Συνεχης ενημερωση
Οι συνολικές πωλήσεις του Νοεμβρίου 2025, ήρθαν να στηρίξουν και να επιβεβαιώσουν την καλή πορεία του Οκτωβρίου.
Στο μεταξύ όμως χρονικό διάστημα, το διεθνές αλλά και το εγχώριο οικονομικό περιβάλλον έγινε ακόμη πιο σύνθετο, γεμάτο προκλήσεις και αβεβαιότητες.
- Στις πολύμηνες και καταστροφικές πολεμικές συγκρούσεις, ήρθαν να προστεθούν νέοι παράγοντες ανασφάλειας όπως η πολιτική αστάθεια στην Γαλλία και τη Γερμανία που επηρεάζουν άμεσα την πορεία της Ευρωπαϊκής Οικονομίας των επιτοκίων και των ισοτιμιών, οι πολιτικές εξελίξεις στις Η.Π.Α. που ανασύρουν από το μακρινό παρελθόν το φάντασμα των εμπορικών δασμών αλλά και οι εξαιρετικά δύσκολες καιρικές συνθήκες που σε τακτικά χρονικά διαστήματα, πλήττουν ξαφνικά και βίαια, διαφορετικές περιοχές δυσκολεύοντας τη καθημερινότητα του λιανεμπορίου.
Στο πλαίσιο αυτό, τα θετικά μηνύματα της αγοράς, τον Νοέμβριο όπως και τον Οκτώβριο, οδηγούν τη διοίκηση στη διατήρηση της εκτίμησής ότι ο στόχος που είχε τεθεί για αύξηση των πωλήσεων κατά 4% για το 2024 είναι επιτεύξιμος.
- Τον μήνα Νοέμβριο, ο Όμιλος JUMBO κατέγραψε μια συνολική αύξηση πωλήσεων κατά +7% περίπου, σε σχέση με τον αντίστοιχο περσυνό μήνα.
- Η επίδοση αυτή διατήρησε τον ρυθμό αύξησης των πωλήσεων του Ομίλου -κατά το 11μηνο του 2024 (Ιανουαρίου- Νοεμβρίου)- σε +7% περίπου.
Μόνιμη δέσμευση της διοίκησης του Ομίλου Jumbo, αποτελεί η έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση των μετόχων – συνεταίρων. Η διοίκηση του Ομίλου θα περιμένει την εξέλιξη των μεγεθών του εορταστικού μήνα Δεκεμβρίου για να αποτιμήσει οριστικά τη συνολική πορεία της φετινής οικονομικής χρήσης.
Στο σημερινό πολύπλοκο περιβάλλον η διοίκηση του Ομίλου αναστέλλει την απόφασή της για δημοσιοποίηση του προϋπολογισμού της για το επόμενο έτος. Μία πρώτη εκτίμηση για το 2025, θα ήταν πιο φερέγγυο να δοθεί μετά το πρώτο τετράμηνο όπου -ελπίζεται ότι- η κατάσταση θα καταστεί περισσότερο ερμηνεύσιμη.
Αναλυτικά η πορεία των πωλήσεων ανά χώρα
Ελλάδα
Τον Νοέμβριο του 2024, οι καθαρές πωλήσεις της μητρικής εταιρείας (χωρίς να υπολογίζονται οι ενδοεταιρικές συναλλαγές), παρουσίασαν αύξηση κατά +6% περίπου.
Συνολικά για το 11μηνο του 2024 (Ιανουάριος-Νοέμβριος), οι καθαρές πωλήσεις της μητρικής εταιρείας -χωρίς τις ενδοεταιρικές συναλλαγές- παρουσίασαν αύξηση κατά +7% περίπου σε σχέση με το 2024.
Κύπρος
Οι πωλήσεις των καταστημάτων της Κύπρου, κατά τον Νοέμβριο του 2024, ήταν αυξημένες κατά +11% περίπου. Υπενθυμίζεται ότι τέλος Οκτώβρη ξεκίνησε να λειτουργεί το νέο ιδιόκτητο υπερ-κατάστημα στην Λευκωσία.
Συνολικά οι πωλήσεις των καταστημάτων στην Κύπρο για το 11μηνο του 2024 είναι αυξημένες κατά +2% περίπου, σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.
Βουλγαρία
Οι πωλήσεις του δικτύου τον Νοέμβριο του 2024 ήταν αυξημένες κατά +10% περίπου.
Συνολικά οι πωλήσεις στη Βουλγαρία, για το 11μηνο του 2024, είναι αυξημένες κατά +8% περίπου, σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.
Ρουμανία
Οι πωλήσεις του δικτύου καθώς και του ηλεκτρονικού καταστήματος (www.e-jumbo.ro) σημείωσαν αύξηση της τάξης του +6% περίπου τον Νοέμβριο του 2024, σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα. Προς το τέλος του Οκτώβρη ξεκίνησε να λειτουργεί το νέο ιδιόκτητο υπερ-κατάστημα στο κέντρο του Βουκουρεστίου.
Συνολικά, οι πωλήσεις στη Ρουμανία, για το 11μηνο του 2024, είναι αυξημένες κατά +10% περίπου, σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.
-
16:57 Η Χαμάς θα παραδώσει εντός της ημέρας τα λείψανα ενός ακόμη Ισραηλινού ομήρου
-
16:40 ΗΠΑ: 14 νεκροί σε πλήγματα εναντίον πλοίων που θεωρούνταν ότι μετέφεραν ναρκωτικά στον ανατ. Ειρηνικό
-
16:19 Ιαπωνία: Τα παραλειπόμενα της συνάντησης Τραμπ - Τακαΐτσι
-
16:00 Με αγκάθια ο δρόμος για συλλογικές συμβάσεις σε όλους
-
15:43 Τουρκία: Πανηγυρισμοί για τα Eurofighter
-
15:38 Προς νέα ιστορικά υψηλά η Wall με ώθηση από τα εταιρικά αποτελέσματα
-
15:28 Ν. Ανδρουλάκης: Η 28η Οκτωβρίου είναι ημέρα μνήμης και εθνικής υπερηφάνειας για όλους τους Έλληνες
-
15:10 Θεσσαλονίκη: H ελληνική αμυντική καινοτομία και τα νέα οπλικά συστήματα εντυπωσίασαν στη φετινή παρέλαση
-
14:47 Amazon: Ανακοίνωσε την κατάργηση 14.000 θέσεων εργασίας
-
14:33 Κ. Μητσοτάκης για την 28η Οκτωβρίου: Καλούμαστε να μεταλαμπαδεύσουμε στη νέα γενιά το μήνυμα της ενότητας
-
Γιατί διχάζει ο Ιωάννης Καποδίστριας
-
Όχι στον εργασιακό μεσαίωνα!
-
Πολύτιμα μέταλλα: Ό,τι ανεβαίνει, κατεβαίνει
-
Coca Cola HBC: Η εξαγορά της 10ετίας με 0,5 δισ. καταναλωτές
-
Middle Corridor: Νέες συμφωνίες της Τουρκίας με Ιράν, Ιράκ, Αφγανιστάν για να ενώσει σιδηροδρομικά Κίνα - Ευρώπη
-
Ο νέος ρόλος της Ελλάδας ως πύλης για το αμερικανικό αέριο και η επίσκεψη του υπουργού Ενέργειας των ΗΠΑ
-
Ζελένσκι: Έτοιμοι για ειρηνευτικές συνομιλίες χωρίς παραχώρηση εδαφών
-
Γιατί αυξήθηκαν τα χρέη στον ΕΦΚΑ μετά την πανδημία
-
Οπτικά: Οι πρωταγωνιστές και μια αθόρυβη εξαγορά
-
Μήνυμα του πρέσβη του Ισραήλ στην Ελλάδα για την 28η Οκτωβρίου
-
Γιατί διχάζει ο Ιωάννης Καποδίστριας (44)
-
Όχι στον εργασιακό μεσαίωνα! (40)
-
Ζελένσκι: Έτοιμοι για ειρηνευτικές συνομιλίες χωρίς παραχώρηση εδαφών (13)
-
Ο νέος ρόλος της Ελλάδας ως πύλης για το αμερικανικό αέριο και η επίσκεψη του υπουργού Ενέργειας των ΗΠΑ (7)
-
Διάσωση 57 αλλοδαπών νοτιοδυτικά της Ιεράπετρας (4)
-
Μειώνεται σημαντικά το κόστος δανεισμού των τραπεζών – Η σύγκριση με το 2024 (4)
-
Στα 2,2 δισ. ευρώ τα έσοδα από τη φοροδιαφυγή έως το τέλος του έτους- Από ποιες πηγές θα προέλθουν (3)
-
Μπολσονάρου: Ασκεί έφεση κατά της απόφασης κάθειρξης 27 ετών για απόπειρα πραξικοπήματος (3)
-
Middle Corridor: Νέες συμφωνίες της Τουρκίας με Ιράν, Ιράκ, Αφγανιστάν για να ενώσει σιδηροδρομικά Κίνα - Ευρώπη (3)
-
Γιατί αυξήθηκαν τα χρέη στον ΕΦΚΑ μετά την πανδημία (3)
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ