Συνεχης ενημερωση
Σύμφωνα με το άρθρο 4.1.1 του Κανονισμού του Χρηματιστηρίου Αθηνών, η εταιρεία "ΚΡΙ-ΚΡΙ Βιομηχανία Γάλακτος Α.Β.Ε.Ε." με αρ. ΓΕΜΗ 113772252000 [η "Εταιρεία"] γνωστοποιεί στους μετόχους της, ότι η Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της κατά τη συνεδρίασή της στη 01.07.2025 αποφάσισε, στο πλαίσιο του 2ου θέματος της ημερήσιας διάταξης, τη διανομή μερίσματος για τη χρήση 2024 συνολικού ποσού 13.226.054,40 ευρώ ή 0,40 ευρώ ανά μετοχή (μεικτό μέρισμα). Το ποσό του μερίσματος που θα καταβληθεί τελικώς διαμορφώνεται στο μικτό ποσό των 0,4007171917 ευρώ ανά μετοχή, προσαυξημένο με το μέρισμα που αντιστοιχεί στις 59.179 ίδιες μετοχές που θα κατέχει η Εταιρεία στις 21 Αυγούστου 2025 (ημερομηνία αποκοπής του μερίσματος).
Το εν λόγω ποσό μερίσματος υπόκειται σε παρακράτηση φόρου 5% σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο άρθρο 64 του ν. 4172/2013, (με την εξαίρεση ή διαφοροποίηση του ποσοστού παρακράτησης φόρου για Μετόχους οι οποίοι υπόκεινται σε ειδικές διατάξεις), και συνεπώς οι μέτοχοι θα λάβουν καθαρό πληρωτέο μέρισμα 0,3806813321 ευρώ ανά μετοχή.
Δικαιούχοι του ως άνω μερίσματος βάσει του κανόνα προσδιορισμού δικαιούχων (record date) είναι οι εγγεγραμμένοι μέτοχοι της Εταιρείας στα αρχεία του Συστήματος Άυλων Τίτλων (Σ.Α.Τ) κατά την Παρασκευή 22 Αυγούστου 2025, ενώ η ημερομηνία αποκοπής είναι η Πέμπτη 21 Αυγούστου 2025 πριν από την έναρξη της συνεδρίασης.
Η καταβολή του μερίσματος θα πραγματοποιηθεί, την Τετάρτη 27 Αυγούστου 2025 από την πληρώτρια τράπεζα "ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Α.Ε", ως ακολούθως:
- Μέσω των Συμμετεχόντων των δικαιούχων στο Σ.Α.Τ. (Τράπεζες και Χρηματιστηριακές Εταιρείες) σύμφωνα με τα ισχύοντα στον Κανονισμό Λειτουργίας της ΕΛ.Κ.Α.Τ.
- Ειδικά στις περιπτώσεις πληρωμής μερίσματος σε κληρονόμους θανόντων δικαιούχων των οποίων οι τίτλοι τηρούνται στον Ειδικό Λογαριασμό της Μερίδας τους στο Σ.Α.T., υπό το χειρισμό της ATHEXCSD, η διαδικασία πληρωμής του μερίσματος θα διενεργείται μετά την ολοκλήρωση της νομιμοποίησης των κληρονόμων, μέσω του δικτύου της ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ.
Η είσπραξη του μερίσματος, είναι δυνατή για χρονικό διάστημα πέντε (5) ετών σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις, ενώ μετά την παρέλευση της πενταετίας τα σχετικά ποσά παραγράφονται και περιέρχονται οριστικά στο Ελληνικό Δημόσιο.
Για περισσότερες πληροφορίες οι κ.κ. Μέτοχοι μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Εξυπηρέτησης Μετόχων της Εταιρείας (τηλ. 23210-68300, email: investors@krikri.gr).
-
10:57 Κακοκαιρία: Σοβαρά προβλήματα σε Κέρκυρα, Άρτα, Ιωάννινα και Πρέβεζα
-
10:49 Τουρκία - Αυστραλία: Ο Ερντογάν χαιρετίζει τη "σημαντική" συμφωνία με την Καμπέρα για τη φιλοξενία της διάσκεψης COP31
-
10:41 Πλημμύρες στην Αλβανία: Ηλικιωμένη νεκρή, εκατοντάδες κάτοικοι απομακρύνθηκαν εσπευσμένα από τα σπίτια τους
-
10:32 Βοσνία - Ερζεγοβίνη: Οι κάτοικοι της Σερβικής Δημοκρατίας εκλέγουν σήμερα νέο πρόεδρο
-
10:26 Κ. Μητσοτάκης: Αύριο η πρόσθετη ενίσχυση των 250 ευρώ στους χαμηλοσυνταξιούχους
-
10:08 Αρχίζουν στη Γενεύη οι κρίσιμες συνοιμιλίες ΗΠΑ - Ευρώπης - Ουκρανίας για το αμερικανικό σχέδιο
-
09:56 Ξεκίνησαν οι εσωκομματικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας
-
09:49 Ξαναρχίζει η αιματοχυσία στη Γάζα - Φονικά ισραηλινά πλήγματα με 21 νεκρούς Παλαιστίνιους χτες
-
09:27 Νέος κύκλος εξαγορών και συγχωνεύσεων στα σούπερ μάρκετ - Στα 2,2 δισ. ευρώ οι επενδύσεις το 2020-2025
-
09:03 Euronext Athens: Η επόμενη ημέρα της ελληνικής χρηματιστηριακής αγοράς
-
Πώς θα υπολογιστεί η αύξηση στις συντάξεις που έχουν προσωπική διαφορά –Τι θα γίνει μετά το 2027
-
Τα μέτρα για τα κλειστά ακίνητα και οι ελπίδες ότι θα ανοίξουν
-
Ένας Ρώσος απεσταλμένος που υπόκειται σε κυρώσεις πίσω από το αμερικανικό σχέδιο των 28 σημείων
-
Τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια σπάνε ρεκόρ το 2025
-
Ποιοι Ευρωπαίοι δανειολήπτες είναι καλοπληρωτές και ποιοι όχι - Η θέση των Ελλήνων
-
Καθοριστικό το 2026 για το ράλι των εξαγωγών σε φέτα και γιαούρτι
-
Γερμανία: Αντάρτικο της νεολαίας του CDU κατά Μερτς για τις συντάξεις
-
Euronext Athens: Η επόμενη ημέρα της ελληνικής χρηματιστηριακής αγοράς
-
Το ΠΑΣΟΚ ανησυχεί για δημοσκοπήσεις και "κόμμα Τσίπρα"
-
Νέος κύκλος εξαγορών και συγχωνεύσεων στα σούπερ μάρκετ - Στα 2,2 δισ. ευρώ οι επενδύσεις το 2020-2025
-
Ένας Ρώσος απεσταλμένος που υπόκειται σε κυρώσεις πίσω από το αμερικανικό σχέδιο των 28 σημείων (9)
-
Τα μέτρα για τα κλειστά ακίνητα και οι ελπίδες ότι θα ανοίξουν (6)
-
Πώς θα υπολογιστεί η αύξηση στις συντάξεις που έχουν προσωπική διαφορά –Τι θα γίνει μετά το 2027 (2)
-
Νέος κύκλος εξαγορών και συγχωνεύσεων στα σούπερ μάρκετ - Στα 2,2 δισ. ευρώ οι επενδύσεις το 2020-2025 (1)
-
Γερμανία: Αντάρτικο της νεολαίας του CDU κατά Μερτς για τις συντάξεις (1)
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ