Συνεχης ενημερωση
Η ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ Α.Ε.Β.Ε. ολοκλήρωσε την οικονομική χρήση του 2007 επιτυγχάνοντας για δεύτερη συνεχή χρήση ιστορικά υψηλά σε πωλήσεις, κύκλο εργασιών και αποτελεσμάτων.
Ο κύκλος εργασιών του Ομίλου ανήλθε σε ευρώ 441,2 εκατ. αυξημένος κατά 8,4% σε σχέση με τα ευρώ 407,2 του 2006 ενώ τα κέρδη προ φόρων χρηματοδοτικών επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν σε ευρώ 62,4 εκατ. σημειώνοντας άνοδο 17,9% σε σχέση με τα ευρώ 52,9 εκατ. της προηγούμενης χρήσης. Τα καθαρά προ φόρων κέρδη ανήλθαν σε ευρώ 38,0 εκατ. σημειώνοντας αύξηση της τάξης του 6,5% σε σχέση με τα ευρώ 35,7 εκατ. του 2006.
Τα καθαρά μετά φόρων κέρδη διαμορφώθηκαν σε ευρώ 27,7 εκατ. αυξημένα κατά 16,5% σε σχέση με τα ευρώ 23,7 εκατ. του 2006. Το προτεινόμενο μέρισμα για τη χρήση 2007 ανέρχεται σε ευρώ 0,25 ανά μετοχή και είναι αυξημένο κατά 50% σε σχέση με το αντίστοιχο της χρήσης 2006.
Οι πωλήσεις καινούργιων αυτοκινήτων SUZUKI οι οποίες ανήλθαν σε 15.051 μονάδες αποτελούν ιστορικό υψηλό, ενώ με βάση τις ταξινομήσεις η SUZUKI κατέκτησε μερίδιο αγοράς 5,3% παρουσιάζοντας αύξηση 17,0% σε σχέση με το αντίστοιχο μερίδιο αγοράς του 2006 και κατέλαβε την έκτη θέση μεταξύ όλων των κατασκευαστών στην ελληνική αγορά.
Επίσης, τον Φεβρουάριο του 2008 ολοκληρώθηκε η εξαγορά και ενσωμάτωση των δραστηριοτήτων λιανικής πώλησης αυτοκινήτων και του κλάδου ανταλλακτικών του Ομίλου Κοντέλλη ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η ολοκλήρωση της συμφωνίας απόκτησης των αντίστοιχων δραστηριοτήτων της Γ. Κουλούρης Α.Ε.
Ο Όμιλος εταιρειών ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗ με 55 σημεία εξυπηρέτησης και 11 μάρκες (Suzuki, Opel, Ford, Volvo, BMW, Fiat, Alfa Romeo, Lancia, Cadillac, Corvette και Hummer), διαθέτει πλέον το μεγαλύτερο δίκτυο λιανικής πώλησης αυτοκινήτων στην Ελλάδα και ένα από τα μεγαλύτερα στην ευρωπαϊκή αγορά.
Συνολικά, το 2008, η Σφακιανάκης ΑΕΒΕ μέσω των δραστηριοτήτων λιανικής και χονδρικής (Suzuki) αναμένεται να φτάσει τις 32.000 πωλήσεις αυτοκινήτων με 11,5% μερίδιο στη συνολική αγορά αυτοκινήτου, με κύκλο εργασιών ο οποίος αναμένεται να ξεπεράσει τα ευρώ 650 εκατ.
-
00:07 Όταν η αξία αρχίζει να γράφεται στο ταμπλό
-
00:06 Η ακροδεξιά AfD της Γερμανίας προετοιμάζει το έδαφος για την εξουσία
-
00:05 Το ντέρμπι Ανδρουλάκη με Τσίπρα
-
00:04 Η "απαλλαγή" των πτωχών οφειλετών επεκτείνεται και στις ποινικές ευθύνες!
-
00:03 Σταθερότητα, κανονικότητα, καθημερινότητα αλλά και... "καρυκεύματα"
-
00:02 Ο συνωστισμός "σωτήρων" στην πολιτική σκηνή
-
00:01 Σκισμένα καλτσόν, καλτσοδέτες και φραπές σκέτος
-
16/12 Ισραήλ: Να διασφαλίσουμε ότι το Ιράν δεν θα επανεκκινήσει το πυρηνικό του πρόγραμμα, λέει ο επικεφαλής της Μοσάντ
-
16/12 ΗΠΑ: Η Αρκτική βίωσε την πιο θερμή χρονιά που έχει καταγραφεί ποτέ
-
16/12 Μικτή εικόνα στη Wall με φόντο τα μάκρο
-
Ανυποχώρητο το Βέλγιο για τα ρωσικά assets - Αυξάνονται οι φωνές υπέρ "άλλων επιλογών" για τη χρηματοδότηση της Ουκρανίας
-
Προαναγγέλλει κόμμα η Μ. Καρυστιανού- Δηκτικό σχόλιο από Ν. Πλακιά
-
Άδειες λεωφορειολωρίδες
-
Δημοσκοπήσεις: Ο λογαριασμός που πληρώνει η κυβέρνηση για τα αγροτικά μπλόκα
-
Για πρώτη φορά ύστερα από 35 χρόνια, μια πτήση ευρωπαϊκού αερομεταφορέα προσγειώθηκε στη Βαγδάτη
-
Παρ. Τυχεροπούλου: Το πρωί "κρυμμένη" στο Πρωτόκολλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, το "απόγευμα" βασική συνεργάτης της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας που διερευνά το σκάνδαλο
-
Άρον άρον νέος διαγωνισμός για την "ωρολογιακή βόμβα" του Λαυρίου - Τι καταγγέλει επιστημονικός φορέας
-
doValue: Δύο μεγάλα deals 1,7 δισ. ευρώ εξυπηρετούμενων δανείων της, εξοφλούν εγγυήσεις του Ηρακλή
-
Γιατί το 2026 φοβίζει τις χρηματιστηριακές αγορές
-
Ζελένσκι: Τα δεσμευμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία είναι καίριας σημασίας για την Ουκρανία
-
Άδειες λεωφορειολωρίδες (94)
-
Προαναγγέλλει κόμμα η Μ. Καρυστιανού- Δηκτικό σχόλιο από Ν. Πλακιά (64)
-
Παρ. Τυχεροπούλου: Το πρωί "κρυμμένη" στο Πρωτόκολλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, το "απόγευμα" βασική συνεργάτης της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας που διερευνά το σκάνδαλο (26)
-
Για πόσο ακόμα αντέχει η αγορά τα αγροτικά μπλόκα (21)
-
Ανυποχώρητο το Βέλγιο για τα ρωσικά assets - Αυξάνονται οι φωνές υπέρ "άλλων επιλογών" για τη χρηματοδότηση της Ουκρανίας (18)
-
Ο 16χρονος γιος του Μ. Κατρίνη οδηγούσε χωρίς δίπλωμα - "Αισθάνομαι συντριβή, αναλαμβάνω την ευθύνη", λέει ο βουλευτής (17)
-
Κοινή δήλωση οκτώ ευρωπαϊκών χωρών: Η Ρωσία είναι η κύρια απειλή για την ειρήνη στον Ευρωατλαντικό χώρο (16)
-
Ρωσία: "Όχι" σε νατοϊκές δυνάμεις στην Ουκρανία - Καμία υποχώρηση για Ντονμπάς, "Νοβορόσια" και Κριμαία (16)
-
Γιατί εξελέγη ο Πιερρακάκης και πώς η Ελλάδα θα αξιοποιήσει την επιτυχία (14)
-
Αν στήναμε... καρτέλ με ελάχιστες τιμές παραγωγού, θα είχαν όφελος οι αγρότες και οι καταναλωτές; (11)
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ