Συνεχης ενημερωση
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ Α’ ΤΡΙΜΗΝΟΥ 2008
• Αύξηση 9,4% του κύκλου εργασιών
• Αύξηση του μεταφορικού έργου της εταιρείας στις γραμμές
της Β. Αδριατικής
Οικονομικά αποτελέσματα Εταιρείας
Ο κύκλος εργασιών της Minoan Lines το α΄ τρίμηνο του 2008 κινήθηκε ανοδικά και διαμορφώθηκε σε € 40,9 εκατ., έναντι € 37,4 εκατ. το αντίστοιχο τρίμηνο του 2007, γεγονός που οφείλεται στην αύξηση των εσόδων στις γραμμές τις Βόρειας Αδριατικής.
Η ανοδική πορεία όμως των τιμών των καυσίμων, που συνεχίστηκε και κατά το α΄ τρίμηνο του 2008 και οδήγησε σε αύξηση 60% στη μέση τιμή των προϊόντων πετρελαίου που η Minoan Lines χρησιμοποιεί σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο, επηρέασε σημαντικά την λειτουργική κερδοφορία (EBITDA) διαμορφώνοντάς την σε € 3,4 εκατ., έναντι € 7,3 εκατ..
Τα καθαρά αποτελέσματα της εταιρείας μετά από φόρους το α΄ τρίμηνο του 2008 ανήλθαν σε € -7,8 εκατ., έναντι € -2,6 εκατ. το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Σημειώνεται εδώ ότι, τα καθαρά αποτελέσματα επηρεάστηκαν από έκτακτα έξοδα αναδιοργάνωσης των δανείων της εταιρείας ύψους € 1,1 εκατ.
Οικονομικά αποτελέσματα Ομίλου
Σε επίπεδο ομίλου, ο κύκλος εργασιών το α΄ τρίμηνο 2008 διαμορφώθηκε σε € 40,9 εκατ., έναντι € 37,4 εκατ. της αντίστοιχης περσινής περιόδου, ενώ τα λειτουργικά κέρδη (ΕBITDA) διαμορφώθηκαν σε € 3,4 εκατ., έναντι € 7,3 εκατ. το α΄ τρίμηνο του 2007. Τα ενοποιημένα καθαρά αποτελέσματα ανήλθαν σε € -11,3 εκατ., έναντι € -3,9 εκατ. το 2007. Η διαφοροποίηση που παρατηρείται στα καθαρά αποτελέσματα του ομίλου σε σχέση με αυτά της μητρικής εταιρείας οφείλεται στα αποτελέσματα της συγγενούς εταιρείας Hellenic Seaways.
Μεταφορικό έργο
Γραμμές Αδριατικής (Βόρεια Ιταλία)
Στις γραμμές της Βόρειας Αδριατικής (Αγκώνα & Βενετία) η Minoan Lines το α΄ τρίμηνο του 2008, ήταν πρώτη σε μερίδια αγοράς σε όλες τις κατηγορίες μεταφορικού έργου μεταξύ των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στη συγκεκριμένη αγορά. Αναλυτικά, η Minoan Lines, πραγματοποιώντας το 34,4% των ταξιδίων στην αγορά της Βόρειας Αδριατικής διακίνησε το 39,4%, των επιβατών, το 42,0% των Ι.Χ. αυτοκινήτων και το 36,7% των φορτηγών αυτοκινήτων.
Το α΄ τρίμηνο 2008, η Minoan Lines μετέφερε 73.000 επιβάτες, 18.000 Ι.Χ. αυτοκίνητα και 26.000 φορτηγά.
Ελληνική Ακτοπλοΐα (Γραμμή Κρήτης)
Στη γραμμή «Ηράκλειο – Πειραιάς» το α΄ τρίμηνο του 2008 η Minoan Lines μετέφερε 162.000 επιβάτες, 19.000 Ι.Χ. αυτοκίνητα και 17.000 φορτηγά, διατηρώντας τη πρώτη θέση σε όλες τις κατηγορίες μεταφορικού έργου. Τα μερίδια αγοράς της εταιρείας στη συγκεκριμένη γραμμή ανήλθαν σε ποσοστό 67,3% για τους επιβάτες, 57,8% για τα Ι.Χ. αυτοκίνητα και 52,3% για τα φορτηγά αυτοκίνητα, ενώ στην εταιρεία αναλογεί το 46,1% του συνόλου των ταξιδιών.
-
01/11 Η πρώτη ανάρτηση της Γκίλφοϊλ από την Αθήνα: "Μαζί θα ενισχύσουμε τη συμμαχία ΗΠΑ - Ελλάδας"
-
01/11 Ο Τραμπ απειλεί με "στρατιωτική δράση" τη Νιγηρία για τις δολοφονίες χριστιανών
-
01/11 Ν. Ανδρουλάκης: "Στις κάλπες ξεβολεύουμε τη διαφθορά, την ατιμωρησία και την αλαζονεία της ΝΔ"
-
01/11 Ληστεία στο Λούβρο: Θα πωλούσαν τα κλοπιμαία στο dark web - Η επαφή με ισραηλινή εταιρεία
-
01/11 Αγωγή Κ. Κυρανάκη κατά της εφημερίδας "Δημοκρατία"
-
01/11 Εγκαινιάστηκε το Μεγάλο Αιγυπτιακό Μουσείο - "Ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία"
-
01/11 Γ. Γεραπετρίτης: "Η Ελλάδα φιλοδοξεί να αποτελέσει γέφυρα μεταξύ Ευρώπης και περιοχής του Κόλπου"
-
01/11 Βεντέτα με δύο νεκρούς στα Βορίζια: Πώς συνέβη το μακελειό
-
01/11 Μυστηριώδης επίλογος στην Τουρκία: Νεκρός στο κελί του στη Ραιδεστό ο ιδρυτής της Thodex
-
01/11 Στα πρόθυρα νέας κούρσας πυρηνικών εξοπλισμών
-
Στον "πάγο" αδειοδοτήσεις καταστημάτων και απαξίωση ακινήτων ελέω πολεοδομικού σχεδιασμού
-
Τριμερής Ελλάδας - Κύπρου - Ισραήλ με ΗΠΑ για την ενέργεια στην Ανατολική Μεσόγειο
-
Πλειστηριασμοί: Τα "επώνυμα" σφυριά που θα χτυπήσουν τον Νοέμβριο
-
Βεντέτα στην Κρήτη - Βόμβες και πυροβολισμοί με νεκρούς και τραυματίες - Ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. στο Ηράκλειο
-
Καζίνο στην Ελλάδα: Μετέωρο βήμα και ανάκαμψη με… λίγους παίκτες
-
Η Χρυσή Ζωή
-
Berkshire Hathaway: Νέο ρεκόρ ρευστότητας $381,7 δισ. - Καθαρός πωλητής για 12ο συνεχόμενο τρίμηνο
-
Δύο νέες έρευνες δίνουν απαντήσεις για το περπάτημα: Πόση ώρα; Πόσα βήματα είναι αρκετά;
-
Τουρκία: 550.000 Σύροι πρόσφυγες επέστρεψαν στη χώρα τους μετά την πτώση του Άσαντ
-
Μυστηριώδης επίλογος στην Τουρκία: Νεκρός στο κελί του στη Ραιδεστό ο ιδρυτής της Thodex
-
Berkshire Hathaway: Νέο ρεκόρ ρευστότητας $381,7 δισ. - Καθαρός πωλητής για 12ο συνεχόμενο τρίμηνο (32)
-
Βεντέτα στην Κρήτη - Βόμβες και πυροβολισμοί με νεκρούς και τραυματίες - Ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. στο Ηράκλειο (30)
-
Ο αρχιστρατηγός της Ουκρανίας διαψεύδει τους Ρώσους: Κρατάμε το Ποκρόβσκ - Τι δείχνει το Deepstate (15)
-
Η Χρυσή Ζωή (9)
-
Α. Σαμαράς: Να επανεξεταστεί η απόφαση για το κλείσιμο 204 υποκαταστημάτων των ΕΛΤΑ (7)
-
Τι σημαίνει για τις τιμές "στο ράφι" η μείωση του πληθωρισμού στο 1,7% τον Οκτώβριο (6)
-
Πλήρης η επικράτηση του ψηφιακού χρήματος - Εννέα στις δέκα συναλλαγές ανέπαφες (5)
-
Ο ρωσικός στρατός απέτρεψε προσπάθεια του Κιέβου να ενισχύσει με ειδικές δυνάμεις την άμυνα του Ποκρόβσκ (5)
-
Οι G7 ανακοίνωσαν σχέδια ενάντια στην κυριαρχία της Κίνας στις σπάνιες γαίες (5)
-
Στα πρόθυρα νέας κούρσας πυρηνικών εξοπλισμών (4)
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ