Συνεχης ενημερωση
Σε απάντηση της από 11.03.2008 επιστολής του Χ.Α με αρ. πρωτ. 7787 αναφορικά με το άρθρο της ηλεκτρονικής ιστοσελίδας Euro2day της 11.03.2008 με τίτλο "ΑΕΓΕΚ : Ναυαγεί το deal με DS Construction", η εταιρία διαψεύδει το περιεχόμενο του εν λόγω δημοσιεύματος και ειδικότερα :
Όπως έχει αναφέρει η εταιρία και στην από 25.02.2008 ανακοίνωσή της, η διαδικασία απόσχισης του κατασκευαστικού κλάδου της ΑΕΓΕΚ και εισφοράς του στη θυγατρική εταιρία ΑΕΓΕΚ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Α.Ε., η οποία αποφασίσθηκε από τις Γενικές Συνελεύσεις των δύο εταιριών στις 19.01.2008, ολοκληρώθηκε στις 15.02.2008 με την έκδοση απόφασης της οικείας Νομαρχίας. Με την ίδια απόφαση εγκρίθηκαν και οι αυξήσεις κεφαλαίου των δύο εταιριών ΑΕΓΕΚ και ΑΕΓΕΚ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Α.Ε., από τις οποίες θα αντληθούν κεφάλαια ύψους 70 εκατομμυρίων ευρώ και 80 εκατομμυρίων ευρώ αντίστοιχα, και οι σχετικές διαδικασίες ολοκληρώνονται εντός των νομίμων προθεσμιών στο πλαίσιο της ισχύουσας από 31.10.2007 επενδυτικής συμφωνίας με την εταιρία DSC, η οποία εξακολουθεί ισχύουσα χωρίς να έχει καταγγελθεί από κανένα από τα συμβαλλόμενα μέρη.
Στο πλαίσιο της προαναφερθείσας από 31.10.2007 επενδυτικής συμφωνίας δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη ούτε και έχει συμφωνηθεί με τη DSC, η εκ μέρους της προκαταβολή οποιουδήποτε ποσού έναντι της συμμετοχής της στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, η οποία συμμετοχή θα πραγματοποιηθεί άπαξ κατά το χρόνο ολοκλήρωσης της εν λόγω διαδικασίας.
Επίσης πρέπει να αναφερθεί ότι δεν είναι σωστή η πληροφόρηση ότι έχουν εγκριθεί τα "ενημερωτικά της διπλής αύξησης κεφαλαίου σε ΑΕΓΕΚ και ΑΕΓΕΚ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Α.Ε. (πρώην ΕΔΑΦΟΣΤΑΤΙΚΗ) 70 εκατ. ευρώ και 80 εκατ. ευρώ αντίστοιχα". Η εταιρία έχει καταρτίσει και διαθέσει στο επενδυτικό κοινό μόνον το Πληροφοριακό Σημείωμα αναφορικά με την απόσχιση του κατασκευαστικού κλάδου και τη μεταβολή δραστηριότητας της, ενώ το σχετικό Ενημερωτικό Δελτίο (το οποίο, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, είναι αναγκαίο μόνο για την αύξηση του κεφαλαίου της ΑΕΓΕΚ και την εισαγωγή των νέων μετοχών που θα προκύψουν από την εν λόγω αύξηση στο ΧΑ) πρόκειται να υποβληθεί προς έλεγχο στις αρμόδιες αρχές εντός του επομένου διαστήματος.
-
00:07 Το EBITDA-καμουφλάζ και η πιο καυτή είσοδος στον FTSE-100
-
00:06 Η επίθεση του Ισραήλ στο Κατάρ προμηνύει μια νέα κανονικότητα, όχι ένα τέλος
-
00:05 Ο πάντα προκλητικός Άδωνις Γεωργιάδης
-
00:04 Ναυτιλία & Εμπόριο Καυσίμων: Μπροστά σε μια Παγκόσμια Μετάβαση
-
00:03 Γαλλία: Από πυλώνας της Ευρωζώνης, βαρίδι;
-
00:02 Μεταρρύθμιση στο φορολογικό δεν είχαμε
-
00:01 Παρίσι, όπως Αθήνα;
-
09/09 Βουλή: Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την κοινωνική αντιπαροχή και την ισόβια τριτεκνική ιδιότητα
-
09/09 Eυρωμπάσκετ 2025: "Πέταξε" στα ημιτελικά η Ελλάδα με 87-76 επί της Λιθουανίας
-
09/09 Κατάρ: Διατηρούμε το δικαίωμα να απαντήσουμε στην επίθεση του Ισραήλ
-
Πόσο θα αυξηθεί ο κατώτατος μισθός το 2026 - Όλα τα σενάρια
-
Ονειρικές αποδόσεις με μερίσματα από τον ΔΑΑ
-
Η σιωπηλή φορολογική επανάσταση της Ιταλίας
-
Ακίνητα και Ενοίκια, μετά τη ΔΕΘ: "Δεν αρμενίζουμε στραβά, στραβός είναι ο γυαλός"
-
Φθηνότερη η συνδρομητική τηλεόραση από τη νέα χρονιά
-
Κλιμάκωση της έντασης στη Μέση Ανατολή: Το Ισραήλ βομβάρδισε την Ντόχα - Στόχος ανώτερα στελέχη της Χαμάς, λένε οι IDF
-
Metlen: Εκτίναξη τζίρου κατά 45% το α' εξάμηνο στα €3,6 δισ. - Στα €254 εκατ. τα καθαρά κέρδη
-
Πώς σπάζουν ολιγοπώλια και καρτέλ
-
Κίνα και Ρωσία επανακαθορίζουν την παγκόσμια τάξη
-
e-ΕΦΚΑ: Στη Θυρίδα Πολίτη του Gov.gr τα μηνιαία ενημερωτικά σημειώματα συντάξεων
-
Κλιμάκωση της έντασης στη Μέση Ανατολή: Το Ισραήλ βομβάρδισε την Ντόχα - Στόχος ανώτερα στελέχη της Χαμάς, λένε οι IDF (84)
-
Πώς σπάζουν ολιγοπώλια και καρτέλ (73)
-
Συνελήφθη διευθυντής Καρδιοχειρουργικής στο Ιπποκράτειο - Ζήτησε φακελάκι 5.000 ευρώ (39)
-
Ισραήλ: Κατεδαφίζει σπίτια στους τόπους καταγωγής των δύο Παλαιστίνιων δραστών της επίθεσης στην Ιερουσαλήμ (18)
-
Το νέο κεντρώο κοστούμι του Αλέξη Τσίπρα και ο "πατριωτισμός" (17)
-
Η Μέση Ανατολή στο έλεος του "εξαιρετισμού" (16)
-
Στους 24 οι άμαχοι νεκροί από ρωσική βόμβα σε ουκρανικό χωριό στο Ντονέτσκ - Χτύπησε συνταξιούχους που περίμεναν σε ουρά για τη σύνταξη (16)
-
Ακίνητα και Ενοίκια, μετά τη ΔΕΘ: "Δεν αρμενίζουμε στραβά, στραβός είναι ο γυαλός" (16)
-
Τα οικονομικά των δικαστών: Ζητούν 20% αύξηση μισθού και μηνιαίο επίδομα στέγασης 1.000 ευρώ όταν υπηρετούν εκτός μονίμου κατοικίας (11)
-
Berenberg, Deutsche Bank, UBS, UniCredit: Και τώρα τα δύσκολα για τη Γαλλία και για την Ευρώπη – Πώς θα "απαντήσουν" ΕΚΤ, οίκοι αξιολόγησης και αγορές στο γαλλικό χάος (7)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
