Συνεχης ενημερωση
Σε συνέχεια της ανακοίνωσης προς το ΓΕΜΗ με αριθμό 3188194/29.12.2023, η ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ (ΕΛΛΑΣ) ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ Α.Ε. (η "Εταιρεία”) ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι παρήλθε άπρακτος η κατ' άρθρο 100 παρ. 3 του Ν. 4548/2018 παρεχόμενη δεκαήμερος προθεσμία, για την ενάσκηση από τους μετόχους της Εταιρείας του δικαιώματος σύγκλησης Γενικής Συνέλευσης με θέμα την παροχή ειδικής άδειας σύμφωνα με τα άρθρα 99 έως 101 του Ν. 4548/2018, προκειμένου η κατά 100% θυγατρική της Εταιρείας, εταιρεία με την επωνυμία MOTOR OIL RENEWABLE ENERGY ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε. (Αγοραστής) να καταρτίσει Σύμβαση Αγοραπωλησίας για την απόκτηση 123.059.250 ονομαστικών μετοχών εκδόσεως ΑΝΕΜΟΣ RES Α.Ε. κυριότητος της συνδεδεμένης ΕΛΛΑΚΤΩΡ Α.Ε. (Πωλητής και συμβαλλόμενο μέρος) έναντι ποσού Ευρώ 123.520.000.
Οι παραπάνω 123.059.250 μετοχές αντιστοιχούν στο 25% του μετοχικού κεφαλαίου της ΑΝΕΜΟΣ RES Α.Ε. ενώ η MOTOR OIL RENEWABLE ENERGY ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε. κατέχει ήδη 369.177.750 μετοχές που αντιστοιχούν στο 75% του μετοχικού κεφαλαίου της ΑΝΕΜΟΣ RES Α.Ε.
Η ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ (ΕΛΛΑΣ) ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ Α.Ε. και η ΕΛΛΑΚΤΩΡ Α.Ε. είναι συνδεδεμένα μέρη, καθώς η πρώτη συμμετέχει με ποσοστό 29,87% στο μετοχικό κεφάλαιο της δεύτερης, σύμφωνα με οριζόμενα στα άρθρα 99 έως και 101 του Ν.4548/2018.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας έδωσε την συναίνεσή του προκειμένου η MOTOR OIL RENEWABLE ENERGY ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε. καταρτίσει την προαναφερόμενη Σύμβαση Αγοραπωλησίας όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση προς το ΓΕΜΗ με αριθμό 3188194/29.12.2023.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας έχοντας λάβει υπόψη την έκθεση αξιολόγησης της ελεγκτικής εταιρείας KPMG Ελεγκτική Α.Ε. με ημερομηνία 21 Δεκεμβρίου 2023, έκρινε το τίμημα των Ευρώ 123.520.000 για την απόκτηση μέσω της MORE του 25% του μετοχικού κεφαλαίου της ΑΝΕΜΟΣ RES Α.Ε. ως δίκαιο και εύλογο για την Εταιρεία και τους μετόχους της που δεν είναι συνδεδεμένα μέρη συμπεριλαμβανομένων των μετόχων μειοψηφίας βάσει των διατάξεων του άρθρου 101 παρ. 1 του Ν. 4548/2018.
Σύμφωνα με την έκθεση της KPMG η εύλογη αγοραία αξία του 25% των Ιδίων Κεφαλαίων της ΑΝΕΜΟΣ RES Α.Ε. εκτιμάται ότι κυμαίνεται μεταξύ Ευρώ 119.077.000 και Ευρώ 132.704.000 με κεντρική τιμή (midpoint) το ποσό των Ευρώ 125.755.000. Η έκθεση είναι διαθέσιμη στην εταιρική ιστοσελίδα www.moh.gr στην ειδικότερη επιλογή :
Ενημέρωση Επενδυτών / Ρυθμιζόμενες Πληροφορίες / Χρηματιστηριακές Ανακοινώσεις / 2024.
Η χορήγηση ειδικής αδείας του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας για την πραγματοποίηση της συναλλαγής ισχύει για έξι (6) μήνες.
Η Εταιρεία θα ενημερώνει το επενδυτικό κοινό σχετικά με την εξέλιξη της ανωτέρω περιγραφόμενης συναλλαγής.
Η παρούσα ανακοίνωση δημοσιεύεται σύμφωνα με την παράγραφο 2 του άρθρου 101 του Ν.4548/2018.
Μαρούσι, 9 Ιανουαρίου 2024
Το Διοικητικό Συμβούλιο
-
14:29 Προχωρούν οι διαγωνισμοί για τα οδικά έργα Δράμα-Αμφίπολη και Θεσσαλονίκη-Έδεσσα
-
14:18 e-ΕΦΚΑ: Στη Θυρίδα Πολίτη του Gov.gr τα μηνιαία ενημερωτικά σημειώματα συντάξεων
-
14:12 Ν. Ανδρουλάκης: Το ολοκληρωμένο σχέδιο του ΠΑΣΟΚ στη ΔΕΘ θα κάνει τη χώρα μας πιο ανταγωνιστική οικονομικά, πιο ανθεκτική κοινωνικά, πιο ισχυρή γεωπολιτικά
-
14:02 Ιαπωνία: Τα φαβορί για τη θέση του νέου ηγέτη του κυβερνώντος κόμματος
-
14:01 Ο Γ. Γεραπετρίτης διαψεύδει δημοσίευμα περί εμπλοκής μέλους της οικογένειάς του στο έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας-Κύπρου
-
13:59 Στα 2,6 δισ. ευρώ αυξήθηκε το ενεργητικό των ταμείων επαγγελματικής ασφάλισης
-
13:57 Κ. Παπαζάχος: "Δεν σκοτώνουν οι σεισμοί, οι ανθρώπινες κατασκευές σκοτώνουν"
-
13:56 Τουλάχιστον 21 άμαχοι νεκροί από ρωσική βόμβα σε ουκρανικό χωριό στο Ντονέτσκ - Χτύπησε συνταξιούχους που περίμεναν σε ουρά για τη σύνταξη
-
13:43 Ισραηλινός ΥΠΕΞ: Η πρωτοβουλία για την αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους ανταμείβει τη Χαμάς για τη σφαγή της 7ης Οκτωβρίου
-
13:35 Δ. Αναστοσόπουλος: Ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για την προεδρία του ΔΣΑ
-
Ονειρικές αποδόσεις με μερίσματα από τον ΔΑΑ
-
Πόσο θα αυξηθεί ο κατώτατος μισθός το 2026 - Όλα τα σενάρια
-
Ακίνητα και Ενοίκια, μετά τη ΔΕΘ: "Δεν αρμενίζουμε στραβά, στραβός είναι ο γυαλός"
-
Η σιωπηλή φορολογική επανάσταση της Ιταλίας
-
Φθηνότερη η συνδρομητική τηλεόραση από τη νέα χρονιά
-
Πώς σπάζουν ολιγοπώλια και καρτέλ
-
Metlen: Εκτίναξη τζίρου κατά 45% το α' εξάμηνο στα €3,6 δισ. - Στα €254 εκατ. τα καθαρά κέρδη
-
Νηνεμία πριν από την καταιγίδα
-
Συνελήφθη διευθυντής Καρδιοχειρουργικής στο Ιπποκράτειο - Ζήτησε φακελάκι 5.000 ευρώ
-
Creta Farms: Σώθηκε ο τζίρος αλλά οι ζημιές εκτινάχθηκαν στο 1 εκατ. - Πού ποντάρει
-
Πώς σπάζουν ολιγοπώλια και καρτέλ (54)
-
Συνελήφθη διευθυντής Καρδιοχειρουργικής στο Ιπποκράτειο - Ζήτησε φακελάκι 5.000 ευρώ (33)
-
Ακίνητα και Ενοίκια, μετά τη ΔΕΘ: "Δεν αρμενίζουμε στραβά, στραβός είναι ο γυαλός" (15)
-
Ισραήλ: Κατεδαφίζει σπίτια στους τόπους καταγωγής των δύο Παλαιστίνιων δραστών της επίθεσης στην Ιερουσαλήμ (11)
-
Το νέο κεντρώο κοστούμι του Αλέξη Τσίπρα και ο "πατριωτισμός" (10)
-
Τα οικονομικά των δικαστών: Ζητούν 20% αύξηση μισθού και μηνιαίο επίδομα στέγασης 1.000 ευρώ όταν υπηρετούν εκτός μονίμου κατοικίας (8)
-
Η Γαλλία σε κρίση: Ο Μακρόν ξεμένει από λύσεις και οι αγορές παρακολουθούν (7)
-
Berenberg, Deutsche Bank, UBS, UniCredit: Και τώρα τα δύσκολα για τη Γαλλία και για την Ευρώπη – Πώς θα "απαντήσουν" ΕΚΤ, οίκοι αξιολόγησης και αγορές στο γαλλικό χάος (6)
-
Φθηνότερη η συνδρομητική τηλεόραση από τη νέα χρονιά (5)
-
Creta Farms: Σώθηκε ο τζίρος αλλά οι ζημιές εκτινάχθηκαν στο 1 εκατ. - Πού ποντάρει (4)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
