Συνεχης ενημερωση
ΟΛΠ Α.Ε.: Παρουσίαση των οικονομικών αποτελεσμάτων έτους 2024 της ΟΛΠ Α.Ε. στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών
Σε νέα υψηλά επίπεδα ανήλθαν τα έσοδα και τα κέρδη της εταιρείας–Αύξηση στο προτεινόμενο μέρισμα κατά 43,7% (1,92 ευρώ ανά μετοχή)
13 Μαΐου 2025. Η ΟΛΠ Α.Ε. παρουσίασε τα οικονομικά αποτελέσματα για το έτος 2024 στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε από εκπροσώπους της Εταιρείας με επικεφαλής τον Αναπληρωτή Διευθύνων Σύμβουλο κ. Άγγελο Καρακώστα, και στη συνέχεια ακολούθησε συζήτηση με τους συμμετέχοντες θεσμικούς επενδυτές και αναλυτές και απαντήθηκαν ερωτήσεις σε σχέση με την πορεία των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων του λιμένος.
Η ΟΛΠ Α.Ε. σημειώνει για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά τις υψηλότερες επιδόσεις στην ιστορία της, αναφορικά με τα έσοδα και την κερδοφορία. Συγκεκριμένα, τα συνολικά έσοδα της χρήσης ανήλθαν σε 230,9 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση ποσού 11,1 εκατ. ευρώ ή ποσοστό 5,0%, σε σχέση με την αντίστοιχη χρήση του 2023 (219,8 εκατ. ευρώ). Τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 112,9 εκατ. ευρώ έναντι 96,2 εκατ. ευρώ της χρήσης 2023, σημειώνοντας αύξηση 17,4%. Τα κέρδη μετά από φόρους ανήλθαν σε 87,5 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 30,8% σε σχέση με τα 66,8 εκατ. ευρώ της χρήσης του 2023. Τέλος, το προτεινόμενο μέρισμα ανά μετοχή ανήλθε σε 1,92 ευρώ αυξημένο κατά 43,7% σε σχέση με το 2023 όπου ήταν 1,34 ευρώ. Είναι αξιοσημείωτο ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη διανομή μερίσματος και την υψηλότερη κερδοφορία που έχει καταγραφεί από την έναρξη λειτουργίας της εταιρείας. Επισημαίνεται παράλληλα, ότι οι υψηλές επιδόσεις της εταιρείας δεν καταγράφονται μόνο συνολικά, αλλά σημειώνονται και στις επιμέρους δραστηριότητες του λιμένα, την κρουαζιέρα, την ακτοπλοΐα, τον σταθμό εμπορευματοκιβωτίων και αυτοκινήτων και τη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη.
Η Εταιρεία συνεχίζει να εφαρμόζει με απόλυτη συνέπεια τον σχεδιασμό για το λιμάνι του Πειραιά, υλοποιώντας τα έργα και τις απαραίτητες επενδύσεις που το εκσυγχρονίζουν και το καθιστούν διαχρονικά πλέον ένα από τα σημαντικότερα λιμάνια της Μεσογείου και της Ευρώπης, στο οποίο παρέχονται υψηλές υπηρεσίες για το σύνολο των λιμενικών δραστηριοτήτων.
Presentation_Full Year Results
-
11:19 Temu και Shein πρώτες στην Ευρώπη
-
11:17 Π. Σουρέτης (ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ): Τι καθορίζει το μέλλον των υποδομών
-
11:16 Τάκης Θεοδωρικάκος: Έως 31 Ιανουαρίου τα αποτελέσματα των προτάσεων του αναπτυξιακού νόμου
-
11:15 ΕΦΕΤ: Ανακαλεί τσουρέκι με γέμιση πραλίνα φουντουκιού
-
11:14 ΥΓΕΙΑ: Πρόγραμμα προνομιακών παροχών προς την Πολεμική Αεροπορία
-
11:12 Γαλλία: Ξεκινά η κρίσιμη συζήτηση για την αναστολή της μεταρρύθμισης των συντάξεων
-
11:12 Ρωσία: "Έτοιμη" για επανέναρξη διαπραγματεύσεων με την Ουκρανία στην Κωνσταντινούπολη
-
11:09 Η ΔΥΠΑ φέρνει ξανά στη Θεσσαλονίκη το JobReady - Δωρεάν εργαστήρια για την ένταξη όλων στην αγορά εργασίας
-
11:08 Χρηματιστήριο: Συντεταγμένη άνοδος για το 3x3
-
11:04 Eurobank & Fairfax Digital: Στρατηγική συνεργασία με EY και Microsoft για την επιτάχυνση της υιοθέτησης Αgentic AI
-
Ο θυμωμένος Αντώνης Σαμαράς
-
Πληρώνει ακριβά τα νέα της Eurofighter η Τουρκία;
-
Η τράπεζα με το μικρότερο NPE στην Ευρωζώνη και τη μεγαλύτερη απόδοση προς τους μετόχους
-
Μπορεί ο Τραμπ να λύσει το Κυπριακό;
-
Η στρατηγική για ταχύτερη μείωση του χρέους το 2026
-
Ο επανεξοπλισμός της Γερμανίας ανατρέπει την ισορροπία δυνάμεων στην Ευρώπη
-
Μπάµπης Κωστούλας: Από την Αγία Άννα Βόλου στην Premier League
-
Το στίγμα του Θηρίου
-
Ελληνικό: Εισπράξεις 1,6 δισ. ευρώ αναμένεται να "κλειδώσει" η Lamda Development μέχρι το τέλος του 2025
-
Βραχυχρόνιες μισθώσεις: Υποψήφιες για μπλόκο άλλες 14 περιοχές της Αθήνας
-
Μπορεί ο Τραμπ να λύσει το Κυπριακό; (38)
-
Το στίγμα του Θηρίου (23)
-
Ο θυμωμένος Αντώνης Σαμαράς (19)
-
Βραχυχρόνιες μισθώσεις: Υποψήφιες για μπλόκο άλλες 14 περιοχές της Αθήνας (5)
-
Ο επανεξοπλισμός της Γερμανίας ανατρέπει την ισορροπία δυνάμεων στην Ευρώπη (4)
-
Το κράτος χρωστάει σε ιδιώτες €4 δισ. Ε, και; (4)
-
Η στρατηγική για ταχύτερη μείωση του χρέους το 2026 (3)
-
Τουρκία: Ανακοινώθηκαν τα ονόματα των 20 θυμάτων της συντριβής του C-130 στη Γεωργία (2)
-
Ελλάδα & ΗΠΑ σε μια νέα εποχή στρατηγικής οικονομικής ασφάλειας και τεχνολογικής συνεργασίας (2)
-
Βουλή: Άρχισε η εφαρμογή του "χρονο-κόφτη" στις ομιλίες της ολομέλειας (1)
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ