραστάσεις τους στις συνεδριάσεις του Δ.Σ. και για τις προσφερόμενες προς την εταιρεία υπηρεσίες τους για την εταιρική χρήση 2007 (01.01.2007-31.12.2007) και προεγκρίθηκαν οι σχετικές αμοιβές για τη χρήση 2008 (1.01.2008-31.12.2008).
7. Αποφασίστηκε η τροποποίηση και συμπλήρωση των διατάξεων του καταστατικού (άρθρου 3 παρ. 2 (ε), παρ. 4 και παρ. 5, του άρθρου 4 παρ. 2 και 3, του άρθρου 6 παρ. 1, του άρθρου 7 παρ. 3, των άρθρων 9, 13, 14, 17 παρ. 2, 4, 6 (γ), (δ) και (ε), των άρθρων 19, 24 και 26 (β)) με σκοπό την προσαρμογή του στις διατάξεις του Ν.3604/2007, σύμφωνα με τον οποίο αναμορφώθηκε ο Κ.Ν 2190/1920 καθώς και η τροποποίηση του άρθρου 10 παρ. 2 του Καταστατικού και εγκρίθηκε η κωδικοποίησή του σε ενιαίο κείμενο.
8. Εγκρίθηκε η αγορά ιδίων μετοχών σύμφωνα με το άρθρο 16 του Κ.Ν. 2190/1920. Πιο συγκεκριμένα εγκρίθηκε η δυνατότητα αγοράς ιδίων μετοχών της Εταιρίας μέχρι ποσοστού 10% του εκάστοτε καταβεβλημένου μετοχικού της κεφαλαίου (δηλ. σήμερα 7.141.710 μετοχές), εντός της χρονικής περιόδου από 12.6.2008, έως και 11.6.2010, με κατώτατη τιμή αγοράς Ευρώ 3,5 ανά μετοχή και ανώτατη τιμή αγοράς Ευρώ 7,5 ανά μετοχή. Η απόκτηση των ιδίων μετοχών σύμφωνα με τα ανωτέρω θα γίνει με ευθύνη του Δ.Σ., και θα αφορά μετοχές που έχουν εξοφληθεί πλήρως.
9. Εγκρίθηκε η εκλογή νέου μέλους Διοικητικού Συμβουλίου σε αντικατάσταση παραιτηθέντος. Πιο συγκεκριμένα εγκρίθηκε η απόφασης της από 27.7.2007 Συνεδρίασης του Δ.Σ. βάση της οποίας έγινε αποδεκτή η παραίτηση του κ. Γεωργίου Βασιλάκη από Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και προς αναπλήρωση της κενής θέσης για τον υπόλοιπο χρόνο μέχρι λήξεως της θητείας του παρόντος Δ.Σ. εκλέχθηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο ο κ. Αντώνιος Συμιγδαλάς του Νικολάου, οριζόμενος και ως εκτελεστικό μέλος σύμφωνα με το άρθρο 3 του νόμου 3016/2002.
Όλες οι ανωτέρω αποφάσεις από τη Γενική Συνέλευση ελήφθησαν ομόφωνα πλην των αποφάσεων για το 1ο και το 7ο θέμα που ελήφθησαν κατά πλειοψηφία.
-
22:18 Ο Νετανιάχου "απαιτεί" από δυτικές κυβερνήσεις να καταπολεμήσουν τον αντισημιτισμό
-
22:10 Οι ΗΠΑ απειλούν με αντίποινα εταιρείες της ΕΕ λόγω του ψηφιακού φόρου
-
21:59 ΟΠΕΚΕΠΕ: Ελεύθεροι οι πρώτοι 7 συλληφέντες για τις παράνομες επιδοτήσεις στην Κρήτη
-
21:50 Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Η θέση των ΗΠΑ για την επιστροφή της Τουρκίας στο πρόγραμμα των F-35 δεν έχει αλλάξει
-
21:40 Τσίπρας υπέρ αγροτών: Λύσεις και γεμάτα ταμεία υπάρχουν- Επίθεση σε Κυβέρνηση και απαξίωση Αντιπολίτευσης
-
21:40 Μερτς για Ουκρανία: Με βάση τις εγγυήσεις ασφαλείας, δυτικά στρατεύματα θα μπορούν να απωθούν ρωσικές δυνάμεις
-
21:38 ΥΠΑΑΤ: Αναρτήθηκαν οι πίνακες με τους δικαιούχους της Εξισωτικής Αποζημίωσης 2025 – Προχωρά άμεσα η πληρωμή τους
-
21:29 ΗΠΑ: Κοινή δήλωση Γαλλίας, Ελλάδας, Δανίας, Σλοβενίας και Ην. Βασιλείου για τη Δυτ. Όχθη και σεβασμό κατάπαυσης πυρός στη Γάζα
-
21:09 Ήπια κέρδη ο χρυσός με φόντο τα στοιχεία για την ανεργία στις ΗΠΑ
-
21:04 Υπερψηφίστηκε με 159 "υπέρ" έναντι 136 "κατά" ο Προϋπολογισμός του 2026
-
Προαναγγέλλει κόμμα η Μ. Καρυστιανού- Δηκτικό σχόλιο από Ν. Πλακιά
-
Ανυποχώρητο το Βέλγιο για τα ρωσικά assets - Αυξάνονται οι φωνές υπέρ "άλλων επιλογών" για τη χρηματοδότηση της Ουκρανίας
-
Άδειες λεωφορειολωρίδες
-
Δημοσκοπήσεις: Ο λογαριασμός που πληρώνει η κυβέρνηση για τα αγροτικά μπλόκα
-
Παρ. Τυχεροπούλου: Το πρωί "κρυμμένη" στο Πρωτόκολλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, το "απόγευμα" βασική συνεργάτης της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας που διερευνά το σκάνδαλο
-
Για πρώτη φορά ύστερα από 35 χρόνια, μια πτήση ευρωπαϊκού αερομεταφορέα προσγειώθηκε στη Βαγδάτη
-
Άρον άρον νέος διαγωνισμός για την "ωρολογιακή βόμβα" του Λαυρίου - Τι καταγγέλει επιστημονικός φορέας
-
doValue: Δύο μεγάλα deals 1,7 δισ. ευρώ εξυπηρετούμενων δανείων της, εξοφλούν εγγυήσεις του Ηρακλή
-
Γιατί το 2026 φοβίζει τις χρηματιστηριακές αγορές
-
Για πόσο ακόμα αντέχει η αγορά τα αγροτικά μπλόκα
-
Άδειες λεωφορειολωρίδες (93)
-
Προαναγγέλλει κόμμα η Μ. Καρυστιανού- Δηκτικό σχόλιο από Ν. Πλακιά (59)
-
Παρ. Τυχεροπούλου: Το πρωί "κρυμμένη" στο Πρωτόκολλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, το "απόγευμα" βασική συνεργάτης της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας που διερευνά το σκάνδαλο (26)
-
Για πόσο ακόμα αντέχει η αγορά τα αγροτικά μπλόκα (21)
-
Ανυποχώρητο το Βέλγιο για τα ρωσικά assets - Αυξάνονται οι φωνές υπέρ "άλλων επιλογών" για τη χρηματοδότηση της Ουκρανίας (18)
-
Ο 16χρονος γιος του Μ. Κατρίνη οδηγούσε χωρίς δίπλωμα - "Αισθάνομαι συντριβή, αναλαμβάνω την ευθύνη", λέει ο βουλευτής (17)
-
Ρωσία: "Όχι" σε νατοϊκές δυνάμεις στην Ουκρανία - Καμία υποχώρηση για Ντονμπάς, "Νοβορόσια" και Κριμαία (15)
-
Γιατί εξελέγη ο Πιερρακάκης και πώς η Ελλάδα θα αξιοποιήσει την επιτυχία (14)
-
Reuters για δάνεια σε ελβετικό φράγκο: "Θέμα ημερών" οι ανακοινώσεις - Κούρεμα 15-50% βάσει εισοδηματικών κριτηρίων (10)
-
Αν στήναμε... καρτέλ με ελάχιστες τιμές παραγωγού, θα είχαν όφελος οι αγρότες και οι καταναλωτές; (10)
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ