Συνεχης ενημερωση
Ανακοίνωση επιχειρηματικών εξελίξεων
Ολοκλήρωση πώλησης της ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Η ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία "ΕΛΛΑΚΤΩΡ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ" και διακριτικό τίτλο "ΕΛΛΑΚΤΩΡ Α.Ε." (εφεξής η "Εταιρεία" ή "ΕΛΛΑΚΤΩΡ") ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι, σε συνέχεια της έγκρισης της Επιτροπής Ανταγωνισμού την 15η Σεπτεμβρίου 2025 και της πλήρωσης των λοιπών αιρέσεων, ολοκληρώθηκε σήμερα (29 Σεπτεμβρίου 2025) η πώληση της ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ Μ.Α.Ε. ("ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ"), στην AKTOR ΕΙΔΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΩΝ ΣΔΙΤ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε. ("Αγοράστρια"), η οποία αποτελεί 100% θυγατρική της "AKTOR ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ, ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΈΡΓΩΝ".
Η συναλλαγή αφορά στην πώληση από την ΕΛΛΑΚΤΩΡ στην Αγοράστρια του συνόλου των μετοχών της ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ, ήτοι 2.983.000 κοινών ονομαστικών μετοχών με δικαίωμα ψήφου, που αντιπροσωπεύουν το 100% του ολοσχερώς καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας, σύμφωνα με τους όρους της δεσμευτικής συμφωνίας της 30ής Απριλίου 2025. Η αξία επιχείρησης ("Enterprise Value") της ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ μετά τις αναγκαίες προσαρμογές ανήλθε σε €374,3 εκατ. ενώ το τίμημα της Συναλλαγής ισούται με το ποσό που προέκυψε από το Enterprise Value μετά την αφαίρεση του τραπεζικού δανεισμού της ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ και των λοιπών προσαρμογών πλέον των χρηματικών διαθεσίμων της ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ, όπως ισχύουν κατά την ημερομηνία ολοκλήρωσης της Συναλλαγής, και ως εκ τούτου ανήλθε στο ποσό των €194,6 εκατ. Σημειώνεται ότι εξαιρέθηκαν της συναλλαγής, η συμμετοχή της ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ στην Αττική Οδό, ένα ακίνητο και ορισμένες μικρής αξίας συμμετοχές.
Σύμβουλοι της ΕΛΛΑΚΤΩΡ για την ολοκλήρωση της συναλλαγής ήταν η UBS Europe SE ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος, ενώ τα νομικά γραφεία Ποταμίτης – Βεκρής και Φορτσάκης, Διακόπουλος & Συνεργάτες, παρείχαν νομική υποστήριξη.
Η παρούσα ανακοίνωση εκδίδεται σε συμμόρφωση με τον Κανονισμό (ΕΕ) 596/2014 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Συμβουλίου καθώς και τους ισχύοντες κανονισμούς του Χρηματιστηρίου Αθηνών.
Κηφισιά, 29.09.2025
-
20:12 ΗΠΑ: Εξετάζουν να δώσουν Tomahawk στην Ουκρανία για πλήγματα βαθιά στο ρωσικό εδάφος
-
20:09 Η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας Λ. Κοβέσι, έρχεται Αθήνα μέσα στο επόμενο διάστημα
-
20:06 Ισραήλ: Ο Νετανιάχου ζήτησε συγγνώμη από το Κατάρ για την επίθεση στην Ντόχα
-
20:00 Έρχεται διπλός προϋπολογισμός για το 2026 - Τι προβλέπεται για ανάπτυξη, χρέος και τι θα αναθεωρηθεί την άνοιξη
-
19:43 ALCO: Στις 12,5 μονάδες το προβάδισμα της ΝΔ - η Ελληνική Λύση στην τρίτη θέση
-
19:41 Ζαπορίζια: Ο πυρηνικός σταθμός χωρίς ρεύμα εκτός των εγκαταστάσεών του εδώ και έξι ημέρες
-
19:37 Σε θετικό έδαφος οι ευρωαγορές με το βλέμμα στις ΗΠΑ
-
19:13 Προσφυγή κατοίκων της Γλυφάδας και του Ελληνικού στο ΣτΕ, για τις κατασκευές στο Μητροπολιτικό Πόλο Ελληνικού–Αγίου Κοσμά
-
18:58 E.In.S. S.A: Αύξηση 32% στον τζίρο το α' εξάμηνο του 2025
-
18:47 Ισλανδία: Η αεροπορική εταιρεία Play έκλεισε αιφνιδιαστικά
-
Έρευνα βρήκε σε ποια ηλικία ξεκινάμε να γερνάμε απότομα - Πότε ακριβώς αρχίζει η βιολογική φθορά
-
Η Ουκρανία είναι πλέον ο ισχυρότερος σύμμαχος στον οποίο μπορεί να βασιστεί η Ευρώπη
-
Η δυναμική και τα βάρη της ΑΝΕΔΗΚ Κρητικός: Τι αγοράζει η Μασούτης
-
Όρμπαν για ουγγρικά drones: Ας πούμε ότι πέταξαν μερικά μέτρα μέσα στην Ουκρανία, και λοιπόν;
-
Πακέτο ελάφρυνσης και για τις επιχειρήσεις
-
Ποιοι ασφαλισμένοι γλιτώνουν τις αλλαγές στα όρια ηλικίας και ποιοι θίγονται
-
Πεσκόφ για ενδεχόμενο χορήγησης Tomahawk από τις ΗΠΑ στο Κίεβο: "Δεν υπάρχει μαγικό όπλο"
-
Jackaroo: Οι ουρές της Gen Z και η εκτίναξη των κερδών – Τι εισπράττει η Vivartia
-
Μετοχές με έργα και κεφάλαια προοπτικής
-
Συγχωριανοί του ψεύτη βοσκού
-
Εκλογές Μολδαβίας: Νίκη για το κυβερνών φιλοευρωπαϊκό κόμμα με 50% - Συντριβή για το φιλορωσικό "Πατριωτικό Μπλοκ" (74)
-
Η ισχυρότερη αντιπολίτευση (46)
-
Η ακρίβεια οργιάζει επειδή δεν έχουμε Ανεξάρτητη Αρχή; (40)
-
Μεντβέντεφ σε Ευρώπη: Ένας πόλεμος κατά της Ρωσίας θα μπορούσε να κλιμακωθεί σε σύγκρουση με όπλα μαζικής καταστροφής (20)
-
Στη δημοσιότητα το "πόθεν έσχες" των βουλευτών για τις χρήσεις 2022 και 2023 - Δείτε τι δήλωσαν Κ. Μητσοτάκης, Ν. Ανδρουλάκης, Σ. Φάμελλος (19)
-
Συγχωριανοί του ψεύτη βοσκού (16)
-
Νέα απόπειρα συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ- ΝΕΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ υπό την πίεση των δημοσκοπήσεων... στο βάθος Τσίπρας (14)
-
Πακέτο ελάφρυνσης και για τις επιχειρήσεις (11)
-
Ποιοι ασφαλισμένοι γλιτώνουν τις αλλαγές στα όρια ηλικίας και ποιοι θίγονται (8)
-
Η Βρετανία ίσως είναι ήδη σε πόλεμο με τη Ρωσία, λέει πρώην επικεφαλής της MI5 (6)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
