Συνεχης ενημερωση
Στα πλαίσια των διατάξεων του άρθρου 19 του Ν. 3556/2007, σας υποβάλλουμε σχέδιο τροποποιήσεων του Καταστατικού της Εταιρείας μας. Οι ως άνω τροποποιήσεις έχουν συμπεριληφθεί στη νομίμως δημοσιευθείσα ημερήσια διάταξη της Πρόσκλησης της ετήσιας τακτικής Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων της Εταιρείας μας, που θα λάβει χώρα στις 26 Ιουνίου 2008, ημέρα Πέμπτη και ώρα 11.00΄ π.μ.
Το Διοικητικό Συμβούλιο, σύμφωνα με το Nόμο και το Kαταστατικό, όρισε ότι σε περίπτωση μη επίτευξης απαρτίας κατά την ως άνω Γενική Συνέλευση της 26/6/2008, θα επακολουθήσει επαναληπτική Γενική Συνέλευση την Δευτέρα 7 Ιουλίου 2008 και ώρα 11.00΄ π.μ. και σε περίπτωση μη επίτευξης απαρτίας κατά την επαναληπτική Γενική Συνέλευση, θα επακολουθήσει Β΄ επαναληπτική Γενική Συνέλευση την Παρασκευή 18 Ιουλίου και ώρα 11.00΄ π.μ. Και οι δύο επαναληπτικές Γενικές Συνελεύσεις θα λάβουν χώρα στο κτίριο όπου στεγάζονται τα γραφεία της Eταιρείας, Κηφισού και Κωνσταντινουπόλεως 1, Περιστέρι.
Η βασικότερη μεταβολή του Καταστατικού της Εταιρείας αφορά το άρθρο 5, για την ενσωμάτωση των μεταβολών του μετοχικού κεφαλαίου, ενώ γίνονται επιμέρους προσαρμογές του Καταστατικού στις διατάξεις του Κ.Ν. 2190/20 όπως τροποποιήθηκε με τον Ν. 3604/07.
Συγκεκριμένα:
1ον
Η τροποποίηση του άρθρου 5 του Καταστατικού της Εταιρείας προτείνεται, προκειμένου το εν λόγω άρθρο να ενσωματώσει τη σχετική απόφαση της τακτικής Γενικής Συνέλευσης επί των θεμάτων υπ΄ αριθμ. 8, 10 και 11 της ημερήσιας διάταξης για, επιβεβαίωση της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου από μετατροπή μετατρέψιμων ομολογιών σε μετοχές και στη συνέχεια για την αυξομείωση της ονομαστικής αξίας και την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με καταβολή μετρητών. Συνεπώς, σύμφωνα τουλάχιστον με τη σχετική εισήγηση προς την εν λόγω Γενική Συνέλευση επί των ανωτέρω θεμάτων και εφόσον αυτή γίνει δεκτή από το σώμα των Μετόχων, θα προστεθούν στο άρθρο 5 του Καταστατικού οι εξής δύο υποπαράγραφοι:
" 1.15. Ήδη με την από 2/4/2008 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας αποφασίσθηκε η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά εννιακόσιες χιλιάδες εκατόν ογδόντα (900.180,00) ευρώ, με την έκδοση τριών εκατομμυρίων εξακοσίων (3.000.600) νέων κοινών ονομαστικών μετοχών, ονομαστικής αξίας τριάντα λεπτών του ευρώ (0,30) εκάστης, λόγω μετατροπής μέρους του υπολοίπου της Α΄ σειράς ομολογιών του μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου, που εγκρίθηκε με την υπ΄ αριθμ. 40/9.6.06 (εξ αναβολής) Γενική Συνέλευση των Μετόχων της Εταιρείας ΦΕΚ Νο.6989/7.7.06, σε μετοχές.
Έτσι, το μετοχικό κεφάλαιο της Εταιρείας διαμορφώνεται στο ποσόν των είκοσι επτά εκατομμυρίων επτακοσίων ογδόντα πέντε χιλιάδων σαράντα (27.785.040,00) ευρώ διαιρούμενο σε ενενήντα δύο εκατομμύρια εξακόσιες δέκα έξι χιλιάδες οκτακόσιες (92.616.800) κοινές ονομαστικές μετοχές ονομαστικής αξίας 0,30 ευρώ η κάθε μία ".
" 1.16. Ήδη με την από 26/6/2008 απόφαση της τακτικής Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων:
α) αυξήθηκε η ονομαστική αξία των μετοχών από 0,30 ευρώ σε 3,00 ευρώ, με την μείωση του αριθμού των κοινών ονομαστικών μετοχών από 92.616.800 σε 9.261.680.
β) μειώθηκε η ονομαστική αξία των μετοχών από 3,00 ευρώ σε 0,30 ευρώ ανά μετοχή, με την μείωση του μετοχικού κεφαλαίου από ευρώ 27.785.040,00 σε 2.778.504,00, με απόσβεση ισόποσων ζημιών και
γ) αυξήθηκε το μετοχικό κεφάλαιο κατά 55.570.080,00 ευρώ, με την έκδοση 185.233.600 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών, ονομαστικής αξίας 0,30 ευρώ ανά μετοχή.
Έτσι, το μετοχικό κεφάλαιο της Εταιρείας ανέρχεται σε 58.348.584,00 ΕΥΡΩ και διαιρείται σε 194.495.280 κοινές ονομαστικές μετοχές, ονομαστικής αξίας 0,30 ΕΥΡΩ εκάστη ".
και
2ον
Αναρτήθηκε στην εταιρική ιστοσελίδα www.unitedtextiles.com σχέδιο Καταστατικού, στο οποίο εμφανίζεται το ισχύον Καταστατικό (όπως ισχύει μετά την επιβεβαίωση της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου με μετατροπή μετατρέψιμων ομολογιών σε μετοχές από την τακτική Γ.Σ. των Μετόχων της Εταιρείας της 29ης/6/2007, που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ Νο. 8980/1.8.07) με εμφανείς όλες τις προσθήκες, τροποποιήσεις, μεταβολές και αναριθμήσεις, που προτείνονται και θα καταστούν αντικείμενο σχετικών εισηγήσεων προς τους κ.κ. Μετόχους, προς έγκρισή τους από την προσκληθείσα τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων της Α.Ε. Ενωμένη Κλωστοϋφαντουργία της 26ης Ιουνίου 2008.
Σημειώνεται ότι, για τον εύκολο εντοπισμό των τροποποιήσεων αναρτήθηκε στην εταιρική ιστοσελίδα www.unitedtextiles.com το ισχύον Καταστατικό με την κανονική γραμματοσειρά, οι προσθήκες με υπογράμμιση και οι διαγραφές με εμφανή διαγραφή.
Σε περίπτωση έγκρισης των τροποποιήσεων του Καταστατικού από τις επαναληπτικές Γενικές Συνελεύσεις θα υπάρξει και αντίστοιχη μεταβολή στη σχετική ημερομηνία της Γενικής Συνέλευσης.
-
17:45 Η ανακοίνωση της Helleniq Energy για τον διαγωνισμό της Κρήτης
-
17:43 Χρηματιστήριο: Έπιασε "αθόρυβα" τις 2.030 μονάδες με οδηγό τις τράπεζες
-
17:42 Χέγκσεθ: Η Ουάσινγκτον δεν επιδιώκει σύγκρουση με το Πεκίνο
-
17:35 Νεπάλ: Μεταβατική πρωθυπουργός η πρώην πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου Σουσίλα Κάρκι
-
17:34 Μόσχα: "Μύθοι" όσα λέγονται για τα ρωσικά drones στην Πολωνία
-
17:32 Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο: Η ΝΑ Ευρώπη ηγέτης στον ευρωπαϊκό και διατλαντικό ενεργειακό χάρτη
-
17:31 Στ. Παπασταύρου για Chevron - Helleniq Energy: Η Ελλάδα βάζει γερά θεμέλια για την ενεργειακή της αυτάρκεια
-
17:28 Το Ισραήλ χτύπησε τη Σαναά, μεταδίδουν ΜΜΕ στην Υεμένη
-
17:15 Eπίσημη προσφορά για το αέριο της Κρήτης από την κοινοπραξία της αμερικανικής Chevron με την Helleniq Energy
-
17:07 Πώς υποδέχτηκε ο γαλλικός Τύπος τον νέο πρωθυπουργό Σεμπαστιάν Λεκορνί
-
Βουλγαρία στο ευρώ και στη Σένγκεν: Τι σημαίνει για τις ελληνικές επιχειρήσεις
-
Η Αίγυπτος αμφισβητεί έμπρακτα το τουρκολιβυκό μνημόνιο με έρευνες σε θαλάσσιες περιοχές
-
Η Πολωνία κατέρριψε ρωσικά drones στον εναέριο χώρο της - "Πιο κοντά από ποτέ σε πολεμική σύγκρουση από το 1945" - Η Μόσχα ισχυρίζεται ότι δεν σχεδίαζε να πλήξει στόχους στην Πολωνία
-
Ο πάντα προκλητικός Άδωνις Γεωργιάδης
-
Το EBITDA-καμουφλάζ και η πιο καυτή είσοδος στον FTSE-100
-
Καθαρίστρια περίμενε 19 χρόνια οριστική δικαστική απόφαση - Καταδικαστικό σκεπτικό κόλαφος από το ΕΔΔΑ
-
Τειρεσίας ΑΕ: Στα "κόκκινα" ο "φρουρός" της πιστοληπτικής τάξης
-
Πιο γρήγορα η έκδοση συντάξεων στο δημόσιο - Πώς θα αναζητείται ο χρόνος ασφάλισης
-
Τουρισμός: Οι νικητές και οι χαμένοι της φετινής σεζόν
-
Σήμερα λήγει η προθεσμία για το διαγωνισμό υδρογονανθράκων της Κρήτης - Οι μνηστήρες
-
Η Πολωνία κατέρριψε ρωσικά drones στον εναέριο χώρο της - "Πιο κοντά από ποτέ σε πολεμική σύγκρουση από το 1945" - Η Μόσχα ισχυρίζεται ότι δεν σχεδίαζε να πλήξει στόχους στην Πολωνία (149)
-
Παρίσι, όπως Αθήνα; (39)
-
Ο πάντα προκλητικός Άδωνις Γεωργιάδης (39)
-
Φον ντερ Λάιεν: Επικίνδυνη και πρωτοφανής παραβίαση του πολωνικού και ευρωπαϊκού εναερίου χώρου από τη Ρωσία (23)
-
Καθαρίστρια περίμενε 19 χρόνια οριστική δικαστική απόφαση - Καταδικαστικό σκεπτικό κόλαφος από το ΕΔΔΑ (19)
-
ΗΠΑ: Πιέσεις σε ΕΕ για συντονισμένη επιβολή δασμών έως και 100% σε Κίνα και Ινδία για τις αγορές ρωσικού πετρελαίου (16)
-
Τειρεσίας ΑΕ: Στα "κόκκινα" ο "φρουρός" της πιστοληπτικής τάξης (13)
-
Η Αίγυπτος αμφισβητεί έμπρακτα το τουρκολιβυκό μνημόνιο με έρευνες σε θαλάσσιες περιοχές (10)
-
Φον ντερ Λάιεν: Η Ευρώπη εξετάζει το ενδεχόμενο απαγόρευσης της χρήσης των social media για παιδιά κάτω των 16 ετών (6)
-
Γαλλία: Διαδηλώσεις και επεισόδια λόγω του κινήματος "Block Everything" - Σχεδόν 200 συλλήψεις (5)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
