Συνεχης ενημερωση
Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών κατά τη χρήση 2007 ανήλθε σε 357,5 εκατ. ευρώ, έναντι 319,4 εκατ. την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, σημειώνοντας αύξηση κατά 11,9%. Tα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) διαμορφώθηκαν στα 57,5 εκατ. ευρώ, έναντι 41,3 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 39,3% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι. Σημειώνεται ότι κατά το έτος 2007, το ΕΒΙΤDA διαμορφώθηκε σε 16,1% επί του κύκλου εργασιών από 12,9% το 2006. Σημαντική αύξηση κατά 106% σημείωσαν τα κέρδη προ φόρων που ανήλθαν σε 40,1 εκατ. έναντι 19,4 εκατ. ευρώ πέρυσι (ή 11,2% επί του ενοποιημένου κύκλου εργασιών έναντι 6,1% πέρυσι), τα δε κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας ανήλθαν στα 33,9 εκατ. ευρώ (0,274 ευρώ ανά μετοχή) έναντι 36,4 εκατ. ευρώ (0,293 ευρώ ανά μετοχή), το 2006.
Σημειώνεται εντούτοις, ότι το 2006, τα καθαρά κέρδη ήταν αυξημένα κατά 17,0 εκατ. ευρώ, κυρίως λόγω της εφ΄ άπαξ θετικής επίδρασης της αναβαλλόμενης φορολογίας, ως συνέπεια της αναγνώρισης tax credits προερχόμενα από τις ζημίες των παρελθουσών χρήσεων.
Αντίστοιχη πορεία καταγράφεται και στα μεγέθη της μητρικής εταιρίας. Αναλυτικά, ο κύκλος εργασιών της εταιρίας το 2007 ανήλθε σε 340,6 εκατ. ευρώ έναντι 304,2 εκατ. ευρώ το 2006. Το ΕΒΙΤDΑ ανήλθε σε 52,9 εκατ. ευρώ έναντι 41,5 εκατ. ευρώ το 2006 (αύξηση κατά 27,2%), ενώ τα κέρδη προ φόρων διαμορφώθηκαν στα 34,9 εκατ. ευρώ, σημαντικά αυξημένα σε σχέση με το 2006. Τα κέρδη μετά από φόρους ανήλθαν σε 29,9 εκατ. ευρώ (0,240 ευρώ ανά μετοχή έναντι 0,301 ευρώ το 2006).
Η αύξηση των πωλήσεων και της κερδοφορίας οφείλεται κυρίως :
- Στα υψηλότερα επίπεδα τιμών που επέτυχε η εταιρία, ως αποτέλεσμα της στρατηγικής της διείσδυσης σε αγορές υψηλής προστιθέμενης αξίας, στην ανάληψη έργων αυστηρών τεχνικών προδιαγραφών αλλά και της ευνοϊκής συγκυρίας στις διεθνείς αγορές ενέργειας
- Στη συνεχή βελτίωση της παραγωγικότητας και του λειτουργικού κόστους
Ο καθαρός δανεισμός (Δάνεια - Ταμειακά Διαθέσιμα) της ΣΩΛΗΝΟΥΡΓΕΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ μειώθηκε περαιτέρω στα 85,7 εκατ. ευρώ έναντι 110,7 εκατ. ευρώ την 31/12/2006.
Τέλος, τα Ίδια Κεφάλαια ενισχύθηκαν περαιτέρω και ανήλθαν σε 123,6 και 125 εκατ. ευρώ για τον όμιλο και την εταιρία, αντίστοιχα.
Η Εταιρία έπειτα από μία επίπονη τριετή προσπάθεια αναδιάρθρωσης των παραγωγικών και εμπορικών λειτουργιών της, εμφανίστηκε έτοιμη να εκμεταλλευθεί την ευνοϊκή συγκυρία στις διεθνείς αγορές ενέργειας και να βελτιώσει θεαματικά το σύνολο των οικονομικών της μεγεθών. Στο έτος που διανύουμε, διαμορφώνεται ένα περιβάλλον πιο σύνθετο, λιγότερο προβλέψιμο αλλά εξίσου πλούσιο σε ευκαιρίες. Η γενική οικονομική κατάσταση στις ΗΠΑ κυρίως, αλλά και στην Ευρώπη δευτερευόντως εμφανίζει σημάδια κόπωσης και επιβράδυνσης των ρυθμών ανάπτυξης των τελευταίων ετών, με τον κίνδυνο της ύφεσης να βρίσκεται προ των πυλών της Αμερικανικής οικονομίας. Από την άλλη πλευρά, οι θεμελιώδεις οικονομικοί δείκτες της διεθνούς αγοράς ενέργειας (παγκόσμια ζήτηση ενέργειας, γεωγραφική κατανομή αυτής, τιμές πετρελαίου και φυσικού αερίου, οικονομική ευρωστία εταιριών ενέργειας, βαθμός γήρανσης υφιστάμενης ενεργειακής υποδομής), προδιαγράφουν συνέχιση της έντονης κατασκευαστικής δραστηριότητας νέων αγωγών. Όμως, η σημαντικότατη αύξηση στις τιμές των πρώτων υλών, η αύξηση των ναύλων και η ενίσχυση του Ευρώ έναντι του Δολλαρίου, σε συνδυασμό με την τάση συγκέντρωσης στο χαλυβουργικό κλάδο αναμένεται να επιφέρουν μεταβολή στην ανταγωνιστική θέση των επιμέρους εταιριών του κλάδου. Παρόλα αυτά, οι εκτιμήσεις συγκλίνουν ότι η ζήτηση για υψηλών ποιοτικών και τεχνολογικών χαρακτηριστικών σωλήνες θα συνεχίσει να είναι αυξημένη με μεσοπρόθεσμο ορίζοντα σε αρκετά σημεία του πλανήτη και κυρίως τη Β. Αμερική, τη Β. Αφρική, τη Ρωσία και τη Μέση και ?πω Ανατολή. Η πρόσβαση σε υψηλής ποιότητας α? ύλη και η συγκράτηση του λειτουργικού κόστους (παραγωγή και logistics) θα αποτελέσουν τους πλέον σημαντικούς παράγοντες επιτυχίας στην κατακύρωση νέων έργων. Η ΣΩΛΗΝΟΥΡΓΕΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ, σε ένα τέτοιο περιβάλλον καλείται να αξιοποιήσει το σύνολο των ανταγωνιστικών της πλεονεκτημάτων (μακρόχρονες σχέσεις με premium χαλυβουργούς, υψηλό απόθεμα know-how, σύγχρονο μηχανολογικό εξοπλισμό, ευελιξία στην παραγωγή, ευνοϊκή γεωγραφική θέση σε Ελλάδα και Ρωσία, ποιότητα ανθρώπινου δυναμικού), προκειμένου να συνεχίσει την ανοδική της πορεία.
Οι Οικονομικές Καταστάσεις του 2007 δημοσιεύονται στο Φύλλο της 19ης Μαρτίου 2008, των εφημερίδων ΄΄ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ΄΄ και ΄΄ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ΄΄.
-
20:16 Κ. Καραμανλής για λιμάνι Πειραιά: Απόδειξη επιτυχίας η έντονη κινητικότητα για ανταγωνιστικές υποδομές - Αμοιβαία οφέλη από τις ελληνο-κινεζικές σχέσεις
-
20:02 Στη φυλακή μετά τις απολογίες τους οι 4 κατηγορούμενοι στην υπόθεση δολοφονίας του Γιάννη Λάλα
-
19:59 ΕΕ: Κυρώσεις κατά του υπαρχηγού των RSF στο Σουδάν - "Σοβαρά συνεχιζόμενα εγκλήματα"
-
19:56 Κέρδη στις ευρωαγορές με τη βοήθεια της Nvidia
-
19:45 Τι θα συμβεί εάν τελειώσει ο πόλεμος στην Ουκρανία - Ράλι ή φρένο στον ευρωπαϊκό αμυντικό κλάδο;
-
19:45 Ουκρανοί αξιωματούχοι: Η αμερικανορωσική πρόταση ειρήνευσης είναι "παράλογη και απαράδεκτη" - Ζελένσκι: Τη δέχομαι ως "βάση συζήτησης"
-
19:34 Σύνοδος της Στρατιωτικής Επιτροπής της ΕΕ στις Βρυξέλλες - Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ συναντήθηκε με τον Γάλλο ομόλογό του
-
19:08 Λίβανος: Ο στρατός συνέλαβε τον μεγαλύτερο βαρόνο ναρκωτικών στη χώρα
-
19:02 Κ. Σκρέκας: Η βάση της ΝΔ είναι ισχυρή - Πάνω από 120.000 μέλη έχουν εγγραφεί ή ανανεώσει την εγγραφή τους εν όψει εσωκομματικών εκλογών
-
19:00 ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Σε προσυνεννόηση με τη ΝΔ, ο "Φραπές" το βάζει στα πόδια για να καλύψει το "γαλάζιο σκάνδαλο"
-
Σκλαβενίτης: "Το ελληνικό νοικοκυριό δεν θα ξαναμαγειρέψει"
-
ΗΠΑ: Η Κίνα διεξήγαγε εκστρατεία για να δυσφημίσει το γαλλικό μαχητικό Rafale μετά τη σύγκρουση Ινδίας-Πακιστάν
-
Ρωσία: Τυχόν κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων από την ΕΕ θα απαντηθεί με λήψη νομικών μέτρων κατά Βελγίου και Euroclear
-
Dividend rocket η ΔΕΗ - Το παιχνίδι αλλάζει
-
Τι συμβαίνει με τα crypto; Ρωτήστε το MAGA του Τραμπ
-
Ούγγρος ΥΠΕΞ: "Η ΕΕ πρέπει να σταματήσει να στηρίζει οικονομικά το Κίεβο - Υπάρχει μια πολεμική μαφία"
-
Παντελιάδης: Τέσσερις - πέντε αλυσίδες το βιώσιμο μοντέλο – Δεν φταίνε τα σούπερ μάρκετ για την ακρίβεια
-
Η Απόλεμη Κουλτούρα της Ευρώπης και της Ελλάδας
-
Επεισόδιο στο Αγαθονήσι: Προειδοποιητικές βολές σε τουρκικό αλιευτικό - Πήγε να εμβολίσει σκάφος του Λιμενικού
-
Προϋπολογισμός 2026: Υπερπλεόνασμα και συνέχιση της μείωσης του χρέους
-
Η Απόλεμη Κουλτούρα της Ευρώπης και της Ελλάδας (158)
-
Σκλαβενίτης: "Το ελληνικό νοικοκυριό δεν θα ξαναμαγειρέψει" (53)
-
Σχέδιο Τραμπ για την Ουκρανία: Παραχωρήσεις εδαφών στη Ρωσία, μείωση του ουκρανικού στρατού, εγγυήσεις ασφαλείας (45)
-
Παντελιάδης: Τέσσερις - πέντε αλυσίδες το βιώσιμο μοντέλο – Δεν φταίνε τα σούπερ μάρκετ για την ακρίβεια (22)
-
Αλήθειες και ψέματα για το 13ωρο - Τι αλλάζει στην πράξη για εργαζόμενους και εργοδότες (20)
-
"Εμφύλιος" δικηγόρων-δικαστών και εισαγγελέων για τα πειθαρχικά σχετικά με τις επιθέσεις στη Δικαιοσύνη (10)
-
Πάνω από 1 στα 4 σπίτια του κέντρου της Αθήνας είναι κλειστό - Καλύτερη η εικόνα σε βόρεια και νότια προάστια (10)
-
Reuters: Έτοιμοι οι Ευρωπαίοι να αποκρούσουν αμερικανικό σχέδιο που θα εξανάγκαζε την Ουκρανία σε παραχωρήσεις (7)
-
Στον εισαγγελέα στέλνει η ΝΔ τον "Φραπέ" μετά την άρνησή του να προσέλθει στην εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ (7)
-
Ούγγρος ΥΠΕΞ: "Η ΕΕ πρέπει να σταματήσει να στηρίζει οικονομικά το Κίεβο - Υπάρχει μια πολεμική μαφία" (6)
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ