Συνεχης ενημερωση
Ανακοινώνεται από την Ανώνυμη Εταιρεία με την επωνυμία "Ευρωπαϊκές Καινοτομικές Λύσεις – European Innovation Solutions Α.Ε." με διακριτικό τίτλο "E.In.S. S.A.", (Πρώην "Ευρωσύμβουλοι Ανώνυμη Εταιρία Συμβούλων Ανάπτυξης και Τεχνολογίας"), ότι σε συνέχεια και κατ’ εφαρμογή των αποφάσεων της Επαναληπτικής Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων της 24.6.2025 και της από 4.11.2025 σχετικής αποφάσεως του Δ.Σ. της εταιρίας, ήδη από αύριο Τετάρτη, 5.11.2025 εκκινεί η υλοποίηση του Προγράμματος Αγοράς Ιδίων Μετοχών, σύμφωνα με τους όρους που έχουν ως άνω αποφασισθεί και εντός των περιορισμών MAR/Κανονισμού 2016/1052.
Ειδικότερα όπως έχει ήδη ανακοινωθεί:
- Ο ανώτατος αριθμός μετοχών που επιτρέπεται να αποκτηθούν στο πλαίσιο του προγράμματος ανέρχεται έως ποσοστό 10% του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας κατά το χρόνο υλοποίησης του προγράμματος.
- Το κατώτατο όριο τιμής απόκτησης ανά μετοχή ορίζεται σε 0,50 ευρώ, και το ανώτατο όριο τιμής σε 3,00 ευρώ.
- Η διάρκεια ισχύος του προγράμματος ορίζεται σύμφωνα με την παρ. 1 του άρθρου 49 του ν.4548/2018 σε είκοσι τέσσερις (24) μήνες από την ημερομηνία λήψης της απόφασης της Γ.Σ. ήτοι από την 24.6.2025.
- Οι σκοποί της απόκτησης των ιδίων μετοχών περιλαμβάνουν: την δημιουργία αποθέματος για μελλοντικές στρατηγικές κινήσεις της Εταιρείας, όπως συγχωνεύσεις ή εξαγορές, την δημιουργία αποθέματος για μελλοντικά προγράμματα διάθεσης μετοχών σε στελέχη ή εργαζομένους της Εταιρείας (stock option / stock grant), καθώς και την ενίσχυση της εμπορευσιμότητας της μετοχής της Εταιρείας στο Χρηματιστήριο Αθηνών.
Η Γενική Συνέλευση παρείχε στο Διοικητικό Συμβούλιο την απαραίτητη εξουσιοδότηση προκειμένου να προβεί σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για την υλοποίηση του ανωτέρω προγράμματος, περιλαμβανομένης της δυνατότητας ανάθεσης της εκτέλεσης του προγράμματος, εν όλω ή εν μέρει, σε πιστωτικό ίδρυμα ή εταιρεία παροχής επενδυτικών υπηρεσιών, κατά την κρίση του.
Το Διοικητικό Συμβούλιο θα τηρεί πλήρως τις υποχρεώσεις δημοσιοποίησης και πληροφόρησης του επενδυτικού κοινού, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία και τις αποφάσεις των αρμοδίων εποπτικών αρχών.
Οι αγορές ιδίων μετοχών θα διενεργούνται στην αγορά ενώ οι συναλλαγές θα πραγματοποιούνται από το μέλος του Χρηματιστηρίου Αθηνών "ΚΥΚΛΟΣ Α.Χ.Ε.Π.Ε.Υ.".
Οι αγορές ιδίων μετοχών στο πλαίσιο του Προγράμματος, θα πραγματοποιούνται λαμβάνοντας υπόψη την κεφαλαιακή επάρκεια και τη ρευστότητα εταιρίας, ενώ οποιεσδήποτε αγορές θα διενεργούνται με την επιφύλαξη της συμμόρφωσης προς όλους τους ισχύοντες νόμους και κανονισμούς.
Η παρούσα ανακοίνωση εκδίδεται σύμφωνα με τον Κανονισμό του Χρηματιστηρίου Αθηνών, τον Κανονισμό (ΕΕ) αριθ. 596/2014 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 16ης Απριλίου 2014 και τον Κατ’ Εξουσιοδότηση Κανονισμό (ΕΕ) 2016/1052 της Επιτροπής της 8ης Μαρτίου 2016.
-
00:07 Το escape room των 2.025 μονάδων και το κλειδί του year-end rally
-
00:06 ChatGPT: Ήρθε το τέλος των καλών τρόπων;
-
00:05 Τα συμπεράσματα από το "δράμα" των ΕΛΤΑ
-
00:04 Τεχνητή νοημοσύνη, ανάπτυξη και προκλήσεις
-
00:03 ΕΛΤΑ: 200 εκατ. χαμένα σε δέκα χρόνια
-
00:02 Η ανυπαρξία αντιπολίτευσης είναι "πρόοδος";
-
00:01 Στυλιανός Γρηγοριάδης: Επαναπροσδιορίζοντας το fast casual dining στην Ελλάδα
-
00:01 Ευρώπη-Τουρκία συμμαχία
-
04/11 AMD: Ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών οι πωλήσεις του γ' τριμήνου
-
04/11 Βουτιά 2% ο Nasdaq με τον τίτλο της Palantir να κατρακυλά 8% και την Nvidia 4%
-
Απρόσιτα τα καινούρια διαμερίσματα για τους περισσότερους Έλληνες αγοραστές
-
Μύθοι και αλήθειες για τα ΕΛΤΑ
-
Πώς οι κινέζικοι κολοσσοί Shein και Temu απειλούν τη βιωσιμότητα του ελληνικού εμπορίου
-
Επόμενος Οικοδομικός Κανονισμός: 4 προτάσεις για να καλύψουμε τις ανάγκες των Ελλήνων
-
Γιατί είναι κακή ιδέα η αυστηροποίηση των εξετάσεων των δικηγόρων
-
Ανατροπές στον FTSE: Οι προσθήκες/διαγραφές και ποιοι μένουν "στην ουρά"
-
Χρηματιστήριο: Επιχείρηση άμυνας στις 2.000 μονάδες κόντρα σε εισαγόμενες πιέσεις
-
Απειλές Τραμπ για τη χρηματοδότηση της Νέας Υόρκης αν εκλεγεί δήμαρχος ο Μαμντάνι των Δημοκρατικών
-
Ο Jeff Bezos πλουσιότερος κατά 10 δισ. δολάρια μετά τη συμφωνία Amazon - OpenAI
-
Κομισιόν: Η Ουκρανία έτοιμη να προχωρήσει προς την ένταξή της στην ΕΕ - "Αστερίσκος" για τη διαφθορά
-
Απρόσιτα τα καινούρια διαμερίσματα για τους περισσότερους Έλληνες αγοραστές (83)
-
Παραιτήθηκε ο CEO των ΕΛΤΑ Γρ. Σκλήκας με σαφείς προειδοποιήσεις: "Αν δεν εξυγιανθούν τα ΕΛΤΑ κινδυνεύει η μισθοδοσία των υπαλλήλων" (82)
-
Το αμφιλεγόμενο θέμα των "ευρωπαϊκών" επιδοτήσεων (50)
-
Μύθοι και αλήθειες για τα ΕΛΤΑ (38)
-
Έκρηξη σε πετροχημική μονάδα στη Μπασκορτάσταν της Ρωσίας (26)
-
"Μπαρούτι" η Κ.Ο. της ΝΔ για τα ΕΛΤΑ - Όλο το παρασκήνιο της μαζικής επίθεσης για το σχέδιο αναδιάρθρωσης και το κλείσιμο καταστημάτων (26)
-
Γιατί είναι κακή ιδέα η αυστηροποίηση των εξετάσεων των δικηγόρων (14)
-
Επόμενος Οικοδομικός Κανονισμός: 4 προτάσεις για να καλύψουμε τις ανάγκες των Ελλήνων (12)
-
Π. Μαρινάκης: Άλλο πράγμα η παραίτηση Σκλήκα και άλλο η μεταρρύθμιση των ΕΛΤΑ - Η απόφαση έχει ληφθεί και θα εφαρμοστεί (9)
-
Κίνα και Ρωσία δεσμεύονται να δώσουν κοινή απάντηση σε "μονομερείς" κυρώσεις (5)
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ