Συνεχης ενημερωση
O ενοποιημένος Κύκλος Εργασιών του Ομίλου Σελόντα διαμορφώθηκε στα 28,3 εκατ. ευρώ, έναντι 17,2 εκατ. ευρώ που ήταν στο 2007, παρουσιάζοντας αύξηση της τάξης του 65%. Το 50% της αύξησης οφείλεται στη ολική ενοποίηση για πρώτη φορά στην τρέχουσα περίοδο των εταιρειών Περσεύς ΑΕ, International Aqua Tech Ltd, και της Fjord Marin Turkey. Παράλληλα είχαμε και αύξηση 50% στις πωλήσεις μας με την διείσδυση σε νέες αγορές, παρά την μείωση των τιμών πώλησης, κύρια στην τιμή της τσιπούρας, που είχαμε το α τρίμηνο του 2008. Σημειώνεται ότι το 88% των συνολικών πωλήσεων ψαριού αφορά την εξαγωγική δραστηριότητα του Ομίλου Σελόντα.
Σε ενοποιημένο επίπεδο το Μικτό αποτέλεσμα από τις δραστηριότητες γενικά ανήλθε στα 9,7 εκατ. ευρώ έναντι 7,8 εκατ. ευρώ κατά το 2007 παρουσιάζοντας αύξηση 25% . Στο ανωτέρω ποσό συμμετέχει μόνο με το ποσό των 0,340 εκ.ευρώ ο Περσέας και αυτό έχει επίπτωση στην μείωση του συντελεστή των μικτών αποτελεσμάτων από 45% το 2007 σε 34% για το 2008.
Στο ίδιο διάστημα, τα Kέρδη προ Φόρων Τόκων και Αποσβέσεων (EBITDA) εμφάνισαν αύξηση της τάξεως του 14% φθάνοντας στα 7,2 εκατ. ευρώ, έναντι 6,3 εκατ. ευρώ που ανήλθαν κατά το 2007 ενώ το περιθώριο αντίστοιχα μειώθηκε και ανήλθε σε 25% από 37%. Η μείωση αφορά κύρια την συμμετοχή του Περσέα καθώς και την μείωση των τιμών πώλησης στο α τρίμηνο, η οποία όμως καλύφθηκε σε μεγάλο βαθμό, από την αύξηση των πωλήσεων και την συνεχή προσπάθεια μείωσης κόστους στον Όμιλο.
Τα Κέρδη Προ Φόρων στο α τρίμηνο του 2008 ανήλθαν σε 3,2 εκατ. ευρώ, έναντι 5,3 εκατ. ευρώ που ήταν στο α τρίμηνο του 2007, παρουσιάζοντας μείωση κατά 38% μα κύρια αιτία την ενοποίηση του Περσέα με ζημιές -1,015 εκ. ευρώ και τα αυξημένα χρηματοοικονομικά έξοδα στον Όμιλο.
Τα Κέρδη Μετά από Φόρους και Δικαιώματα Μειοψηφίας, στο α τρίμηνο του 2008 ανήλθαν σε 2,15 εκατ. ευρώ, έναντι 3,87 εκατ. ευρώ που ήταν στο α τρίμηνο του 2007, με αποτέλεσμα να παρουσιάζουν μείωση της τάξης του 44,5%. Η μείωση στα κέρδη μετά φόρων και δικαιωμάτων μειοψηφίας οφείλεται, κύρια στην ενσωμάτωση της Περσεύς ΑΕΒΕ όπου είχε ζημιές αναλογούν στον Όμιλο στην τρέχουσα περίοδο και επηρέασε τα αποτελέσματα του Ομίλου κατά 0,420 εκ. ευρώ, και στην αύξηση των χρηματοοικονομικών εξόδων κατά ποσό 0,732 εκ. ευρώ από τις άλλες εταιρείες του Ομίλου.
Τα ενοποιημένα κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας ανά μετοχή ανέρχονται σε 0,07 ευρώ από 0,13 ευρώ το 2007.
Ισχυρά παραμένουν τα ταμειακά διαθέσιμα του Ομίλου Σελόντα, τα οποία στο τέλος α τριμήνου διαμορφώνονται στα 18 εκατ. ευρώ , ένα σημαντικό εργαλείο για την υλοποίηση των στόχων ανάπτυξης έχει θέση η διοίκηση του Ομίλου και μάλιστα με μία περίοδο κρίσης γενικότερα οικονομικής και του κλάδου ειδικότερα.
Μέσα στο 2008 θα φανούν τα θετικά αποτελέσματα των κινήσεων συμμετοχής τόσο σε εταιρείες στην Τουρκία όσο και στον Περσέα που έκανε ο Όμιλος. Ο Περσέας λόγω της εποχικότητας στο πρώτο εξάμηνο δεν έχει καλή αποτελεσματικότητα και άρα τα θετικά αποτελέσματα για τον όμιλο θα τα έχουμε μετά το α εξάμηνο. Παράλληλα η μικρή κρίση και πίεση στις τιμές πώλησης των προιόντων ιχθυοκαλλιέργειες πιστεύουμε ότι θα επιταχύνει τις εξελίξεις συγκέντρωσης των εταιρειών στον κλάδο.
Με στόχο την καλύτερη παραγωγική διαχείριση, την μείωση του κόστους και την αύξηση των πωλήσεων και της κερδοφορίας του, ο Όμιλος δυναμικά θα κινηθεί και τα επόμενα χρόνια για την πλήρωση των στόχων του.
Οι αναλυτικές οικονομικές καταστάσεις της Σελόντα, είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα της Εταιρείας (www.selonda.gr).
-
00:07 Όταν η αξία αρχίζει να γράφεται στο ταμπλό
-
00:06 Η ακροδεξιά AfD της Γερμανίας προετοιμάζει το έδαφος για την εξουσία
-
00:05 Το ντέρμπι Ανδρουλάκη με Τσίπρα
-
00:04 Η "απαλλαγή" των πτωχών οφειλετών επεκτείνεται και στις ποινικές ευθύνες!
-
00:03 Σταθερότητα, κανονικότητα, καθημερινότητα αλλά και... "καρυκεύματα"
-
00:02 Ο συνωστισμός "σωτήρων" στην πολιτική σκηνή
-
00:01 Σκισμένα καλτσόν, καλτσοδέτες και φραπές σκέτος
-
16/12 Ισραήλ: Να διασφαλίσουμε ότι το Ιράν δεν θα επανεκκινήσει το πυρηνικό του πρόγραμμα, λέει ο επικεφαλής της Μοσάντ
-
16/12 ΗΠΑ: Η Αρκτική βίωσε την πιο θερμή χρονιά που έχει καταγραφεί ποτέ
-
16/12 Μικτή εικόνα στη Wall με φόντο τα μάκρο
-
Ανυποχώρητο το Βέλγιο για τα ρωσικά assets - Αυξάνονται οι φωνές υπέρ "άλλων επιλογών" για τη χρηματοδότηση της Ουκρανίας
-
Προαναγγέλλει κόμμα η Μ. Καρυστιανού- Δηκτικό σχόλιο από Ν. Πλακιά
-
Άδειες λεωφορειολωρίδες
-
Δημοσκοπήσεις: Ο λογαριασμός που πληρώνει η κυβέρνηση για τα αγροτικά μπλόκα
-
Για πρώτη φορά ύστερα από 35 χρόνια, μια πτήση ευρωπαϊκού αερομεταφορέα προσγειώθηκε στη Βαγδάτη
-
Παρ. Τυχεροπούλου: Το πρωί "κρυμμένη" στο Πρωτόκολλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, το "απόγευμα" βασική συνεργάτης της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας που διερευνά το σκάνδαλο
-
Άρον άρον νέος διαγωνισμός για την "ωρολογιακή βόμβα" του Λαυρίου - Τι καταγγέλει επιστημονικός φορέας
-
doValue: Δύο μεγάλα deals 1,7 δισ. ευρώ εξυπηρετούμενων δανείων της, εξοφλούν εγγυήσεις του Ηρακλή
-
Γιατί το 2026 φοβίζει τις χρηματιστηριακές αγορές
-
Ζελένσκι: Τα δεσμευμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία είναι καίριας σημασίας για την Ουκρανία
-
Άδειες λεωφορειολωρίδες (94)
-
Προαναγγέλλει κόμμα η Μ. Καρυστιανού- Δηκτικό σχόλιο από Ν. Πλακιά (64)
-
Παρ. Τυχεροπούλου: Το πρωί "κρυμμένη" στο Πρωτόκολλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, το "απόγευμα" βασική συνεργάτης της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας που διερευνά το σκάνδαλο (26)
-
Για πόσο ακόμα αντέχει η αγορά τα αγροτικά μπλόκα (21)
-
Ανυποχώρητο το Βέλγιο για τα ρωσικά assets - Αυξάνονται οι φωνές υπέρ "άλλων επιλογών" για τη χρηματοδότηση της Ουκρανίας (18)
-
Ο 16χρονος γιος του Μ. Κατρίνη οδηγούσε χωρίς δίπλωμα - "Αισθάνομαι συντριβή, αναλαμβάνω την ευθύνη", λέει ο βουλευτής (17)
-
Κοινή δήλωση οκτώ ευρωπαϊκών χωρών: Η Ρωσία είναι η κύρια απειλή για την ειρήνη στον Ευρωατλαντικό χώρο (16)
-
Ρωσία: "Όχι" σε νατοϊκές δυνάμεις στην Ουκρανία - Καμία υποχώρηση για Ντονμπάς, "Νοβορόσια" και Κριμαία (16)
-
Γιατί εξελέγη ο Πιερρακάκης και πώς η Ελλάδα θα αξιοποιήσει την επιτυχία (14)
-
Αν στήναμε... καρτέλ με ελάχιστες τιμές παραγωγού, θα είχαν όφελος οι αγρότες και οι καταναλωτές; (11)
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ