Παρασκευή, 30-Νοε-2007 14:06

ΕΒΖ: Αποφάσεις γενικής συνέλευσης

Η Εταιρεία ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΖΑΧΑΡΗΣ Α.Ε. γνωστοποιεί τα ακόλουθα :

Την Παρασκευή 30/11/2007 η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΖΑΧΑΡΗΣ Α.Ε. πραγματοποίησε την Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων της ,στο Ξενοδοχείο ΗΛΕΚΤΡΑ ΠΑΛΑΣ , Πλατεία Αριστοτέλους στην Θεσσαλονίκη , με συμμετοχή ( 57 ) μετόχων που εκπροσωπούσαν 30.261.499 μετοχές επί συνόλου 36.748.909 μετοχών εχόντων δικαίωμα ψήφου ( ποσοστό 82,35%).

Στην Γενική Συνέλευση ελήφθησαν με νόμιμη ψηφοφορία αποφάσεις επί όλων των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης .

Θέμα 1ο. Εγκρίθηκαν , με 30260909 ψήφους 55 μετόχων ήτοι ποσοστό 82,35% υπέρ και 590 ψήφους 2 μετόχων κατά , οι Ετήσιες Οικονομικές καταστάσεις της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΖΑΧΑΡΗΣ ΑΕ και του Ομίλου της , καθώς και η σχετική Έκθεση του Διοικητικού Συμβουλίου για την χρήση 1/7/2006 έως και 30/6/2007 σύμφωνα με τα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Πληροφόρησης.

Θέμα 2ο. Εγκρίθηκε παμψηφεί η Απαλλαγή των μελών του Δ.Σ και των ελεγκτών από κάθε ευθύνη αποζημίωσης για τα πεπραγμένα της χρήσης 01-07-2006 έως και 30-06-2007.

Θέμα 3ο. Ενέκρινε και επικύρωσε ,παμψηφεί, την εκλογή των νέων μελών του Δ.Σ. και του καθορισμού της ιδιότητας εκάστου σε αντικατάσταση παραιτηθέντων.

Θέμα 4ο. Εγκρίθηκαν παμψηφεί οι αμοιβές των μελών του Δ.Σ για την χρήση 01-07- 2006 έως 30-06-2007 και προεγκρίθηκαν οι αμοιβές τους για την επόμενη χρήση .

Θέμα 5ο. Εγκρίθηκε παμψηφεί η Εκλογή της ελεγκτικής εταιρίας KPMG ΟΡΚΩΤΟΙ ΕΛΕΓΚΤΕΣ ΑΕ με αριθμό μητρώου 114 ,ως Τακτικοί και Αναπληρωματικοί Ελεγκτές για την χρήση 01-07-2007 έως 30-06-2008 καθώς επίσης εγκρίθηκε και η αμοιβή τους .

Θέμα 6ο. Η Γενική Συνέλευση ενημερώθηκε για την εξέλιξη της πορείας του έργου "μετατροπή των εργοστασίων Λάρισας και Ξάνθης σε μονάδες παραγωγής βιοαιθανόλης".

Θέμα 7ο. Διάφορα -Ανακοινώσεις. Δεν συζητήθηκαν ούτε ανακοινώθηκαν άλλα θέματα.-