Συνεχης ενημερωση
Τα καταστήματα JUMBO αποτέλεσαν και φέτος σταθερή επιλογή των καταναλωτών για τις Πασχαλινές αγορές τους.
Φέτος, οι πρώτες μέρες του Μαΐου αποτέλεσαν και τις πιο σημαντικές μέρες των πωλήσεων της περιόδου Πάσχα. Από την αρχή του χρόνου μέχρι και την 5η Μαΐου, οι πωλήσεις του Ομίλου κατέγραψαν αύξηση +10% περίπου σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα, απόδοση που είναι σύμφωνη με το ανώτερο όριο της εκτίμησης για την αύξηση των ετήσιων πωλήσεων.
Υπενθυμίζεται ότι σε προηγούμενη ανακοίνωση η διοίκηση είχε δημοσιοποιήσει την πρόθεσή της να επανεξετάσει τις εκτιμήσεις της, με βάση την πορεία των πωλήσεων της Πασχαλινής περιόδου.
Σήμερα διαπιστώνεται ότι διεθνώς καταβάλλεται συντονισμένη προσπάθεια για μια κάποιου είδους εκεχειρία στα διάφορα πολεμικά μέτωπα. Λαμβάνοντας ωστόσο υπόψη τη ρευστότητα που προκαλούν οι πολεμικές επιχειρήσεις στη Μέση Ανατολή, η διοίκηση ανακοινώνει ότι θα επανεξετάσει τις εκτιμήσεις της για το σύνολο του 2024, μετά την ολοκλήρωση και του πρώτου εξαμήνου του έτους.
Προς το παρόν η διοίκηση διατηρεί τις εκτιμήσεις της για αύξηση κύκλου εργασιών και κερδών, τη φετινή χρονιά, σ' ένα εύρος μεταξύ +8% έως +10%.
- Στην επόμενη Γενική Συνέλευση των μετόχων που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 22 Μαΐου, η διοίκηση θα θέσει προς έγκριση την πρόταση διανομής μερίσματος € 1,00 (μικτό) ανά μετοχή, ποσό που αντιπροσωπεύει το περίπου το 45% των καθαρών κερδών του 2023 του Ομίλου.
Οι πωλήσεις του Ομίλου JUMBO κατά τον Απρίλιο 2024, εμφανίζονται αυξημένες κατά +11% περίπου σε σχέση με τον αντίστοιχο περσυνό μήνα.
- Συνολικά, στο πρώτο τετράμηνο του 2024, οι πωλήσεις του Ομίλου, ήταν αυξημένες κατά +8% περίπου.
Η πορεία των πωλήσεων ανά χώρα
Ελλάδα
Τον Απρίλιο του 2024, οι καθαρές πωλήσεις της μητρικής εταιρείας (χωρίς να υπολογίζονται οι ενδοεταιρικές συναλλαγές), παρουσίασαν αύξηση κατά +9% περίπου. Τον ίδιο μήνα, ξεκίνησε τη λειτουργία του, το πλήρως ανακαινισμένο υπερκατάστημα Jumbo στην Καρδίτσα που παρέμενε κλειστό λόγω του πρωτοφανούς πλημμυρικού φαινομένου στις αρχές Σεπτεμβρίου του 2023.
Συνολικά για το πρώτο τετράμηνο του έτους 2024, οι καθαρές πωλήσεις της μητρικής εταιρείας -χωρίς τις ενδοεταιρικές συναλλαγές- παρουσίασαν αύξηση κατά +5% περίπου σε σχέση με το 2023.
Κύπρος
Οι πωλήσεις των καταστημάτων κατά τον Απρίλιο του 2024, ήταν αυξημένες κατά 1% περίπου.
Συνολικά οι πωλήσεις των καταστημάτων στην Κύπρο για το πρώτο τετράμηνο του 2024 είναι αυξημένες κατά 3% περίπου, σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.
Βουλγαρία
Οι πωλήσεις του δικτύου κατέγραψαν αύξηση κατά +7% περίπου τον Απρίλιο του 2024, σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα.
Συνολικά οι πωλήσεις στη Βουλγαρία, για το πρώτο τετράμηνο του 2024, είναι αυξημένες κατά +9% περίπου, σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.
Ρουμανία
Οι πωλήσεις του δικτύου καθώς και του ηλεκτρονικού καταστήματος (www.e-jumbo.ro) σημείωσαν αύξηση της τάξης του +10% περίπου τον Απρίλιο του 2024, σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα.
Συνολικά, οι πωλήσεις στη Ρουμανία, για το πρώτο τετράμηνο του 2024, είναι αυξημένες κατά +12% περίπου, σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.
Κατά τον Απρίλιο, ξεκίνησε να λειτουργεί το νέο ιδιόκτητο υπερ-κατάστημα στην πόλη Oradea στη Ρουμανία, το δεύτερο JUMBO στην πόλη.
Σήμερα, ο Όμιλος JUMBO αριθμεί 86 καταστήματα. Τα 53 βρίσκονται στην Ελλάδα, 5 στην Κύπρο, 10 στη Βουλγαρία και 18 στη Ρουμανία.
-
11:35 Πηγές ΝΔ: Παρέμβαση στον ΟΠΕΚΕΠΕ στενού συνεργάτη του Νίκου Ανδρουλάκη για υπόθεση 400.000 ευρώ
-
11:35 Ερντογάν: Σε οποιοδήποτε μεταπολεμικό σενάριο η Γάζα πρέπει να παραμείνει μέρος ενός παλαιστινιακού κράτους
-
11:32 Ταγιάνι: Είναι περίπου δέκα οι Ιταλοί υπό προσωρινή κράτηση, μέλη του νέου στολίσκου για τη Γάζα
-
11:24 Κ. Τσιάρας: Πρόθεσή μας να γίνουν οι πληρωμές των αγροτών το συντομότερο - Θέλουμε να αποφύγουμε πάση θυσία το lockdown
-
11:23 Χαμάς: Ανταλλάχθηκαν κατάλογοι με φυλακισμένους και ομήρους
-
11:18 Φον ντερ Λάιεν: H ΕΕ αντιμετωπίζει υβριδικό πόλεμο - Στόχος της Ρωσίας να σπείρει διχόνοια
-
11:07 Οδεύουμε σε πλήρη απαγόρευση της πώλησης προϊόντων καπνού;
-
11:06 Βουλή: Ορκίστηκε βουλευτής ο Θ. Δρίτσας
-
11:05 Χρηματιστήριο: Συντεταγμένη άνοδος με αέρα αναβάθμισης
-
11:04 Μέγαρο Μουσικής Αθηνών: Asmik Grigorian - Ρεσιτάλ ρωσικού ρομαντισμού
-
Ζαχάροβα σε γραμμή... Τουρκίας: "Παραβίαση του διεθνούς δικαίου το ελληνικό πραξικόπημα του 1974 στην Κύπρο" - Καμία αναφορά στην τουρκική εισβολή
-
Προσοχή, η Metlen χτίζει την ενεργειακή μηχανή του χρόνου
-
Το φάντασμα της Ιαπωνίας στοιχειώνει την Ελλάδα
-
JP Morgan: "Ταύρος" για τις ελληνικές τράπεζες μετά το ταξίδι της στην Αθήνα – Εκτοξεύει τις τιμές-στόχους
-
Ποιοι έπιασαν στασίδι στο κόμμα Τσίπρα και γιατί τους... αδειάζει προκαταβολικά
-
Τέλος η υποχρεωτικότητα της μαντίλας στο Ιράν
-
Θέλει να αφουγκραστεί την κοινωνία;
-
Ο Πειραιάς μεταμορφώνεται: Επενδύσεις ανάπτυξης ακινήτων ύψους άνω του 1 δισ. ευρώ αλλάζουν την εικόνα στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας
-
Μια δύσκολή συζήτηση για όλους μας
-
Οι χρυσές μπίζνες του πάρκινγκ στην περιοχή του Ελ. Βενιζέλος
-
Μια δύσκολή συζήτηση για όλους μας (54)
-
Ζαχάροβα σε γραμμή... Τουρκίας: "Παραβίαση του διεθνούς δικαίου το ελληνικό πραξικόπημα του 1974 στην Κύπρο" - Καμία αναφορά στην τουρκική εισβολή (38)
-
Θέλει να αφουγκραστεί την κοινωνία; (28)
-
Το φάντασμα της Ιαπωνίας στοιχειώνει την Ελλάδα (8)
-
Ο νομπελίστας φυσικής Κλαρκ προειδοποιεί πως ο Τραμπ "παραλύει" την επιστήμη στη χώρα (6)
-
Όλα ανοιχτά για το ρεύμα της βιομηχανίας – Δεν έχει ακόμη βρεθεί η "χρυσή τομή" μεταξύ ΣΕΒ και κυβέρνησης (6)
-
Ψάχνονται ακόμη με τα κουπόνια... (6)
-
Συνεχίζεται το ράλι του χρυσού - Ξεπέρασε τα 4.000 δολάρια ανά ουγγιά (4)
-
Η Hellenic Train επιμένει να "αντιδικεί" με συγγενείς θυμάτων των Τεμπών - Άσκησε αναίρεση κατά απόφασης που τους επιδίκαζε αποζημίωση (4)
-
Προσοχή, η Metlen χτίζει την ενεργειακή μηχανή του χρόνου (4)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
