Συνεχης ενημερωση
Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Ορισμός Επικεφαλής του Εσωτερικού Ελέγχου Ομίλου της Eurobank
Η "Τράπεζα Eurobank Ανώνυμη Εταιρεία" ("Eurobank"), θυγατρική της "Eurobank Ergasias Υπηρεσιών και Συμμετοχών Ανώνυμη Εταιρεία", ανακοινώνει μια σημαντική διοικητική αλλαγή στον οργανισμό.
Μετά από περισσότερα από 25 χρόνια αφοσιωμένης υπηρεσίας στον Όμιλο Eurobank, η κα Δέσποινα Ανδρεάδου, Group Chief Audit Executive (CAE), Γενική Διευθύντρια, θα αποχωρήσει από τη θέση της ως Group Chief Audit Executive. Ωστόσο, η κα Ανδρεάδου θα συνεχίσει την πολύτιμη συνεισφορά της στον Όμιλο ως Σύμβουλος Διοίκησης, αναφερόμενη απευθείας στον κ. Σταύρο Ιωάννου, Αναπληρωτή Διευθύνοντα Σύμβουλο, Group COO & Διεθνείς Δραστηριότητες.
Κατά τη θητεία της ως Group Chief Audit Executive, η κα Ανδρεάδου διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στην καλλιέργεια κουλτούρας υψηλών προτύπων εσωτερικού ελέγχου και διακυβέρνησης εντός του Ομίλου. Οι προσπάθειές της συνέβαλαν σημαντικά στη διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας, της αξιοπιστίας και της εμπιστοσύνης προς τους μετόχους, τους επενδυτές και τους πελάτες.
Υπό το πρίσμα αυτής της διοικητικής αλλαγής, το Διοικητικό Συμβούλιο της Eurobank επικύρωσε στις 25.4.2024 τον ορισμό του κ. Σπυρίδωνος Ζάρκου ως νέου Group Chief Audit Executive της Eurobank, με ημερομηνία ισχύος του εν λόγω ορισμού την 1η Μαΐου 2024, διαδεχόμενος την κα Δέσποινα Ανδρεάδου σε αυτόν το ρόλο.
Ο κ. Ζάρκος διαθέτει τις κατάλληλες γνώσεις και τη σχετική επαγγελματική εμπειρία για την ανάληψη της ανωτέρω θέσης, έχοντας υπηρετήσει ως Επικεφαλής Εσωτερικού Ελέγχου στη Eurobank από το 2020, πληροί δε όλα τα κριτήρια και τις προϋποθέσεις που ορίζονται στο νομοθετικό και κανονιστικό πλαίσιο. Με μεγάλη εμπειρία στον τραπεζικό και ευρύτερο χρηματοοικονομικό τομέα, ο κ. Ζάρκος κατείχε διάφορες ηγετικές θέσεις στην τραπεζική και ασφαλιστική εποπτεία καθώς και στη διαχείριση κινδύνων και κρίσεων (Recovery and Resolution) στην Ελλάδα και το εξωτερικό (IMF, EBA, Τράπεζα της Ελλάδος, Γενική Τράπεζα, Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος). Επιπλέον, έχει διατελέσει μέλος σε διάφορα Διοικητικά Συμβούλια και Οργανισμούς τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό (HFSF, IMF, EBA, EIOPA, ECB/SSM, SRB). Ακόμη, ο κ. Ζάρκος έχει συνεισφέρει στον ακαδημαϊκό χώρο, έχοντας διδάξει σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο στις ΗΠΑ και στην Ελλάδα, με ειδίκευση στην οικονομετρία και την υπολογιστική στατιστική (computational statistics). Ο κ. Ζάρκος είναι κάτοχος Διδακτορικού και Μεταπτυχιακού τίτλου στα Οικονομικά από το Southern Illinois University (ΗΠΑ) και πτυχιούχος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Η Eurobank εκφράζει την εμπιστοσύνη της στην ικανότητα του κ. Ζάρκου να καθοδηγήσει αποτελεσματικά τη λειτουργία εσωτερικού ελέγχου του Ομίλου και να τηρήσει τα υψηλότερα πρότυπα διακυβέρνησης και συμμόρφωσης. Η Eurobank απευθύνει επίσης τις καλύτερες ευχές της τόσο στην κα Δέσποινα Ανδρεάδου όσο και στον κ. Σπυρίδων Ζάρκο για την ανάληψη των νέων ρόλων τους στον οργανισμό.
Ανακοίνωση - Ορισμός Επικεφαλής του Εσωτερικού Ελέγχου Ομίλου της Eurobank
-
19:28 Πώς είδε ο τουρκικός Τύπος τις δηλώσεις Μητσοτάκη στη ΔΕΘ
-
19:19 Υπόθεση Ε.Τζιν Κάρολ: Εφετείο επικύρωσε την καταδίκη του Τραμπ - Καλείται να της καταβάλλει $83,3 εκατ.
-
19:01 Εσθονία: Κάλεσε τον Ρώσο επιτετραμμένο για εξηγήσεις σχετικά με παραβίαση του εναέριου χώρου
-
18:59 Έγκριση ΑΜΚ €15,1 εκατ. από τη Γ.Σ. της Τειρεσίας
-
18:55 Σι Τζινπίνγκ: Ζητά από τους ηγέτες των BRICS να "αντισταθούν σε όλες τις μορφές προστατευτισμού"
-
18:48 Ν. Ταχιάος: Πλήρεις οι μελέτες για την τοποθέτηση του ραντάρ στο νέο αεροδρόμιο στο Καστέλλι
-
18:36 ΗΠΑ: Ξεκίνησε η δίκη του Ράιαν Ράουθ που κατηγορείται για απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ
-
18:31 Λάθος μετάγγιση αίματος σε ασθενή ιδιωτικής κλινικής της Αθήνας - Τρεις συλλήψεις
-
18:30 Reuters: Οι Ευρωπαίοι θέλουν μεγαλύτερο συντονισμό με τις ΗΠΑ για τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας
-
18:21 Παραδοχή ΕΕ: Η παγκόσμια τάξη, όπως τη γνωρίζαμε, είναι πλέον "νεκρή"
-
Σούπερ μάρκετ: Η μάχη των Ιωαννίνων, ο Σκλαβενίτης, η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και ο Γαλαξίας
-
Πόσο αυξάνονται οι μισθοί για μισθωτούς και οικογένειες λόγω της νέας φορολογικής κλίμακας - Πίνακες
-
Πόσο αυξάνονται οι συντάξεις από 1/1/2026 - Πώς καταργείται η προσωπική διαφορά (πίνακας)
-
Μια πολύ καλή αρχή για το Δημογραφικό
-
Ριζική αλλαγή στο τεκμήριο ΙΧ - Μεγάλη μείωση για οχήματα από το 2010 και μετά
-
Και πάλι όλοι μαζί
-
ΥΠΕΘΟ: Όλα τα μέτρα ελάφρυνσης για μισθωτούς, οικογένειες, συνταξιούχους, ένστολους - Τι αλλάζει στα τεκμήρια κατοικίας - Αναλυτικοί πίνακες
-
Ο χρυσός στον δρόμο για τα 4.250 δολάρια με περαιτέρω ράλι 20%
-
Καταργείται το τέλος συνδρομητικής τηλεόρασης από τον Ιανουάριο του 2026
-
Κερδοφορία και ανάπτυξη σε νέα ρεκόρ
-
Μια πολύ καλή αρχή για το Δημογραφικό (97)
-
Τρομοκρατική επίθεση στην Ιερουσαλήμ: Έξι νεκροί και πολλοί τραυματίες - Παλαιστίνιοι οι δράστες (37)
-
Πόσο αυξάνονται οι μισθοί για μισθωτούς και οικογένειες λόγω της νέας φορολογικής κλίμακας - Πίνακες (22)
-
Η απάντηση των δικηγόρων στις οικονομικές εξαγγελίες της ΔΕΘ: "Ημίμετρα για την φορολογική επιδρομή στον δικηγορικό κλάδο" (22)
-
Ριζική αλλαγή στο τεκμήριο ΙΧ - Μεγάλη μείωση για οχήματα από το 2010 και μετά (17)
-
ΔΕΘ 2025: Μπορεί να αναστραφεί η κυβερνητική φθορά; (16)
-
Και πάλι όλοι μαζί (15)
-
Πόσο μειώνεται ο φόρος στα ενοίκια - Η νέα κλίμακα (13)
-
ΥΠΕΘΟ: Όλα τα μέτρα ελάφρυνσης για μισθωτούς, οικογένειες, συνταξιούχους, ένστολους - Τι αλλάζει στα τεκμήρια κατοικίας - Αναλυτικοί πίνακες (11)
-
Γαλλία: Η ημέρα της κρίσης για τον Μπαϊρού - Απόψε η ψήφος εμπιστοσύνης στην Εθνοσυνέλευση (7)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
