Συνεχης ενημερωση
Σε εφαρμογή του Κανονισμού του Χρηματιστηρίου Αθηνών (άρθρο 292, παράγραφος 4, εδάφιο α), η Ναυτιλιακή Εταιρία Λέσβου Α.Ε γνωστοποιεί στο επενδυτικό κοινό ότι στις 12.05.2008 πραγματοποιήθηκε η ετήσια ενημέρωση των αναλυτών.
Αναλύοντας τα οικονομικά στοιχεία της χρήσης 2007, σημειώθηκαν τα παρακάτω :
To 2007 ο Όμιλος NEL Lines βελτίωσε σημαντικά τον κύκλο εργασιών του, ο οποίος ανήλθε σε ευρώ 45,1 εκατ. έναντι ευρώ 26,9 εκατ. το 2006, ήτοι αύξηση 67%. Η αύξηση αυτή οφείλεται κυρίως στην επαναδραστηριοποίηση και δρομολόγηση, των δύο ταχυπλόων πλοίων ΄ΑΙΟΛΟΣ ΚΕΝΤΕΡΗΣ Ι΄ και ΄ΑΙΟΛΟΣ ΚΕΝΤΕΡΗΣ ΙΙ΄ σε νέες γραμμές καθώς και στην ενσωμάτωση στη χρήση 2007 του κύκλου εργασιών της θυγατρικής εταιρείας ΣΙ ΛΙΝΚ ΦΕΡΡΙΣ τα πλοία της οποίας απασχολούνται κυρίως σε επιδοτούμενες άγονες γραμμές.
Ο Όμιλος το 2007 περιόρισε σημαντικά τις λειτουργικές ζημιές σε ευρώ 0,8 εκατ. από ευρώ 7,9 εκατ. το 2006, κυρίως λόγω της μείωσης του συνολικού λειτουργικού κόστους ανά διανυόμενο μίλι κατά 19%, ως αποτέλεσμα της ορθότερης διαχείρισης των υλών καθώς και της πληρέστερης και αποδοτικότερης αξιοποίησης του ανθρώπινου δυναμικού.
Οι δανειακές υποχρεώσεις του Ομίλου μειώθηκαν σε σημαντικό βαθμό και διαμορφώθηκαν το 2007 σε ευρώ 70,1 εκατ. έναντι ευρώ 117,4 εκατ. το 2006. Η μείωση αυτή είχε ως συνέπεια τη βελτίωση του δείκτη δανειακής επιβάρυνσης του ομίλου κατά 54% σε σχέση με το 2006.
Στόχοι και προτεραιότητα επιλογών αποτελούν για τη Διοίκηση του Ομίλου η διατήρηση και επαύξηση των μεριδίων αγοράς στις δραστηριοποιούμενες γραμμές, η απόκτηση μεριδίου αγοράς σε νέες γραμμές ικανές να συνεισφέρουν θετικά στο μικτό λειτουργικό της περιθώριο καθώς επίσης και η ενίσχυση και ανανέωση του στόλου του.
Το ενημερωτικό υλικό είναι διαθέσιμο στην Εταιρική ιστοσελίδα www.nel.gr και στην ιστοσελίδα του Χ.Α. www.athex.gr
-
00:38 Ισχυρός σεισμός 5,2 Ρίχτερ στα Νέα Στύρα Ευβοίας
-
00:07 Νηνεμία πριν από την καταιγίδα
-
00:06 Ονειρικές αποδόσεις με μερίσματα από τον ΔΑΑ
-
00:05 Η σιωπηλή φορολογική επανάσταση της Ιταλίας
-
00:04 Τα Πάντα Όλα ή Βάλτε τώρα που γυρίζει
-
00:03 Ακίνητα και Ενοίκια, μετά τη ΔΕΘ: "Δεν αρμενίζουμε στραβά, στραβός είναι ο γυαλός"
-
00:02 Η αγορά ψάχνει το "νέο μοντέλο"
-
00:01 Πώς σπάζουν ολιγοπώλια και καρτέλ
-
08/09 Γαλλία: Δεν θέλουμε τεχνοκράτη πρωθυπουργό, λέει η ακροδεξιά - Είναι οι "πιο ανίκανοι"
-
08/09 Κολομβία: Απελευθερώθηκαν 45 στρατιωτικοί που κρατούνταν αιχμάλωτοι σε περιοχή που ελέγχουν αντάρτες
-
Σούπερ μάρκετ: Η μάχη των Ιωαννίνων, ο Σκλαβενίτης, η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και ο Γαλαξίας
-
Πόσο αυξάνονται οι συντάξεις από 1/1/2026 - Πώς καταργείται η προσωπική διαφορά (πίνακας)
-
Πόσο αυξάνονται οι μισθοί για μισθωτούς και οικογένειες λόγω της νέας φορολογικής κλίμακας - Πίνακες
-
Μια πολύ καλή αρχή για το Δημογραφικό
-
Ριζική αλλαγή στο τεκμήριο ΙΧ - Μεγάλη μείωση για οχήματα από το 2010 και μετά
-
Και πάλι όλοι μαζί
-
Ο χρυσός στον δρόμο για τα 4.250 δολάρια με περαιτέρω ράλι 20%
-
ΥΠΕΘΟ: Όλα τα μέτρα ελάφρυνσης για μισθωτούς, οικογένειες, συνταξιούχους, ένστολους - Τι αλλάζει στα τεκμήρια κατοικίας - Αναλυτικοί πίνακες
-
Καταργείται το τέλος συνδρομητικής τηλεόρασης από τον Ιανουάριο του 2026
-
Το Πεντάγωνο εγκαταλείπει την φιλοδοξία ανάσχεσης της Κίνας
-
Μια πολύ καλή αρχή για το Δημογραφικό (103)
-
Τρομοκρατική επίθεση στην Ιερουσαλήμ: Έξι νεκροί και πολλοί τραυματίες - Παλαιστίνιοι οι δράστες (45)
-
Πόσο αυξάνονται οι μισθοί για μισθωτούς και οικογένειες λόγω της νέας φορολογικής κλίμακας - Πίνακες (26)
-
Έπεσε η κυβέρνηση Μπαϊρού - Όλα τα βλέμματα στον Μακρόν με φόντο το νέο πολιτικό αδιέξοδο (23)
-
Ριζική αλλαγή στο τεκμήριο ΙΧ - Μεγάλη μείωση για οχήματα από το 2010 και μετά (22)
-
Η απάντηση των δικηγόρων στις οικονομικές εξαγγελίες της ΔΕΘ: "Ημίμετρα για την φορολογική επιδρομή στον δικηγορικό κλάδο" (22)
-
ΔΕΘ 2025: Μπορεί να αναστραφεί η κυβερνητική φθορά; (16)
-
Και πάλι όλοι μαζί (15)
-
Πόσο μειώνεται ο φόρος στα ενοίκια - Η νέα κλίμακα (13)
-
Παραδοχή ΕΕ: Η παγκόσμια τάξη, όπως τη γνωρίζαμε, είναι πλέον "νεκρή" (12)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
