Συνεχης ενημερωση
Ανακοίνωση για την εφαρμογή Προγράμματος Παροχής Δικαιωμάτων Προαίρεσης προς το προσωπικό και τα στελέχη της διοίκησης της εταιρίας για την αγορά μετοχών της
Η "ΕΚΔΟΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΒΑΝΗ Α.Β.Ε." (η Εταιρία), στο πλαίσιο της εφ΄ άπαξ εφαρμογής του εγκεκριμένου από τη Γενική Συνέλευση των Μετόχων της Προγράμματος Παροχής Δικαιωμάτων Προαίρεσης προς το προσωπικό και τα στελέχη της διοίκησης της εταιρείας για την αγορά μετοχών της (το Πρόγραμμα), πληροφορεί το κοινό αναφορικά με τα εξής:
1. Στο πλαίσιο της εφ΄ άπαξ εφαρμογής του Προγράμματος, όπως αυτό περιγράφεται κατωτέρω, το προσωπικό και τα στελέχη της διοίκησης της Εταιρίας που είναι δικαιούχοι Οριστικών Δικαιωμάτων Προαίρεσης αγοράς μετοχών της Εταιρίας, καλούνται από 23 Νοεμβρίου έως 10 Δεκεμβρίου 2007 να δηλώσουν εγγράφως στο Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρίας σε ειδική προτυπωμένη φόρμα που τους χορηγεί η Εταιρία, την πρόθεση τους να ασκήσουν εν όλω ή εν μέρει τα Οριστικά δικαιώματά τους.
2. Η προσφορά αυτή απευθύνεται σε 90 άτομα (Μέλη Διοικητικού Συμβουλίου, Γεν. Διευθυντές, Διευθυντικά στελέχη, προσωπικό και άτομα που παρέχουν τις υπηρεσίες τους στην εταιρεία σε σταθερή βάση), στους οποίους χορηγούνται δικαιώματα προαίρεσης κατά το έτος 2007, και αφορά σε 2.109.375 νέες Κοινές Ονομαστικές μετοχές της Εταιρίας, ονομαστικής αξίας 0,30 Ευρώ η καθεμία, οι οποίες θα προκύψουν από αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρίας που θα πραγματοποιηθεί το Δεκέμβριο του 2007, με τροποποίηση του καταστατικού της και χωρίς δικαίωμα προτίμησης των υφισταμένων κατά την έκδοση μετοχών, σύμφωνα με το άρθρο 13 παρ.9 του Κ.Ν. 2190/1920.
3. Το ολοσχερώς καταβεβλημένο μετοχικό κεφάλαιο της Εταιρίας ανέρχεται σήμερα στο ποσό των έξι εκατομμυρίων τριακοσίων είκοσι οκτώ χιλιάδων εκατόν είκοσι πέντε ευρώ (6.328.125,00 ευρώ) και διαιρείται σε 21.093.750 κοινές ονομαστικές μετοχές (συνολικός αριθμός δικαιωμάτων ψήφου 21.093.750) ονομαστικής αξίας 0,30 ευρώ η καθεμία.
4. Με βάση το Πρόγραμμα η τιμή έκδοσης των νέων μετοχών έχει ορισθεί σε 0,30 Ευρώ ανά μετοχή.
5. Μετά την εμπρόθεσμη καταβολή από τους δικαιούχους της αξίας των ασκούμενων από αυτούς δικαιωμάτων προαίρεσης, το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρίας θα προβεί σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου αυτής και έκδοση νέων κοινών ονομαστικών μετοχών, ανάλογα με τον αριθμό δικαιωμάτων που θα έχουν ασκηθεί με τις ως άνω δηλώσεις.
Ακολούθως, το Διοικητικό Συμβούλιο θα προβεί σε όλες τις νόμιμες ενέργειες, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, ώστε οι μετοχές που αντιστοιχούν στα ασκηθέντα δικαιώματα να εισαχθούν προς διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο Αθηνών.
6. Ο αριθμός των νέων μετοχών που τελικά θα εκδοθούν και θα ζητηθεί η εισαγωγή τους στο Χ.Α. εξαρτάται από τον αριθμό των μετοχών για τις οποίες θα ασκηθεί το σχετικό δικαίωμα και θα καταβληθεί το αντίστοιχο ποσό.
ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ
Σύμφωνα με το Πρόγραμμα, το οποίο εγκρίθηκε με απόφαση της από 29.06.2007 Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων της Εταιρίας καθιερώθηκε Πρόγραμμα διάθεσης μετοχών της ΄ΕΚΔΟΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΒΑΝΗ Α.Β.Ε.΄ στο προσωπικό, τη διοίκηση της Εταιρίας (και των συνδεδεμένων με αυτήν εταιριών), υπό τη μορφή δικαιωμάτων προαίρεσης (stock option plan), ορίζοντας τον αριθμό των μετοχών, οι οποίες δύνανται τελικά να εκδοθούν, εάν ασκηθούν όλα τα χορηγούμενα δικαιώματα προαίρεσης.
- Το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρίας το Νοέμβριο του 2007, παραχώρησε δικαιώματα προαίρεσης αγοράς μετοχών της Εταιρίας τα οποία κατοχυρώνονται σε ποσοστό 100% με έτος άσκησης το 2007. Δικαιούχοι αυτών είναι Μέλη Διοικητικού Συμβουλίου, Γεν. Διευθυντές, Διευθυντικά στελέχη, προσωπικό και άτομα που παρέχουν τις υπηρεσίες τους στην εταιρεία σε σταθερή βάση. Τα δικαιώματα Προαίρεσης λήγουν αν ο δικαιούχος αποχωρήσει οικιοθελώς ή απολυθεί από την Εταιρία πριν αυτά κατοχυρωθούν ή δεν ασκηθούν κατά τον προβλεπόμενο χρόνο.
- Ο ακριβής αριθμός των δικαιωμάτων προαίρεσης αγοράς μετοχών κάθε δικαιούχου έχει οριστεί με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρίας, σύμφωνα με τη θέση του δικαιούχου, την αποδοτικότητά του και την εν γένει παρουσία του στην Εταιρία.
- Χρόνος άσκησης : Τα δικαιώματα ασκούνται από 23 Νοεμβρίου έως 10 Δεκεμβρίου 2007, με έγγραφη δήλωση κάθε δικαιούχου στην Εταιρία και με ταυτόχρονη καταβολή της αξίας των ασκούμενων δικαιωμάτων.
-Η τιμή άσκησης κάθε δικαιώματος προαίρεσης ορίσθηκε σε 0,30 Ευρώ για κάθε δικαίωμα.
Το συνολικό αντίτιμο καταβάλλεται ολοσχερώς κατά την άσκηση του δικαιώματος προαιρέσεως.
-
00:38 Ισχυρός σεισμός 5,2 Ρίχτερ στα Νέα Στύρα Ευβοίας
-
00:07 Νηνεμία πριν από την καταιγίδα
-
00:06 Ονειρικές αποδόσεις με μερίσματα από τον ΔΑΑ
-
00:05 Η σιωπηλή φορολογική επανάσταση της Ιταλίας
-
00:04 Τα Πάντα Όλα ή Βάλτε τώρα που γυρίζει
-
00:03 Ακίνητα και Ενοίκια, μετά τη ΔΕΘ: "Δεν αρμενίζουμε στραβά, στραβός είναι ο γυαλός"
-
00:02 Η αγορά ψάχνει το "νέο μοντέλο"
-
00:01 Πώς σπάζουν ολιγοπώλια και καρτέλ
-
08/09 Γαλλία: Δεν θέλουμε τεχνοκράτη πρωθυπουργό, λέει η ακροδεξιά - Είναι οι "πιο ανίκανοι"
-
08/09 Κολομβία: Απελευθερώθηκαν 45 στρατιωτικοί που κρατούνταν αιχμάλωτοι σε περιοχή που ελέγχουν αντάρτες
-
Σούπερ μάρκετ: Η μάχη των Ιωαννίνων, ο Σκλαβενίτης, η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και ο Γαλαξίας
-
Πόσο αυξάνονται οι συντάξεις από 1/1/2026 - Πώς καταργείται η προσωπική διαφορά (πίνακας)
-
Πόσο αυξάνονται οι μισθοί για μισθωτούς και οικογένειες λόγω της νέας φορολογικής κλίμακας - Πίνακες
-
Μια πολύ καλή αρχή για το Δημογραφικό
-
Ριζική αλλαγή στο τεκμήριο ΙΧ - Μεγάλη μείωση για οχήματα από το 2010 και μετά
-
Και πάλι όλοι μαζί
-
Ο χρυσός στον δρόμο για τα 4.250 δολάρια με περαιτέρω ράλι 20%
-
ΥΠΕΘΟ: Όλα τα μέτρα ελάφρυνσης για μισθωτούς, οικογένειες, συνταξιούχους, ένστολους - Τι αλλάζει στα τεκμήρια κατοικίας - Αναλυτικοί πίνακες
-
Καταργείται το τέλος συνδρομητικής τηλεόρασης από τον Ιανουάριο του 2026
-
Το Πεντάγωνο εγκαταλείπει την φιλοδοξία ανάσχεσης της Κίνας
-
Μια πολύ καλή αρχή για το Δημογραφικό (104)
-
Τρομοκρατική επίθεση στην Ιερουσαλήμ: Έξι νεκροί και πολλοί τραυματίες - Παλαιστίνιοι οι δράστες (45)
-
Πόσο αυξάνονται οι μισθοί για μισθωτούς και οικογένειες λόγω της νέας φορολογικής κλίμακας - Πίνακες (26)
-
Έπεσε η κυβέρνηση Μπαϊρού - Όλα τα βλέμματα στον Μακρόν με φόντο το νέο πολιτικό αδιέξοδο (23)
-
Ριζική αλλαγή στο τεκμήριο ΙΧ - Μεγάλη μείωση για οχήματα από το 2010 και μετά (22)
-
Η απάντηση των δικηγόρων στις οικονομικές εξαγγελίες της ΔΕΘ: "Ημίμετρα για την φορολογική επιδρομή στον δικηγορικό κλάδο" (22)
-
ΔΕΘ 2025: Μπορεί να αναστραφεί η κυβερνητική φθορά; (16)
-
Και πάλι όλοι μαζί (15)
-
Πόσο μειώνεται ο φόρος στα ενοίκια - Η νέα κλίμακα (13)
-
Παραδοχή ΕΕ: Η παγκόσμια τάξη, όπως τη γνωρίζαμε, είναι πλέον "νεκρή" (12)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
