Συνεχης ενημερωση
H εταιρεία "ΝΕΩΡΙΟΝ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ" ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι μνημόνιο για τη συνεργασία μεταξύ της DCNS και της θυγατρικής της εταιρείας "ΝΑΥΠΗΓΙΚΕΣ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ Α.Ε.", υπέγραψαν στην Ελευσίνα, οι επικεφαλής των δύο εταιρειών κ.κ. Jean-Marie Poimboeuf και Νικόλαος Ταβουλάρης κατά τη διάρκεια επίσκεψης που πραγματοποίησαν στις εγκαταστάσεις των ναυπηγείων, μέλη της διοίκησης της γαλλικής εταιρείας.
Το Μνημόνιο είναι η συνέχεια αυτού που υπογράφηκε στις 25 Οκτωβρίου 2006. Με το Μνημόνιο οι δύο εταιρείες συμφωνούν να αναλάβουν από κοινού τη ναυπήγηση στις εγκαταστάσεις των Ναυπηγείων Ελευσίνας φρεγατών τύπου FREMM στην περίπτωση που το Υπουργείο Άμυνας επιλέξει, στα πλαίσια του εξοπλιστικού του προγράμματος, το συγκεκριμένο τύπο φρεγάτας.
H φρεγάτα FREMΜ είναι πολλαπλών αποστολών, σχεδιάστηκε από την DCNS και ενσωματώνει την πλέον σύγχρονη τεχνολογία σε επίπεδο ναυπηγικής, πυραυλικών συστημάτων και ηλεκτρονικού πολέμου. Ήδη το Πολεμικό Ναυτικό της Γαλλίας έχει παραγγείλει 8 φρεγάτες του τύπου FREMΜ, στα ναυπηγεία της DCNS, όπου ναυπηγούνται και οι πρώτες μονάδες. Επίσης, με το Μνημόνιο συμφωνείται η μεταφορά τεχνογνωσίας από την DCNS στα Ναυπηγεία Ελευσίνας και η κατανομή του έργου με βάση το 50-50.
Μετά την υπογραφή του Μνημονίου, ο Πρόεδρος των Ναυπηγείων Ελευσίνας δήλωσε:
"Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής για τη συμφωνία με την DCNS, που εγγυάται τη στενή συνεργασία των δύο εταιρειών στην ανάληψη ενός σημαντικού έργου όπως είναι η ναυπήγηση των Φρεγατών. Η DCNS, ως leader στην παγκόσμια αγορά ναυτικών εξοπλισμών, με την μακρά εμπειρία της στο σχεδιασμό και κατασκευή πολεμικών πλοίων κάθε είδους, προσφέρει την καλλίτερη εγγύηση για απόλυτη επιτυχία του έργου. Τα Ναυπηγεία Ελευσίνας, με τη μέχρι σήμερα πορεία τους, απέδειξαν ότι έχουν τις δυνατότητες να αναλαμβάνουν προγράμματα αντίστοιχου μεγέθους και τεχνολογικού επιπέδου. Είμαι βέβαιος, ότι η συνεργασία των 2 εταιρειών, συνεργασία με έντονο ενδοευρωπαϊκό χαρακτήρα θα αποτελέσει υπόδειγμα συνέπειας και ποιότητας".
-
20:41 Ισραήλ: Η οικογένεια του Όφιρ Τζαρφάτι κήδευσε για τρίτη φορά τον γιο της
-
20:29 Σερβία: Στους δρόμους οι φοιτητές για την επέτειο ενός έτους από την τραγωδία στον σιδηροδρομικό σταθμό του Νόβι Σαντ
-
20:24 "Τελείωσέ τον, τι περιμένεις": Ρώσοι διοικητές βασανίζουν και εκτελούν στρατιώτες που αρνούνται να πολεμήσουν στην Ουκρανία
-
20:12 Ισραήλ: Έφηβος σκοτώθηκε σε διαδήλωση υπερορθόδοξων Εβραίων
-
20:04 ΟΗΕ: 24.000 τόνοι ανθρωπιστικής βοήθειας εισήλθαν στη Γάζα μετά την κατάπαυση του πυρός
-
20:00 Τα ξένα επενδυτικά χαρτοφυλάκια "καλοβλέπουν" τις ελληνικές εταιρείες επενδύσεων σε ακίνητα
-
19:57 Μέχρι 60% μέρισμα από τη Eurobank- Τι σχεδιάζει για Eurolife
-
19:56 ΟΣΠΑΠΔ: Μια δοκιμή πυρηνικών όπλων θα είναι επιβλαβής για την ειρήνη και την ασφάλεια
-
19:49 Κ. Πιερρακάκης: Το πραγματικό τεστ αξιοπιστίας θα είναι οι πράξεις, όχι τα σχέδια
-
19:45 ΣΥΡΙΖΑ: Η φιέστα Μητσοτάκη στην ΕΥΔΑΠ έκρυβε αυξήσεις
-
Ο πρώτος τριπλασιασμός έγινε - Ο δεύτερος γράφεται ήδη στο Παρίσι
-
Θεσσαλονίκη: "Κάποιοι ιδιοκτήτες ακινήτων θεωρούν πως η Εγνατία έγινε Μανχάταν" λέει ο πρόεδρος του ΕΣΘ
-
Ανεκτέλεστη δικαστική απόφαση επί 13 χρόνια - Καμπάνα από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο
-
Οι Έλληνες επιχειρηματίες εγκαταλείπουν τα επισφαλή σχήματα Κύπρου και Βουλγαρίας και στρέφονται σε ελληνικές εταιρείες holding
-
Μετά από τρία χρόνια τέλος στο "καλάθι του νοικοκυριού" - Τι έρχεται
-
Αυτή είναι η ομάδα επιστημόνων του Τσίπρα - Πλήθος Καθηγητών- Όλα τα ονόματα
-
Ευ. Μυτιληναίος: Έχουμε φθηνό ρεύμα για τα νοικοκυριά και πανάκριβο για τη βιομηχανία – Nα στηριχθεί η Ελλάδα στις δικές της δυνάμεις
-
Αποκαλυπτήρια της "Επιτροπής Τσίπρα" - Σε vertigo ο ΣΥΡΙΖΑ
-
Ο Πούτιν θωρακίζει την αεράμυνα της Μόσχας καθώς αρχίζει η "πολιορκία με drones"
-
Τραμπ: "Καταπληκτική η συνάντηση με τον Σι" - Οι ΗΠΑ μειώνουν στο 10% τους δασμούς στα κινεζικά προϊόντα λόγω φαιντανύλης, συμφωνία για τις σπάνιες γαίες
-
Η λύση του Στεγαστικού στο φετινό Νόμπελ Οικονομικών (92)
-
Αυτή είναι η ομάδα επιστημόνων του Τσίπρα - Πλήθος Καθηγητών- Όλα τα ονόματα (19)
-
Θεσσαλονίκη: "Κάποιοι ιδιοκτήτες ακινήτων θεωρούν πως η Εγνατία έγινε Μανχάταν" λέει ο πρόεδρος του ΕΣΘ (14)
-
Ευ. Μυτιληναίος: Έχουμε φθηνό ρεύμα για τα νοικοκυριά και πανάκριβο για τη βιομηχανία – Nα στηριχθεί η Ελλάδα στις δικές της δυνάμεις (10)
-
Διάσωση 79 μεταναστών νοτιοδυτικά της Γαύδου (8)
-
Τραμπ: "Καταπληκτική η συνάντηση με τον Σι" - Οι ΗΠΑ μειώνουν στο 10% τους δασμούς στα κινεζικά προϊόντα λόγω φαιντανύλης, συμφωνία για τις σπάνιες γαίες (8)
-
Ανεκτέλεστη δικαστική απόφαση επί 13 χρόνια - Καμπάνα από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο (7)
-
Μετά από τρία χρόνια τέλος στο "καλάθι του νοικοκυριού" - Τι έρχεται (6)
-
Ο πρώτος τριπλασιασμός έγινε - Ο δεύτερος γράφεται ήδη στο Παρίσι (6)
-
Ράλι του χρυσού: Σημάδι αποδολαριοποίησης της παγκόσμιας οικονομίας; (6)
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ