Συνεχης ενημερωση
Ανακοίνωση
Έγκρισης Αύξησης και Μείωσης του Μετοχικού Κεφαλαίου και της διαδικασίας Επιστροφής Κεφαλαίου στους Μετόχους
Η ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία "ΕΛΛΑΚΤΩΡ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ" και το διακριτικό τίτλο "ΕΛΛΑΚΤΩΡ Α.Ε." (εφεξής η "Εταιρεία"), σε συνέχεια της από 31.05.2024 ενημέρωσής της προς το επενδυτικό κοινό, αναφορικά με την απόφαση της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων της, που έλαβε χώρα την ίδια ημερομηνία, για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας κατά το ποσό των €174.096.002,50, με κεφαλαιοποίηση μέρους του λογαριασμού "Διαφορά από έκδοση μετοχών υπέρ το άρτιο" και αντίστοιχη αύξηση της ονομαστικής αξίας εκάστης μετοχής κατά το ποσό των €0,50 και ταυτόχρονη μείωση του μετοχικού κεφαλαίου κατά το συνολικό ποσό €174.096.002,50, με μείωση της ονομαστικής αξίας εκάστης μετοχής κατά ποσό €0,50, δηλαδή από €0,54 ευρώ σε €0,04 ανά μετοχή και την ισόποση επιστροφή του παραπάνω κεφαλαίου στους μετόχους, με καταβολή μετρητών, ήτοι επιστροφή €0,50 για κάθε μία μετοχή, ανακοινώνει ότι :
Την 06η Ιουνίου 2024, καταχωρήθηκε στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο (Γ.Ε.ΜΗ.) με Κωδικό Αριθμό Καταχώρισης 4207167, η απόφαση του Υπουργείου Ανάπτυξης με αριθ. πρωτ. 3296910ΑΠ/06.06.2024, με την οποία εγκρίθηκε η τροποποίηση του άρθρου 5 του καταστατικού της Εταιρείας συνεπεία της αύξησης και μείωσης του μετοχικού της κεφαλαίου.
Η Επιτροπή Εταιρικών Πράξεων του Χ.Α., στη συνεδρίασή της την 18.06.2024, ενημερώθηκε για την αύξηση και μείωση της ονομαστικής αξίας των μετοχών της Εταιρείας συνεπεία των οποίων το μετοχικό κεφάλαιο της Εταιρείας ανέρχεται συνολικά ανέρχεται στο ποσό €13.927.680,20, διαιρούμενο 348.192.005 κοινές ονομαστικές μετά ψήφου μετοχές, ονομαστικής αξίας τεσσάρων λεπτών του ευρώ (€0,04) η κάθε μία καθώς και την σκοπούμενη επιστροφή κεφαλαίου με καταβολή μετρητών προς τους μετόχους ποσού €0,50 ανά μετοχή.
Κατόπιν των ανωτέρω, από την Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2024 (ημερομηνία αποκοπής), οι μετοχές της Εταιρείας θα είναι διαπραγματεύσιμες στο Χ.Α. με τελική ονομαστική αξία των €0,04 ανά μετοχή και χωρίς το δικαίωμα συμμετοχής στην επιστροφή κεφαλαίου με καταβολή μετρητών στους μετόχους ποσού €0,50 ανά μετοχή. Από την ίδια ημερομηνία, η τιμή εκκίνησης των μετοχών της Εταιρείας στο Χ.Α. θα διαμορφωθεί σύμφωνα με τον Κανονισμό του Χρηματιστηρίου Αθηνών σε συνδυασμό με την υπ' αριθμ. 26 απόφαση του Δ.Σ. του Χ.Α. όπως ισχύει.
Δικαιούχοι επιστροφής κεφαλαίου είναι οι μέτοχοι που θα είναι εγγεγραμμένοι στα αρχεία του Σ.Α.Τ. την Τρίτη, 23 Ιουλίου 2024 (ημερομηνία προσδιορισμού των δικαιούχων – record date).
Ως ημερομηνία έναρξης καταβολής της επιστροφής κεφαλαίου έχει ορισθεί η Παρασκευή, 26 Ιουλίου 2024. Η χρηματική καταβολή θα πραγματοποιηθεί από την πληρώτρια τράπεζα "ALPHA BANK AE" η οποία θα καταβάλει το ποσό της επιστροφής του κεφαλαίου ως εξής:
1. Μέσω των Συμμετεχόντων των δικαιούχων στο Σ.Α.Τ. (Τράπεζες, θεματοφύλακες και χρηματιστηριακές εταιρείες), σύμφωνα με τον ισχύοντα Κανονισμό Λειτουργίας της ΕΛ.Κ.Α.Τ. και τις σχετικές αποφάσεις της ATHEXCSD.
2. Ειδικά στις περιπτώσεις επιστροφής κεφαλαίου σε κληρονόμους θανόντων δικαιούχων, των οποίων οι τίτλοι τηρούνται στον Ειδικό Λογαριασμό της Μερίδας τους στο Σ.Α.Τ., υπό το χειρισμό της ATHEXCSD, η διαδικασία πληρωμής του ποσού της επιστροφής κεφαλαίου θα διενεργείται μετά την ολοκλήρωση της νομιμοποίησης των κληρονόμων, μέσω του δικτύου καταστημάτων της "ALPHA BANK Α.Ε." για πέντε (5) έτη από τη λήξη του τρέχοντος έτους (δηλαδή έως την 31η Δεκεμβρίου 2029).
Οι επενδυτές που ενδιαφέρονται για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να απευθύνονται κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες στο Τμήμα Εξυπηρέτησης Μετόχων της Εταιρείας (τηλ. 210 8185078 & 210 8185076).
Κηφισιά, 03.07.2024
Ανακοίνωση Επιστροφής Κεφαλαίου
-
17:38 Βουλή: "Όχι" στην άρση ασυλίας του Δ. Κουτσούμπα - Έντονη αντιπαράθεση με Δ. Καιρίδη
-
17:38 Χρηματιστήριο: Κατέκτησε και τις 2.400 μονάδες με οδηγούς blue chips και ράλι Lamda
-
17:35 Ο Σι μίλησε στο τηλέφωνο με τον Τραμπ, λίγες ώρες αφ'ότου επικοινώνησε με τον Πούτιν
-
17:25 Μ. Αποστολάκη: Καμία απολύτως ειδική πρόβλεψη για τα ΑμεΑ στη ρύθμιση για τα δάνεια σε ελβετικό φράγκο
-
17:25 Γ. Φλωρίδης για ψηφιακή πλατφόρμα δικαστικών επιμελητών: Δεν περιορίζει τη δικηγορική ύλη
-
17:21 Ολοκληρώθηκε ο α' γύρος των συνομιλιών Ουκρανίας - Ρωσίας - ΗΠΑ στο Αμπού Ντάμπι
-
17:13 ΑΑΔΕ: Ψηφιακή εφαρμογή για την απαλλαγή από τα τέλη κυκλοφορίας για Άτομα με Αναπηρία
-
17:10 Οργισμένη αντίδραση Μασκ με φόντο την απαγόρευση των social media σε ανηλίκους - Επίθεση στον Ισπανό πρωθυπουργό, ενώ και η Ελλάδα εξετάζει μέτρα
-
17:01 Τις παραιτήσεις της διοίκησης του ΟΣΕΘ ζήτησε ο Κ. Κυρανάκης
-
16:55 Ήπια ανοδικά Dow και S&P, διατηρούνται οι πιέσεις στον Nasdaq
-
Ψηφιακή κατάσχεση τραπεζικών λογαριασμών "με ένα κλικ" και χωρίς δικηγόρο
-
Αν και αργά, έχει δίκιο ο Στουρνάρας
-
Ποια είναι η βουλγαρική εταιρεία που μπαίνει "σφήνα" στα δίκτυα οπτικών ινών
-
ΕΕ προς κράτη μέλη: Μειώστε φόρους και εισφορές στην ηλεκτρική ενέργεια – Το χάσμα τιμών έχει μεγαλώσει για τη βιομηχανία
-
Κατάδικοι, χάος και απελπισία: Τι συμβαίνει στο μοναδικό εργοστάσιο αρμάτων μάχης της Ρωσίας
-
Τι συμβαίνει με τον "χρυσό των φτωχών";
-
Axios-Δημοσκόπηση: Ένας στους δύο ψηφοφόρους του MAGA θέλει την ηλιακή ενέργεια
-
Κέβιν Γουόρς: Ο Τραμπ ήθελε "περιστέρι" στη Fed και επέλεξε "γεράκι"
-
Πόσο κοστίζει σήμερα μια δεκαετία υψηλών χρηματοροών;
-
Οι στόχοι για το ομόλογο της Capital του Β. Μαρινάκη και η ευκαιρία του LNG
-
Αν και αργά, έχει δίκιο ο Στουρνάρας (73)
-
Τραγωδία στη Χίο: Σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης – Άγνωστος ο αριθμός των αγνοουμένων (51)
-
Βιολάντα: Υπόγειες σωληνώσεις χωρίς ανιχνευτή διαρροής και μόνωση -Αυτοψίες που δεν "είδαν" υπόγειο και δεξαμενές (25)
-
CNN: Πώς η Ρωσία εξαπατά Αφρικανούς άνδρες για να πολεμήσουν στην Ουκρανία - "Είτε δραπετεύεις, είτε πεθαίνεις" (21)
-
Η Ευρώπη αντιτίθεται στην τεχνολογία με απαγορεύσεις στα social media και έφοδο στο Παρίσι κατά της X (16)
-
ΕΕ προς κράτη μέλη: Μειώστε φόρους και εισφορές στην ηλεκτρική ενέργεια – Το χάσμα τιμών έχει μεγαλώσει για τη βιομηχανία (14)
-
Πόσο κοστίζει σήμερα μια δεκαετία υψηλών χρηματοροών; (12)
-
Ψηφιακή κατάσχεση τραπεζικών λογαριασμών "με ένα κλικ" και χωρίς δικηγόρο (10)
-
Το Σύνταγμα και οι αντιρρήσεις (8)
-
"Ο ατσάλινος σκαντζόχοιρος": Το plan Β της Ουκρανίας για να αμυνθεί μετά τον πόλεμο (6)
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ