Συνεχης ενημερωση
Αυλώνας Αττικής, 02/07/2025
Αποφάσεις και Αποτελέσματα Ψηφοφορίας Επαναληπτικής Γενικής Συνέλευσης της 1ης Ιουλίου 2025
Η εταιρεία με την επωνυμία "ΕΛΤΟΝ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ" (εφεξής για λόγους συντομίας "η Εταιρεία"), σε εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 133 παρ. 2 του Ν. 4548/2018, όπως ισχύει, και της παρ. 4.1.1 αρ. 3 του Κανονισμού του Χρηματιστηρίου Αθηνών, γνωστοποιεί ότι η Επαναληπτική Γενική Συνέλευση των μετόχων για τη συζήτηση δύο (2) θεμάτων της Ημερήσιας Διάταξης για τα οποία δεν υπήρξε απαρτία στην Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων την 17η Ιουνίου 2025, πραγματοποιήθηκε την 1η Ιουλίου 2025, ημέρα Τρίτη στις 16.00 μ.μ. στην έδρα της εταιρείας στον Αυλώνα Αττικής, 19011, θέση Ντρασέζα, ΒΙ.ΠΑ. Αυλώνα.
Στη Επαναληπτική Γενική Συνέλευση συμμετείχαν οκτώ (8) μέτοχοι, οι οποίοι εκπροσωπούσαν 11.787.290 κοινές ονομαστικές μετοχές, ήτοι ποσοστό 44,097297 %, επί συνόλου 26.730.187 μετοχών με δικαίωμα παράστασης και ψήφου.
Έξι μέτοχοι συμμετείχαν δια αντιπροσώπου και δύο μέτοχοι συμμετείχαν δια ιδίας παρουσίας. Το σύνολο μετοχών που συμμετείχαν δια αντιπροσώπου ήταν 7.863.816 που ισούται με ποσοστό 29,419233 % επί του συνόλου των 26.730.187 μετοχών. Το σύνολο των μετοχών που συμμετείχαν δια ιδίας παρουσίας των μετόχων ήταν 3.923.474 που ισούται με ποσοστό 14,678064 % επί του συνόλου των 26.730.187 μετοχών.
Η Γενική Συνέλευση συνήλθε σε απαρτία συμφώνως προς το άρθρο 27, παρ. 4 του Καταστατικού της Εταιρείας και συνεδρίασε εγκύρως, λαμβάνοντας τις παρακάτω αποφάσεις:
Θέμα 1ο (12ο της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης 17/06/2025) : Κατάργηση της από 20/06/2024 απόφασης της Γενικής Συνέλευσης περί έγκρισης προγράμματος αγοράς ιδίων μετοχών της Εταιρείας και έγκριση της θέσπισης νέου προγράμματος αγοράς ιδίων μετοχών της Εταιρείας, σύμφωνα με τα άρθρα 49,113 -114 του Ν. 4548/2018, ως ισχύει και παροχή σχετικών εξουσιοδοτήσεων στο Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας.
Η Γενική Συνέλευση αποφάσισε την κατάργηση της από 20/06/2024 απόφασης περί έγκρισης προγράμματος αγοράς ιδίων μετοχών και αποφάσισε την έγκριση νέου προγράμματος αγοράς ιδίων μετοχών της Εταιρείας, σύμφωνα με το άρθρο 49 του Ν. 4548/2018, όπως αυτό ισχύει και την παροχή σχετικών εξουσιοδοτήσεων στο Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας. Συγκεκριμένα εγκρίθηκε η αγορά ιδίων μετοχών σε ποσοστό έως 10% του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου, ήτοι 1.389.969,70 €, με εύρος τιμής αγοράς από πενήντα δύο λεπτά του ευρώ (0,52) έως πέντε ευρώ (5,00) και σε χρονικό διάστημα 24 μηνών από την επόμενη ημέρα της έγκρισης της Γενικής Συνέλευσης. Για την εφαρμογή του ανωτέρω προγράμματος εξουσιοδοτήθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας.
Επίσης, η Γενική Συνέλευση αποφάσισε την δωρεάν διάθεση μετοχών που θα αποκτήσει ως ανωτέρω, στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και το προσωπικό της Εταιρείας σύμφωνα με το άρθρο 114 του Ν. 4548/2018, όπως αυτό ισχύει, και εξουσιοδότησε το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας για τον καθορισμό των δικαιούχων και των λοιπών όρων της διάθεσης των μετοχών αυτών.
Απαρτία επί του Καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου
Απαιτούμενη απαρτία: 1/3 του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου.
Επιτευχθείσα : ΝΑΙ
Πλειοψηφία επί του εκπροσωπούμενου κεφαλαίου
Απαιτούμενη πλειοψηφία: 50% + 1 του εκπροσωπούμενου κεφαλαίου.
Επιτευχθείσα : ΝΑΙ
Αριθμός μετοχών για τις οποίες δόθηκαν έγκυρες ψήφοι: 11.787.290
Αριθμός ψήφων υπέρ: 11.637.290
Αριθμός ψήφων κατά : 0
Αριθμός ψήφων αποχής: 150.000
Ποσοστό εγκύρων ψήφων επί του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου : 44,097297 %
Ποσοστό εγκύρων ψήφων επί του εκπροσωπούμενου κεφαλαίου: 100%
Θέμα 2ο (13ο της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης 17/06/2025): Διεύρυνση του σκοπού της εταιρείας και σχετική τροποποίηση του άρθρου 2 του καταστατικού της εταιρείας.
Η Γενική Συνέλευση αποφάσισε την διεύρυνση του σκοπού της Εταιρείας και την τροποποίηση του άρθρου 2 του Καταστατικού της έτσι ώστε να συμπεριληφθούν βιοκτόνα ή απολυμαντικά προϊόντα, καθώς και η εξαγωγή προϊόντων φυτοπροστασίας.
Απαρτία επί του Καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου
Απαιτούμενη απαρτία: 1/3 του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου.
Επιτευχθείσα : ΝΑΙ
Πλειοψηφία επί του εκπροσωπούμενου κεφαλαίου
Απαιτούμενη πλειοψηφία: 50% + 1 του εκπροσωπούμενου κεφαλαίου.
Επιτευχθείσα : ΝΑΙ
Αριθμός μετοχών για τις οποίες δόθηκαν έγκυρες ψήφοι: 11.787.290
Αριθμός ψήφων υπέρ: 11.787.290
Αριθμός ψήφων κατά : 0
Αριθμός ψήφων αποχής: 0
Ποσοστό εγκύρων ψήφων επί του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου : 44,097297 %
Ποσοστό εγκύρων ψήφων επί του εκπροσωπούμενου κεφαλαίου: 100%
-
26/12 Υεμένη: Ζητείται η παρέμβαση της Σ. Αραβίας απέναντι στους αυτονομιστές αντάρτες
-
26/12 Wall Street: Εβδομάδα κερδών σε ρυθμούς Santa Claus Rally
-
26/12 ΗΠΑ: Ακυρώσεις και καθυστερήσεις πτήσεων λόγω έντονης κακοκαιρίας
-
26/12 Βουτιά άνω του 2% για το πετρέλαιο
-
26/12 Τραμπ: "Ο Ζελένσκι δεν έχει τίποτα μέχρι να το εγκρίνω εγώ"
-
26/12 Reuters: Η Ρωσία τοποθετεί υπερηχητικούς βαλλιστικούς πυραύλους στη Λευκορωσία - Επιμένει στην πυρηνική απειλή
-
26/12 Γαλλία: Νεαρός άνδρας μαχαίρωσε τρεις γυναίκες σε σταθμούς του μετρό στο Παρίσι
-
26/12 Εκτοξεύτηκαν τα μέταλλα: Πάνω από τα $77 το ασήμι, ρεκόρ για χρυσό - πλατίνα
-
26/12 Γερμανία: Κίνδυνος τρομοκρατικών επιθέσεων στην Τουρκία - Συστήνει προσοχή στους ταξιδιώτες εν όψει Πρωτοχρονιάς
-
26/12 Δολάριο: Η χειρότερη εβδομάδα του τελευταίου 6μήνου καθώς οι επενδυτές αναμένουν τα νεότερα για την οικονομία
-
Ποιος πολιτικός αρχηγός θέλει τον Μητσοτάκη αυτοδύναμο;
-
Kommersant: Ο Πούτιν αφήνει ανοιχτό το σενάριο ανταλλαγής εδαφών - Αλλά θέλει ολόκληρο το Ντονμπάς
-
Η Ρωσία σχεδόν διπλασιάζει τις εξαγωγές υγραερίου προς την Κεντρική Ασία και το Αφγανιστάν φέτος, σύμφωνα με πηγές
-
Tι φέρνει το 2026 στους ελεύθερους επαγγελματίες - Όλες οι αλλαγές
-
Ποια ταμεία δίνουν τα υψηλότερα εφάπαξ - Πού κυμαίνονται τα ποσά για τους ασφαλισμένους του δημοσίου, του ιδιωτικού τομέα και των ΔΕΚΟ
-
Όλη η σοφία της αγοράς χωρίς περιττά λόγια
-
Simpas: Κουφώματα από τα Γιάννενα στο σαλέ της Jennifer Lopez στη Μοντάνα και στην έπαυλη του ιδιοκτήτη της Dell
-
Σήμα Πούτιν προς ΗΠΑ για την Ουκρανία – "Συνεχίζεται ο διάλογος"
-
Η Κίνα επιβάλλει κυρώσεις σε αμερικανικές εταιρείες - Μήνυμα δυσαρέσκειας για τις πωλήσεις όπλων στην Ταϊβάν
-
Πλειστηριασμοί: Ποια "επώνυμα" ακίνητα άλλαξαν χέρια το 2025
-
Ποιος πολιτικός αρχηγός θέλει τον Μητσοτάκη αυτοδύναμο; (23)
-
ΗΠΑ: Βομβαρδισμοί στη Νιγηρία κατά του Ισλαμικού Κράτους - "Θα υπάρξουν κι άλλοι αν δεν σταματήσει η σφαγή των χριστιανών", λέει ο Τραμπ (14)
-
Kommersant: Ο Πούτιν αφήνει ανοιχτό το σενάριο ανταλλαγής εδαφών - Αλλά θέλει ολόκληρο το Ντονμπάς (11)
-
Απάντηση Δένδια στο τουρκικό ΥΠΑΜ: Η Ελλάδα δεν απειλεί – Είναι απολύτως αποφασισμένη να υπερασπιστεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα (6)
-
Ποια ταμεία δίνουν τα υψηλότερα εφάπαξ - Πού κυμαίνονται τα ποσά για τους ασφαλισμένους του δημοσίου, του ιδιωτικού τομέα και των ΔΕΚΟ (6)
-
Tι φέρνει το 2026 στους ελεύθερους επαγγελματίες - Όλες οι αλλαγές (6)
-
Simpas: Κουφώματα από τα Γιάννενα στο σαλέ της Jennifer Lopez στη Μοντάνα και στην έπαυλη του ιδιοκτήτη της Dell (5)
-
Ζελένσκι: Πολλά μπορούν να αποφασιστούν πριν από την Πρωτοχρονιά - Συνάντηση με Τραμπ στο άμεσο μέλλον (4)
-
Κρίσιμη συνάντηση Τραμπ - Ζελένσκι την Κυριακή: Κορυφώνονται οι προσπάθειες για να κλειδώσει το ειρηνευτικό σχέδιο (2)
-
Γερμανία: Δεν θα συμμετάσχουμε για την ώρα σε διεθνή δύναμη για τη Γάζα, καθώς θα πρέπει πιθανόν να καταφύγει ακόμη και σε στρατιωτικά μέσα (2)
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ