Συνεχης ενημερωση
Εκτόξευση Κερδών στο 9-μήνο 2007
-Πενταπλασιασμός ενοποιημένων κερδών.-Δεκαπλασιασμός εταιρικών κερδών.
-Ενοποιημένα Καθαρά κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας 10,3 εκ. Ευρώ στο εννεάμηνο του 2007.
-Αύξηση ενοποιημένων Λειτουργικών Κερδών (EBITDA) 82,5% έναντι των περσινών στα 16,5 εκ. Ευρώ.
Τα αποτελέσματά για το 9-μηνο του 2007 ανακοίνωσε η εταιρεία "Διαγνωστικό και Θεραπευτικό Κέντρο Αθηνών ΥΓΕΙΑ Α.Ε.", με βάση τα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Πληροφόρησης.
Ανοδικοί ρυθμοί ανάπτυξης χαρακτηρίζουν τα αποτελέσματα του 9-μήνου του Ομίλου και της Εταιρείας συγκριτικά με τα αποτελέσματα της οικονομικής χρήσης του 2006. Κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου η Εταιρεία ολοκλήρωσε εργασίες αναβάθμισης και αναδιαμόρφωσης του νοσοκομείου ύψους 1 εκ. Ευρώ.
Η βελτίωση των οικονομικών μεγεθών απεικονίζεται σε όλα τα εταιρικά και ενοποιημένα στοιχεία:
ΚΥΚΛΟΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ: Σε ενοποιημένο επίπεδο ο κύκλος εργασιών στον Όμιλο ανήλθε σε 81,9 εκ. Ευρώ σημειώνοντας αύξηση 19%, έναντι 68,8 εκ. Ευρώ το ίδιο διάστημα του 2006. Σε εταιρικό επίπεδο αυξήθηκε κατά 16,9% και ανήλθε σε 79,7 εκ. Ευρώ έναντι 68,2 εκ. Ευρώ την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΚΕΡΔΗ (EBITDA): Πολύ μεγαλύτερη αύξηση παρουσιάζουν τα λειτουργικά κέρδη (EBITDA) σε επίπεδο Ομίλου, τα οποία αυξήθηκαν κατά 82,5% και ανήλθαν σε 16,5 εκ. Ευρώ έναντι 9,0 εκ. Ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2006. Το περιθώριο λειτουργικών κερδών (EBITDA margin) βελτιώθηκε κατά 7 ποσοστιαίες μονάδες (700 μονάδες βάσης) σε σχέση με την περσινή περίοδο, ως επιστέγασμα της αναδιάρθρωσης του ομίλου, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα την δραστική μείωση των λειτουργικών εξόδων κατά την εξεταζόμενη περίοδο. Σε εταιρικό επίπεδο τα λειτουργικά κέρδη (EBITDA) ανήλθαν σε 16,2 εκ. Ευρώ συγκριτικά με 8,6 εκ. Ευρώ το ίδιο διάστημα του 2006, παρουσιάζοντας αύξηση της τάξεως του 90% και το περιθώριο λειτουργικών κερδών κατά 780 μονάδες βάσης.
ΚΑΘΑΡΑ ΚΕΡΔΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΦΟΡΟΥΣ & ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΕΙΟΨΗΦΕΙΑΣ: Τα καθαρά κέρδη του Ομίλου εκτοξεύτηκαν στα 10,3 εκ. Ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση κατά 395%, έναντι 2,1 εκ. Ευρώ το 9-μηνο του 2006. Σε εταιρικό επίπεδο τα καθαρά κέρδη ξεπέρασαν τα 10 εκ. Ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 916%, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2006, που ήταν 0,987 εκ. Ευρώ.
Επισημαίνεται ότι το 2007 έχει χαρακτηριστεί από τη διοίκηση του Ομίλου "έτος εξωστρέφειας και υλοποίησης επενδυτικών σχεδίων ανάπτυξης?. Συγκεκριμένα αυτή την περίοδο πραγματοποιείται με μεγάλη επιτυχία η Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου του "Δ.Θ.Κ.Α. ΥΓΕΙΑ Α.Ε." με εισφορά εις είδος των μετοχών "ΜΗΤΕΡΑ Α.Ε.". Η διαδικασία αυτή αποτελεί μέρος της συμφωνίας συνένωσης του ΥΓΕΙΑ με το ΜΗΤΕΡΑ.
Επίσης έχει ξεκινήσει η διαδικασία έκδοσης Μετατρέψιμου Ομολογιακού Δανείου (Μ.Ο.Δ.) με δικαίωμα υπέρ των παλαιών μετόχων ύψους 300 εκ. Ευρώ, το οποίο θα χρηματοδοτήσει τις επενδύσεις του Ομίλου σε επιχειρήσεις του κλάδου Υγείας στην Νοτιοανατολική Ευρώπη και την οργανική ανάπτυξη του ΥΓΕΙΑ.
Υπενθυμίζουμε ότι η Γ.Σ. του ΥΓΕΙΑ έχει εγκρίνει και την έκδοση απλού ομολογιακού δανείου ύψους 200 εκατ. Ευρώ, το οποίο η διοίκηση δεν έχει ενεργοποιήσει.
Τα παραπάνω αποτελέσματα και οι εταιρικές πράξεις δείχνουν ότι συνεχίζεται με επιτυχία το Πρόγραμμα Αναδιοργάνωσης και Ανάπτυξης του Ομίλου. Η διοίκησή του Ομίλου προχωρά στην υλοποίηση του στρατηγικού της σχεδιασμού παραμένοντας σταθερά προσηλωμένη στην ενίσχυση των δραστηριοτήτων του Ομίλου εντός και εκτός Ελλάδας, με στόχο τη δημιουργία του μεγαλύτερου ομίλου παροχής ολοκληρωμένων υπηρεσιών Υγείας στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, της Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής.
-
12:51 Συρία: Ο επιτελάρχης της Προεδρίας δέχθηκε τον Ρώσο αναπληρωτή πρωθυπουργό Νόβακ
-
12:46 Νεπάλ: Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός στον απόηχο της αιματηρής καταστολής διαδηλώσεων
-
12:43 Γαλλία: Ενώπιον πολιτικής, οικονομικής και λαϊκής πίεσης ο Μακρόν μετά την πτώση Μπαϊρού
-
12:31 Κ. Χατζηδάκης: Δέκα διαφορετικές παρεμβάσεις που αυξάνουν το διαθέσιμο εισόδημα
-
12:29 Το σενάριο που τρέμει ο Τραμπ: Τι θα συμβεί εάν το Ανώτατο Δικαστήριο ακυρώσει τους δασμούς του;
-
12:28 Γ. Κώτσηρας: Οι παρεμβάσεις στη ΔΕΘ συνιστούν μια συνολική φορολογική μεταρρύθμιση με οφέλη για όλους τους πολίτες
-
12:27 Φάρμακα κατά της παχυσαρκίας: Ο ΠΟΥ τα εντάσσει στον κατάλογό του και ζητά να αυξηθεί ο ανταγωνισμός για να πέσουν οι τιμές
-
12:19 Γ. Γεραπετρίτης: Υπάρχουν συμφέροντα που δεν θα ήθελαν την ολοκλήρωση της διασύνδεσης Ελλάδας- Κύπρου
-
12:16 Θ. Κοντογεώργης: Τα μέτρα στοχεύουν στην αύξηση των εισοδημάτων, στην ανάπτυξη και στο δημογραφικό
-
12:12 K. Πιερρακάκης: Προτιμάμε τις πατριωτικές φοροαπαλλαγές από τους "πατριωτικούς φόρους" Τσίπρα
-
Ονειρικές αποδόσεις με μερίσματα από τον ΔΑΑ
-
Η σιωπηλή φορολογική επανάσταση της Ιταλίας
-
Πόσο θα αυξηθεί ο κατώτατος μισθός το 2026 - Όλα τα σενάρια
-
Ακίνητα και Ενοίκια, μετά τη ΔΕΘ: "Δεν αρμενίζουμε στραβά, στραβός είναι ο γυαλός"
-
Φθηνότερη η συνδρομητική τηλεόραση από τη νέα χρονιά
-
Πώς σπάζουν ολιγοπώλια και καρτέλ
-
Νηνεμία πριν από την καταιγίδα
-
Metlen: Εκτίναξη τζίρου κατά 45% το α' εξάμηνο στα €3,6 δισ. - Στα €254 εκατ. τα καθαρά κέρδη
-
Κίνα και Ρωσία επανακαθορίζουν την παγκόσμια τάξη
-
Creta Farms: Σώθηκε ο τζίρος αλλά οι ζημιές εκτινάχθηκαν στο 1 εκατ. - Πού ποντάρει
-
Πώς σπάζουν ολιγοπώλια και καρτέλ (40)
-
Συνελήφθη διευθυντής Καρδιοχειρουργικής στο Ιπποκράτειο - Ζήτησε φακελάκι 5.000 ευρώ (30)
-
Ακίνητα και Ενοίκια, μετά τη ΔΕΘ: "Δεν αρμενίζουμε στραβά, στραβός είναι ο γυαλός" (13)
-
Το νέο κεντρώο κοστούμι του Αλέξη Τσίπρα και ο "πατριωτισμός" (10)
-
Η Γαλλία σε κρίση: Ο Μακρόν ξεμένει από λύσεις και οι αγορές παρακολουθούν (6)
-
Τα οικονομικά των δικαστών: Ζητούν 20% αύξηση μισθού και μηνιαίο επίδομα στέγασης 1.000 ευρώ όταν υπηρετούν εκτός μονίμου κατοικίας (6)
-
Ισραήλ: Κατεδαφίζει σπίτια στους τόπους καταγωγής των δύο Παλαιστίνιων δραστών της επίθεσης στην Ιερουσαλήμ (4)
-
Berenberg, Deutsche Bank, UBS, UniCredit: Και τώρα τα δύσκολα για τη Γαλλία και για την Ευρώπη – Πώς θα "απαντήσουν" ΕΚΤ, οίκοι αξιολόγησης και αγορές στο γαλλικό χάος (4)
-
Creta Farms: Σώθηκε ο τζίρος αλλά οι ζημιές εκτινάχθηκαν στο 1 εκατ. - Πού ποντάρει (4)
-
Φθηνότερη η συνδρομητική τηλεόραση από τη νέα χρονιά (4)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
