Συνεχης ενημερωση
Η Εταιρεία ΡΕΒΟΪΛ Α.Ε.Ε.Π. ανακοινώνει ότι έγινε αποδεκτή η δεσμευτική προσφορά της, για την εξαγορά του 96,88% του μετοχικού κεφαλαίου της ΜΑΛΤΕΖΟΣ Α.Ε., εταιρείας με μακρά ιστορία και κορυφαία παρουσία στον τομέα των ηλιακών θερμοσιφώνων και συλλεκτών και ήδη βρίσκεται στη διαδικασία κατάρτισης SPA (Sale and Purchase Agreement) με τα συμβαλλόμενα μέρη.
Το ύψος του τιμήματος θα οριστικοποιηθεί κατά την ημερομηνία ολοκλήρωσης της συναλλαγής η οποία αναμένεται έως την 31.12.2025 και θα εξαρτηθεί κυρίως από το ύψος του κεφαλαίου κίνησης και του καθαρού δανεισμού της υπό εξαγορά εταιρείας. Σε κάθε περίπτωση το τίμημα δεν θα είναι μικρότερο από 2,85 εκατ. ευρώ ενώ εκτιμάται ότι η μέγιστη τιμή του δεν θα υπερβεί τα 3,3 εκατ. ευρώ. Η χρηματοδότησή του θα γίνει κατά βάση με ίδια κεφάλαια της Εταιρείας.
Η εταιρεία "ΜΑΛΤΕΖΟΣ Α.Ε." ιδρύθηκε το 1977 και εξειδικεύεται στην παραγωγή ηλιακών θερμοσιφώνων και ηλιακών συλλεκτών κατέχοντας μερίδιο στην Ελληνική αγορά κοντά στο 5% και ηγέτιδα θέση στους ηλιακούς θερμοσίφωνες Inox.
Με την εξαγορά αυτή η REVOIL εισέρχεται σε ένα νέο κλάδο με σημαντικά περιθώρια ανάπτυξης τόσο στην ελληνική επικράτεια όσο και στο εξωτερικό, κλάδος που είναι άμεσα σχετιζόμενος με την ενέργεια η οποία αποτελεί το core business της Εταιρείας.
Η "ΜΑΛΤΕΖΟΣ Α.Ε." με βάση τα proforma στοιχεία της χρήσης 2024 παρουσιάζει κύκλο εργασιών 6,5 εκατ. Ευρώ, EBITDA 1,13 εκατ. και καθαρό δανεισμό 259 χιλ. ευρώ.
Η εταιρεία με νεότερη ανακοίνωσή της θα ενημερώσει για το τελικό τίμημα της συναλλαγής και την ολοκλήρωσή της.
Τέλος και σε ότι αφορά πρόσφατα δημοσιεύματα που εμφανίστηκαν στον ηλεκτρονικό τύπο και αναφέρονται σε μελλοντικά σχέδια της 100% θυγατρικής REV ENERGY που δραστηριοποιείται στο χώρο των ΑΠΕ, η REVOIL ΑΕΕΠ διαψεύδει την ύπαρξη κάποιας συμφωνίας και δηλώνει ότι είναι εντός του στρατηγικού της σχεδιασμού η περαιτέρω ανάπτυξη της θυγατρικής σε νέα έργα ΑΠΕ και εξετάζει όλες τις δυνατότητες που έχει για την ενίσχυση της παρουσίας της στον κλάδο. Η Εταιρεία θα προχωρά πάντα σε επίσημες ανακοινώσεις, όπως οφείλει, προς το επενδυτικό κοινό και τις αρμόδιες αρχές.
-
17:08 Pepco: Αύξηση κατά 19,7% των προσαρμοσμένων καθαρών κερδών στο έτος
-
17:05 Τουρκικές ανησυχίες για Ελλάδα-Κύπρο-Ισραήλ
-
17:02 Ισπανία: Το σχέδιο αναδιάρθρωσης της Telefónica κόβει 5.500 θέσεις εργασίας
-
16:58 Η ΝΔ ανακοίνωσε έξι υποψήφιους στα ψηφοδέλτιά της για τις εκλογές 2027
-
16:57 Θετικό κλίμα στη Wall Street
-
16:56 Ριαμπκόφ: "Αργή πρόοδος" στις διαπραγματεύσεις για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία
-
16:55 Αγγελική Αναγνωστοπούλου και Αλέξανδρος Αυλωνίτης, ιδρυτές της ATHENS CREATIVE: Εκεί που η ύλη έχει ψυχή
-
16:51 Δικηγορικοί Σύλλογοι: "Όχι" στην αντικατάσταση των δικηγόρων με δικαστές στα Πειθαρχικά Συμβούλια
-
16:51 Άνοιξαν οι σήραγγες των Τεμπών - Οι επόμενες κινήσεις των αγροτών πριν τα Χριστούγεννα
-
16:43 Καταβλήθηκαν 197.000 ευρώ σε 197 επιτυχόντες μαθητές/τριες στην τριτοβάθμια εκπαίδευση το 2025
-
Δεσμεύθηκαν οι λογαριασμοί 3 μεγαλοαγροτών για κακουργηματικά ελεγχόμενες επιδοτήσεις - Πρωταγωνιστής στα μπλόκα ο ένας εξ αυτών
-
"Ο Μακρόν πρόδωσε τον Μερτς"
-
Τι αγοράζουν οι Έλληνες από Temu, Shein, Trendyol και AliExpress - Πόσα ξοδεύουν
-
Τέσσερις όμιλοι, μία αγορά σε άνοδο
-
Τα χέρια στη φωτιά
-
Βρετανός υπουργός εκφράζεται υπέρ της επιστροφής του Ηνωμένου Βασιλείου στην τελωνειακή ένωση της ΕΕ
-
Δημοσκόπηση Interview: Στο 29,4% η ΝΔ - Οι προβλέψεις των πολιτών για Καρυστιανού και Τσίπρα
-
Πότε μπαίνει στους τραπεζικούς λογαριασμούς το επίδομα θέρμανσης - Τα ποσά
-
Συνεχίζονται τα υπερέσοδα από τη μείωση της φοροδιαφυγής - Πού θα διατεθούν
-
Κρεμλίνο: Λανθασμένες οι αμερικανικές εκτιμήσεις περί σχεδίων Πούτιν για κατάληψη της Ουκρανίας και τμημάτων της Ευρώπης
-
Συνεχίζονται τα υπερέσοδα από τη μείωση της φοροδιαφυγής - Πού θα διατεθούν (44)
-
Πρώτα αποτελέσματα από τις "έξυπνες" κάμερες στους δρόμους της Αττικής - Πάνω από 1.000 παραβάσεις σε 4 ημέρες (29)
-
Δεσμεύθηκαν οι λογαριασμοί 3 μεγαλοαγροτών για κακουργηματικά ελεγχόμενες επιδοτήσεις - Πρωταγωνιστής στα μπλόκα ο ένας εξ αυτών (28)
-
Δημοσκόπηση Interview: Στο 29,4% η ΝΔ - Οι προβλέψεις των πολιτών για Καρυστιανού και Τσίπρα (26)
-
K. Ανεστίδης: "Δεν μου έχει έρθει κανένα χαρτί για έλεγχο" - Τι απαντά ο αγροτοσυνδικαλιστής των Μαλγάρων (25)
-
Τα χέρια στη φωτιά (17)
-
Η Ελλάδα εγγυητής ενεργειακής ασφάλειας της Ευρώπης (17)
-
"Ο Μακρόν πρόδωσε τον Μερτς" (6)
-
Πρωτογενής τομέας: Αλλαγή ή αφανισμός (6)
-
Η Ρωσία έτοιμη να δεσμευτεί νομικά ότι δεν έχει σκοπό να επιτεθεί στο ΝΑΤΟ (5)
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ