Συνεχης ενημερωση

    Παρασκευή, 30-Μαϊ-2008 18:24

    Microland: Αποτελέσματα

    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    Παρά την σημαντική συρρίκνωση των λιανικών πωλήσεων στην χώρα μας το πρώτο τρίμηνο του 2008 και ειδικά τον μήνα Μάρτιο, κάτι που αποτυπώνεται και στα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, η Microland κατόρθωσε όχι μόνο να συγκρατήσει τα μεγέθη της αλλά να συνεχίσει με αμείωτο ρυθμό την ανάπτυξή της, αυξάνοντας σημαντικά τον αριθμό των καταστημάτων της. 

    Ο κύκλος εργασιών της Microland το πρώτο τρίμηνο του 2008 ανήλθε σε € 20,7 εκ. από € 21,2 εκ. παρουσιάζοντας ελαφρά μείωση κατά 2,1% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2007. Τα κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) για το πρώτο τρίμηνο του 2008, διαμορφώθηκαν στα € 792 χιλ. από € 802 χιλ. κατά το αντίστοιχο περσινό διάστημα, παρουσιάζοντας ελαφρά κάμψη 1,3%, ενώ τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν στα € 314 χιλ. από € 329 χιλ. το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Τα κέρδη μετά φόρων διαμορφώθηκαν στα € 218 χιλ. από € 329 χιλ. το πρώτο τρίμηνο πέρυσι. 

    Τα οικονομικά μεγέθη τόσο σε ενοποιημένο όσο και σε επίπεδο μητρικής είναι τα ίδια. Η ανεπαίσθητη μείωση των μεγεθών οφείλεται κυρίως στις αυξημένες δαπάνες για την ανάπτυξη νέων καταστημάτων Microland. Η Microland, αποτελεί το μεγαλύτερο ανεξάρτητο δίκτυο λιανικής πώλησης τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών στην Ελλάδα, διαθέτοντας 61 σημεία πώλησης στην Ελλάδα με στόχο τα 100 εντός του 2008. Μέσα από το Δίκτυο Καταστημάτων της Microland, ο καταναλωτής έχει τη δυνατότητα να επιλέξει οποιοδήποτε πρόγραμμα κινητής τηλεφωνίας από τους 3 παρόχους που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, αλλά και σταθερής τηλεφωνίας και Internet της Altec Telecoms. 

    Στόχος της Διοίκησης είναι, η Microland να αποτελέσει one stop shop στην πώληση τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών διαθέτοντας το μεγαλύτερο δίκτυο καταστημάτων στο οποίο να έχουν παρουσία όλοι οι πάροχοι κινητής τηλεφωνίας και οι περισσότεροι πάροχοι ευρυζωνικών υπηρεσιών.

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ