Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 23-Νοε-2007 17:59

  Εκτέρ: Ανακοίνωση για την υπογραφή προσύμφωνου εξαγοράς

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η ΕΚΤΕΡ Α.Ε. ανακοινώνει ότι υπέγραψε προσύμφωνο για την εξαγορά του συνόλου των μετοχών της εταιρείας "ΙΦΙΚΛΗΣ Α.Ε. ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ - ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ - ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗ - ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ - ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ".

  Η ΙΦΙΚΛΗΣ Α.Ε. είναι τεχνική εταιρεία που δραστηριοποιείται στον κλάδο των κατασκευών και είναι κάτοχος του πτυχίου της 3ης τάξης του ΜΕΕΠ/ΓΓΔΕ του ΥΠΕΧΩΔΕ ήδη από το 2005 για όλες τις κατηγορίες έργων (οικοδομικά, ηλεκτρομηχανολογικά, υδραυλικά, οδοποιίας, ενεργειακά και λιμενικά) και το οποίο θα μπορεί να επεκταθεί στην 4η τάξη από το 2008. Τα ίδια κεφάλαια της ΙΦΙΚΛΗΣ στις 30.06.2007 ανέρχονταν σε 1,6 εκ. ευρώ περίπου ενώ ο εκτιμώμενος κύκλος εργασιών της για το 2007 είναι 2,0 εκ. ευρώ περίπου.

  Μετά την εξαγορά αυτή, η ΕΚΤΕΡ Α.Ε. που είναι κάτοχος πτυχίου της 6ης τάξης του ΜΕΕΠ/ΓΓΔΕ του ΥΠΕΧΩΔΕ και μπορεί να αναλαμβάνει ή συμμετέχει σε έργα εκτός νομού της έδρας της με προϋπολογισμό ανώτερο των 10,5 εκ. ευρώ και σε έργα εντός νομού της έδρας της με προϋπολογισμό ανώτερο των 5,250 εκ. ευρώ ανά κατηγορία έργων, θα μπορεί μέσω της ΙΦΙΚΛΗΣ Α.Ε. να αναλαμβάνει ή συμμετέχει σε μικρότερα έργα προϋπολογισμού από 3,750 εκ. ευρώ και άνω ανά κατηγορία έργων, ένας χώρος που παρουσιάζει ανάπτυξη και ενδιαφέρον ως προς τις περισσότερες κατηγορίες τεχνικών έργων του δημόσιου τομέα.

  Το τίμημα για την εξαγορά καθορίστηκε σε 2,25 εκ. ευρώ, αφού λήφθηκε υπόψη και αποτίμηση που διενεργήθηκε από ανεξάρτητη εταιρεία ορκωτών ελεγκτών λογιστών. Η ΕΚΤΕΡ Α.Ε. θα καλύψει το τίμημα της εξαγοράς αποκλειστικά από τα διαθέσιμα κεφάλαιά της. Πριν την ολοκλήρωσή της, η συναλλαγή θα τεθεί προς έγκριση από την έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων που προσκλήθηκε σήμερα από το Διοικητικό Συμβούλιο και θα λάβει χώρα στις 19 Δεκεμβρίου 2007 και ώρα 14:00 μ.μ.. Η εν λόγω συνέλευση θα κληθεί να εγκρίνει την συναλλαγή και κατ΄ άρθρο 23α του κ.ν. 2190/1920 καθόσον οι πωλητές εμπίπτουν στις διατάξεις του ως άνω άρθρου. Για τη συνέλευση αυτή, υφίσταται χωριστή έκθεση του Διοικητικού Συμβουλίου, η οποία δημοσιεύεται παράλληλα με την παρούσα ανακοίνωση. 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ