Συνεχης ενημερωση
Πραγµατοποιήθηκε στις 26/11/2007 στη Θεσσαλονίκη παρουσίαση των εταιρειών του οµίλου YALCO. Την παρουσίαση έκαναν οι κ.κ. Σωκράτης Κωνσταντίνου, αναπληρωτής Διευθ/νων Σύµβουλος και Γεώργιος Μακρής, Οικονοµικός Διευθυντής.
Κατά την παρουσίαση :
• Αναλύθηκαν τα αποτελέσµατα του 9ήνου 2007 και οι µεταβολές σε σχέση µε το 9µηνο του 2006.
• Παρουσιάσθηκαν οι προοπτικές και η στρατηγική ανάπτυξης των εταιρειών του οµίλου.
Ι. ΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 9ΜΗΝΟΥ 2007
Σηµαντική βελτίωση παρουσίασαν τα µεγέθη του οµίλου και της εταιρείας κατά το 9µηνο του 2007, σε σχέση µε το αντίστοιχο 9µηνο του 2006. Ειδικότερα:
1. Οι πωλήσεις του οµίλου αυξήθηκαν κατά 25,84% και της εταιρείας κατά 8,92%
2. Τα µετά φόρους κέρδη του οµίλου αυξήθηκαν κατά 207% και της εταιρείας κατά 64,16%
3. Τα EBITDA του οµίλου αυξήθηκαν κατά 86% και της εταιρείας κατά 37,70%.
Η σηµαντική αυτή βελτίωση των αποτελεσµάτων του οµίλου οφείλεται τόσο στα αποτελέσµατα της µητρικής, όσο και στα αποτελέσµατα των θυγατρικών.
Η EXCEL A.E. και η OMNISHOP A.E. καταγράφουν σηµαντική κερδοφορία έναντι της αντίστοιχης περιόδου του 2006. Ικανοποιητικά επίσης είναι και τα αποτελέσµατα της θυγατρικής YALCO ROMANIA SRL, η οποία κατά τους πρώτους έξι µήνες λειτουργίας και παρά τα έξοδα πρώτης εγκατάστασης, κατέγραψε ικανοποιητικό επίπεδο πωλήσεων και κερδοφόρα λειτουργία.
Η YALCO HUNGARY Kft µετά τη µετεγκατάσταση και τις προγραµµατιζόµενες αλλαγές, θα µπει το 2008 σε πορεία ανάπτυξης πωλήσεων και κερδοφόρου λειτουργίας.
Η διοίκηση της εταιρείας πιστεύει, ότι η πιο πάνω εξέλιξη των µεγεθών θα συνεχισθεί και κατά το τελευταίο τρίµηνο του 2007.
ΙΙ. ΤΡΕΧΟΥΣΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ
HABITAT
Ολοκληρώθηκαν οι διαπραγματεύσεις συνεργασίας με την HABITAT. Η συνεργασία αυτή δεν σχετίζεται με την προηγούμενη κατάσταση και πολύ περισσότερο με την προηγούμενη εταιρεία. Τη συνεργασία αυτή με τη HABITAT αναλαμβάνει η θυγατρική της YALCO "ΟMNISHOP", η οποία όπως είναι γνωστό δραστηριοποιείται στη λιανική και με ραγδαίο ρυθμό ανάπτυξης, προσφέροντας πλέον ολοκληρωμένες λύσεις για το σπίτι.
Το πρώτο κατάστημα θα λειτουργήσει με την μορφή shop in shop στις 12 Ιανουαρίου 2008 και η εκτίμησή μας για τις πωλήσεις του καταστήματος αυτού για το πρώτο 12μηνο είναι 2,5 εκατ. ευρώ.
Μέχρι το τέλος του 2009 προγραμματίζεται η δημιουργία τριών νέων shop in shop και δύο ανεξάρτητων νέων καταστημάτων.
YALCO HUNGARY
Ολοκληρώθηκε η μετεγκατάσταση της εταιρείας σε ένα σύγχρονο κτιριακό συγκρότημα γραφείων και αποθηκών και τοποθετήθηκε νέος Γενικός /ντής που έχει σημαντική προϋπηρεσία στο χώρο αυτό.
Διευρύνεται το πελατολόγιο της εταιρείας μετά τις νέες συνεργασίες με τις αλυσίδες AUCHAN, INTERSPAR (απορρόφηση δικτύου ανταγωνιστικής εταιρείας BBS) και δρομολογείται από την αρχή του ερχόμενου έτους η λειτουργία cash & carry ξενοδοχειακού εξοπλισμού στις νέες εγκαταστάσεις.
YALCO ROMANIA
Τα πρώτα στοιχεία λειτουργίας της εταιρείας στην αγορά της Ρουμανίας είναι πολύ θετικά και προϋπολογίζεται για το 1ο έτος (9 μήνες) τζίρος 3 εκατ. ευρώ με την υπάρχουσα συλλογή εργαλείων της BLACK & DECKER.
Ήδη βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο συζητήσεων για τη διεύρυνση της συλλογής με νέα γκάμα επαγγελματικών εργαλείων μεγάλης αναγνωρισιμότητας (BRAND NAME).
Έτσι για την επόμενη χρονιά 2008, πέραν της ωρίμανσης των πωλήσεων της εταιρείας στην αγορά της Ρουμανίας με την υπάρχουσα συλλογή, οι πωλήσεις θα αυξηθούν σημαντικά μετά την επίτευξη της συμφωνίας για την προαναφερθείσα νέα συλλογή.
Παράλληλα σχεδιάζουμε την επέκταση της δραστηριότητας της εταιρείας και στον κλάδο οικιακού και επαγγελματικού εξοπλισμού με είδη της μητρικής εταιρείας και για το σκοπό αυτό έχει εγκατασταθεί στη Ρουμανία στέλεχος από την Εμπορική δι/νση της Ελλάδας.
ΝΕΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ
Η διοίκηση της εταιρείας με στόχο τη διεύρυνση των συνεργασιών της εκτός Ελλάδας και κυρίως στις γειτονικές χώρες διερευνά δυνατότητες συμμετοχής ή εξαγοράς εταιρειών με αντικείμενο παρόμοιο ή συμπληρωματικό του ομίλου, έτσι ώστε να αυξήσει πληθυσμιακά την καταναλωτική βάση.
ΕΠΕΝΥΣΕΙΣ ΠΑΓΙΩΝ
Ξεκινά εντός των δύο επομένων μηνών η κατασκευή σύγχρονου κέντρου logistics 10.000 m2 και αποθηκευτικής ικανότητας 20.000 παλετών στα Οινόφυτα Βοιωτίας. Η επένδυση αυτή, συνολικού προϋπολογισμού 6 εκατ. ευρώ, έχει υπαχθεί στον αναπτυξιακό νόμο και επιχορηγείται με το 35% του συνολικού κόστους.
Με την επένδυση αυτή θα βελτιωθεί σημαντικά το customer service και θα επιτευχθούν οικονομίες κλίμακας, αλλά και θα καλυφθούν οι συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες της YALCO και των θυγατρικών OMNISHOP και EXCEL λόγω του αυξανόμενου κύκλου εργασιών.
26.11.2007
Η Διοίκηση
* Δείτε το πλήρες κείμενο του δελτίου Τύπου στη δεξιά στήλη "Σχετικά Αρχεία".
-
12:29 Το σενάριο που τρέμει ο Τραμπ: Τι θα συμβεί εάν το Ανώτατο Δικαστήριο ακυρώσει του δασμούς του;
-
12:28 Γ. Κώτσηρας: Οι παρεμβάσεις στη ΔΕΘ συνιστούν μια συνολική φορολογική μεταρρύθμιση με οφέλη για όλους τους πολίτες
-
12:27 Φάρμακα κατά της παχυσαρκίας: Ο ΠΟΥ τα εντάσσει στον κατάλογό του και ζητά να αυξηθεί ο ανταγωνισμός για να πέσουν οι τιμές
-
12:19 Γ. Γεραπετρίτης: Υπάρχουν συμφέροντα που δεν θα ήθελαν την ολοκλήρωση της διασύνδεσης Ελλάδας- Κύπρου
-
12:16 Θ. Κοντογεώργης: Τα μέτρα στοχεύουν στην αύξηση των εισοδημάτων, στην ανάπτυξη και στο δημογραφικό
-
12:12 K. Πιερρακάκης: Προτιμάμε τις πατριωτικές φοροαπαλλαγές από τους "πατριωτικούς φόρους" Τσίπρα
-
12:01 Ισραήλ: Κατεδαφίζει σπίτια στους τόπους καταγωγής των δύο Παλαιστίνιων δραστών της επίθεσης στην Ιερουσαλήμ
-
12:00 Berenberg, Deutsche Bank, UBS, UniCredit: Και τώρα τα δύσκολα για τη Γαλλία και για την Ευρώπη – Πώς θα "απαντήσουν" ΕΚΤ, οίκοι αξιολόγησης και αγορές στο γαλλικό χάος
-
11:57 Η Θεσσαλονίκη αποκτά νέα δυναμική: Ο Προβλήτας 6 αναβαθμίζει το λιμάνι και την πόλη
-
11:53 Ο Ν. Αναστασίου Γενικός Διευθυντής στον Νέο Διεθνή Αερολιμένα Ηρακλείου Κρήτης
-
Ονειρικές αποδόσεις με μερίσματα από τον ΔΑΑ
-
Η σιωπηλή φορολογική επανάσταση της Ιταλίας
-
Ακίνητα και Ενοίκια, μετά τη ΔΕΘ: "Δεν αρμενίζουμε στραβά, στραβός είναι ο γυαλός"
-
Πόσο θα αυξηθεί ο κατώτατος μισθός το 2026 - Όλα τα σενάρια
-
Φθηνότερη η συνδρομητική τηλεόραση από τη νέα χρονιά
-
Πώς σπάζουν ολιγοπώλια και καρτέλ
-
Νηνεμία πριν από την καταιγίδα
-
Metlen: Εκτίναξη τζίρου κατά 45% το α' εξάμηνο στα €3,6 δισ. - Στα €254 εκατ. τα καθαρά κέρδη
-
Κίνα και Ρωσία επανακαθορίζουν την παγκόσμια τάξη
-
Creta Farms: Σώθηκε ο τζίρος αλλά οι ζημιές εκτινάχθηκαν στο 1 εκατ. - Πού ποντάρει
-
Πώς σπάζουν ολιγοπώλια και καρτέλ (35)
-
Συνελήφθη διευθυντής Καρδιοχειρουργικής στο Ιπποκράτειο - Ζήτησε φακελάκι 5.000 ευρώ (25)
-
Ακίνητα και Ενοίκια, μετά τη ΔΕΘ: "Δεν αρμενίζουμε στραβά, στραβός είναι ο γυαλός" (11)
-
Το νέο κεντρώο κοστούμι του Αλέξη Τσίπρα και ο "πατριωτισμός" (9)
-
Τα οικονομικά των δικαστών: Ζητούν 20% αύξηση μισθού και μηνιαίο επίδομα στέγασης 1.000 ευρώ όταν υπηρετούν εκτός μονίμου κατοικίας (6)
-
Η Γαλλία σε κρίση: Ο Μακρόν ξεμένει από λύσεις και οι αγορές παρακολουθούν (4)
-
Ώρα αποτίμησης για την παρουσία του Κ. Μητσοτάκη στη ΔΕΘ - Το Μαξίμου μετράει τον αντίκτυπο των μέτρων (3)
-
Creta Farms: Σώθηκε ο τζίρος αλλά οι ζημιές εκτινάχθηκαν στο 1 εκατ. - Πού ποντάρει (3)
-
Φθηνότερη η συνδρομητική τηλεόραση από τη νέα χρονιά (3)
-
Ονειρικές αποδόσεις με μερίσματα από τον ΔΑΑ (3)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
