Συνεχης ενημερωση
Στο 1ο τρίμηνο του 2008, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της ΣΙΔΕΝΟΡ ανήλθε σε 386 εκ. ευρώ, έναντι 381 εκ. ευρώ την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, αυξημένος κατά 1,4%. Τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 33,2 εκ. ευρώ, σημειώνοντας μείωση κατά 37% περίπου, έναντι του 1ου τριμήνου του 2007, ενώ τα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν σε 52,9 εκ. ευρώ, σημειώνοντας μείωση κατά 26%. Τέλος, τα καθαρά ενοποιημένα κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας διαμορφώθηκαν σε 24,8 εκ. ευρώ (0,26 ευρώ ανά μετοχή) έναντι 35,5 εκ. ευρώ (ή 0,37 ευρώ ανά μετοχή) την αντίστοιχη περυσινή χρήση. Αξίζει όμως να σημειωθεί, ότι το 1ο τρίμηνο του 2007 είχε σημαντικά ευνοηθεί από τον ήπιο χειμώνα σε όλη τη Δ. Ευρώπη και τη Ρωσία, γεγονός που οδήγησε σε ασυνήθιστα υψηλή οικοδομική δραστηριότητα και συνεπώς σε ενίσχυση της ζήτησης και των τιμών των χαλυβουργικών προϊόντων.
Σε σύγκριση με το 4ο τρίμηνο του 2007, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών του 1ου τριμήνου του 2008 εμφανίζεται ενισχυμένος κατά 24% (386 εκ. ευρώ έναντι 312 εκ. το 4ο τρίμηνο του 2007), τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 33,2 εκ. ευρώ, έναντι 10 εκ. ευρώ, ενώ τα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) ενισχύθηκαν σημαντικά κατά 92% περίπου (52,9 εκ. ευρώ έναντι 27,5 εκ. ευρώ το 4ο τρίμηνο του 2007), γεγονός που αποδίδεται στην άνοδο των τιμών πώλησης, λόγω της αυξημένης ζήτησης και της ανόδου των διεθνών τιμών scrap. Τέλος, τα καθαρά ενοποιημένα κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας εμφανίζονται ιδιαίτερα αυξημένα στα 24,8 εκ ευρώ (0,26 ευρώ ανά μετοχή) έναντι 4,2 εκ. (ή 0,04 ευρώ ανά μετοχή) το 4ο τρίμηνο του 2007. Οι ευνοϊκές συνθήκες που ξεκίνησαν το 1ο τρίμηνο στη διεθνή και εγχώρια αγορά ενισχύονται περαιτέρω και κατά το 2ο τρίμηνο του 2008.
Σημειώνεται επίσης, ότι η παραγωγή στη νέα μονάδα ελασματουργείου για προϊόντα χάλυβα οπλισμού SD και ειδικούς χάλυβες στη θυγατρική STOMANΑ INDUSTRY ξεκίνησε στις αρχές του 1ου τριμήνου και αναμένεται να επηρεάσει τα αποτελέσματα εφεξής. Παράλληλα, στη θυγατρική ΣΩΛΗΝΟΥΡΓΕΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ η ισοτιμία ευρώ / δολαρίου, καθώς και η ραγδαία αύξηση των α΄ υλών και των ναύλων, επηρέασαν αρνητικά τα αποτελέσματα του 1ου τριμήνου. Η πρόσφατη όμως ανάληψη παραγγελιών συνολικού ύψους 170 εκατ. ευρώ από τη ΣΩΛΗΝΟΥΡΓΕΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ σε διάφορες χώρες αναμένεται να ενδυναμώσει τα οικονομικά της μεγέθη, το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους.
Πρόσφατα επίσης ανακοινώθηκε η στρατηγική συμφωνία συνεργασίας με τη NUCOR Corporation, του μεγαλύτερου παραγωγού χαλυβουργικών προϊόντων των ΗΠΑ. Βάσει του Μνημονίου Συνεργασίας, η NUCOR θα αποκτήσει το 34% μιας νέας θυγατρικής της ΣΙΔΕΝΟΡ, υπό την οποία θα ενταχθεί το σύνολο της χαλυβουργικής δραστηριότητας του Ομίλου ΒΙΟΧΑΛΚΟ (εξαιρουμένης της ΣΩΛΗΝΟΥΡΓΕΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ A.E.). Η συνεργασία αυτή θα επιτρέψει στη ΣΙΔΕΝΟΡ να διευρύνει την γκάμα των παραγομένων προϊόντων, να αυξήσει και βελτιστοποιήσει τη χρήση νέων προηγμένων τεχνολογιών και να επιταχύνει τη στρατηγική της επέκταση στα Βαλκάνια, την Τουρκία και τη Βόρεια Αφρική. Η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί περί τα τέλη του έτους, υπό την προϋπόθεση ολοκλήρωσης των συνήθων για τις συμφωνίες αυτές διαδικασιών ελέγχου, εγκρίσεων και υπογραφής των οριστικών συμβάσεων.
Ο Όμιλος ΣΙΔΕΝΟΡ συνεχίζει τη στρατηγική ανάπτυξής του στις δυναμικές αγορές της ΝΑ Ευρώπης και αναμένει σημαντική ενίσχυση τόσο της δραστηριότητάς του, όσο και των μεγεθών του.
-
00:07 Το EBITDA-καμουφλάζ και η πιο καυτή είσοδος στον FTSE-100
-
00:06 Η επίθεση του Ισραήλ στο Κατάρ προμηνύει μια νέα κανονικότητα, όχι ένα τέλος
-
00:05 Ο πάντα προκλητικός Άδωνις Γεωργιάδης
-
00:04 Ναυτιλία & Εμπόριο Καυσίμων: Μπροστά σε μια Παγκόσμια Μετάβαση
-
00:03 Γαλλία: Από πυλώνας της Ευρωζώνης, βαρίδι;
-
00:02 Μεταρρύθμιση στο φορολογικό δεν είχαμε
-
00:01 Παρίσι, όπως Αθήνα;
-
09/09 Βουλή: Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την κοινωνική αντιπαροχή και την ισόβια τριτεκνική ιδιότητα
-
09/09 Eυρωμπάσκετ 2025: "Πέταξε" στα ημιτελικά η Ελλάδα με 87-76 επί της Λιθουανίας
-
09/09 Κατάρ: Διατηρούμε το δικαίωμα να απαντήσουμε στην επίθεση του Ισραήλ
-
Πόσο θα αυξηθεί ο κατώτατος μισθός το 2026 - Όλα τα σενάρια
-
Ονειρικές αποδόσεις με μερίσματα από τον ΔΑΑ
-
Η σιωπηλή φορολογική επανάσταση της Ιταλίας
-
Φθηνότερη η συνδρομητική τηλεόραση από τη νέα χρονιά
-
Ακίνητα και Ενοίκια, μετά τη ΔΕΘ: "Δεν αρμενίζουμε στραβά, στραβός είναι ο γυαλός"
-
Κλιμάκωση της έντασης στη Μέση Ανατολή: Το Ισραήλ βομβάρδισε την Ντόχα - Στόχος ανώτερα στελέχη της Χαμάς, λένε οι IDF
-
Metlen: Εκτίναξη τζίρου κατά 45% το α' εξάμηνο στα €3,6 δισ. - Στα €254 εκατ. τα καθαρά κέρδη
-
Πώς σπάζουν ολιγοπώλια και καρτέλ
-
Κομισιόν: "Πράσινο φως" για το πρόγραμμα SAFE ύψους €150 δισ. - Η Ελλάδα εξασφάλισε πάνω από €700 εκατ.
-
e-ΕΦΚΑ: Στη Θυρίδα Πολίτη του Gov.gr τα μηνιαία ενημερωτικά σημειώματα συντάξεων
-
Κλιμάκωση της έντασης στη Μέση Ανατολή: Το Ισραήλ βομβάρδισε την Ντόχα - Στόχος ανώτερα στελέχη της Χαμάς, λένε οι IDF (84)
-
Πώς σπάζουν ολιγοπώλια και καρτέλ (73)
-
Συνελήφθη διευθυντής Καρδιοχειρουργικής στο Ιπποκράτειο - Ζήτησε φακελάκι 5.000 ευρώ (40)
-
Η Μέση Ανατολή στο έλεος του "εξαιρετισμού" (20)
-
Ισραήλ: Κατεδαφίζει σπίτια στους τόπους καταγωγής των δύο Παλαιστίνιων δραστών της επίθεσης στην Ιερουσαλήμ (18)
-
Το νέο κεντρώο κοστούμι του Αλέξη Τσίπρα και ο "πατριωτισμός" (17)
-
Στους 24 οι άμαχοι νεκροί από ρωσική βόμβα σε ουκρανικό χωριό στο Ντονέτσκ - Χτύπησε συνταξιούχους που περίμεναν σε ουρά για τη σύνταξη (16)
-
Ακίνητα και Ενοίκια, μετά τη ΔΕΘ: "Δεν αρμενίζουμε στραβά, στραβός είναι ο γυαλός" (16)
-
Τα οικονομικά των δικαστών: Ζητούν 20% αύξηση μισθού και μηνιαίο επίδομα στέγασης 1.000 ευρώ όταν υπηρετούν εκτός μονίμου κατοικίας (11)
-
Ο πάντα προκλητικός Άδωνις Γεωργιάδης (7)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
