Συνεχης ενημερωση
Η εταιρία "AVE ΑΕ" (Εταιρία) ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι ολοκλήρωσε τη μεταβίβαση της συμμετοχής της στην "KRISTELCOM LTD”, με ημερομηνία 30 Ιουνίου 2023, και τιμή πώλησης 6 εκ. ευρώ και την εξαγορά, μέσω της κατά 100% θυγατρική της "AVE PARTICIPATION LTD", ποσοστού 60,67% των μετοχών της "RETAIL & MORE A.E.”, με τιμή εξαγοράς 910 χιλ. ευρώ.
Κατόπιν της πώλησης της συμμετοχής στην Kristelcom Ltd, τόσο η εν λόγω πωληθείσα εταιρία, όσο και οι εταιρίες Teleunicom (Cyprus) Ltd, Anadisis S.A., Teleunicom S.A. και Globalsat S.A. δεν αποτελούν πλέον μέλη της Εταιρίας και του Ομίλου AVE.
Παράλληλα, με την ως άνω απόκτηση, ενισχύεται η συμμετοχή της Εταιρίας στην εξαγορασθείσα εταιρία Retail & More A.E., που έχει ως κύρια δραστηριότητα το χονδρικό εμπόριο προϊόντων ευρείας κατανάλωσης. Το ποσοστό συμμετοχής του Ομίλου στην εν λόγω εταιρία διαμορφώνεται πλέον σε 65,00%.
Η Retail & More A.E., δικαιοπάροχος του σήματος Carrefour, υλοποιώντας το Master Franchise Agreement με την Carrefour δραστηριοποιείται ήδη μέσω 27 franchise καταστημάτων και ενός εταιρικού καταστήματος, ενώ είναι στη διαδικασία ανοίγματος και δεύτερου εταιρικού καταστήματος στη στοά Μοδιάνο, στη Θεσσαλονίκη.
Με τις παραπάνω κινήσεις ο Όμιλος AVE, προχωρεί στην υλοποίηση του Στρατηγικού του σχεδιασμού, που εστιάζει στη ανάπτυξη των δραστηριοτήτων που αφορούν στην κατηγορία FMCG (Fast Moving Consumer Goods).
Ο Ομιλος AVE, έχει ήδη προχωρήσει σε συνεργασίες με σημαντικές εταιρείες του χώρου, όπως οι READY, FERRO και ΙΝΑΧΟΣ, που σε συνδυασμό με την αύξηση του ποσοστού συμμετοχής του στην Retail & More, τον θέτει σε πλεονεκτική θέση για την επιτυχή πορεία του στην αγορά των FMCG.
- Η READY, είναι αμερικάνικη εταιρεία, παραγωγής Premium Sports Drink, στην οποία έχει συμμετοχή και η οικογένεια Αντετοκούμπο. Το ποτό αυτό περιέχει, φυσικό χυμό και υδατάνθρακες, και αποτελεί μια διαφορετική πρόταση στον υγιεινό τρόπο ζωής που αφορά την εκγύμναση, παρέχοντας την απαραίτητη ενέργεια για σκληρές και μεγάλες σε διάρκεια προπονήσεις.
- Η FERRO είναι εταιρεία παραγωγής αρτοποιημάτων με ιστορία πάνω από 100 χρόνια, με ποιοτικά προϊόντα που συνεχίζουν μέχρι και σήμερα να πρωτοτυπούν και να ενθουσιάζουν τους καταναλωτές.
- Η εταιρεία INAΧΟΣ, που βρίσκεται στη Γραμμένη Φθιώτιδας, παράγει τα ποιοτικά γαλακτοκομικά προϊόντα ετικέτας "Ρούμελη" με πολλές διακρίσεις.
-
22:05 Βενεζουέλα: Σχεδιάζει τακτική ανταρτοπολέμου εάν δεχθεί εισβολή από τις ΗΠΑ
-
21:51 Bloomberg: Η Κίνα κατηγορεί τις ΗΠΑ ότι ενορχήστρωσαν την κλοπή $13 δισ. σε Bitcoin
-
21:47 Δυτική Όχθη: Ισραηλινοί έποικοι τραυμάτισαν τέσσερις Παλαιστίνιους και πυρπόλησαν περιουσίες
-
21:35 ΟΗΕ: Το Νότιο Σουδάν κινείται προς "αρνητική και πιθανώς επικίνδυνη κατεύθυνση"
-
21:23 Νιούσομ (κυβερνήτης Καλιφόρνιας) από την COP30: Ο Τραμπ επιμένει στην ανόητη στάση του
-
21:19 Ισραήλ: Παραιτήθηκε ο υπουργός Στρατηγικών Υποθέσεων, στενός συνεργάτης του Νετανιάχου
-
21:18 Ρουμανία: Κρατικό έλεγχο στα περιουσιακά στοιχεία της Lukoil θέλει ο υπ. Ενέργειας
-
21:09 Xεζμπολάχ: Καταδικάζει τις αμερικανικές πιέσεις στη Βηρυτό - "Δεν θα παραδώσουμε τα όπλα μας"
-
20:59 Bloomberg: Οι ΗΠΑ εξετάζουν την κατασκευή στρατιωτικής βάσης 10.000 ατόμων "κοντά στη Γάζα"
-
20:40 Μαχμούντ Αμπάς: Υπόσχεται "μεταρρυθμίσεις" στην Παλαιστινιακή Αρχή και ταχεία διεξαγωγή εκλογών
-
Δημοσκόπηση Interview: Στο 29,2% η ΝΔ - "Πρασινίζουν" Κρήτη, Πελοπόννησος, Δυτική Ελλάδα και Ήπειρος
-
Ρεύμα από πυρηνικά στην Ελλάδα: Τζίρος 2,4 δισ. ευρώ και 8.000 νέες θέσεις εργασίας από σταθμό 1GW
-
Το υπόβαθρο του ιστορικού ανταγωνισμού της Γερμανίας προς την Ελλάδα
-
Τι προμερίσματα δίνουν οι τράπεζες και πότε
-
Πώς μια επίσκεψη στο Ευρωκοινοβούλιο ανατινάζει τις σχέσεις ΕΕ - Κίνας
-
Τα γαλάζια σου γράμματα…
-
Δεν βάζει μόνο το Βέλγιο "μπλόκο" στην κατάσχεση των ρωσικών assets - Τα υπόλοιπα εμπόδια εντός ΕΕ
-
Ποιοι συνταξιούχοι θα πάρουν το βοήθημα των 250 ευρώ – Τα κριτήρια
-
Πλειστηριασμοί: Νέο σφυρί για τις εγκαταστάσεις της MLS Πληροφορική – Η άνοδος και η πτώση
-
"Τινάζει τη μπάνκα στον αέρα" ο Ορμπάν υπό τον φόβο εκλογικής ήττας - Αυξάνει το έλλειμμα, φορολογεί τις τράπεζες
-
Αν η οπλοκατοχή του απλού πολίτη καταργηθεί, τότε όπλα θα έχουν μόνο οι εγκληματίες (150)
-
Τα γαλάζια σου γράμματα… (57)
-
Δημοσκόπηση Interview: Στο 29,2% η ΝΔ - "Πρασινίζουν" Κρήτη, Πελοπόννησος, Δυτική Ελλάδα και Ήπειρος (34)
-
Το υπόβαθρο του ιστορικού ανταγωνισμού της Γερμανίας προς την Ελλάδα (33)
-
Δεν βάζει μόνο το Βέλγιο "μπλόκο" στην κατάσχεση των ρωσικών assets - Τα υπόλοιπα εμπόδια εντός ΕΕ (10)
-
Ρεύμα από πυρηνικά στην Ελλάδα: Τζίρος 2,4 δισ. ευρώ και 8.000 νέες θέσεις εργασίας από σταθμό 1GW (10)
-
COVID: Σαφέστερη εικόνα των μακροχρόνιων επιπτώσεων (9)
-
Τι προμερίσματα δίνουν οι τράπεζες και πότε (8)
-
Πόσο έχουν φτάσει οι οφειλές του Δημοσίου προς ιδιώτες - Τα πιο πρόσφατα στοιχεία (7)
-
Ν. Καραχάλιος για κόμμα Καρυστιανού: "Ήταν έτοιμο, θα κάναμε ανακοινώσεις στις 24 Ιουλίου στα Χανιά" (6)
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ