Συνεχης ενημερωση
|
23 Ιανουαρίου 2024
Το Χρηματιστήριο Αθηνών, κατόπιν της σημερινής συνεδρίασης της Επιτροπής Εισαγωγών και Λειτουργίας Αγορών, διαπίστωσε την κατ' αρχήν συνδρομή των προϋποθέσεων εισαγωγής στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών σύμφωνα με το άρθρο 2 παρ. 4 του ν. 3371/2005 των μετοχών της εταιρίας "ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ Α.Ε." (ISIN: GRS536003007), υπό την αίρεση επίτευξης επαρκούς διασποράς των μετοχών, σύμφωνα με τα οριζόμενα στον Κανονισμό του ΧΑ.
Επίσης, η Επιτροπή Εισαγωγών και Λειτουργίας Αγορών, κατά την σημερινή της συνεδρίαση, ενέκρινε:
- την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση των 52.816.895 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρίας "TRASTOR ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ" (ISIN: GRS487003006), σε συνέχεια αύξησης του μετοχικού της κεφαλαίου με καταβολή μετρητών και δικαίωμα προτίμησης υπέρ των υφιστάμενων μετόχων, η οποία θα υλοποιηθεί την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2024.
- την απόκτηση της ιδιότητας του Ειδικού Διαπραγματευτή επί των μετοχών της εταιρίας "ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ Α.Β.Ε.Ε." από την εταιρία - Μέλος "ΤΡΑΠΕΖΑ OPTIMA BANK A.E." και καθόρισε ως ημερομηνία έναρξης της ειδικής διαπραγμάτευσης τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2024.
| Κατεβάστε το Δελτίο Τύπου |
|
Σχετικά με τον Όμιλο Χρηματιστηρίου Αθηνών
Το Χρηματιστήριο Αθηνών από την ίδρυσή του, το 1876, συμμετέχει σταθερά στις οικονομικές και επιχειρηματικές εξελίξεις της χώρας.
Ο Όμιλος του Χρηματιστηρίου Αθηνών υποστηρίζει την ανάπτυξη και οργάνωση της Ελληνικής Κεφαλαιαγοράς. Λειτουργεί τις αγορές αξιών και παραγώγων, την εναλλακτική αγορά ενώ παράλληλα διενεργεί την εκκαθάριση και το διακανονισμό των συναλλαγών.
Το Χρηματιστήριο, μέσω των αγορών του, προσφέρει λύσεις και εργαλεία χρηματοδότησης στις επιχειρήσεις, διευρύνει τις επιλογές των επενδυτών παρέχοντας ένα ασφαλές, σταθερό και εύκολο περιβάλλον πλήρως εναρμονισμένο με τις διεθνείς πρακτικές και το Ευρωπαϊκό κανονιστικό πλαίσιο. Κατέχει δε το διεθνές πρότυπο επιχειρησιακής συνέχειας ISO22301 για το σύνολο των εταιρειών του, καθώς επίσης και για όλες τις επιχειρησιακές λειτουργίες και παρεχόμενα προϊόντα & υπηρεσίες.
Σε μια περίοδο που ο ρόλος των χρηματιστηριακών αγορών στην εξεύρεση εναλλακτικών τρόπων χρηματοδότησης των επιχειρήσεων, σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, ενισχύεται σημαντικά, εμείς στον Όμιλο Χρηματιστηρίου Αθηνών έχουμε προχωρήσει σε μια σειρά πρωτοβουλιών και δράσεων με στόχο να αναδείξουμε την ελκυστικότητα της Ελληνικής Κεφαλαιαγοράς και να προβάλουμε τις εταιρίες μας στη διεθνή επενδυτική κοινότητα.
Οι μετοχές του Ομίλου διαπραγματεύονται στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών (Σύμβολο: EXAE).
Συνοπτικές πληροφορίες για την αγορά και τον Όμιλο του Χρηματιστηρίου Αθηνών μπορείτε να βρείτε στον σύνδεσμο καθώς και στην ιστοσελίδα του www.athexgroup.gr.
-
07:55 Κ. Μητσοτάκης για Σύνόδο Κορυφής: Η Ευρώπη στέκεται έμπρακτα στο πλευρό της Ουκρανίας
-
07:44 Vodafone Ελλάδος: Εξετάζει εξαγορά στην πληροφορική και ετοιμάζει κινήσεις σε άμυνα και ενέργεια
-
07:42 Η θέση των τραπεζών για το πόρισμα Επιτροπής Ανταγωνισμού – τι συνέβη με τα επιτόκια
-
07:33 Metlen: Τι προβλέπει η νέα συμφωνία με την KNDS και οι επόμενες κινήσεις στην άμυνα
-
07:30 Η start up που ετοιμάζει "στρατό" 50.000 ρομπότ για αγορά εργασίας και ένοπλες δυνάμεις
-
07:30 Ελληνικό: Σε 1,5 δις ευρώ οι συνολικές ταμειακές εισπράξεις της Lamda Development από την έναρξη του έργου και μέχρι σήμερα
-
07:30 Από διαχείριση κοινοχρήστων μέχρι … data: οι πάροχοι ρεύματος διαφοροποιούνται για να "κλειδώσουν" πελάτες
-
07:30 Ρυθμίσεις οφειλών: Ποιοι ρυθμίζουν και σε ποια ποσά - Μεγαλύτερη η συμμετοχή των επιχειρήσεων
-
07:30 Η Aegean επεκτείνει το δίκτυό της με Βαγδάτη και νέους διεθνείς προορισμούς
-
07:30 Πώς θα είναι το Healthcare Park στο Ελληνικό
-
Αν αυτό δεν είναι φθηνό, τότε η λέξη έχει χάσει το νόημά της
-
Επενδύσεις αλλιώς έρχεται πείνα
-
Γιατί η στρατηγική ασφαλείας "Πρώτα η Αμερική" του Τραμπ είναι παραπλανητική και επικίνδυνη
-
Έρχονται τα "κάλαντα" και για το φορολογικό...
-
H κρίση του κόστους ζωής στις ΗΠΑ είναι πραγματική και ναι, φταίνε οι δασμοί του Τραμπ
-
Όταν αρνείσαι τον διάλογο, χάνεις το δίκιο σου
-
Για πόσο καιρό ακόμη το Κρεμλίνο θα μπλοκάρει το ίντερνετ;
-
Η start up που ετοιμάζει "στρατό" 50.000 ρομπότ για αγορά εργασίας και ένοπλες δυνάμεις
-
Metlen: Τι προβλέπει η νέα συμφωνία με την KNDS και οι επόμενες κινήσεις στην άμυνα
-
EE: Συμφωνία για δάνειο 90 δισ. ευρώ στην Ουκρανία τη διετία 2026-2027 με δανεισμό από τις κεφαλαιαγορές
-
Επενδύσεις αλλιώς έρχεται πείνα (17)
-
"Η επιχειρηματικότητα θέλει τόλμη και οι νέοι την έχουμε" (2)
-
Η θέση των τραπεζών για το πόρισμα Επιτροπής Ανταγωνισμού – τι συνέβη με τα επιτόκια (1)
-
EE: Συμφωνία για δάνειο 90 δισ. ευρώ στην Ουκρανία τη διετία 2026-2027 με δανεισμό από τις κεφαλαιαγορές (1)
-
Αν αυτό δεν είναι φθηνό, τότε η λέξη έχει χάσει το νόημά της (1)
-
Έρχονται τα "κάλαντα" και για το φορολογικό... (1)
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


