Συνεχης ενημερωση
Πέμπτη, 02 Νοεμβρίου 2023
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Η Eurobank ανακοινώνει την ολοκλήρωση της πώλησης
της θυγατρικής της στη Σερβία στην AIK Banka
Σε συνέχεια της από 02.03.2023 σχετικής ανακοίνωσης, η Eurobank Α.Ε. ("Eurobank"), θυγατρική της Eurobank Ergasias Services and Holdings Α.Ε. ("Eurobank Holdings"), ανακοινώνει ότι η πώληση της θυγατρικής της στη Σερβία Eurobank Direktna στην AIK Banka a.d. ("AIK") ολοκληρώθηκε στις 2 Νοεμβρίου 2023, μετά τη λήψη των εγκρίσεων από όλες τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές ("Συναλλαγή").
Η Eurobank Direktna ανήκει στην Eurobank Holdings (70%) και στους πρώην μετόχους της Direktna Banka (30%). Το τίμημα σε μετρητά για το 70% που κατέχει η Eurobank ανήλθε σε περίπου €198 εκατ. και αναμένεται να συνεισφέρει περίπου 45 μ.β. στο δείκτη CET1 της Eurobank (βάσει του δείκτη δευτέρου τριμήνου του 2023), αντανακλώντας τη μείωση του σταθμισμένου ενεργητικού (RWAs).
Η Συναλλαγή είναι ευθυγραμμισμένη με την στρατηγική της Eurobank να κατευθύνει κεφάλαια σε επενδύσεις με προοπτικές υψηλότερων αποδόσεων (RoTBV) και να ενισχύσει περαιτέρω την παρουσία της στις κύριες αγορές που δραστηριοποιείται, συγκεκριμένα στην Ελλάδα, στην Βουλγαρία και στην Κύπρο.
Η Eurobank ανακοινώνει την ολοκλήρωση της πώλησης της θυγατρικής της στη Σερβία στην AIK Banka
-
19:28 Πώς είδε ο τουρκικός Τύπος τις δηλώσεις Μητσοτάκη στη ΔΕΘ
-
19:19 Υπόθεση Ε.Τζιν Κάρολ: Εφετείο επικύρωσε την καταδίκη του Τραμπ - Καλείται να της καταβάλλει $83,3 εκατ.
-
19:01 Εσθονία: Κάλεσε τον Ρώσο επιτετραμμένο για εξηγήσεις σχετικά με παραβίαση του εναέριου χώρου
-
18:59 Έγκριση ΑΜΚ €15,1 εκατ. από τη Γ.Σ. της Τειρεσίας
-
18:55 Σι Τζινπίνγκ: Ζητά από τους ηγέτες των BRICS να "αντισταθούν σε όλες τις μορφές προστατευτισμού"
-
18:48 Ν. Ταχιάος: Πλήρεις οι μελέτες για την τοποθέτηση του ραντάρ στο νέο αεροδρόμιο στο Καστέλλι
-
18:36 ΗΠΑ: Ξεκίνησε η δίκη του Ράιαν Ράουθ που κατηγορείται για απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ
-
18:31 Λάθος μετάγγιση αίματος σε ασθενή ιδιωτικής κλινικής της Αθήνας - Τρεις συλλήψεις
-
18:30 Reuters: Οι Ευρωπαίοι θέλουν μεγαλύτερο συντονισμό με τις ΗΠΑ για τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας
-
18:21 Παραδοχή ΕΕ: Η παγκόσμια τάξη, όπως τη γνωρίζαμε, είναι πλέον "νεκρή"
-
Σούπερ μάρκετ: Η μάχη των Ιωαννίνων, ο Σκλαβενίτης, η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και ο Γαλαξίας
-
Πόσο αυξάνονται οι μισθοί για μισθωτούς και οικογένειες λόγω της νέας φορολογικής κλίμακας - Πίνακες
-
Πόσο αυξάνονται οι συντάξεις από 1/1/2026 - Πώς καταργείται η προσωπική διαφορά (πίνακας)
-
Μια πολύ καλή αρχή για το Δημογραφικό
-
Ριζική αλλαγή στο τεκμήριο ΙΧ - Μεγάλη μείωση για οχήματα από το 2010 και μετά
-
Και πάλι όλοι μαζί
-
ΥΠΕΘΟ: Όλα τα μέτρα ελάφρυνσης για μισθωτούς, οικογένειες, συνταξιούχους, ένστολους - Τι αλλάζει στα τεκμήρια κατοικίας - Αναλυτικοί πίνακες
-
Ο χρυσός στον δρόμο για τα 4.250 δολάρια με περαιτέρω ράλι 20%
-
Καταργείται το τέλος συνδρομητικής τηλεόρασης από τον Ιανουάριο του 2026
-
Κερδοφορία και ανάπτυξη σε νέα ρεκόρ
-
Μια πολύ καλή αρχή για το Δημογραφικό (97)
-
Τρομοκρατική επίθεση στην Ιερουσαλήμ: Έξι νεκροί και πολλοί τραυματίες - Παλαιστίνιοι οι δράστες (37)
-
Πόσο αυξάνονται οι μισθοί για μισθωτούς και οικογένειες λόγω της νέας φορολογικής κλίμακας - Πίνακες (22)
-
Η απάντηση των δικηγόρων στις οικονομικές εξαγγελίες της ΔΕΘ: "Ημίμετρα για την φορολογική επιδρομή στον δικηγορικό κλάδο" (22)
-
Ριζική αλλαγή στο τεκμήριο ΙΧ - Μεγάλη μείωση για οχήματα από το 2010 και μετά (17)
-
ΔΕΘ 2025: Μπορεί να αναστραφεί η κυβερνητική φθορά; (16)
-
Και πάλι όλοι μαζί (15)
-
Πόσο μειώνεται ο φόρος στα ενοίκια - Η νέα κλίμακα (13)
-
ΥΠΕΘΟ: Όλα τα μέτρα ελάφρυνσης για μισθωτούς, οικογένειες, συνταξιούχους, ένστολους - Τι αλλάζει στα τεκμήρια κατοικίας - Αναλυτικοί πίνακες (11)
-
Γαλλία: Η ημέρα της κρίσης για τον Μπαϊρού - Απόψε η ψήφος εμπιστοσύνης στην Εθνοσυνέλευση (7)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
