Συνεχης ενημερωση
Τετάρτη, 31η Ιουλίου 2024
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΜΕΤΟΧΟΥΣ ΤΗΣ HELLENIC BANK PUBLIC COMPANY LIMITED
Η Τράπεζα Eurobank Α.Ε. (η "Προτείνουσα"), θυγατρική της Eurobank Ergasias Υπηρεσιών και Συμμετοχών Α.Ε., ανακοινώνει στο επενδυτικό κοινό, σύμφωνα με τις πρόνοιες του Άρθρου 38 του περί Δημοσίων Προτάσεων Εξαγοράς Νόμου του 2007 έως 2022 (ο "Νόμος”), ότι στις 30 Ιουλίου 2024 ολοκληρώθηκε η διαδικασία αποδοχής της υποχρεωτικής δημόσιας πρότασης εξαγοράς (η "Δημόσια Πρόταση”) για την απόκτηση μέχρι και του 100% του εκδομένου μετοχικού κεφαλαίου της Hellenic Bank Public Company Limited ("Hellenic Bank” ή "Υπό Εξαγορά Εταιρεία”), η οποία υποβλήθηκε στις 4 Ιουνίου 2024.
Κατά τις 4 Ιουνίου 2024, ημερομηνία ανακοίνωσης διενέργειας υποχρεωτικής Δημόσιας Πρότασης, η Προτείνουσα κατείχε άμεσα 228.253.661 μετοχές της Hellenic Bank που αντιπροσώπευαν το 55,29% του συνολικού εκδομένου μετοχικού κεφαλαίου της Hellenic Bank. Δεν κατέχονταν οποιεσδήποτε μετοχές από πρόσωπα που με βάση το Νόμο θεωρείται πως ενεργούν σε συνεννόηση με την Προτείνουσα και δεν υπήρχαν οποιεσδήποτε έμμεσες συμμετοχές σε σχέση με την Προτείνουσα.
Κατά την διάρκεια της περιόδου της Δημόσιας Πρότασης, δηλαδή από τις 4 Ιουνίου 2024 μέχρι τις
30 Ιουλίου 2024, η Προτείνουσα προέβη στην απόκτηση 776.364 επιπλέον μετοχών που αντιπροσωπεύουν το (0,19%) της Υπό Εξαγορά Εταιρείας προς €2,56 ανά μετοχή, μέσω αγορών που πραγματοποιήθηκαν κατά τις χρηματιστηριακές συνεδριάσεις, εκ των οποίων οι 31.959 μετοχές (0,01% του εκδομένου μετοχικού κεφαλαίου) κατέχονταν από επενδυτικά κεφάλαια τα οποία διαχειρίζεται η Senvest Management LLC.
Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά αποτελέσματα, το συνολικό ποσοστό αποδοχής της Δημόσιας Πρότασης έφτασε το 0,405%, καθώς υποβλήθηκαν Έντυπα Αποδοχής και Μεταβίβασης για 1.670.975 μετοχές της Υπό Εξαγορά Εταιρείας.
Το συνολικό ποσοστό αποδοχής προστιθέμενο στο 55,481% (229.030.025 μετοχές) που κατείχε άμεσα η Προτείνουσα κατά τη λήξη της Δημόσιας Πρότασης στις 30 Ιουλίου 2024, εξασφαλίζει στην Προτείνουσα συνολική άμεση συμμετοχή 55,886% (230.701.000 μετοχές) στο εκδομένο μετοχικό κεφάλαιο της Υπό Εξαγορά Εταιρείας. Σημειώνεται ότι το τελικό ποσοστό αποδοχής δύναται να διαφοροποιηθεί σε περίπτωση που κατά τον τελικό έλεγχο των Εντύπων Αποδοχής και Μεταβίβασης, καθώς και των εγγράφων που απαιτούνται να συνοδεύουν τα εν λόγω έντυπα διαπιστωθεί ότι υπάρχουν ελλιπή ή λανθασμένα στοιχεία και ως εκ τούτου, δεν δύνανται να γίνουν αποδεκτά.
Σύμφωνα με τους όρους της Δημόσιας Πρότασης και σύμφωνα με τις πρόνοιες του Άρθρου 10(1) του Νόμου, ενόψει του ότι η Προτείνουσα κατείχε ποσοστό μεγαλύτερο του 50% των δικαιωμάτων ψήφου της Υπό Εξαγορά Εταιρείας η Δημόσια Πρόταση θεωρείται επιτυχής.
Η Axia Ventures Group και η The Cyprus Investment and Securities Corporation Limited ("CISCO”) ενεργούν ως Σύμβουλοι της Προτεινουσας σε σχέση με τη Δημόσια Πρόταση. Επιπρόσθετα, η CISCO ενεργεί ως Χειριστής Ανάδοχος σύμφωνα με τις πρόνοιες της ΚΔΠ 96/2008 (όπως τροποποιήθηκε) του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου.
-
14:36 2026: Οι χώρες του Ειρηνικού γύρισαν ήδη την σελίδα του 2025
-
14:12 ΥΠΑΝ: Παράταση ενός μήνα στις επιχειρήσεις για την ολοκλήρωση εκκρεμοτήτων στο ΓΕΜΗ
-
13:56 Φινλανδία: Επιθεώρηση πλοίου ύποπτου για την πρόκληση βλάβης σε υποθαλάσσιο καλώδιο στον Κόλπο της Φινλανδίας
-
13:54 Σε τροχιά για τις μεγαλύτερες απώλειες εδώ και 8 χρόνια το δολάριο
-
13:51 Τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη
-
13:39 Κ. Τσιάρας: Το 2025 καταβλήθηκαν συνολικά 3,8 δισ. ευρώ στον πρωτογενή τομέα
-
13:30 Αμφιλεγόμενα στοιχεία για την "επίθεση" σε προεδρική κατοικία του Πούτιν έδωσε η Ρωσία - "Αντιπερισπασμό" καταγγέλλει η Κάλας
-
13:03 Μείωση 4,2% των τροχαίων τον Οκτώβριο
-
12:55 Ακρίτας: Η αιτιολογημένη γνώμη του Δ.Σ. για την προαιρετική δημόσια πρόταση
-
12:53 Ν. Ανδρουλάκης: Το 2026 να είναι χρονιά ευημερίας για όλο τον ελληνικό λαό, γιατί έχει περάσει δύσκολα χρόνια
-
Ετοιμάζουν "ρόδες" για τα ακίνητα…
-
Από την υποτίμηση στην αναγνώριση
-
Ρωσία: Ο Γκερασίμοφ λέει ότι ο Πούτιν διέταξε επέκταση της ζώνης ασφαλείας στο Σούμι και το Χάρκοβο
-
Ιράν: Τέταρτη ημέρα διαδηλώσεων - Κλιμάκωση με συνθήματα "Θάνατος στον δικτάτορα Χαμενεΐ"
-
Ποιος θέλει την καταστροφή του πρωτογενούς τομέα;
-
Ρωσικό αέριο: Βουτιά 44% στις εξαγωγές αγωγού προς την Ευρώπη - Στα χαμηλότερα επίπεδα από τη δεκαετία του ’70
-
Dimand: Στην Alpha Bank έναντι 36 εκατ. ευρώ το "Μινιόν"
-
Γιώτης: Μοιράζει σχεδόν 5 εκατ. σε μετόχους και στελέχη
-
Πότε ανοίγει το Taxis για τις φορολογικές δηλώσεις του 2026 - Oι προθεσμίες για τις βεβαιώσεις αποδοχών
-
Εισαγωγή 94.240 εργαζομένων από Τρίτες χώρες το 2026 - Πού θα απασχοληθούν
-
Ρωσικό αέριο: Βουτιά 44% στις εξαγωγές αγωγού προς την Ευρώπη - Στα χαμηλότερα επίπεδα από τη δεκαετία του ’70 (18)
-
Ποιος θέλει την καταστροφή του πρωτογενούς τομέα; (16)
-
Ετοιμάζουν "ρόδες" για τα ακίνητα… (16)
-
Η Μοσάντ καλεί τους Ιρανούς διαδηλωτές να βγουν στους δρόμους και τους διαβεβαιώνει ότι "βρίσκεται εκεί μαζί τους" (11)
-
Εισαγωγή 94.240 εργαζομένων από Τρίτες χώρες το 2026 - Πού θα απασχοληθούν (11)
-
Κυρώσεις και πρόστιμα για τα μπλόκα εξετάζει η κυβέρνηση - Την Κυριακή οι κρίσιμες αποφάσεις των αγροτών (7)
-
Πόλεμος στην Ουκρανία: Τέσσερις τραυματίες σε πλήγματα της Ρωσίας στην Οδησσό (6)
-
Αντ. Σαμαράς για το 2026: Η πατρίδα απαιτεί Αλήθεια και κοινωνική δικαιοσύνη (3)
-
Αγρότες: Κρίσιμες αποφάσεις μετά την Πρωτοχρονιά - Πού γίνονται εκτροπές κυκλοφορίας (3)
-
Σταθερά τα πράσινα, επιθετικά τα μπλε: Οι τιμές ρεύματος της ΔΕΗ για τον Ιανουάριο 2026 (2)
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ