Συνεχης ενημερωση
"ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ ΛΑΜΨΑ Α.Ε."
ΑΡ. ΓΕ.ΜΗ. 223101000 - (ΑΡ. Μ.Α.Ε. 6015 / 06 / Β / 86 / 135)
Ανακοίνωση για αύξηση και μείωση του μετοχικού κεφαλαίου με ισόποση αύξηση και μείωση της ονομαστικής αξίας της μετοχής και επιστροφή κεφαλαίου στους μετόχους της Εταιρείας.
Η "ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ ΛΑΜΨΑ Α.E." ανακοινώνει ότι η Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της 13ης Φεβρουαρίου 2023 αποφάσισε την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας κατά ποσό 10.041.080 € με κεφαλαιοποίηση ίσου ποσού από το λογαριασμού "Διαφορά από την έκδοση μετοχών υπέρ το Άρτιο" με αύξηση της ονομαστικής αξίας της μετοχής κατά ποσό 0,47 €, ήτοι από 1,12€ σε 1,59€ καθώς και αντίστοιχη τροποποίηση του άρθρου 5 του Καταστατικού και την ταυτόχρονη ισόποση μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας κατά ποσό 10.041.080 € με αντίστοιχη μείωση της ονομαστικής αξίας της μετοχής κατά 0,47 €, ήτοι από 1,59€ σε 1,12€, και επιστροφή του ποσού της μείωσης του κεφαλαίου με καταβολή μετρητών στους μετόχους, καθώς και την αντίστοιχη τροποποίηση του άρθρου 5 του Καταστατικού της Εταιρείας.
Κατόπιν των ανωτέρω, το κεφάλαιο της εταιρείας ανέρχεται σήμερα σε είκοσι τρία εκατομμύρια εννιακόσιες είκοσι επτά χιλιάδες εξακόσια ογδόντα Ευρώ (23.927.680 Ευρώ) διαιρεμένο σε είκοσι ένα εκατομμύρια τριακόσιες εξήντα τέσσερις χιλιάδες (21.364.000) μετοχές, ονομαστικής αξίας ενός Ευρώ και δώδεκα λεπτών (1,12 €) εκάστη. Συνεπώς, η ονομαστική αξία της μετοχής της Εταιρείας παραμένει, τελικώς, αμετάβλητη.
Το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων με την με Αριθ. Πρωτ.: 2895385ΑΠ/17.02.2023 απόφασή του ενέκρινε την τροποποίηση του άρθρου 5 του Καταστατικού της εταιρίας. H Επιτροπή Εταιρικών Πράξεων του Χρηματιστηρίου Αθηνών στη συνεδρίασή της στις 03/03/2023 ενημερώθηκε για την ισόποση αύξηση και μείωση της ονομαστικής αξίας της μετοχής της εταιρίας και την αναλογική επιστροφή με καταβολή μετρητών στους μετόχους ποσού 0,47 Ευρώ ανά μετοχή.
Κατόπιν των ανωτέρω, ως ημερομηνία αποκοπής του δικαιώματος απόληψης της επιστροφής κεφαλαίου ορίζεται η 08/03/2023 ενώ από την ίδια ημέρα οι μετοχές της εταιρίας θα είναι διαπραγματεύσιμες στο Χ.Α. με την ίδια, τελικώς, ονομαστική αξία, ήτοι 1, 12 Ευρώ, λόγω της ως άνω αυξήσεως και ταυτόχρονης ισόποσης μειώσεως του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας.
Δικαιούχοι της επιστροφής κεφαλαίου είναι οι μέτοχοι που θα είναι εγγεγραμμένοι στα αρχεία του Σ.Α.Τ. την 09/03/2023.
Ως ημερομηνία έναρξης καταβολής της επιστροφής κεφαλαίου ορίζεται η 14/03/2023 και θα πραγματοποιηθεί μέσω της Τράπεζας ALPHA BANK ως ακολούθως:
1. Μέσω των Συμμετεχόντων των δικαιούχων στο ΣΑΤ (Τράπεζες και Χρηματιστηριακές εταιρείες), σύμφωνα με τα ισχύοντα στον Κανονισμό Λειτουργίας της ATHEXCSD και τις σχετικές αποφάσεις της.
2. Ειδικά στις περιπτώσεις καταβολής της επιστροφής κεφαλαίου σε κληρονόμους θανόντων δικαιούχων των οποίων οι τίτλοι τηρούνται στον Ειδικό Λογαριασμό της Μερίδας τους στο ΣΑΤ, υπό το χειρισμό της ATHEXCSD, η διαδικασία καταβολής της επιστροφής κεφαλαίου θα διενεργείται από την Τράπεζα ALPHA BANK μετά την ολοκλήρωση της νομιμοποίησης των κληρονόμων.
Για περισσότερες πληροφορίες οι κ.κ. μέτοχοι μπορούν να απευθύνονται στην Μονάδα Εξυπηρέτησης Μετόχων και Εταιρικών Ανακοινώσεων της Εταιρείας (Διεύθυνση: Αθήνα, οδός Β. Γεωργίου Α'1, Τ.Κ. 10564, τηλ.: 2103330840, φαξ: 2103228034).
Αθήνα, 03/03/2023
Λάμψα - Ανακοίνωση σε ΧΑ για αύξηση_μείωση ΜΚ
-
00:05 Γιατί η στρατηγική ασφαλείας "Πρώτα η Αμερική" του Τραμπ είναι παραπλανητική και επικίνδυνη
-
00:05 H κρίση του κόστους ζωής στις ΗΠΑ είναι πραγματική και ναι, φταίνε οι δασμοί του Τραμπ
-
00:05 Αν αυτό δεν είναι φθηνό, τότε η λέξη έχει χάσει το νόημά της
-
00:04 Γιατί ολοκλήρωση της Ευρώπης; Ανασκόπηση μιας μακράς περιόδου προκλήσεων
-
00:04 "Η επιχειρηματικότητα θέλει τόλμη και οι νέοι την έχουμε"
-
00:04 Για πόσο καιρό ακόμη το Κρεμλίνο θα μπλοκάρει το ίντερνετ;
-
00:03 Όταν αρνείσαι τον διάλογο, χάνεις το δίκιο σου
-
00:02 Έρχονται τα "κάλαντα" και για το φορολογικό...
-
00:01 Επενδύσεις αλλιώς έρχεται πείνα
-
18/12 Παράνομες επιδοτήσεις ΟΠΕΚΕΠΕ στην Κρήτη: Στην φυλακή ο συνδικαλιστής ως αρχηγός και ο λογιστής ως υπαρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης
-
Διάγγελμα Τραμπ: Έρχεται οικονομικό "μπουμ" που δεν ξαναείδε ποτέ ο κόσμος- Κληρονόμησα ένα χάος, τώρα το διορθώνω
-
Milliyet: Ελλάδα, Κύπρος και Ισραήλ ετοιμάζουν 2.500 στρατιώτες εναντίον της Τουρκίας
-
EBITDA €60+ εκατ., κεφαλαιοποίηση €155 εκατ. — Η εξίσωση δεν βγαίνει
-
Κ. Πιερρακάκης για ΕΛΤΑ: Στο σχέδιο δεν προβλέπεται κλείσιμο, προβλέπεται μετασχηματισμός καταστημάτων
-
Τουσκ: Οι ηγέτες της ΕΕ συμφώνησαν να εργαστούν για τη χρήση ρωσικών περιουσιακών στοιχείων για δάνειο προς την Ουκρανία
-
Mere: Η αθόρυβη επέκταση των ρωσικών σούπερ μάρκετ στην Ελλάδα
-
Έρχονται μειώσεις φόρων για τις επιχειρήσεις – Ποια μέτρα βρίσκονται στο τραπέζι
-
Ν. Ανδρουλάκης: Απαράδεκτη η πρόταση της Κομισιόν για μείωση των κονδυλίων της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής
-
Φον ντερ Λάιεν: Δεν αποχωρώ από τη Σύνοδο Κορυφής χωρίς συμφωνία για τη χρηματοδότηση της Ουκρανίας - Υποστηρίζω πλήρως το Βέλγιο
-
Σε ποιον ανήκει ο Μάνος Χατζηδάκις
-
Προϋπολογισμός 2026, ευκαιρία ή παγίδα; (87)
-
"Ώρα μηδέν" για το δάνειο της ΕΕ στο Κίεβο - Μπορεί η Ουκρανία να "επιβιώσει" χωρίς τα ρωσικά assets; (31)
-
Διάγγελμα Τραμπ: Έρχεται οικονομικό "μπουμ" που δεν ξαναείδε ποτέ ο κόσμος- Κληρονόμησα ένα χάος, τώρα το διορθώνω (21)
-
Κλιμάκωση κινητοποιήσεων αποφάσισαν οι αγρότες - Κλείνουν και τις παρακαμπτήριες την Παρασκευή, ανοίγουν τα διόδια το ΣΚ - Τι θα γίνει τα Χριστούγεννα (16)
-
Τουσκ: Οι ηγέτες της ΕΕ συμφώνησαν να εργαστούν για τη χρήση ρωσικών περιουσιακών στοιχείων για δάνειο προς την Ουκρανία (16)
-
Η τρικυμία για το ενδεχόμενο κόμμα "Καρυστιανού" και ο πολιτικός "έρωτας" Καραχάλιου που έγινε μίσος (15)
-
ΕΛΣΤΑΤ: Σχεδόν διπλάσιοι οι θάνατοι σε σχέση με τις γεννήσεις το 2024 (13)
-
Σύνοδος Κορυφής ΕΕ: Ολονύχτια μάχη για τη χρήση ή μη των ρωσικών assets - Δύο λύσεις στο τραπέζι για τη χρηματοδότηση της Ουκρανίας (12)
-
Φον ντερ Λάιεν: Δεν αποχωρώ από τη Σύνοδο Κορυφής χωρίς συμφωνία για τη χρηματοδότηση της Ουκρανίας - Υποστηρίζω πλήρως το Βέλγιο (12)
-
"Ο χειρότερος πρόεδρος στην ιστορία των ΗΠΑ": Μειωτικοί χαρακτηρισμοί κάτω απ’ το πορτρέτο του Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο (11)
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ