Συνεχης ενημερωση
Κατόπιν του μεγάλου και συνεχιζόμενου ενδιαφέροντος των ΜΜΕ σε Ελλάδα και Ρουμανία σχετικά με τις προθέσεις του Ομίλου μας για την Ρουμανική αγορά και αποσκοπώντας στην πληρέστερη και εγκυρότερη ενημέρωση του επενδυτικού κοινού ανακοινώνουμε τα ακόλουθα:
Μετά από μια δεκαετή επιτυχή παρουσία στην Ρουμανική αγορά μέσω της κατά 100% θυγατρικής μας "MEDSANA Bucharest Medical Centre SRL" , και λαμβάνοντας υπόψη την υψηλή αναγνωρισιμότητα, την καθολική αποδοχή των υπηρεσιών από την τοπική κοινωνία και το βαθμό ωρίμανσης της αγοράς, ο Όμιλος του Ιατρικού Αθηνών αποφάσισε την δημιουργία μιας νέας υπερσύγχρονης νοσηλευτικής μονάδος στην πόλη του Βουκουρεστίου.
Το εν λόγω "project" αποτελεί το πρώτο προϊόν της στενής συνεργασίας που προηγήθηκε τους προηγούμενους μήνες με τον στρατηγικό εταίρο του Ομίλου "Asklepios Kliniken".
Το νοσοκομείο θα είναι δυναμικότητας 150 κλινών με δυνατότητα επέκτασης στις 200, θα διαθέτει όλες τις σύγχρονες υποδομές (ΜΕΘ, χειρουργεία, day clinic, εξωτερικά ιατρεία, τμήματα όπως ακτινολογικό, απεικονιστικό κλπ), θα καλύπτει όλες τις ειδικότητες και θα είναι στελεχωμένο με το καλύτερο επιστημονικό δυναμικό της χώρας μέρος του οποίου άλλωστε ήδη αποτελούν οι σημερινοί συνεργάτες των υφιστάμενων διαγνωστικών κέντρων του Ομίλου.
Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 24 εκατομμύρια Ευρώ, θα καλυφθεί από ίδια και ξένα κεφάλαια, ενώ ως το τέλος του Φεβρουαρίου αναμένεται η ολοκλήρωση της απόκτησης ιδιόκτητης οικοπεδικής έκτασης στη Βόρεια πλευρά του Βουκουρεστίου στην οποία και θα ανεγερθεί το νοσοκομείο. Σημειώνεται ότι έχει ήδη ολοκληρωθεί η φάση προετοιμασίας των αρχιτεκτονικών σχεδίων.
Η λειτουργία του νέου νοσοκομείου στην πόλη του Βουκουρεστίου είναι άρικτα συνδεδεμένη με το δίκτυο δορυφορικών διαγνωστικών κέντρων που σήμερα ο Όμιλος διαθέτει, αλλά και που πρόκειται να δημιουργήσει μέχρι το πέρας των εργασιών για την ανοικοδόμησή του.
Το business plan που αφορά στη Ρουμανική αγορά, αποτελεί μέρος του ευρύτερου νέου business plan της εταιρίας, το οποίο όπως έχει γνωστοποιηθεί θα παρουσιαστεί στο σύνολό του την άνοιξη.
-
19:46 Βρετανία, Νορβηγία και Γαλλία υπόσχονται νέα βοήθεια εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ στο Κίεβο
-
19:40 Τ. Θεοδωρικάκος: Νέος επιμελητηριακός νόμος το 2026
-
19:40 Αυτοί είναι οι δύο Κινέζοι στρατολογητές του σμηνάρχου - Ο "Στίβεν" και ο "Γουίλιαμ"
-
19:37 Ουκρανία: Φιλοκρεμλινικοί λογαριασμοί χρησιμοποιούν τους φακέλους του Έπστιν για να παραπληροφορούν
-
19:36 Γ. Στουρνάρας: Στην Τράπεζα Αττικής γίνονταν περίεργα πράγματα - Όταν αρνήθηκα τη διοίκηση που ήθελε ο ΣΥΡΙΖΑ, πήγε το ΣΔΟΕ στη γυναίκα μου
-
19:27 Η Σουηδία θα στείλει μαχητικά αεροσκάφη για περιπολίες στη Γροιλανδία
-
19:22 Εξαρθρώθηκε κύκλωμα εκατοντάδων αχυρανθρώπων με 380 επιχειρήσεις και χρέη 43 εκατ. ευρώ
-
19:14 Έντονη αντιπαράθεση Ν. Κεραμέως - Ζ. Κωνσταντοπούλου για το δυστύχημα στη "Βιολάντα"
-
19:00 Μέχρι και το τέλος Μαρτίου τα νέα προγράμματα του ΕΣΠΑ - Τον Μάιο ξεκινά το πρόγραμμα "Επισκευάζω"
-
18:58 Ιταλία: "Αφηρημένος" άνδρας πέταξε στα σκουπίδια ράβδους χρυσού αξίας 120.000 ευρώ
-
Καρυστιανού ήταν και πέρασε
-
JP Morgan: Σχεδόν όλοι οι οίκοι θα αναβαθμίσουν την Ελλάδα στις Ανεπτυγμένες Αγορές το 2026 – Ποιες ελληνικές μετοχές θα πάρουν το "χρυσό" εισιτήριο
-
Πώς προκύπτει το σενάριο των €3 – Οι αριθμοί πίσω από την αποτίμηση
-
Φιντάν στους FT: Οι ΗΠΑ "πρόθυμες" να ανεχθούν κάποιο βαθμό εμπλουτισμού ουρανίου από το Ιράν
-
Goldman Sachs: Στις 2.500 μονάδες βλέπει τον Γενικό Δείκτη, εκτοξεύει τις τιμές-στόχους για τις τράπεζες
-
AI της Anthropic: Το τέλος του δικηγορικού επαγγέλματος;
-
Οι νοικάρηδες που θυμίζουν το 1940
-
Ισχυρά κέρδη πέτυχαν οι τράπεζες το 2025 - Οδεύουν σε μερίσματα τα ρεκόρ
-
Τουρισμός: Τι δείχνουν τα early bookings για τη φετινή σεζόν μέχρι στιγμής
-
Η "έκρηξη" των smart lockers στην Ελλάδα: 5.500 σημεία και 330.000 θυρίδες - Μάχη επενδύσεων και μεριδίων
-
Πώς η Ευρώπη είναι εξαρτημένη από τις ΗΠΑ (55)
-
Η "έκρηξη" των smart lockers στην Ελλάδα: 5.500 σημεία και 330.000 θυρίδες - Μάχη επενδύσεων και μεριδίων (47)
-
Καρυστιανού ήταν και πέρασε (44)
-
Οι νοικάρηδες που θυμίζουν το 1940 (23)
-
AI της Anthropic: Το τέλος του δικηγορικού επαγγέλματος; (18)
-
Ισχυρά κέρδη πέτυχαν οι τράπεζες το 2025 - Οδεύουν σε μερίσματα τα ρεκόρ (15)
-
Κάτω από το 1% οι μισθωτοί που μπήκαν στο 13ωρο – Πόσες επιχειρήσεις εφάρμοσαν το 6ημερο (14)
-
Το σαφές μήνυμα Μητσοτάκη στην Άγκυρα για άρση του casus belli και η δήλωση Ερντογάν για "ακανθώδη ζητήματα που μπορούν να επιλυθούν" (10)
-
Ζαχάροβα: Ρώσος πολιτικός και διπλωμάτης ο "Ιβάν Καποδίστριας" - Πατριωτική υπηρεσία ότι εξελέγη κυβερνήτης της Ελλάδας (5)
-
ΠΑΣΟΚ: Η προσυνεδριακή "σφαγή", το "αγκάθι" Παναγόπουλου και η "έκρηξη" Α. Γεωργιάδη (4)
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ