Συνεχης ενημερωση
Η εταιρεία ΣΙΔΗΡΕΜΠΟΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΣΙΔΜΑ Α.Ε. ανακοινώνει ότι στις 12 Ιουνίου 2008 πραγματοποιήθηκε η Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της στην οποία συμμετείχαν 17 μέτοχοι με ποσοστό 76,816% του μετοχικού κεφαλαίου, το οποίο στο σύνολό του ενέκρινε ομόφωνα τις αποφάσεις. Κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης συζητήθηκαν και ελήφθησαν αποφάσεις επί των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, τα οποία παρατίθενται παρακάτω σύμφωνα με το άρθρο 278 του Κανονισμού του ΧΑ:
Θέμα 1ο: Ο Πρόεδρος υπέβαλε προς τη Γενική Συνέλευση τις εκθέσεις του Διοικητικού Συμβουλίου και του Ορκωτού Ελεγκτή επί των Ετήσιων Οικονομικών Καταστάσεων, απλών και ενοποιημένων, που έχουν καταρτισθεί σύμφωνα με τα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Πληροφόρησης για τη χρήση 1/1/2007 ? 31/12/2007.
Θέμα 2ο: Η Συνέλευση, με ποσοστό 100% των παρασταθέντων ενέκρινε τις Ετήσιες Οικονομικές Καταστάσεις, απλές και ενοποιημένες, που έχουν καταρτισθεί σύμφωνα με τα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Πληροφόρησης για τη χρήση από 1/1/2007 έως 31/12/2007.
Θέμα 3ο: H Συνέλευση, επίσης με ποσοστό 100% των παρασταθέντων, ενέκρινε τη διάθεση των κερδών της χρήσης αυτής και την καταβολή μερίσματος 0,15 ευρώ ανά μετοχή. Δικαιούχοι του μερίσματος είναι οι κάτοχοι μετοχών της ΣΙΔΜΑ Α.Ε. κατά το πέρας της συνεδρίασης του Χ.Α. της 23ης Ιουνίου 2008, ημέρα Δευτέρα. Από την Τρίτη 24 Ιουνίου 2008 , η μετοχή θα διαπραγματεύεται χωρίς το δικαίωμα μερίσματος χρήσης 2007. Η καταβολή του μερίσματος θα ξεκινήσει τη Τετάρτη 2 Ιουλίου 2008 και θα γίνει μέσω της Εθνικής Τράπεζας (πληρώτρια τράπεζα). Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την καταβολή του μερίσματος θα δοθούν με ξεχωριστή ανακοίνωση της εταιρείας.
Θέμα 4ο: Η Συνέλευση, με ποσοστό 100% των παρασταθέντων ενέκρινε την απαλλαγή των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και του Ορκωτού Ελεγκτή από κάθε ευθύνη αποζημιώσεως για τα πεπραγμένα της εταιρικής χρήσης 1/1/2007 - 31/12/2007.
Θέμα 5ο: Μετά από πρόταση του Προέδρου, η Συνέλευση, με ποσοστό 100% των παρασταθέντων, ενέκρινε ομόφωνα και παμψηφεί ως Τακτικό Ορκωτό Ελεγκτή για την εταιρική χρήση 1/1/2008 - 31/12/2008 τον Βαρδαραμάτο Σωτήριο του Γερασίμου (ΑΜΣΟΕΛ 12851) και αναπληρωματικό Ελεγκτή τον Κοκοτίνη Χρήστο του Βασιλείου (ΑΜΣΟΕΛ 13501) της εταιρείας ΣΟΛ Α.Ε. και όρισε την αμοιβή τους.
Θέμα 6ο: Η Συνέλευση ενέκρινε ομόφωνα και παμψηφεί (με ποσοστό 100% των παρασταθέντων) τις αμοιβές που καταβλήθηκαν στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου που συνδέονται με σχέση εξαρτημένης εργασίας για την περίοδο 1/7/07 - 30/6/08 και προέκρινε την αύξηση των αμοιβών αυτών για την περίοδο 1/7/08 - 30/6/09, έως 6%. Επίσης, ενέκρινε τα έξοδα παραστάσεως που εδόθησαν στα ανεξάρτητα μη εκτελεστικά μέλη σύμφωνα με την από 3/7/2007 απόφαση Δ.Σ.
Θέμα 7ο: Με ποσοστό 100% των παρασταθέντων, η Συνέλευση χορήγησε άδεια, σύμφωνα με το άρθρο 23 παρ. 1 του Κ.Ν. 2190/20 σε μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και της Γενικής Διευθύνσεως ή και σε Διευθυντές της εταιρείας, για τη συμμετοχή τους σε Διοικητικά Συμβούλια ή στη Διεύθυνση των εταιρειών του Ομίλου.
Θέμα 8ο: Η Συνέλευση με ποσοστό 100% των παρασταθέντων εξέλεξε νέο 9μελές Δ.Σ. ομόφωνα και παμψηφεί (σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 3016/2002 για την εταιρική διακυβέρνηση, όπως τροποποιήθηκε με τον Ν. 3091/2002). Το νέο Δ.Σ. απαρτίζεται από τα ακόλουθα μέλη:
1. Μαρσέλ Αμαρίλιο - Πρόεδρος Μη Εκτελεστικό Μέλος.
2. Μενέλαος Τασόπουλος - Αντιπρόεδρος Εκτελεστικό Μέλος.
3. Δανιήλ Μπεναρδούτ - Εκτελεστικό Μέλος.
4. Αναστάσιος Κολυβάνος - Εκτελεστικό Μέλος.
5. Χαϊμ Ναχμίας - Εκτελεστικό Μέλος.
6. Σαράντος Μήλιος - Μη Εκτελεστικό Μέλος.
7. Κωνσταντίνος Καρώνης - Εκτελεστικό Μέλος.
8. Γεώργιος Κατσαρός - Μη Εκτελεστικό Ανεξάρτητο Μέλος.
9. Αλεξάνδρα Νικολίτσα - Μη Εκτελεστικό Ανεξάρτητο Μέλος.
Η θητεία του Δ.Σ. είναι μονοετής και λήγει την ημέρα της επόμενης ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων της εταιρείας.
Θέμα 9ο: Εγκρίθηκε η έκδοση κοινών Ομολογιακών δανείων έως 18.000.000 ευρώ και εξουσιοδοτήθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο για να καθορίσει τους ειδικούς όρους των δανείων, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.3156/2003 και Κ.Ν 2190/1920.
-
17:08 Φον ντερ Λάιεν: Η ΕΕ χορηγεί στη Συρία 722 εκατ. δολάρια για την ανάκαμψη και την ανθρωπιστική βοήθεια
-
16:59 Ορκίστηκε ο νέος Μουφτής Διδυμοτείχου
-
16:58 Τουσκ: Ανησυχώ πολύ για τις δηλώσεις Τραμπ σχετικά με τη Γροιλανδία - Η Πολωνία είναι εξαιρετικά πιστός σύμμαχος των ΗΠΑ
-
16:54 Κύπρος - Πρώτες δηλώσεις Ν. Χριστοδουλίδη μετά τον σάλο για το βίντεο: "Όποιος έχει στοιχεία να τα καταθέσει στις Αρχές"
-
16:51 Ανοδικά η Wall με "οδηγό" τις αμυντικές μετοχές και τα στεγαστικά ομόλογα
-
16:43 Το Σάββατο η πρωτοχρονιάτικη πίτα της ΝΔ - Αφορμή η συμπλήρωση 10 ετών ηγεσίας Κ. Μητσοτάκη
-
16:32 Σε τροχιά αποκλιμάκωσης οι αγροτικές κινητοποιήσεις - Στην Αθήνα την Τρίτη οι αγρότες με τον Πρωθυπουργό
-
16:28 Alpha Bank: Στο 29,79% το ποσοστό της UniCredit
-
16:25 Συνεδριάζει το Σάββατο το ΚΥΣΕΑ υπό την προεδρία του Κυριάκου Μητσοτάκη
-
16:17 Νέα κατάσχεση τάνκερ στην Καραϊβική από τις ΗΠΑ - Συνδέεται με τη Ρωσία
-
Κίνα: Ο μεγαλύτερος πελάτης της Βενεζουέλας δεν την έχει πλέον ανάγκη
-
Λαγκάρντ: "Είμαι η κυρία Κρίση - Θα ζήσουμε σε έναν κόσμο πιο ασταθή, το μέλλον θα δείξει εάν η Ευρώπη μαθαίνει γρήγορα"
-
Εξαγορά του 100% της ΑΝΕΔΗΚ Κρητικός από την Διαμαντής Μασούτης
-
Τραμπ: Αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να κληθεί να επιλέξει μεταξύ απόκτησης της Γροιλανδίας και διαφύλαξης του ΝΑΤΟ - "Δεν χρειάζομαι το διεθνές δίκαιο"
-
Η αγορά ανέβηκε εκεί που κάποτε λύγισε
-
Δημοσκόπηση: Το 70% των Γερμανών πιστεύει ότι οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ δεν μπορούν πλέον να βασίζονται στις ΗΠΑ
-
Ρωσία: Εκτοξεύσαμε τον υπερηχητικό πύραυλο Oreshnik με στόχο την Ουκρανία
-
Πολιτικός σεισμός στη Λευκωσία - Η ανάγνωση της Αθήνας
-
Δίκιο ή άδικο έχουν οι αγρότες;
-
Αεροπορικές εταιρείες σε Ντουμπάι, Τουρκία και Κατάρ ακυρώνουν πτήσεις προς το Ιράν
-
Δίκιο ή άδικο έχουν οι αγρότες; (99)
-
Ποιοι πολιτικοί αρχηγοί φοβούνται την Καρυστιανού (51)
-
Τραμπ: Αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να κληθεί να επιλέξει μεταξύ απόκτησης της Γροιλανδίας και διαφύλαξης του ΝΑΤΟ - "Δεν χρειάζομαι το διεθνές δίκαιο" (50)
-
ΕΕ: "Πράσινο φως" για τη συμφωνία Mercosur, παρά τις αντιστάσεις - Ανοίγει ο δρόμος για την υπογραφή της μετά από 25 χρόνια συνομιλιών (25)
-
Τέλος 3 ευρώ ανά δέμα από Κίνα: Οι πρώτες εκτιμήσεις για την αγορά (17)
-
Πολιτικός σεισμός στη Λευκωσία - Η ανάγνωση της Αθήνας (12)
-
Τίτλοι τέλους για τον λιγνίτη μέσα στο 2026 – Πότε κλείνουν οι δύο τελευταίες μονάδες σε Πτολεμαΐδα και Άγιο Δημήτριο (12)
-
Δημοσκόπηση GPO: Εκλογική ζημιά σε Νάτσιο, Κωνσταντοπούλου, Βελόπουλο και ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει ένα κόμμα Καρυστιανού (11)
-
Ιράν: Εξαπλώνονται οι μαζικές διαδηλώσεις - "Αυτή είναι η τελευταία μάχη, ο Παχλαβί θα επιστρέψει", φωνάζουν οι διαδηλωτές (10)
-
Τραμπ: "Εναπόκειται" στον Σι Τζινπίνγκ το τι θα κάνει η Κίνα στην Ταϊβάν (9)
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ