Συνεχης ενημερωση
Οικονομικά αποτελέσματα.
Αύξηση της τάξης του 14,75% σημείωσε ο κύκλος εργασιών του Ομίλου εταιριών Druckfarben Hellas στο τέλος της χρήσης 2007 σε σχέση με τη χρήση του 2006. Συγκεκριμένα, ο κύκλος εργασιών του Ομίλου Druckfarben, στο τέλος του 2007 ανήλθε στα ευρώ 81,87 εκατ. έναντι ευρώ 71,35 εκατ. το 2006, αύξηση που σε μεγάλο βαθμό οφείλεται στην άνοδο των εξαγωγικών δραστηριοτήτων του Ομίλου κατά 25,89% σε σχέση με το 2006. Σημειώνεται ότι το 30,79% του ενοποιημένου κύκλου εργασιών κατά το 2007 προέρχεται από τις δραστηριότητες του Ομίλου στο εξωτερικό σε σχέση με 28,07% που ήταν το αντίστοιχο ποσοστό το 2006.
Στο ίδιο διάστημα τα Κέρδη προ Φόρων, Τόκων και Αποσβέσεων (EBITDA), σε ενοποιημένο επίπεδο, διαμορφώθηκαν στα ευρώ 8,95 εκατ. στο τέλος του 2007, έναντι ευρώ 10,20 εκατ. το 2006 παρουσιάζοντας έτσι μείωση 12,21%.
Τα Κέρδη προ Φόρων του Ομίλου το 2007 διαμορφώθηκαν στα ευρώ 3,83 εκατ., έναντι ευρώ 6,13 εκατ. στο 12μηνο του 2006 σημειώνοντας μείωση 37,47%.
Αντίστοιχα τα Κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας του Ομίλου Druckfarben ανήλθαν σε ευρώ 2,53 εκατ. έναντι ευρώ 4,27 εκατ. το 2006, σημειώνοντας μείωση της τάξης του 40,70%.
Η μείωση των μεγεθών στα αποτελέσματα του Ομίλου επηρεάστηκε κυρίως: ι) από την αύξηση των χρηματοοικονομικών εξόδων κατά 51%, τόσο ως αποτέλεσμα της αύξησης των επιτοκίων, όσο και του δανεισμού του Ομίλου για την κάλυψη του επενδυτικού του προγράμματος και ιι) από την αύξηση κατά 24,3% των εξόδων διοίκησης και διάθεσης που οφείλεται κυρίως στην ανάπτυξη και στον εμπλουτισμό των καναλιών διανομής των θυγατρικών του Ομίλου στα Βαλκάνια καθώς και των οργανικών τους δομών.
Τα Κέρδη ανά μετοχή ανήλθαν σε ευρώ 0,16 από ευρώ 0,28 το 2006.
Μέρισμα.
Σημειώνεται, τέλος, ότι η διοίκηση της εταιρίας θα προτείνει στην ετήσια Γενική Συνέλευση των μετόχων την διανομή μερίσματος ευρώ 0,05 ανά μετοχή, για τη χρήση του 2007, έναντι ευρώ 0,07 που ήταν το διανεμηθέν μέρισμα του 2006.
Οι οικονομικές καταστάσεις θα δημοσιευτούν στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Ελεύθερος Τύπος και Θριάσιο, την Δευτέρα 31 Μαρτίου, και θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του ΧΑΑ (http://www.ase.gr/ ) και της Εταιρίας (http://ir.druckfarben.gr/).
-
11:50 Γαλλία: Ζητεί "ισχυρές" εγγυήσεις για το Κίεβο πριν από οποιαδήποτε συζήτηση για το εδαφικό ζήτημα
-
11:47 Στ. Παπασταύρου: "Να διασφαλιστεί ότι το αέριο μέσω TurkStream δεν είναι ρωσικό"
-
11:39 Η Natech Banking Solutions εντάσσει τον Αλέξανδρο Τσαπάρα στο Advisory Board
-
11:38 ΙΕΛΚΑ: Η Ελλάδα χαμηλότερα από τον μέσο πληθωρισμό τροφίμων στην ΕΕ όλο το 2025
-
11:28 ΗΠΑ- επίθεση στο πανεπιστήμιο Μπράουν: Οι αρχές έδωσαν στη δημοσιότητα νέες φωτογραφίες του υπόπτου
-
11:21 ΟΗΕ-Κυπριακό: Μια νέα άτυπη διάσκεψη 5+1 πρέπει να είναι καλά προετοιμασμένη
-
11:21 Cetracore-Jetoil: Αιφνιδιαστική αναστολή λειτουργίας της εταιρείας λόγω κυρώσεων κατά Ρωσίας
-
11:11 Ρωσία: Ανακοίνωσε ότι πήρε τον "έλεγχο" της πόλης Κουπιάνσκ
-
11:07 Χρηματιστήριο: Συγκρατημένη υποχώρηση με ενδείξεις profit taking
-
11:05 ΔΥΠΑ: Από την Τετάρτη η προπληρωμή επιδομάτων, παροχών και δώρου Χριστουγέννων
-
Άδειες λεωφορειολωρίδες
-
Γιατί το 2026 φοβίζει τις χρηματιστηριακές αγορές
-
Παρ. Τυχεροπούλου: Το πρωί "κρυμμένη" στο Πρωτόκολλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, το "απόγευμα" βασική συνεργάτης της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας που διερευνά το σκάνδαλο
-
Για πόσο ακόμα αντέχει η αγορά τα αγροτικά μπλόκα
-
Wall Street: Καλά Χριστούγεννα!
-
Άρον άρον νέος διαγωνισμός για την "ωρολογιακή βόμβα" του Λαυρίου - Τι καταγγέλει επιστημονικός φορέας
-
Αν στήναμε... καρτέλ με ελάχιστες τιμές παραγωγού, θα είχαν όφελος οι αγρότες και οι καταναλωτές;
-
Προαναγγέλλει κόμμα η Μ. Καρυστιανού- Δηκτικό σχόλιο από Ν. Πλακιά
-
Γιατί εξελέγη ο Πιερρακάκης και πώς η Ελλάδα θα αξιοποιήσει την επιτυχία
-
doValue: Δύο μεγάλα deals 1,7 δισ. ευρώ εξυπηρετούμενων δανείων της, εξοφλούν εγγυήσεις του Ηρακλή
-
Άδειες λεωφορειολωρίδες (31)
-
Παρ. Τυχεροπούλου: Το πρωί "κρυμμένη" στο Πρωτόκολλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, το "απόγευμα" βασική συνεργάτης της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας που διερευνά το σκάνδαλο (15)
-
Για πόσο ακόμα αντέχει η αγορά τα αγροτικά μπλόκα (15)
-
Προαναγγέλλει κόμμα η Μ. Καρυστιανού- Δηκτικό σχόλιο από Ν. Πλακιά (10)
-
Γιατί εξελέγη ο Πιερρακάκης και πώς η Ελλάδα θα αξιοποιήσει την επιτυχία (8)
-
Ζελένσκι: Οι ΗΠΑ υποσχέθηκαν νομικά δεσμευτικές εγγυήσεις ασφαλείας για την Ουκρανία με έγκριση του Κογκρέσου (6)
-
Αν στήναμε... καρτέλ με ελάχιστες τιμές παραγωγού, θα είχαν όφελος οι αγρότες και οι καταναλωτές; (6)
-
Ο 16χρονος γιος του Μ. Κατρίνη οδηγούσε χωρίς δίπλωμα - "Αισθάνομαι συντριβή, αναλαμβάνω την ευθύνη", λέει ο βουλευτής (4)
-
Υπήρχε διάλογος και δεν τον κατάλαβαν; (3)
-
Ρωσία: "Όχι" σε νατοϊκές δυνάμεις στην Ουκρανία - Καμία υποχώρηση για Ντονμπάς, "Νοβορόσια" και Κριμαία (2)
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ