Συνεχης ενημερωση
Το Συγκρότημα Τράπεζας Κύπρου ιδρύθηκε το 1899 και είναι σήμερα ο ηγετικός χρηματοοικονομικός οργανισμός στην Κύπρο. Το 1991 ίδρυσε το πρώτο του τραπεζικό κατάστημα στην Ελλάδα και από το 1999 ξεκίνησε τη δυναμική του επέκταση στην Ελληνική επικράτεια. Το Συγκρότημα έχει εδραιώσει την παρουσία του στο Ηνωμένο Βασίλειο και το 2001 λειτούργησε θυγατρική τράπεζα στην Αυστραλία. Το Συγκρότημα προσφέρει ένα ευρύ φάσμα χρηματοοικονομικών προϊόντων και υπηρεσιών που περιλαμβάνει τραπεζικές υπηρεσίες, χρηματοδοτήσεις, φάκτοριγκ, χρηματοεπενδυτικές υπηρεσίες, διαχείριση αμοιβαίων κεφαλαίων, και ασφάλειες γενικού κλάδου και ζωής. Η Τράπεζα Κύπρου λειτουργεί μέσω 291 καταστημάτων, από τα οποία 144 λειτουργούν στην Κύπρο, 126 στην Ελλάδα, 6 στο Ηνωμένο Βασίλειο, 11 στην Αυστραλία, 2 στη Ρουμανία, 1 στη Ρωσία και 1 στα Channel Islands. Επιπλέον, η Τράπεζα λειτουργεί καταστήματα αντιπροσωπείας στη Ρωσία, τον Καναδά και τη Νότια Αφρική. 
Το Συγκρότημα εργοδοτεί 6.759 άτομα διεθνώς.
Στις 30 Σεπτεμβρίου 2007, το Σύνολο Περιουσιακών Στοιχείων του Συγκροτήματος ανερχόταν σε £17,39 δισ. (€29,76 δισ.) και τα Ίδια Κεφάλαιά του σε £1,12 δισ. (€1,92 δισ.). Οι μετοχές της Τράπεζας Κύπρου είναι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου και στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Περαιτέρω πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Συγκροτήματος www.bankofcyprus.com.
Πραγματοποιήθηκε στις 5 Δεκεμβρίου 2007, η Έκτακτη Γενική Συνέλευση ("η Συνέλευση") των μετόχων της Τράπεζας Κύπρου στη Λευκωσία. Στη Συνέλευση παρέστησαν 1.387 μέτοχοι αυτοπροσώπως ή δι΄ αντιπροσώπου, που εκπροσωπούσαν 150.783.371 μετοχές, δηλαδή 26,8% του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας.
Κατά τη Συνέλευση συζητήθηκαν και ελήφθησαν οι εξής αποφάσεις:
(α) Εγκρίθηκε η αύξηση του εγκεκριμένου κεφαλαίου της Εταιρίας από £300.000.000 σε £438.955.500 (€750.000.000) με τη δημιουργία 277.911.000 επιπρόσθετων συνήθων μετοχών ονομαστικής αξίας £0,50 η κάθε μια.
(β) Εγκρίθηκε όπως την 1η Ιανουαρίου 2008, το μετοχικό κεφάλαιο διαιρεθεί σε μετοχές ονομαστικής αξίας €1,00 η κάθε μια και μεταφερθεί τέτοιο ποσό από το "Αποθεματικό από έκδοση μετοχών υπέρ το άρτιο" στο "Εκδοθέν Μετοχικό κεφάλαιο", ώστε ο αριθμός των εκδομένων μετοχών της Εταιρίας αμέσως πριν την εκτέλεση των προνοιών του παρόντος ψηφίσματος να παραμείνει ο ίδιος με τον αριθμό των μετοχών της Εταιρίας αμέσως μετά την εκτέλεση των προνοιών του παρόντος ψηφίσματος, με τη διαφορά ότι η ονομαστική αξία των μετοχών θα μετατραπεί από £0,50 η κάθε μια σε €1,00 η κάθε μια. 
(γ) Εγκρίθηκε η υιοθέτηση του αναθεωρημένου Καταστατικού της Εταιρίας σε αντικατάσταση του υφιστάμενου Καταστατικού.
Το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε να μην θέσει ενώπιον της Συνέλευσης το ψήφισμα 3, αναφορικά με τη θέσπιση σχεδίου διάθεσης Δικαιωμάτων Προαιρέσεως Αγοράς Μετοχών της Εταιρίας στο προσωπικό του Συγκροτήματος. Το θέμα θα υποβληθεί στην επόμενη συνέλευση της Εταιρίας μαζί με τους λεπτομερείς όρους του προτεινόμενου Σχεδίου.
- 
                                09:35 "Ημέρα Καριέρας" της ΔΥΠΑ στα Ιωάννινα: Πάνω 30 επιχειρήσεις με περισσότερες από 1.000 θέσεις εργασίας
- 
                                09:32 Uber: Θα επενδύσει 200 εκατ. δολάρια σε τεχνολογικό κέντρο στην Τουρκία
- 
                                09:30 Ν. Παπαθανάσης: 72,6 εκατομμύρια ευρώ μέσω ΕΣΠΑ για επαγγελματική κατάρτιση σπουδαστών
- 
                                09:25 Όρμπαν: Θα ζητήσω από τον Τραμπ εξαίρεση από τις κυρώσεις για το ρωσικό πετρέλαιο
- 
                                09:17 ΠΑΣΟΚ: Ο κ. Φεύγας θεωρεί πραγματικούς αγρότες τον "Φραπέ" και τον "Χασάπη" και αγνοεί τους τίμιους αγρότες
- 
                                09:13 Κυκλώνας Μελίσα: Σχεδόν 50 νεκροί στην Καραϊβική, καταφθάνει βοήθεια
- 
                                09:11 Μεικτές τάσεις στις ασιατικές αγορές στον απόηχο της συνάντησης Τραμπ-Σι
- 
                                09:05 Siemens και Sidenor: Εξοικονόμηση ενέργειας 46% στο αντλητικό συγκρότημα του εργοστασίου της Θεσσαλονίκης
- 
                                09:00 SELECTED HIDEAWAYS - Η υπερδύναμη στην διαχείριση των ξενοδοχείων
- 
                                08:56 Αναταραχή διαρκείας στο ΠΑΣΟΚ- Ο Τσίπρας "χτίζει" κόμμα
- 
                                Ξεχάστε τον χρυσό, άλλο είναι το πραγματικό μέταλλο της ημέρας
- 
                                Είναι μικρά, κίτρινα και στρογγυλά και μας δείχνουν γιατί δεν λειτουργούν οι δασμοί του Τραμπ
- 
                                FT: Ο Τραμπ ακύρωσε τη συνάντηση στη Βουδαπέστη μετά τις ακραίες απαιτήσεις του Πούτιν - Ένταση στο τηλεφώνημα Ρούμπιο-Λαβρόφ
- 
                                Η "Οικονομία των Καφενείων" δεν είναι αστείο
- 
                                Τι βλέπει ο Ε. Μυτιληναίος και αγοράζει Metlen
- 
                                Πόσο μα πόσο λείπουν στη χώρα μας και άλλες Τυχεροπούλου, και άλλα τέτοια διαμάντια!
- 
                                Ρευστότητα, επέκταση, κερδοφορία - Ο τριπλός άξονας του ΟΛΠ
- 
                                Γιατί οι κυρώσεις Τραμπ σε Lukoil και Rosneft δεν έχουν αντίκρισμα
- 
                                ΕΛΤΑ: Το λουκέτο σε 204 καταστήματα και το δύσκολο στοίχημα της εξυγίανσης
- 
                                Η κοινή παραδοχή για τη γήρανση που ίσως είναι λανθασμένη
- 
                                Η "Οικονομία των Καφενείων" δεν είναι αστείο (24)
- 
                                ΕΛΤΑ: Το λουκέτο σε 204 καταστήματα και το δύσκολο στοίχημα της εξυγίανσης (7)
- 
                                Πόσο μα πόσο λείπουν στη χώρα μας και άλλες Τυχεροπούλου, και άλλα τέτοια διαμάντια! (7)
- 
                                ΗΠΑ και Κίνα υπέγραψαν 10ετές πλαίσιο αμυντικής συμφωνίας (3)
- 
                                Η μαζική αμφισβήτηση ελέγχων και προστίμων της εφορίας - Πόσοι προσφεύγουν και πόσοι δικαιώνονται (3)
- 
                                Τι βλέπει ο Ε. Μυτιληναίος και αγοράζει Metlen (2)
- 
                                Ο Μητσοτάκης στη Μονή Σινά, με μηνύματα διπλωματικής αναβάθμισης της Ελλάδας (1)
- 
                                "Ανταρσία" Πολωνίας, Ουγγαρίας και Σλοβακίας - Δεν άρουν τους περιορισμούς στο εμπόριο με την Ουκρανία (1)
- 
                                Αναταραχή διαρκείας στο ΠΑΣΟΚ- Ο Τσίπρας "χτίζει" κόμμα (1)
- 
                                Η ΕΚΤ και η τέχνη της ακινησίας (1)
 
        ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
 
     
                    
                 
                 
                
 
                         
     
                         
                         
