Συνεχης ενημερωση
Απόκτηση του 100% των μετοχών της εταιρείας διαχείρισης & εκμετάλλευσης ακίνητης περιουσίας με την επωνυμία "Καλαμπόκης Τουρς & Κάργκο Α.Ε." έναντι τιμήματος 5.350.000 ευρώ.
Σύμφωνα με τη στρατηγική της Εταιρείας για περαιτέρω ανάπτυξη του επενδυτικού της χαρτοφυλακίου, η Eurobank Properties Α.Ε.Ε.Α.Π. (η "Εταιρεία"), υπέγραψε σύμβαση για την αγορά του 100% των μετοχών της εταιρείας "Καλαμπόκης Τουρς & Κάργκο Α.Ε.".
Η αποκτηθείσα εταιρεία έχει στην αποκλειστική της κυριότητα ακίνητο στο Δήμο Σχηματαρίου του Νομού Βοιωτίας. Συγκεκριμένα πρόκειται για ένα οικόπεδο έκτασης 15.930,69 τ.μ. με αποθηκευτικούς χώρους συνολικής εκμισθώσιμης επιφάνειας 6.169,79 τ.μ., οι οποίοι είναι μισθωμένοι στον Ελληνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ) και στον Οργανισμό Έκδοσης Διδακτικών Βιβλίων (ΟΕΔΒ) με μισθωτήρια που λήγουν το 2011.
Το τίμημα για την απόκτηση των μετοχών της εταιρείας "Καλαμπόκης Τουρς & Κάργκο Α.Ε." ανήλθε στο ποσό των 5.350.000 ευρώ, με την Εταιρεία ελεύθερη υποχρεώσεων και δανείων. Σύμφωνα με σχετική εκτίμηση που διενήργησε το Σώμα Ορκωτών Εκτιμητών (ΣΟΕ), η εκτιμηθείσα αξία του ακινήτου ανέρχεται στα 5.500.000 ευρώ.
Όπως δήλωσε ο κ. Νικόλαος Γαλέτας, Γενικός Διευθυντής της Εταιρείας, "η παρούσα επένδυση χρηματοδοτήθηκε 100% από μέρος των κεφαλαίων που αντλήθηκαν κατά τη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας που πραγματοποιήθηκε μέσα στο Δεκέμβριο 2007".
Η παραπάνω επένδυση είναι σύμφωνη με τη στρατηγική της Εταιρείας για την ανάπτυξή της μέσω επιλεκτικών επενδύσεων στην αγορά γραφείων, καταστημάτων, αποθηκευτικών και βιομηχανικών χώρων σε γεωγραφικές περιοχές υψηλής εμπορικότητας, εφόσον το επιτρέπουν οι συνθήκες τόσο της κεφαλαιαγοράς όσο και της αγοράς ακινήτων.
-
19:23 Μεικτό κλείσιμο στις ευρωαγορές
-
19:08 Η κυβέρνηση Τραμπ θα δεχθεί 7.500 πρόσφυγες το 2026, τον χαμηλότερο αριθμό στην ιστορία - και κυρίως λευκούς Νοτιοαφρικανούς
-
18:55 Στην Αίγυπτο την Παρασκευή ο Κ. Μητσοτάκης για την ενθρόνιση του νέου Αρχιεπισκόπου Σινά
-
18:52 Γερμανία: Σε 6 χρόνια φυλάκιση καταδικάστηκε Ρώσος κατάσκοπος
-
18:42 Τ. Θεοδωρικάκος: "Επιτάχυνση και απλοποίηση αδειοδοτήσεων και εκσυγχρονισμός της βιομηχανίας"
-
18:42 Placement για το 3,7% των μετοχών της HelleniQ Energy
-
18:38 CPI: Μείωση 7,3% στα έσοδα στα 18,8 εκατ. ευρώ και εταιρικός μετασχηματισμός
-
18:27 Νοέμβριος - ώρα για τζαζ στο Μέγαρο
-
18:19 Συνάντηση Μερτς - Ερντογάν: "Η Τουρκία δεν πληροί τα κριτήρια της Κοπεγχάγης" - Αντιπαράθεση για τη Γαζα
-
18:19 Lamda Development: Προχωρά στην έκδοση επταετούς ομολογιακού δανείου έως €500 εκατ.
-
Ο πρώτος τριπλασιασμός έγινε - Ο δεύτερος γράφεται ήδη στο Παρίσι
-
Ανεκτέλεστη δικαστική απόφαση επί 13 χρόνια - Καμπάνα από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο
-
Θεσσαλονίκη: "Κάποιοι ιδιοκτήτες ακινήτων θεωρούν πως η Εγνατία έγινε Μανχάταν" λέει ο πρόεδρος του ΕΣΘ
-
Οι Έλληνες επιχειρηματίες εγκαταλείπουν τα επισφαλή σχήματα Κύπρου και Βουλγαρίας και στρέφονται σε ελληνικές εταιρείες holding
-
Μετά από τρία χρόνια τέλος στο "καλάθι του νοικοκυριού" - Τι έρχεται
-
Αποκαλυπτήρια της "Επιτροπής Τσίπρα" - Σε vertigo ο ΣΥΡΙΖΑ
-
Ο Πούτιν θωρακίζει την αεράμυνα της Μόσχας καθώς αρχίζει η "πολιορκία με drones"
-
Αυτή είναι η ομάδα επιστημόνων του Τσίπρα - Πλήθος Καθηγητών- Όλα τα ονόματα
-
Ευ. Μυτιληναίος: Έχουμε φθηνό ρεύμα για τα νοικοκυριά και πανάκριβο για τη βιομηχανία – Nα στηριχθεί η Ελλάδα στις δικές της δυνάμεις
-
Τραμπ: "Καταπληκτική η συνάντηση με τον Σι" - Οι ΗΠΑ μειώνουν στο 10% τους δασμούς στα κινεζικά προϊόντα λόγω φαιντανύλης, συμφωνία για τις σπάνιες γαίες
-
Η λύση του Στεγαστικού στο φετινό Νόμπελ Οικονομικών (89)
-
Αυτή είναι η ομάδα επιστημόνων του Τσίπρα - Πλήθος Καθηγητών- Όλα τα ονόματα (12)
-
Θεσσαλονίκη: "Κάποιοι ιδιοκτήτες ακινήτων θεωρούν πως η Εγνατία έγινε Μανχάταν" λέει ο πρόεδρος του ΕΣΘ (12)
-
Ευ. Μυτιληναίος: Έχουμε φθηνό ρεύμα για τα νοικοκυριά και πανάκριβο για τη βιομηχανία – Nα στηριχθεί η Ελλάδα στις δικές της δυνάμεις (10)
-
Διάσωση 79 μεταναστών νοτιοδυτικά της Γαύδου (8)
-
Τραμπ: "Καταπληκτική η συνάντηση με τον Σι" - Οι ΗΠΑ μειώνουν στο 10% τους δασμούς στα κινεζικά προϊόντα λόγω φαιντανύλης, συμφωνία για τις σπάνιες γαίες (8)
-
Ανεκτέλεστη δικαστική απόφαση επί 13 χρόνια - Καμπάνα από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο (7)
-
Ο πρώτος τριπλασιασμός έγινε - Ο δεύτερος γράφεται ήδη στο Παρίσι (6)
-
Ράλι του χρυσού: Σημάδι αποδολαριοποίησης της παγκόσμιας οικονομίας; (6)
-
Ρωσία μετά τις δηλώσεις Τραμπ: Αν οποιαδήποτε χώρα δοκιμάσει πυρηνικά όπλα, θα το κάνουμε και εμείς (5)
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ