Συνεχης ενημερωση
![]() |
12 Ιουνίου 2024
Δελτίο Τύπου Επιτροπής Εταιρικών Πράξεων - Χρηματιστήριο Αθηνών
Το Χρηματιστήριο Αθηνών, κατόπιν της σημερινής συνεδρίασης της Επιτροπής Εταιρικών Πράξεων, γνωστοποιεί ότι θα υλοποιηθούν τα κάτωθι:
Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024
Εισαγωγή προς διαπραγμάτευση των 600.000 τεμαχίων του Εντόκου Γραμματίου του Ελληνικού Δημοσίου, ετήσιας διάρκειας, επιτοκίου 3,34% ετησίως, ISIN GR0004136629, εκδόσεως 07.06.2024 και ονομαστικής αξίας εκάστου €1.000.
Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024
Αποκοπή του δικαιώματος συμμετοχής στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με καταβολή μετρητών της εταιρίας "ΝΤΟΠΛΕΡ Α.Β.Ε.Ε." (ISIN: GRS502003007), η οποία πραγματοποιείται υπέρ των παλαιών μετόχων, σε αναλογία 0,133423081676338 νέες για κάθε 1 παλαιά κοινή μετοχή, σε τιμή διάθεσης μετοχής €0,35. Ημερομηνία καταγραφής των δικαιούχων (record date) για την εν λόγω εταιρική πράξη είναι η Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024. Η περίοδος άσκησης του δικαιώματος προτίμησης ορίζεται από τη Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024 έως και την Τρίτη 2 Ιουλίου 2024, ενώ η περίοδος διαπραγμάτευσης των 10.600.010 δικαιωμάτων προτίμησης στο ηλεκτρονικό σύστημα συναλλαγών του Χρηματιστηρίου Αθηνών ορίζεται από την τη Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024 έως και τη Πέμπτη 27 Ιουνίου 2024.
Τρίτη 25 Ιουνίου 2024
Έναρξη διαπραγμάτευσης των υφιστάμενων μετοχών της εταιρίας "ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ Α.Ε." (ISIN: GRS419003009) με τελική ονομαστική αξία εκάστης €0,30 και αποκοπή του δικαιώματος συμμετοχής στην επιστροφή κεφαλαίου ποσού €0,25 ανά μετοχή, κατόπιν της ισόποσης αύξησης και μείωσης της ονομαστικής αξίας της μετοχής της εταιρίας. Ημερομηνία καταγραφής των δικαιούχων (record date) για την εν λόγω εταιρική πράξη είναι η Τετάρτη 26 Ιουνίου 2024.
Κατεβάστε το Δελτίο Τύπου |
![]() |
Σχετικά με τον Όμιλο Χρηματιστηρίου Αθηνών
Το Χρηματιστήριο Αθηνών από την ίδρυσή του, το 1876, συμμετέχει σταθερά στις οικονομικές και επιχειρηματικές εξελίξεις της χώρας.
Ο Όμιλος του Χρηματιστηρίου Αθηνών υποστηρίζει την ανάπτυξη και οργάνωση της Ελληνικής Κεφαλαιαγοράς. Λειτουργεί τις αγορές αξιών και παραγώγων, την εναλλακτική αγορά ενώ παράλληλα διενεργεί την εκκαθάριση και το διακανονισμό των συναλλαγών.
Το Χρηματιστήριο, μέσω των αγορών του, προσφέρει λύσεις και εργαλεία χρηματοδότησης στις επιχειρήσεις, διευρύνει τις επιλογές των επενδυτών παρέχοντας ένα ασφαλές, σταθερό και εύκολο περιβάλλον πλήρως εναρμονισμένο με τις διεθνείς πρακτικές και το Ευρωπαϊκό κανονιστικό πλαίσιο. Κατέχει δε το διεθνές πρότυπο επιχειρησιακής συνέχειας ISO22301 για το σύνολο των εταιρειών του, καθώς επίσης και για όλες τις επιχειρησιακές λειτουργίες και παρεχόμενα προϊόντα & υπηρεσίες.
Σε μια περίοδο που ο ρόλος των χρηματιστηριακών αγορών στην εξεύρεση εναλλακτικών τρόπων χρηματοδότησης των επιχειρήσεων, σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, ενισχύεται σημαντικά, εμείς στον Όμιλο Χρηματιστηρίου Αθηνών έχουμε προχωρήσει σε μια σειρά πρωτοβουλιών και δράσεων με στόχο να αναδείξουμε την ελκυστικότητα της Ελληνικής Κεφαλαιαγοράς και να προβάλουμε τις εταιρίες μας στη διεθνή επενδυτική κοινότητα.
Οι μετοχές του Ομίλου διαπραγματεύονται στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών (Σύμβολο: EXAE).
Συνοπτικές πληροφορίες για την αγορά και τον Όμιλο του Χρηματιστηρίου Αθηνών μπορείτε να βρείτε στον σύνδεσμο καθώς και στην ιστοσελίδα του www.athexgroup.gr.
-
12:22 Θ. Τρύφων: Η στρατηγική αξία της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας για την οικονομία - Επενδυτικό πλάνο 1,8 δισ. ευρώ έως και το 2028
-
12:18 Μ. Κατρίνης: Οι εξαγγελίες Μητσοτάκη δεν δίνουν λύση στα προβλήματα των πολιτών
-
12:08 Ρωσία μετά τις απειλές Τραμπ: Οι κυρώσεις ποτέ δεν θα μας αναγκάσουν να αλλάξουμε πορεία
-
12:04 Αδ. Γεωργιάδης: Από το 2026 θα ενταχθούν στην κατηγορία για βαρέα και ανθυγιεινά οι νοσηλευτές
-
12:02 Η DKG Development ολοκλήρωσε έργα ανακατασκευής στο Δημαρχείο Μοσχάτου-Ταύρου
-
11:58 Γερμανικά ΜΜΕ: Η Ελλάδα θέλει να μειώσει φόρους - Είναι πλέον από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες οικονομίες της ΕΕ
-
11:50 Καλάβρυτα: Συνελήφθη ηγούμενος μονής που προσπάθησε να πουλήσει 17 βυζαντινές εικόνες
-
11:50 ΕΚΤ: Τέλος οι μειώσεις επιτοκίων; Πέντε ερωτήματα που απασχολούν τις αγορές εν όψει της συνεδρίασης της Πέμπτης
-
11:36 Το Πεντάγωνο εγκαταλείπει την φιλοδοξία ανάσχεσης της Κίνας
-
11:36 Ιαπωνία: Πρώην ΥΠΕΞ ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του μετά την παραίτηση του Σιγκέρου Ισίμπα
-
Πόσο αυξάνονται οι μισθοί για μισθωτούς και οικογένειες λόγω της νέας φορολογικής κλίμακας - Πίνακες
-
Σούπερ μάρκετ: Η μάχη των Ιωαννίνων, ο Σκλαβενίτης, η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και ο Γαλαξίας
-
Μια πολύ καλή αρχή για το Δημογραφικό
-
Πόσο αυξάνονται οι συντάξεις από 1/1/2026 - Πώς καταργείται η προσωπική διαφορά (πίνακας)
-
Και πάλι όλοι μαζί
-
Κερδοφορία και ανάπτυξη σε νέα ρεκόρ
-
Πόσο μειώνεται ο φόρος στα ενοίκια - Η νέα κλίμακα
-
Το φορολογικό σύστημα ακυρώνει την εφαρμογή της τεχνητής νοημοσύνης
-
Ο χρυσός στον δρόμο για τα 4.250 δολάρια με περαιτέρω ράλι 20%
-
Τα φλαμίνγκο της Ουκρανίας απειλούν την ενδοχώρα της Ρωσίας
-
Μια πολύ καλή αρχή για το Δημογραφικό (49)
-
Και πάλι όλοι μαζί (11)
-
Η απάντηση των δικηγόρων στις οικονομικές εξαγγελίες της ΔΕΘ: "Ημίμετρα για την φορολογική επιδρομή στον δικηγορικό κλάδο" (8)
-
Πόσο αυξάνονται οι μισθοί για μισθωτούς και οικογένειες λόγω της νέας φορολογικής κλίμακας - Πίνακες (7)
-
ΔΕΘ 2025: Μπορεί να αναστραφεί η κυβερνητική φθορά; (7)
-
Πόσο μειώνεται ο φόρος στα ενοίκια - Η νέα κλίμακα (5)
-
Τρομοκρατική επίθεση στην Ιερουσαλήμ: Πέντε νεκροί και πολλοί τραυματίες - Παλαιστίνιοι οι δράστες (4)
-
Live η εξειδίκευση των μέτρων της ΔΕΘ - Κ. Πιερρακάκης: Μεταρρύθμιση για δημογραφικό και μεσαία τάξη - Κατάργηση προσωπικής διαφοράς και φοροελαφρύνσεις (4)
-
Πόσο αυξάνονται οι συντάξεις από 1/1/2026 - Πώς καταργείται η προσωπική διαφορά (πίνακας) (4)
-
Όλα για την πολιτική... (4)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
