Συνεχης ενημερωση
Το Συγκρότημα Τράπεζας Κύπρου ιδρύθηκε το 1899 και είναι σήμερα ο ηγετικός χρηματοοικονομικός οργανισμός στην Κύπρο. Το 1991 ίδρυσε το πρώτο του τραπεζικό κατάστημα στην Ελλάδα και από το 1999 ξεκίνησε τη δυναμική του επέκταση στην Ελληνική επικράτεια. Το Συγκρότημα έχει εδραιώσει την παρουσία του στο Ηνωμένο Βασίλειο και το 2001 λειτούργησε θυγατρική τράπεζα στην Αυστραλία. Το Συγκρότημα προσφέρει ένα ευρύ φάσμα χρηματοοικονομικών προϊόντων και υπηρεσιών που περιλαμβάνει τραπεζικές υπηρεσίες, χρηματοδοτήσεις, φάκτοριγκ, χρηματοεπενδυτικές υπηρεσίες, διαχείριση αμοιβαίων κεφαλαίων, και ασφάλειες γενικού κλάδου και ζωής. Η Τράπεζα Κύπρου λειτουργεί μέσω 291 καταστημάτων, από τα οποία 144 λειτουργούν στην Κύπρο, 126 στην Ελλάδα, 6 στο Ηνωμένο Βασίλειο, 11 στην Αυστραλία, 2 στη Ρουμανία, 1 στη Ρωσία και 1 στα Channel Islands. Επιπλέον, η Τράπεζα λειτουργεί καταστήματα αντιπροσωπείας στη Ρωσία, τον Καναδά και τη Νότια Αφρική. Το Συγκρότημα εργοδοτεί 6.759 άτομα διεθνώς. 
Στις 30 Σεπτεμβρίου 2007, το Σύνολο Περιουσιακών Στοιχείων του Συγκροτήματος ανερχόταν σε £17,39 δισ. (ευρω 29,76 δισ.) και τα Ίδια Κεφάλαιά του σε £1,12 δισ. (ευρω 1,92 δισ.). Οι μετοχές της Τράπεζας Κύπρου είναι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου και στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Περαιτέρω πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Συγκροτήματος www.bankofcyprus.com. 
Στη συνεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας Κύπρου Δημόσια Εταιρία Λτδ (η «Τράπεζα») ημερομηνίας 26 Φεβρουαρίου 2002, εγκρίθηκε η εφαρμογή του Σχεδίου Επανεπένδυσης Μερισμάτων. 
Κατόπι του πιο πάνω εκδόθηκαν 3.627.865 νέες κοινές ονομαστικές μετοχές ονομαστικής αξίας £0,50 κατά μετοχή, που προέκυψαν από την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου λόγω της επανεπένδυσης μερίσματος που καταβλήθηκε στις 12 Δεκεμβρίου 2007. Οι νέες κοινές ονομαστικές μετοχές που εκδίδονται σύμφωνα με τα ανωτέρω παραχωρούνται στους δικαιούχους μετόχους οι οποίοι δήλωσαν συμμετοχή στο Σχέδιο Επανεπένδυσης Μερισμάτων με έκπτωση 10% από τον μεσοσταθμικό όρο της τιμής κλεισίματος της μετοχής όπως αυτή διαμορφώθηκε στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου (ΧΑΚ) και στο Χρηματιστήριο Αθηνών (ΧΑ) τις πρώτες πέντε εργάσιμες μέρες που η μετοχή διαπραγματευόταν χωρίς το δικαίωμα μερίσματος (ex-dividend). Η τιμή διάθεσης με βάση την προαναφερθείσα έκπτωση ανέρχεται σε £6,78 (ευρω 11,57*) κατά μετοχή. 
Στα πλαίσια της άνω επανεπένδυσης μερίσματος που καταβλήθηκε στις 12 Δεκεμβρίου 2007, οι δικαιούχοι μέτοχοι ενημερώθηκαν με προσωπική επιστολή για τον αριθμό των μετοχών που τους αναλογεί. 17.912 μέτοχοι άσκησαν το δικαίωμα και ζήτησαν να συμμετέχουν στο Σχέδιο Επανεπένδυσης Μερισμάτων από το οποίο συνολικά προέκυψαν 3.627.865 νέες κοινές ονομαστικές μετοχές και συνεπεία αυτού, το μετοχικό κεφάλαιο της Τράπεζας αυξάνεται κατά £1.813.932,50 (?3.095.447,95*) και ανέρχεται πλέον σε £282.983.752,00 αποτελούμενο από 565.967.504 μετοχές ονομαστικής αξίας £0,50 έκαστη, και ο λογαριασμός αποθεματικό από έκδοση μετοχών υπέρ το άρτιο αυξήθηκε κατά £22.782.992,20 (?38.878.826,28*) . 
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου κατά την συνεδρίασή του στις 20 Δεκεμβρίου 2007 και το Διοικητικό Συμβούλιο του Χρηματιστηρίου Αθηνών κατά την συνεδρίασή του στις 20 Δεκεμβρίου 2007 ενέκριναν την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση των πιο πάνω νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της Τράπεζας. 
Από την Πέμπτη, 3 Ιανουαρίου 2008 θα αρχίσει η διαπραγμάτευση των 3.627.865 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου και στο Χρηματιστήριο Αθηνών. 
Από την ίδια ημερομηνία, η τιμή εκκίνησης διαπραγμάτευσης των μετοχών της εταιρίας θα διαμορφωθεί σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς των δύο χρηματιστηρίων. Από την ίδια ημερομηνία, οι νέες κοινές ονομαστικές μετοχές που αντιστοιχούν σε δικαιούχους που επέλεξαν να εγγράψουν τις μετοχές τους στο Κεντρικό Αποθετήριο Αξιών Αθηνών θα έχουν πιστωθεί στις μερίδες και τους λογαριασμούς αξιών των εν λόγω δικαιούχων στο Σύστημα ?ϋλων Τίτλων (Σ.Α.Τ.). 
Για περισσότερες πληροφορίες το επενδυτικό κοινό μπορεί να ενημερώνεται από το σχετικό έντυπο το οποίο είναι διαθέσιμο από τις 18 Δεκεμβρίου 2007 σε ηλεκτρονική μορφή στην ιστοσελίδα του Συγκροτήματος www.bankofcyprus.com (επιλέξτε Σχ. Επενδυτών/ Ενημερωτικά Δελτία). 
Σημείωση 
* Η τιμή σε Ευρώ υπολογίστηκε με βάση την ισοτιμία ?1=ΛΚ0,5860, η οποία είναι και η ισοτιμία με την οποία θα γίνει η πληρωμή του τελικού μερίσματος (η ισοτιμία που ίσχυε κατά την προηγούμενη εργάσιμη ημέρα από την ημερομηνία αποκοπής).
- 
                                09:38 Χέγκσεθ: Οι αμυντικοί δεσμοί ΗΠΑ - Ινδίας ποτέ δεν ήταν ισχυρότεροι
- 
                                09:35 "Ημέρα Καριέρας" της ΔΥΠΑ στα Ιωάννινα: Πάνω 30 επιχειρήσεις με περισσότερες από 1.000 θέσεις εργασίας
- 
                                09:35 Πειραιώς: Στα €854 εκατ. τα καθαρά κέρδη στο εννεάμηνο, στο 15% η απόδοση ιδίων κεφαλαίων
- 
                                09:32 Uber: Θα επενδύσει 200 εκατ. δολάρια σε τεχνολογικό κέντρο στην Τουρκία
- 
                                09:30 Ν. Παπαθανάσης: 72,6 εκατομμύρια ευρώ μέσω ΕΣΠΑ για επαγγελματική κατάρτιση σπουδαστών
- 
                                09:25 Όρμπαν: Θα ζητήσω από τον Τραμπ εξαίρεση από τις κυρώσεις για το ρωσικό πετρέλαιο
- 
                                09:17 ΠΑΣΟΚ: Ο κ. Φεύγας θεωρεί πραγματικούς αγρότες τον "Φραπέ" και τον "Χασάπη" και αγνοεί τους τίμιους αγρότες
- 
                                09:13 Κυκλώνας Μελίσα: Σχεδόν 50 νεκροί στην Καραϊβική, καταφθάνει βοήθεια
- 
                                09:11 Μεικτές τάσεις στις ασιατικές αγορές στον απόηχο της συνάντησης Τραμπ-Σι
- 
                                09:05 Siemens και Sidenor: Εξοικονόμηση ενέργειας 46% στο αντλητικό συγκρότημα του εργοστασίου της Θεσσαλονίκης
- 
                                Ξεχάστε τον χρυσό, άλλο είναι το πραγματικό μέταλλο της ημέρας
- 
                                Είναι μικρά, κίτρινα και στρογγυλά και μας δείχνουν γιατί δεν λειτουργούν οι δασμοί του Τραμπ
- 
                                FT: Ο Τραμπ ακύρωσε τη συνάντηση στη Βουδαπέστη μετά τις ακραίες απαιτήσεις του Πούτιν - Ένταση στο τηλεφώνημα Ρούμπιο-Λαβρόφ
- 
                                Η "Οικονομία των Καφενείων" δεν είναι αστείο
- 
                                Τι βλέπει ο Ε. Μυτιληναίος και αγοράζει Metlen
- 
                                Πόσο μα πόσο λείπουν στη χώρα μας και άλλες Τυχεροπούλου, και άλλα τέτοια διαμάντια!
- 
                                Ρευστότητα, επέκταση, κερδοφορία - Ο τριπλός άξονας του ΟΛΠ
- 
                                Γιατί οι κυρώσεις Τραμπ σε Lukoil και Rosneft δεν έχουν αντίκρισμα
- 
                                ΕΛΤΑ: Το λουκέτο σε 204 καταστήματα και το δύσκολο στοίχημα της εξυγίανσης
- 
                                Η κοινή παραδοχή για τη γήρανση που ίσως είναι λανθασμένη
- 
                                Η "Οικονομία των Καφενείων" δεν είναι αστείο (24)
- 
                                Πόσο μα πόσο λείπουν στη χώρα μας και άλλες Τυχεροπούλου, και άλλα τέτοια διαμάντια! (8)
- 
                                ΕΛΤΑ: Το λουκέτο σε 204 καταστήματα και το δύσκολο στοίχημα της εξυγίανσης (7)
- 
                                ΗΠΑ και Κίνα υπέγραψαν 10ετές πλαίσιο αμυντικής συμφωνίας (3)
- 
                                Η μαζική αμφισβήτηση ελέγχων και προστίμων της εφορίας - Πόσοι προσφεύγουν και πόσοι δικαιώνονται (3)
- 
                                Τι βλέπει ο Ε. Μυτιληναίος και αγοράζει Metlen (2)
- 
                                Ο Μητσοτάκης στη Μονή Σινά, με μηνύματα διπλωματικής αναβάθμισης της Ελλάδας (1)
- 
                                "Ανταρσία" Πολωνίας, Ουγγαρίας και Σλοβακίας - Δεν άρουν τους περιορισμούς στο εμπόριο με την Ουκρανία (1)
- 
                                Αναταραχή διαρκείας στο ΠΑΣΟΚ- Ο Τσίπρας "χτίζει" κόμμα (1)
- 
                                Η ΕΚΤ και η τέχνη της ακινησίας (1)
 
        ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
 
     
                    
                 
                 
                
 
                         
     
                         
                         
