Συνεχης ενημερωση
|
|
||
|
|||
| 28 Φεβρουαρίου 2024 | |||
| Έκδοση Κοινού Ομολογιακού Δανείου | INTRALOT | |||
|
|||
Το Χρηματιστήριο Αθηνών υποδέχθηκε σήμερα εκπροσώπους της Διοίκησης, στελέχη και συνεργάτες της INTRALOT με αφορμή την έναρξη διαπραγμάτευσης του εταιρικού ομολόγου της στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών. O Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της INTRALOT κ. Σωκράτης Κόκκαλης κήρυξε την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου χτυπώντας το παραδοσιακό καμπανάκι.
Υποδεχόμενος τη Διοίκηση της INTRALOT, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών κ. Γιάννος Κοντόπουλος αναφέρθηκε στην επιτυχή δημόσια προσφορά της εταιρείας υπογραμμίζοντας την επιτυχημένη διαδρομή αυτής από την είσοδό της στην Παράλληλη Αγορά του Χρηματιστηρίου το 1999 έως σήμερα: "Η διαδρομή της INTRALOT στο Χρηματιστήριο Αθηνών ξεκίνησε πριν 25 χρόνια, και συγκεκριμένα τον Νοέμβριο του 1999 όταν και εισήχθη στην Παράλληλη Αγορά μας με κεφαλαιοποίηση περί τα 220 εκατ. ευρώ. Σήμερα, συγκαταλέγεται στις εταιρείες της Κύριας Αγοράς με την κεφαλαιοποίησή της να έχει πλέον διαμορφωθεί σε 720 εκατ. ευρώ. Από τον περασμένο Νοέμβριο συμμετέχει στην σύνθεση του δείκτη FTSE/XA Mid Cap με το υψηλότερο βάρος (12,2%) μεταξύ των 20 εταιρειών που περιλαμβάνονται σε αυτόν. H INTRALOT αποδεικνύει εμπράκτως την εμπιστοσύνη της στον σημαντικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η χρηματιστηριακή αγορά ως μοχλός άντλησης κεφαλαίων για την ανάπτυξη των επιχειρήσεων, έχοντας ολοκληρώσει με επιτυχία αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 135 εκατ. ευρώ τον Οκτώβριο του 2023 και σήμερα με την έκδοση του εταιρικού της ομολόγου ύψους 130 εκατ. ευρώ.".
Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της INTRALOT κ. Σωκράτης Κόκκαλης δήλωσε: "H INTRALOT είναι μια εταιρεία που παράγει τεχνολογία στην Ελλάδα και δραστηριοποιείται με επιτυχία, εδώ και πολλά χρόνια, σε ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό παγκόσμιο περιβάλλον, περιλαμβανομένων και των ΗΠΑ όπου έχουμε μεγάλη παρουσία εδώ και είκοσι χρόνια. Θα ήθελα να ευχαριστήσω το ελληνικό επενδυτικό κοινό που συμμετείχε στην πρόσφατη Ομολογιακή Έκδοση και σε όσους συνέβαλαν σε αυτή την επιτυχία. Η εταιρεία μας γυρίζει σελίδα και εστιάζει στις ευκαιρίες για ανάπτυξη και στρατηγικές συνεργασίες, αξιοποιώντας τη μεγάλη μας εμπειρία και την δοκιμασμένη τεχνολογία νέας γενιάς σε έναν ψηφιακό κόσμο".
Από την πλευρά της, η Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κ. Νατάσα Στάμου σημείωσε πως "Η INTRALOT, στα 25 χρόνια παραμονής της στο Χρηματιστήριο Αθηνών, επιβεβαιώνει συνεχώς τα πλεονεκτήματα που προσφέρει η εισαγωγή στο χρηματιστήριο, αξιοποιώντας, όλα αυτά τα χρόνια, τα διαθέσιμα χρηματοοικονομικά εργαλεία και μοχλεύοντας κεφάλαια με την έκδοση μετοχών κα ομολόγων, προς όφελος των επενδυτών και της αγοράς. Με την εξωστρέφεια που τη χαρακτηρίζει και την παρουσία της σε διάφορες δικαιοδοσίες, τονίζει και προβάλλει τη δυναμική που μπορεί να δώσει στις εταιρίες η άντληση κεφαλαίων από την ελληνική κεφαλαιαγορά. Η δε επιτυχής έκδοση του ομολόγου της αποτελεί μία ακόμα απόδειξη ισχυρής εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία και αγορά".
|
Στιγμιότυπα της εκδήλωσης |
|
|
|
![]()
|
|
| Κατεβάστε το Δελτίο Τύπου |
|
-
07/11 Η Βόρεια Κορέα απειλεί με "πιο επιθετικές ενέργειες", λόγω της άφιξης αμερικανικού αεροπλανοφόρου στην περιοχή
-
07/11 Ο στρατός του Ισραήλ παρέλαβε τα λείψανα ενός ομήρου από τη Γάζα
-
07/11 Wall: Στη χειρότερή του εβδομάδα από τον Απρίλιο ο Nasdaq με πτώση 3%
-
07/11 Scope: Διατηρεί την Ελλάδα στο BBB, αναβάθμισε το outlook σε "θετικό"
-
07/11 Νορβηγία: Αίρει το εμπάργκο όπλων κατά της Κύπρου μετά από 65 χρόνια
-
07/11 Η Βουλγαρία υιοθετεί νόμο για να πάρει τον έλεγχο του διυλιστηρίου της Lukoil στο Μπουργκάς
-
07/11 Πετρέλαιο: Απώλειες πέριξ του 2% στην εβδομάδα
-
07/11 Πολωνία: Το κοινοβούλιο ήρε την ασυλία του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης που κατηγορείται για κατάχρηση εξουσίας
-
07/11 Πιθανή εξαίρεση της Ουγγαρίας από τις κυρώσεις για την αγορά ρωσικού πετρελαίου προαναγγέλλει ο Τραμπ
-
07/11 Κ. Χατζηδάκης προς κτηνοτρόφους Κρήτης: "Το συντομότερο δυνατόν η πληρωμή της βασικής ενίσχυσης"
-
Η βιταμίνη που αποδεδειγμένα μας κρατά νεότερους όσο γερνάμε και μπορούμε να τη βρούμε εύκολα
-
Ξεκινά πρόωρα φέτος η Black Friday – Η προσπάθεια για ανάκτηση τζίρων
-
Ε. Μυτιληναίος: "Οι Αμερικανοί μας ζητούν το γάλλιο – δεν είναι δυνατόν να λείψω από την επόμενη μέρα της Metlen"
-
Θα πούμε "Hos geldiniz" στους Τούρκους;
-
Citi: Τι βλέπει για τις ελληνικές τράπεζες μετά τα αποτελέσματα γ’ τριμήνου, οι τιμές-στόχοι και η πορεία της κερδοφορίας σε βάθος τριετίας
-
John Ardill (αντιπρόεδρος ExxonMobil): Τα χρονοδιαγράμματα και οι στόχοι των γεωτρήσεων στην Ελλάδα - Tι θα γίνει με την Κρήτη - Tα μηνύματα
-
Ρωσία: Ζητεί διευκρινήσεις μετά τις δηλώσεις Βούτσιτς για πωλήσεις πυρομαχικών στην ΕΕ - "Μας είχαν υποσχεθεί ότι δεν θα το κάνουν"
-
Το "βαθύ κράτος" ξαναχτυπά
-
Δεξαμενόπλοιο μεταφέρει ρωσικό πετρέλαιο στην Ινδία παρά τις αμερικανικές κυρώσεις
-
Νέες ελαφρύνσεις για το 2026 αν υπάρξει ο απαραίτητος δημοσιονομικός χώρος
-
Το "βαθύ κράτος" ξαναχτυπά (133)
-
Οι πολίτες αποκτούν αυτόματα Προσωπικό Αριθμό - 5 εκατ. πολίτες έχουν ήδη λάβει (38)
-
Μασκ: Ανοίγει ο δρόμος για να γίνει ο πρώτος τρισεκατομμυριούχος - Πράσινο φως της Tesla στο πακέτο αμοιβών του (19)
-
Λ. Αυγενάκης: Η Κρήτη δεν είναι πρωταθλήτρια στις παράνομες επιδοτήσεις - Να σταματήσει η στοχοποίηση (19)
-
Τα παθήματα γίνονται μαθήματα; (14)
-
Η Ευρώπη και ο Νομικισμός της - Πώς η Ευρώπη εγκλωβίστηκε στους κανόνες της (13)
-
"Ευρώπη, ετοιμάσου για Δεύτερο Ψυχρό Πόλεμο με τη Ρωσία, ό,τι και αν συμβεί στην Ουκρανία", δηλώνει ο Χοντορκόφσκι (8)
-
Θα πούμε "Hos geldiniz" στους Τούρκους; (8)
-
Η Ουκρανία εντείνει τις επιθέσεις κατά ρωσικών δυνάμεων στη Ντομπροπίλια για να μειώσει την πίεση στο Ποκρόβσκ (7)
-
ΟΠΑΠ: Εγκρίθηκε από το Δ.Σ. το σχέδιο διάσπασης και η μεταφορά της έδρας στο Λουξεμβούργο (5)
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ








