Συνεχης ενημερωση
Προς ενημέρωση του Επενδυτικού Κοινού η εταιρεία ΖΗΝΩΝ Α.Ε. ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ & ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ανακοινώνει τα ακόλουθα:
Οι επιμέρους Λογιστικές Αρχές με βάση τις οποίες έχουν συνταχθεί οι Ετήσιες Οικονομικές Καταστάσεις της χρήσης 2007 είναι οι ίδιες που ακολουθήθηκαν κατά τη σύνταξη των Ετήσιων Οικονομικών Καταστάσεων της χρήσης που έληξε την 31/12/2006, με εξαίρεση την αποτίμηση της Συμμετοχής στην Κυπριακή εταιρεία Sea Star Capital Plc. (πρώην Megabet Ltd.) η οποία στις 31/12/2007 με βάση το ΔΛΠ 39 αποτιμήθηκε στην εύλογη αξία για την οποία χρησιμοποιήθηκε η τιμή διαπραγμάτευσης της μετοχής στο Χ.Α.Κ. στις 31/12/2007 ενώ στις 31/12/2006 αποτιμήθηκε στο κόστος βάση του ΔΠΧΠ 5 και ΔΛΠ 27 αντίστοιχα.
Στις Ετήσιες Οικονομικές Καταστάσεις της χρήσης 2007 και στις Ενδιάμεσες Οικονομικές Καταστάσεις του εννεαμήνου 2007, στα συγκριτικά στοιχεία του Ισολογισμού της 31/12/2006 και στο κονδύλι "Μη κυκλοφορούντα Περιουσιακά στοιχεία διαθέσιμα προς πώληση" το κόστος της Κυπριακής εταιρείας Sea Star Capital Plc. (πρώην Megabet Ltd.) για λόγους συγκρισιμότητας βάση του ΔΛΠ 8 αναδιατυπώθηκε σε εύλογη αξία με βάση την χρηματιστηριακή τιμή της 31/12/2006 με αποτέλεσμα να αυξηθεί σε 6.010.014 ευρώ αντί 3.500.000 ευρώ που εμφανιζόταν στις 31/12/2006 με ισόποση αύξηση 2.510.714 ευρώ των Ιδίων Κεφαλαίων.
Κατόπιν γνωμάτευσης της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, η οποία εστάλη στην εταιρεία με την υπ αριθμ. 2448/29.05.2008 επιστολή της, το Διοικητικό Συμβoύλιο της εταιρείας στην από 29/05/2008 συνεδρίασή του, αποφάσισε να αλλάξει εκ νέου λογιστική πολιτική στις Ετήσιες Οικονομικές Καταστάσεις της χρήσης 2007 και στις Ενδιάμεσες Οικονομικές Καταστάσεις του εννεαμήνου 2007, στα συγκριτικά στοιχεία του Ισολογισμού της 31/12/2006 και να αποτιμήσει τη συμμετοχή της στην Κυπριακή εταιρεία Sea Star Capital Plc. στην αξία κόστους βάσει του ΔΠΧΠ 5 και να μην υιοθετήσει το ΔΛΠ 8. Κατά συνέπεια αναμορφώνεται η αξία της συμμετοχής στη Sea Star Capital Plc. στις 31/12/2006 από την εύλογη αξία στο κόστος αυτής, ήτοι από 6.010.714 ευρώ σε 3.500.000 ευρώ, με ισόποση μείωση, ήτοι 2.510.714 ευρώ των αποθεματικών εύλογης αξίας, άρα και των Ιδίων Κεφαλαίων, στα συγκριτικά στοιχεία της 31/12/2006 στις Ετήσιες Οικονομικές Καταστάσεις της χρήσης 2007 και στις Ενδιάμεσες Οικονομικές Καταστάσεις του εννεαμήνου 2007.
Επίσης, στις Ετήσιες Οικονομικές Καταστάσεις της χρήσης 2007, στα συγκριτικά στοιχεία των απαιτήσεων Διευθυντικών Στελεχών και Μελών Δ.Σ. της χρήσης 2006, παρατέθηκε το ποσόν των 198.415? αντί του ορθού ποσού των 128.415 ευρώ, λόγω τυπογραφικού λάθους.
-
21:40 Τσίπρας υπέρ αγροτών: Λύσεις και γεμάτα ταμεία υπάρχουν- Επίθεση σε Κυβέρνηση και απαξίωση Αντιπολίτευσης
-
21:38 ΥΠΑΑΤ: Αναρτήθηκαν οι πίνακες με τους δικαιούχους της Εξισωτικής Αποζημίωσης 2025 – Προχωρά άμεσα η πληρωμή τους
-
21:29 ΗΠΑ: Κοινή δήλωση Γαλλίας, Ελλάδας, Δανίας, Σλοβενίας και Ην. Βασιλείου για τη Δυτ. Όχθη και σεβασμό κατάπαυσης πυρός στη Γάζα
-
21:09 Ήπια κέρδη ο χρυσός με φόντο τα στοιχεία για την ανεργία στις ΗΠΑ
-
21:04 Υπερψηφίστηκε με 159 "υπέρ" έναντι 136 "κατά" ο Προϋπολογισμός του 2026
-
21:03 Ο Μερτς χαιρέτισε την πρόταση της Κομισιόν για παραγωγή κινητήρων εσωτερικής καύσης και μετά το 2035
-
21:00 Η αυτοκινητοβιομηχανία "καίγεται" για μέτρα στήριξης
-
21:00 Νομοθετική ρύθμιση για τα δάνεια σε Ελβετικό Φράγκο - Σταθερό επιτόκιο και προνομιακή ισοτιμία
-
20:55 Ακινητοποιήθηκε η αμαξοστοιχία IC 57, Θεσσαλονίκη-Αθήνα, στην περιοχή του Δομοκού λόγω τεχνικού προβλήματος
-
20:37 Ιταλικά ΜΜΕ: Από τον Ιανουάριο οι τουρίστες θα πληρώνουν 2 ευρώ για να θαυμάζουν τη "Φοντάνα Ντι Τρέβι" - Τι απαντά ο δήμος
-
Προαναγγέλλει κόμμα η Μ. Καρυστιανού- Δηκτικό σχόλιο από Ν. Πλακιά
-
Ανυποχώρητο το Βέλγιο για τα ρωσικά assets - Αυξάνονται οι φωνές υπέρ "άλλων επιλογών" για τη χρηματοδότηση της Ουκρανίας
-
Άδειες λεωφορειολωρίδες
-
Δημοσκοπήσεις: Ο λογαριασμός που πληρώνει η κυβέρνηση για τα αγροτικά μπλόκα
-
Παρ. Τυχεροπούλου: Το πρωί "κρυμμένη" στο Πρωτόκολλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, το "απόγευμα" βασική συνεργάτης της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας που διερευνά το σκάνδαλο
-
Άρον άρον νέος διαγωνισμός για την "ωρολογιακή βόμβα" του Λαυρίου - Τι καταγγέλει επιστημονικός φορέας
-
Για πρώτη φορά ύστερα από 35 χρόνια, μια πτήση ευρωπαϊκού αερομεταφορέα προσγειώθηκε στη Βαγδάτη
-
doValue: Δύο μεγάλα deals 1,7 δισ. ευρώ εξυπηρετούμενων δανείων της, εξοφλούν εγγυήσεις του Ηρακλή
-
Γιατί το 2026 φοβίζει τις χρηματιστηριακές αγορές
-
Για πόσο ακόμα αντέχει η αγορά τα αγροτικά μπλόκα
-
Άδειες λεωφορειολωρίδες (92)
-
Προαναγγέλλει κόμμα η Μ. Καρυστιανού- Δηκτικό σχόλιο από Ν. Πλακιά (59)
-
Παρ. Τυχεροπούλου: Το πρωί "κρυμμένη" στο Πρωτόκολλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, το "απόγευμα" βασική συνεργάτης της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας που διερευνά το σκάνδαλο (26)
-
Για πόσο ακόμα αντέχει η αγορά τα αγροτικά μπλόκα (21)
-
Ανυποχώρητο το Βέλγιο για τα ρωσικά assets - Αυξάνονται οι φωνές υπέρ "άλλων επιλογών" για τη χρηματοδότηση της Ουκρανίας (17)
-
Ο 16χρονος γιος του Μ. Κατρίνη οδηγούσε χωρίς δίπλωμα - "Αισθάνομαι συντριβή, αναλαμβάνω την ευθύνη", λέει ο βουλευτής (17)
-
Ρωσία: "Όχι" σε νατοϊκές δυνάμεις στην Ουκρανία - Καμία υποχώρηση για Ντονμπάς, "Νοβορόσια" και Κριμαία (15)
-
Γιατί εξελέγη ο Πιερρακάκης και πώς η Ελλάδα θα αξιοποιήσει την επιτυχία (14)
-
Reuters για δάνεια σε ελβετικό φράγκο: "Θέμα ημερών" οι ανακοινώσεις - Κούρεμα 15-50% βάσει εισοδηματικών κριτηρίων (10)
-
Αν στήναμε... καρτέλ με ελάχιστες τιμές παραγωγού, θα είχαν όφελος οι αγρότες και οι καταναλωτές; (10)
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ