Συνεχης ενημερωση
![]() |
14 Μαρτίου 2024
Δελτίο Τύπου Επιτροπής Εταιρικών Πράξεων - Χρηματιστήριο Αθηνών
Το Χρηματιστήριο Αθηνών, κατόπιν της σημερινής συνεδρίασης της Επιτροπής Εταιρικών Πράξεων, γνωστοποιεί ότι θα υλοποιηθούν οι κάτωθι εταιρικές πράξεις:
Παρασκευή 15 Μαρτίου 2024
- Εισαγωγή προς διαπραγμάτευση των 812.500 τεμαχίων του Εντόκου Γραμματίου του Ελληνικού Δημοσίου, ετήσιας διάρκειας, επιτοκίου 3,73% ετησίως, ISIN GR0004135613, εκδόσεως 08.03.2024 και ονομαστικής αξίας εκάστου €1.000.
Τρίτη 2 Απριλίου 2024
- Έναρξη διαπραγμάτευσης των υφιστάμενων μετοχών της εταιρίας "INTERCONTINENTAL INTERNATIONAL Α.Ε.Ε.Α.Π." (ISIN: GRS516003001) με τελική ονομαστική αξία εκάστης €2,40 και αποκοπή του δικαιώματος συμμετοχής στην επιστροφή κεφαλαίου ποσού €1,98 ανά μετοχή, κατόπιν της αύξησης και μείωσης της ονομαστικής αξίας της μετοχής της εταιρίας. Ημερομηνία καταγραφής των δικαιούχων (record date) για την εν λόγω εταιρική πράξη είναι η Τετάρτη 3 Απριλίου 2024.
Κατεβάστε το Δελτίο Τύπου |
![]() |
Σχετικά με τον Όμιλο Χρηματιστηρίου Αθηνών
Το Χρηματιστήριο Αθηνών από την ίδρυσή του, το 1876, συμμετέχει σταθερά στις οικονομικές και επιχειρηματικές εξελίξεις της χώρας.
Ο Όμιλος του Χρηματιστηρίου Αθηνών υποστηρίζει την ανάπτυξη και οργάνωση της Ελληνικής Κεφαλαιαγοράς. Λειτουργεί τις αγορές αξιών και παραγώγων, την εναλλακτική αγορά ενώ παράλληλα διενεργεί την εκκαθάριση και το διακανονισμό των συναλλαγών.
Το Χρηματιστήριο, μέσω των αγορών του, προσφέρει λύσεις και εργαλεία χρηματοδότησης στις επιχειρήσεις, διευρύνει τις επιλογές των επενδυτών παρέχοντας ένα ασφαλές, σταθερό και εύκολο περιβάλλον πλήρως εναρμονισμένο με τις διεθνείς πρακτικές και το Ευρωπαϊκό κανονιστικό πλαίσιο. Κατέχει δε το διεθνές πρότυπο επιχειρησιακής συνέχειας ISO22301 για το σύνολο των εταιρειών του, καθώς επίσης και για όλες τις επιχειρησιακές λειτουργίες και παρεχόμενα προϊόντα & υπηρεσίες.
Σε μια περίοδο που ο ρόλος των χρηματιστηριακών αγορών στην εξεύρεση εναλλακτικών τρόπων χρηματοδότησης των επιχειρήσεων, σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, ενισχύεται σημαντικά, εμείς στον Όμιλο Χρηματιστηρίου Αθηνών έχουμε προχωρήσει σε μια σειρά πρωτοβουλιών και δράσεων με στόχο να αναδείξουμε την ελκυστικότητα της Ελληνικής Κεφαλαιαγοράς και να προβάλουμε τις εταιρίες μας στη διεθνή επενδυτική κοινότητα.
Οι μετοχές του Ομίλου διαπραγματεύονται στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών (Σύμβολο: EXAE).
Συνοπτικές πληροφορίες για την αγορά και τον Όμιλο του Χρηματιστηρίου Αθηνών μπορείτε να βρείτε στον σύνδεσμο καθώς και στην ιστοσελίδα του www.athexgroup.gr.
-
13:23 Ισπανία: Η κυβέρνηση θέλει να περιλάβει στο Σύνταγμα το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση
-
13:21 Ολλανδία: Το Ανώτατο Δικαστήριο διέταξε την κυβέρνηση να επανεξετάσει την πολιτική των εξαγωγών όπλων προς το Ισραήλ
-
13:18 Συνάντηση Κ. Μητσοτάκη με τον αντιπρόεδρο της Google, αρμόδιο για ιδιωτικότητα και ασφάλεια
-
13:15 Γερμανία - Γίνεται διάλογος με τους Ταλιμπάν;
-
13:09 Τουρκία: Απρόθυμη να συμμορφωθεί με τις εκκλήσεις του Τραμπ να διακόψει τις ενεργειακές σχέσεις με τη Ρωσία
-
13:00 Ολοκληρώθηκε η εθνική διακλαδική άσκηση "Παρμενίων – 25"
-
12:58 Μερκελ: "Μεγάλη τύχη" η επανένωση - Ζήτησε από τους Ανατολικογερμανούς να μην ψηφίζουν AfD
-
12:52 Στο -0,6% ο πληθωρισμός χονδρικής στην ευρωζώνη τον Αύγουστο - Στο +0,2% στην Ελλάδα
-
12:47 ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ σε αναλυτές: Γιατί η ισχυρή ανάπτυξη θα συνεχιστεί
-
12:44 Λαγκάρντ: Η Ευρώπη χρειάζεται αυστηρότερη νομοθεσία για τις "σκιώδεις τράπεζες"
-
Πόσα κέρδη "μαγείρεψε" ο Άκης Πετρετζίκης
-
Δύο μετοχές με καθαρό ταμείο και καθαρή τάση
-
Τα πράσινα τα κόκκινα τα μπλε σου τα βραχιόλια
-
Τι αλλάζει στο ΕΣΠΑ λίγο πριν το τέλος του Ταμείου Ανάκαμψης
-
Oxford Economics: Πώς μία απλή μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού μπορεί να μειώσει το χρέος της Ελλάδας κατά 25% του ΑΕΠ – Ένα πικρό φάρμακο με σημαντικά οφέλη
-
Ο Μητσοτάκης, οι ασεβείς πόθοι και οι φούσκες της ανατροπής που σκάνε
-
Lamda Development: Το προφίλ των 17.000 ενδιαφερόμενων για τις κατοικίες στο Ελληνικό
-
Ο εφιάλτης ενός αναθεωρητή
-
Είναι οι ΗΠΑ ακόμα υπερδύναμη;
-
Το κράτος μας είναι μόνο για διορισμούς - Για τίποτε άλλο
-
Τα πράσινα τα κόκκινα τα μπλε σου τα βραχιόλια (74)
-
Ο Μητσοτάκης, οι ασεβείς πόθοι και οι φούσκες της ανατροπής που σκάνε (22)
-
Το κράτος μας είναι μόνο για διορισμούς - Για τίποτε άλλο (13)
-
Lamda Development: Το προφίλ των 17.000 ενδιαφερόμενων για τις κατοικίες στο Ελληνικό (10)
-
Oxford Economics: Πώς μία απλή μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού μπορεί να μειώσει το χρέος της Ελλάδας κατά 25% του ΑΕΠ – Ένα πικρό φάρμακο με σημαντικά οφέλη (9)
-
Ο εφιάλτης ενός αναθεωρητή (8)
-
Politico: Το σχέδιο για ένα "τείχος από drone" συντρίβεται στην πραγματικότητα της Ε.Ε. (5)
-
Πόσα κέρδη "μαγείρεψε" ο Άκης Πετρετζίκης (5)
-
Ο Μητσοτάκης δείχνει στον Ερντογάν την άρση του casus belli - H Αθήνα κρατάει το "κλειδί" συμμετοχής της Τουρκίας στο πρόγραμμα Safe (4)
-
H Hellenic Train βουλιάζει στα χρέη: Ζημίες 62,8 εκατ. ευρώ και νέα στήριξη από τη μητρική (4)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
