Συνεχης ενημερωση
|
27 Ιουλίου 2023
Δελτίο Τύπου Επιτροπής Εταιρικών Πράξεων - Χρηματιστήριο Αθηνών
- Εισαγωγή προς διαπραγμάτευση των 250.000 επιπλέον τεμαχίων του Ομολόγου Ελληνικού Δημοσίου, πενταετούς διάρκειας, σταθερού επιτοκίου 3,875% ετησίως, ISIN GR0114033583, αρχικής εκδόσεως 05.04.2023, επανεκδόσεως 26.07.2023 και ονομαστικής αξίας εκάστου €1.000.
- Ακύρωση και διαγραφή τεμαχίων καθενός εκ των παρακάτω εισηγμένων Ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου, σύμφωνα με τον παρακάτω πίνακα:
Τρίτη 01 Αυγούστου 2023
- Έναρξη διαπραγμάτευσης των 900.000 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρίας "ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ, ΔΙΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΩΝ ΘΑΛΑΣΣΗΣ Α.Ε.Ε." (ISIN:GRS488003005), σε συνέχεια αύξησης του μετοχικού της κεφαλαίου λόγω κεφαλαιοποίησης αποθεματικού για διάθεση δωρεάν μετοχών σε μέλος διοίκησης.
- Μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας "ΓΡ. ΣΑΡΑΝΤΗΣ Α.Β.Ε.Ε." (ISIN: GRS204003008) λόγω ακύρωσης 3.026.921 ιδίων κοινών ονομαστικών μετοχών της.
- Έναρξη διαπραγμάτευσης των υφιστάμενων μετοχών της εταιρίας "ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε. ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ, ΑΚΙΝΗΤΩΝ, ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ" (ISIN:GRS145003000) με τελική ονομαστική αξία εκάστης €0,57 και αποκοπή του δικαιώματος συμμετοχής στην επιστροφή κεφαλαίου ποσού €0,20 ανά μετοχή, κατόπιν της ισόποσης αύξησης και μείωσης της ονομαστικής αξίας της μετοχής της εταιρίας. Ημερομηνία καταγραφής των δικαιούχων (record date) για την εν λόγω εταιρική πράξη είναι η Πέμπτη 24 Αυγούστου 2023.
| Κατεβάστε το Δελτίο Τύπου |
|
Σχετικά με τον Όμιλο Χρηματιστηρίου Αθηνών
Το Χρηματιστήριο Αθηνών από την ίδρυσή του, το 1876, συμμετέχει σταθερά στις οικονομικές και επιχειρηματικές εξελίξεις της χώρας.
Ο Όμιλος του Χρηματιστηρίου Αθηνών υποστηρίζει την ανάπτυξη και οργάνωση της Ελληνικής Κεφαλαιαγοράς. Λειτουργεί τις αγορές αξιών και παραγώγων, την εναλλακτική αγορά ενώ παράλληλα διενεργεί την εκκαθάριση και το διακανονισμό των συναλλαγών.
Το Χρηματιστήριο, μέσω των αγορών του, προσφέρει λύσεις και εργαλεία χρηματοδότησης στις επιχειρήσεις, διευρύνει τις επιλογές των επενδυτών παρέχοντας ένα ασφαλές, σταθερό και εύκολο περιβάλλον πλήρως εναρμονισμένο με τις διεθνείς πρακτικές και το Ευρωπαϊκό κανονιστικό πλαίσιο. Κατέχει δε το διεθνές πρότυπο επιχειρησιακής συνέχειας ISO22301 για το σύνολο των εταιρειών του, καθώς επίσης και για όλες τις επιχειρησιακές λειτουργίες και παρεχόμενα προϊόντα & υπηρεσίες.
Σε μια περίοδο που ο ρόλος των χρηματιστηριακών αγορών στην εξεύρεση εναλλακτικών τρόπων χρηματοδότησης των επιχειρήσεων, σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, ενισχύεται σημαντικά, εμείς στον Όμιλο Χρηματιστηρίου Αθηνών έχουμε προχωρήσει σε μια σειρά πρωτοβουλιών και δράσεων με στόχο να αναδείξουμε την ελκυστικότητα της Ελληνικής Κεφαλαιαγοράς και να προβάλουμε τις εταιρίες μας στη διεθνή επενδυτική κοινότητα.
Οι μετοχές του Ομίλου διαπραγματεύονται στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών (Σύμβολο: EXAE).
Συνοπτικές πληροφορίες για την αγορά και τον Όμιλο του Χρηματιστηρίου Αθηνών μπορείτε να βρείτε στον σύνδεσμο καθώς και στην ιστοσελίδα του www.athexgroup.gr.
-
26/12 Υεμένη: Ζητείται η παρέμβαση της Σ. Αραβίας απέναντι στους αυτονομιστές αντάρτες
-
26/12 Wall Street: Εβδομάδα κερδών σε ρυθμούς Santa Claus Rally
-
26/12 ΗΠΑ: Ακυρώσεις και καθυστερήσεις πτήσεων λόγω έντονης κακοκαιρίας
-
26/12 Βουτιά άνω του 2% για το πετρέλαιο
-
26/12 Τραμπ: "Ο Ζελένσκι δεν έχει τίποτα μέχρι να το εγκρίνω εγώ"
-
26/12 Reuters: Η Ρωσία τοποθετεί υπερηχητικούς βαλλιστικούς πυραύλους στη Λευκορωσία - Επιμένει στην πυρηνική απειλή
-
26/12 Γαλλία: Νεαρός άνδρας μαχαίρωσε τρεις γυναίκες σε σταθμούς του μετρό στο Παρίσι
-
26/12 Εκτοξεύτηκαν τα μέταλλα: Πάνω από τα $77 το ασήμι, ρεκόρ για χρυσό - πλατίνα
-
26/12 Γερμανία: Κίνδυνος τρομοκρατικών επιθέσεων στην Τουρκία - Συστήνει προσοχή στους ταξιδιώτες εν όψει Πρωτοχρονιάς
-
26/12 Δολάριο: Η χειρότερη εβδομάδα του τελευταίου 6μήνου καθώς οι επενδυτές αναμένουν τα νεότερα για την οικονομία
-
Ποιος πολιτικός αρχηγός θέλει τον Μητσοτάκη αυτοδύναμο;
-
Η Ρωσία σχεδόν διπλασιάζει τις εξαγωγές υγραερίου προς την Κεντρική Ασία και το Αφγανιστάν φέτος, σύμφωνα με πηγές
-
Kommersant: Ο Πούτιν αφήνει ανοιχτό το σενάριο ανταλλαγής εδαφών - Αλλά θέλει ολόκληρο το Ντονμπάς
-
Tι φέρνει το 2026 στους ελεύθερους επαγγελματίες - Όλες οι αλλαγές
-
Ποια ταμεία δίνουν τα υψηλότερα εφάπαξ - Πού κυμαίνονται τα ποσά για τους ασφαλισμένους του δημοσίου, του ιδιωτικού τομέα και των ΔΕΚΟ
-
Όλη η σοφία της αγοράς χωρίς περιττά λόγια
-
Simpas: Κουφώματα από τα Γιάννενα στο σαλέ της Jennifer Lopez στη Μοντάνα και στην έπαυλη του ιδιοκτήτη της Dell
-
Σήμα Πούτιν προς ΗΠΑ για την Ουκρανία – "Συνεχίζεται ο διάλογος"
-
Πλειστηριασμοί: Ποια "επώνυμα" ακίνητα άλλαξαν χέρια το 2025
-
Η Κίνα επιβάλλει κυρώσεις σε αμερικανικές εταιρείες - Μήνυμα δυσαρέσκειας για τις πωλήσεις όπλων στην Ταϊβάν
-
Ποιος πολιτικός αρχηγός θέλει τον Μητσοτάκη αυτοδύναμο; (23)
-
ΗΠΑ: Βομβαρδισμοί στη Νιγηρία κατά του Ισλαμικού Κράτους - "Θα υπάρξουν κι άλλοι αν δεν σταματήσει η σφαγή των χριστιανών", λέει ο Τραμπ (14)
-
Kommersant: Ο Πούτιν αφήνει ανοιχτό το σενάριο ανταλλαγής εδαφών - Αλλά θέλει ολόκληρο το Ντονμπάς (11)
-
Απάντηση Δένδια στο τουρκικό ΥΠΑΜ: Η Ελλάδα δεν απειλεί – Είναι απολύτως αποφασισμένη να υπερασπιστεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα (6)
-
Ποια ταμεία δίνουν τα υψηλότερα εφάπαξ - Πού κυμαίνονται τα ποσά για τους ασφαλισμένους του δημοσίου, του ιδιωτικού τομέα και των ΔΕΚΟ (6)
-
Tι φέρνει το 2026 στους ελεύθερους επαγγελματίες - Όλες οι αλλαγές (6)
-
Simpas: Κουφώματα από τα Γιάννενα στο σαλέ της Jennifer Lopez στη Μοντάνα και στην έπαυλη του ιδιοκτήτη της Dell (5)
-
Ζελένσκι: Πολλά μπορούν να αποφασιστούν πριν από την Πρωτοχρονιά - Συνάντηση με Τραμπ στο άμεσο μέλλον (4)
-
Το Ισραήλ γίνεται η μοναδική χώρα που αναγνωρίζει επισήμως τη Σομαλιλάνδη (2)
-
Κρίσιμη συνάντηση Τραμπ - Ζελένσκι την Κυριακή: Κορυφώνονται οι προσπάθειες για να κλειδώσει το ειρηνευτικό σχέδιο (2)
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ



