Συνεχης ενημερωση
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Σχολιασμού επί των ετήσιων οικονομικών αποτελεσμάτων της χρήσης 2024
Κατά τη διάρκεια της χρήσης 2024, οι εμπορικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα κλήθηκαν να διαχειριστούν ένα ιδιαίτερα απαιτητικό και ασταθές οικονομικό περιβάλλον. Η αύξηση του λειτουργικού κόστους, ως αποτέλεσμα των υψηλών τιμών ενέργειας και των πληθωριστικών πιέσεων επιβάρυνε σημαντικά τη λειτουργική τους αποτελεσματικότητα.Ταυτόχρονα, η καταναλωτική δαπάνη παρουσίασε τάσεις συγκράτησης, εστιάζοντας κυρίως σε είδη πρώτης ανάγκης. Ενώ παράλληλα, το κόστος δανεισμού διατηρήθηκε σε υψηλά επίπεδα.
Σημαντική εξέλιξη για την Εταιρεία ήταν η λήξη της σύμβασης sale&leaseback του ακινήτου, έδρας στο Ελληνικό, μέσω της πλήρους εξόφλησης και μεταβίβασης της πλήρους κυριότητας στη ιδιοκτησία της Εταιρείας.
Η Εταιρεία κατά τη τρέχουσα χρήση κατέγραψε μείωση πωλήσεων κατά 19% σε σχέση με το 2023, καθώς o κύκλος εργασιών της Εταιρείας ανήλθε σε € 17.417 χιλ. έναντι € 21.599 χιλ. της προηγούμενης χρήσης. Στη μείωση αυτή των πωλήσεων, σημαντικά συνέβαλαν:
- η πτώση της αγοράς στα ασύρματα τηλέφωνα
- ο εντεινόμενος ανταγωνισμός από προϊόντα χαμηλού κόστους
- οι συμβάσεις έργων με το Ελληνικό Δημόσιο, οι οποίες υλοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια των ετών 2022, 2023 και ολοκληρώθηκαν τους πρώτους μήνες του 2024, χωρίς την περαιτέρω ανάπτυξη νέων έργων
- οι συνεχόμενες καθυστερήσεις στις παραλαβές εμπορευμάτων από τον κύριο προμηθευτή της Εταιρείας - λόγω της αλλαγής των λειτουργικών του συστημάτων -με συνέπεια την ακύρωση συμφωνημένων παραγγελιών πελατών.
Το μικτό κέρδος διαμορφώθηκε σε € 3.161 χιλ. έναντι € 4.237 χιλ. της προηγούμενης χρήσης σημειώνοντας μείωση της τάξης του 25%, γεγονός που οφείλεται κυρίως,
- στις αυξήσεις του κόστους αγοράς των εμπορευμάτων και
- στη διαμόρφωση της τιμολογιακής πολιτικής προς τους πελάτες, με στόχο την αντιμετώπιση του μεγάλου ανταγωνισμού.
Tα έξοδα διοικητικής λειτουργίας, παρέμειναν στα ίδια επίπεδα, ενώ τα έξοδα λειτουργίας διάθεσης διαμορφώθηκαν σε € 2.429 χιλ. έναντι € 2.641 χιλ. της προηγούμενης χρήσης, καταγράφοντας μείωση € 212χιλ. ήτοι σε ποσοστό 8%.
Η μείωση στα χρηματοοικονομικά έξοδα, οφείλεται στη μείωση των εγγυητικών προς τους προμηθευτές, καθώς και στη μειωμένη χρήση βραχυχρόνιας χρηματοδότησης, μέσω factoring.
Σημαντική, η μείωση στα παρεπόμενα έσοδα, λόγω μειωμένης συμμετοχής του κύριου προμηθευτή στα έξοδα προώθησης των εμπορευμάτων της Εταιρείας.
Τα αποτελέσματα προ φόρων της Εταιρείας διαμορφώθηκαν σε ζημία €721 χιλ. έναντι κερδών €473χιλ. της προηγούμενης χρήσης.
Τα Κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και συνολικών αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν σε €35 χιλ. έναντι €1.274χιλ. της προηγούμενης χρήσης.
Η Εταιρεία, παρά την σημαντική πτώση των μεγεθών της στη τρέχουσα χρήση, διατήρησε την ρευστότητα της σε ικανοποιητικά επίπεδα, καθώς η σχέση δανειακών / ιδίων κεφαλαίων, μειώθηκε σε 0,19 έναντι της προηγούμενης χρήσης. Σημειώνουμε ότι ο τραπεζικός δανεισμός της Εταιρείας αφορά κυρίως, στη χρήση του factoring των μεγάλων πελατών, σε αλληλόχρεο τραπεζικό λογαριασμό με την κάλυψη επιταγών και τέλος σε ομολογιακό δάνειο αξίας υπολοίπου ποσού € 444χιλ. κατά την 31/12/2024,το οποίο πρόκειται να εξοφληθεί εντός του τρέχοντος έτους 2025.
Διαμόρφωση βασικών οικονομικών μεγεθών |
|||
Ποσά σε χιλ.€ |
31.12.2024 |
31.12.2023 |
|
Κύκλος Εργασιών |
17.417 |
21.599 |
|
Μικτά κέρδη |
3.161 |
4.237 |
|
Μικτά κέρδη (%) |
18,2% |
19,6% |
|
Αποτελέσματα προ φόρων, χρηματοδοτικών επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) |
35 |
1.274 |
|
Αποτελέσματα προ φόρων |
-721 |
473 |
|
Αποτελέσματα μετά από φόρους |
-678 |
486 |
|
Δανειακές υποχρεώσεις / Ίδια κεφάλαια |
0,19 |
0,39 |
|
Ίδια κεφάλαια / Σύνολο υποχρεώσεων |
1,39 |
0,97 |
|
Γενική Ρευστότητα |
1,91 |
1,75 |
|
Άμεση Ρευτότητα |
0,91 |
1,09 |
|
Σημαντικά Γεγονότα τετραμήνου 2025
Η Εταιρεία στα πλαίσια του Ν.3556/2007 κατά την 8η Απριλίου 2025, γνωστοποίησε στο επενδυτικό κοινό, ότι:
Η εταιρεία με την επωνυμία "CD Μedia SOCIETAS EUROPAEA OF TRADING AND SALE OF SOFTWARE AND MULTIMEDIA OPTICAL SYSTEMS S.E.", την 07-04-2025 προέβη στην απόκτηση του συνόλου των μετοχών που κατείχε η εταιρεία με την επωνυμία "ΑΜΟΙΡΙΔΗΣ ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ" στην εταιρεία ΙΝΤΕΡΤΕΚ ΑΕ, ήτοι 2.263.989 μετοχών της εταιρείας ΙΝΤΕΡΤΕΚ ΑΕ που αντιστοιχούν σε ποσοστό 26,87 % επί του συνόλου των μετοχών και δικαιωμάτων ψήφου.
Μετά τη μεταβίβαση το ποσοστό της "CD MEDIA S.E." στην εταιρεία ΙΝΤΕΡΤΕΚ ΑΕ ανέρχεται σε 56,91%. Η αγοράστρια εταιρεία ελέγχεται από το φυσικό πρόσωπο κ. Σπύρο Γιαμά, στα πλαίσια του Ν. 3556/2007.
Κατόπιν των ανωτέρω, η εταιρεία " CD Media SE" έχει υποχρέωση υποβολής υποχρεωτικής δημόσιας πρότασης εξαγοράς προς όλους τους μετόχους της Εταιρείας, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 3461/2006, καθόσον πλέον κατέχει συνολικά 4.794.221 μετοχές που αντιστοιχούν σε ποσοστό 56,91% του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας.
-
00:07 Κερδοφορία και ανάπτυξη σε νέα ρεκόρ
-
00:06 Η Tesla προσφέρει στον Μασκ "λύτρα" 1 τρισ. δολαρίων
-
00:05 Και πάλι όλοι μαζί
-
00:04 Το φορολογικό σύστημα ακυρώνει την εφαρμογή της τεχνητής νοημοσύνης
-
00:03 ΔΕΘ 2025: μπορεί να αναστραφεί η κυβερνητική φθορά;
-
00:02 Όλα για την πολιτική...
-
00:01 Μια πολύ καλή αρχή για το Δημογραφικό
-
07/09 ΗΠΑ: Οικονομικός σύμβουλος του προέδρου Τραμπ τάσσεται υπέρ της "πλήρους ανεξαρτησίας" της Fed
-
07/09 Μεσανατολικό: Η Χαμάς λέει ότι συζητά κάποιες "ιδέες" των ΗΠΑ για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα
-
07/09 Μεξικό: Συλλήψεις για διακίνηση κλεμμένων καυσίμων
-
Η νέα φορολογική κλίμακα από το 2026 – Τι αλλάζει για μισθωτούς, συνταξιούχους και ελεύθερους επαγγελματίες - Αναλυτικά παραδείγματα
-
Ποιοι συνταξιούχοι μηδενίζουν την προσωπική διαφορά από το 2026 και ποιοι το 2027
-
Ελληνικές αλυσίδες ένδυσης που ναυάγησαν - Από την κορυφή στην περιπέτεια των πλειστηριασμών
-
Νέος κύκλος συγκέντρωσης στα σούπερ-μάρκετ: 1.000 καταστήματα αλλάζουν χέρια
-
Γ. Χατζηθεοδοσίου: Σωστή η μείωση της φορολογίας -Απουσιάζουν μέτρα τόνωσης της επιχειρηματικότητας
-
Χονγκ Κονγκ: Τάνκερ που μεταφέρει ρωσικό υγροποιημένο φυσικό αέριο απέπλευσε από κινεζικό λιμάνι
-
ΠΟΜΙΔΑ: Θετικό για τους ιδιοκτήτες ακινήτων το αποτύπωμα των εξαγγελιών του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ
-
Ιωάννινα: Τα χάνια της Ηπείρου, ένα ταξίδι στον χρόνο
-
Η Ουκρανία λέει πως προκάλεσε μεγάλες ζημιές στον αγωγό Ντρούζμπα μέσω του οποίου παίρνουν ρωσικό πετρέλαιο Ουγγαρία και Σλοβακία
-
Ισραήλ: Drone από την Υεμένη έπληξε την αίθουσα αφίξεων του αεροδρομίου Ραμόν – Έκλεισε ο εναέριος χώρος
-
Η νέα φορολογική κλίμακα από το 2026 – Τι αλλάζει για μισθωτούς, συνταξιούχους και ελεύθερους επαγγελματίες - Αναλυτικά παραδείγματα (131)
-
Η Ουκρανία λέει πως προκάλεσε μεγάλες ζημιές στον αγωγό Ντρούζμπα μέσω του οποίου παίρνουν ρωσικό πετρέλαιο Ουγγαρία και Σλοβακία (31)
-
Κ. Μητσοτάκης: Εκλογές το 2027 με εμένα αρχηγό της ΝΔ - Όχι σε αλλαγή εκλογικού νόμου - Παράθυρο προσέγγισης με A. Σαμαρά (28)
-
Ποιοι συνταξιούχοι μηδενίζουν την προσωπική διαφορά από το 2026 και ποιοι το 2027 (12)
-
Ουκρανία: Στις φλόγες η έδρα της κυβέρνησης στο Κίεβο μετά από ρωσική επιδρομή (9)
-
Γ. Χατζηθεοδοσίου: Σωστή η μείωση της φορολογίας -Απουσιάζουν μέτρα τόνωσης της επιχειρηματικότητας (8)
-
Β. Κορκίδης: Το "φορολογικό καλάθι" ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των πολιτών (5)
-
Μπέσεντ: Η κατάρρευση της ρωσικής οικονομίας θα φέρει τον Πούτιν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων (3)
-
Τραμπ: Δηλώνει ότι είναι έτοιμος για το δεύτερο στάδιο κυρώσεων κατά της Ρωσίας (3)
-
Γαλλία: Η κυβερνητική κρίση αποκαλύπτει το βαθύ ρήγμα μεταξύ κοινωνίας και πολιτικής τάξης (3)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
