Συνεχης ενημερωση
Ένα από τα μεγαλύτερα έργα παροχής ολοκληρωμένων υπηρεσιών πληροφορικής προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ανατέθηκε σε κοινοπραξία που συμμετέχει η INTRASOFT International, θυγατρική της INTRACOM IT Services. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου εκτιμάται σε ευρώ 96 εκ., ενώ η συμμετοχή της INTRASOFT International ανέρχεται σε ευρώ 32 εκ. Τα άλλα μέλη της κοινοπραξίας είναι η SIEMENS και η Getronics.
Το έργο - IT Support Services-User Proximity Services (ITSS UPS) -, διάρκειας 6 ετών, αφορά σε υπηρεσίες υποστήριξης πληροφορικής (IT Outsourcing) και αποτελεί συμφωνία πλαίσιο. Ανατέθηκε στην κοινοπραξία μετά από διεθνή διαγωνισμό της Γενικής Διεύθυνσης Πληροφορικής (DIGIT) για την παροχή υπηρεσιών IT Outsourcing σε επιμέρους Γενικές Διευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Έχει σχεδιαστεί με τρόπο που δύναται να εξυπηρετήσει το σύνολο των 29.000 χρηστών των 34 Γενικών Διευθύνσεων και των διαφόρων, ανά την Ευρώπη, agencies της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ως μία οντότητα, καθώς και να διαχειρίζεται το σύνολο των αποθεμάτων εξοπλισμού πληροφορικής (IT Stock) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Περιλαμβάνει την παροχή υπηρεσιών κεντρικής υποστήριξης, υποστήριξης των χρηστών (πρώτου και δεύτερου επιπέδου) και υποστήριξης των logistics, ενώ δίνει έμφαση στη βέλτιστη εξυπηρέτηση των χρηστών, εξασφαλίζοντας την ποιότητα και τη συνέπεια των υπηρεσιών και βελτιώνοντας συνεχώς τη σχέση κόστους-αποδοτικότητας. Για την υλοποίηση του έργου αναμένεται να απασχοληθούν πάνω από 250 μηχανικοί.
Ο κ. Αθανάσιος Κωτσής, Διευθύνων Σύμβουλος της INTRASOFT International, δήλωσε: "Η συμμετοχή της INTRASOFT International στο συγκεκριμένο έργο ενισχύει την ηγετική θέση που ήδη κατέχει η εταιρεία στην παροχή υπηρεσιών πληροφορικής στους οργανισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ειδικότερα στο χώρο του IT Outsourcing, με ετήσια έσοδα που ξεπερνούν τα ευρώ 15 εκ., η εταιρεία μας έχει αναγνωριστεί ως ένας έμπειρος και αξιόπιστος παράγοντας στην Ευρωπαϊκή αγορά και κατατάσσεται πλέον ανάμεσα στις κορυφαίες εταιρείες του χώρου".
-
19:50 Με ρεκόρ υποδέχθηκαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια το 2026 - "Άλμα" 4,6% η Ørsted
-
19:40 Η Καμπότζη κατηγορεί τον στρατό της Ταϊλάνδης ότι "προσάρτησε" μεθοριακό χωριό, μετά την έναρξη της εκεχειρίας
-
19:23 Υεμένη: Οι αποσχιστές σχεδιάζουν δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία του νότου - Ο υπό τη Σ. Αραβία συνασπισμός βομβαρδίζει βάσεις τους
-
19:05 Εκατοντάδες ακυρώσεις πτήσεων αναμένονται στο αεροδρόμιο του Άμστερνταμ εξαιτίας χιονιού και παγετού
-
18:54 Ν. Χριστοδουλίδης: "Επωφελής για την Κύπρο η προσέγγιση Τουρκίας-EE - Πρόκληση προς Ερντογάν"
-
18:47 Στο 88% η εμπρόθεσμη πληρωμή των τελών κυκλοφορίας
-
18:32 Berkshire Hathaway: Υποτονικά η μετοχή στη μετά-Buffett εποχή
-
18:32 Περί τους 30 τραυματίες εξαιτίας ρωσικού πλήγματος στο Χάρκοβο της Ουκρανίας - Μεταξύ τους ένα βρέφος έξι μηνών
-
18:27 ΣΥΡΙΖΑ: Μετά από έξι χρόνια διάλυσης του κράτους δικαίου, ο κ. Μητσοτάκης προσπαθεί να εμφανιστεί ως θεσμικός και συναινετικός
-
18:10 Η Ρωσία κατέλαβε το 2025 5.600 τετρ.χλμ. ουκρανικού εδάφους, τη μεγαλύτερη έκταση από το 2022
-
FT: Η συνολική αμοιβή της Κριστίν Λαγκάρντ είναι 50% υψηλότερη από αυτήν που αναφέρει η ΕΚΤ
-
Η έφηβη κόρη του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ κάνει την πρώτη της επίσημη επίσκεψη στο οικογενειακό μαυσωλείο
-
Τίμος Δαούλας: Ο 32χρονος Έλληνας πίσω από το μεγαλύτερο hotel deal της Ιταλίας – Τα 8 ξενοδοχεία στην Ελλάδα και η προσιτή κατοικία
-
Το ανοδικό στοίχημα του 2026 είναι εδώ
-
Ποιοι βγαίνουν σε σύνταξη το 2026 - Όλα τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης για επαγγελματίες, μισθωτούς, Δημόσιο
-
Ισχυρό ξεκίνημα του 2026 για τα πολύτιμα μέταλλα - "Εκτοξεύεται" το ασήμι, ανοδικά και ο χρυσός
-
Άκης Σκέρτσος: Οριστικό τέλος στην ελληνική ιδιαιτερότητα του "αιώνιου φοιτητή"
-
Χρηματιστήριο: Ισχυρή άνοδος με το καλημέρα στο 2026
-
ΜΕΠΡΗΞΕΣ...
-
Εντός στόχων έκλεισαν οι δημόσιες επενδύσεις - Έρχεται μεγάλη υπέρβαση και στο πλεόνασμα το 2025
-
Προεκλογική χρονιά (42)
-
FT: Η συνολική αμοιβή της Κριστίν Λαγκάρντ είναι 50% υψηλότερη από αυτήν που αναφέρει η ΕΚΤ (26)
-
Κραν Μοντανά: Aγνοείται 15χρονη Ελληνίδα - Συνεχίζεται η ταυτοποίηση των θυμάτων (14)
-
Ολοκληρώθηκε η εκκαθάριση των φοιτητικών καταλόγων των ΑΕΙ – Διεγράφησαν 308.605 μη ενεργοί φοιτητές (13)
-
Ουκρανία: Το στρατιωτικό επιτελείο αρνείται ότι η επίθεση κατά του καφέ και του ξενοδοχείου στην Χερσώνα έγινε από τις ουκρανικές δυνάμεις (9)
-
ΜΕΠΡΗΞΕΣ... (9)
-
Το μήνυμα Μπάφετ καθώς παραδίδει τα ηνία: "Η Berkshire έχει τις μεγαλύτερες πιθανότητες να είναι εδώ για άλλα 100 χρόνια" (8)
-
Άκης Σκέρτσος: Οριστικό τέλος στην ελληνική ιδιαιτερότητα του "αιώνιου φοιτητή" (6)
-
Εντός στόχων έκλεισαν οι δημόσιες επενδύσεις - Έρχεται μεγάλη υπέρβαση και στο πλεόνασμα το 2025 (6)
-
Ταχυμεταφορές: Έξι εταιρείες από τις 738 στο σύνολο συγκεντρώνουν το 70% του τζίρου της αγοράς (6)
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ