Συνεχης ενημερωση
Η ΣΑΝΥΟ ΕΛΛΑΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΗ ΑΕΒΕ προκειμένου να ενημερώσει το επενδυτικό κοινό, διαβιβάζει την ανακοίνωση της Εταιρείας ΕΞΕΛΙΞΗ στις 02/10/2007 στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου:
Η εταιρεία ΕΞΕΛΙΞΗ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΛΙΜΙΤΕΔ (εφεξής η "ΕΞΕΛΙΞΗ") ανακοινώνει ότι απέκτησε σήμερα μέσω της θυγατρικής της εταιρίας Neda International S.A (εφεξής η "Neda"), το πλοίο m.v. "Dimitra" τύπου bulk carrier χωρητικότητας 41.445 dwt. Το συνολικό αντίτιμο για την αγορά του πλοίου (το οποίο είναι κατασκευής 1995 και θα μετονομασθεί σε "Arcadia") ανήλθε σε US$ 38,9 εκ., από τα οποία US$24 εκ. προήλθαν από τραπεζικό δανεισμό. To πλοίο έχει ήδη χρονοναυλωθεί σε πρώτης τάξεως ναυλωτή με ημερήσιο ναύλο US$ 42.500.
Το υπόλοιπο μέρος του τιμήματος ποσού US$ 14,9εκ. προήλθε από κεφάλαια της Neda, η οποία είναι νεοσυσταθείσα εταιρία με έδρα τα Marshall Islands και στην οποία η ΕΞΕΛΙΞΗ μετέχει με ποσοστό 77%. Σημειώνεται ότι οι μετοχές που εξέδωσε η Neda αναλήφθηκαν από την EΞΕΛΙΞΗ και τους μετόχους μειοψηφίας (οι οποίοι κατέχουν συνολικά 23%) στην ίδια τιμή εκδόσεως.
Με βάση αποτίμηση ανεξάρτητου εκτιμητή, η τρέχουσα αξία του νεοαποκτηθέντος πλοίου, ανέρχεται σε 41 US$ εκ. Η διαφορά ανάμεσα στην αξία αγοράς και την εκτίμηση αυτή δεν αποτυπώνεται επί του παρόντος στην καθαρή θέση της Neda, είναι όμως αυτονόητο ότι επηρεάζει θετικά την αξία της συμμετοχής της Εξέλιξη στη Neda.
Η απόκτηση του m.v. "Dimitra" tbr "Arcadia" εμπίπτει στα πλαίσια της επίτευξης των στρατηγικών στόχων της ΕΞΕΛΙΞΗ όπως αυτοί διαμορφώθηκαν μετά τη διεύρυνση των δραστηριοτήτων της. Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΞΕΛΙΞΗ εκτιμά ότι με βάση την αναπτυξιακή τάση που παρουσιάζει ο κλάδος της ναυτιλίας διεθνώς, η επένδυση στο "Dimitra" tbr "Arcadia" θα ενισχύσει μακροπρόθεσμα τη μετοχική αξία της ΕΞΕΛΙΞΗ.
Για την κάλυψη της συμμετοχής της στη συγκεκριμένη επένδυση ποσού US$ 11,4 εκ., η ΕΞΕΛΙΞΗ πρόκειται να προβεί σε αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου. Οι όροι της εν λόγω αύξησης θα αποφασιστούν σε προσεχή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, για την οποία θα ακολουθήσει νέα ανακοίνωση.
-
12:18 Μ. Κατρίνης: Οι εξαγγελίες Μητσοτάκη δεν δίνουν λύση στα προβλήματα των πολιτών
-
12:08 Ρωσία μετά τις απειλές Τραμπ: Οι κυρώσεις ποτέ δεν θα μας αναγκάσουν να αλλάξουμε πορεία
-
12:04 Αδ. Γεωργιάδης: Από το 2026 θα ενταχθούν στην κατηγορία για βαρέα και ανθυγιεινά οι νοσηλευτές
-
12:02 Η DKG Development ολοκλήρωσε έργα ανακατασκευής στο Δημαρχείο Μοσχάτου-Ταύρου
-
11:58 Γερμανικά ΜΜΕ: Η Ελλάδα θέλει να μειώσει φόρους - Είναι πλέον από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες οικονομίες της ΕΕ
-
11:50 Καλάβρυτα: Συνελήφθη ηγούμενος μονής που προσπάθησε να πουλήσει 17 βυζαντινές εικόνες
-
11:50 ΕΚΤ: Τέλος οι μειώσεις επιτοκίων; Πέντε ερωτήματα που απασχολούν τις αγορές εν όψει της συνεδρίασης της Πέμπτης
-
11:36 Το Πεντάγωνο εγκαταλείπει την φιλοδοξία ανάσχεσης της Κίνας
-
11:36 Ιαπωνία: Πρώην ΥΠΕΞ ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του μετά την παραίτηση του Σιγκέρου Ισίμπα
-
11:32 Γερμανία: 10 δισ. για σειρήνες και καταφύγια
-
Πόσο αυξάνονται οι μισθοί για μισθωτούς και οικογένειες λόγω της νέας φορολογικής κλίμακας - Πίνακες
-
Σούπερ μάρκετ: Η μάχη των Ιωαννίνων, ο Σκλαβενίτης, η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και ο Γαλαξίας
-
Μια πολύ καλή αρχή για το Δημογραφικό
-
Πόσο αυξάνονται οι συντάξεις από 1/1/2026 - Πώς καταργείται η προσωπική διαφορά (πίνακας)
-
Και πάλι όλοι μαζί
-
Κερδοφορία και ανάπτυξη σε νέα ρεκόρ
-
Πόσο μειώνεται ο φόρος στα ενοίκια - Η νέα κλίμακα
-
Το φορολογικό σύστημα ακυρώνει την εφαρμογή της τεχνητής νοημοσύνης
-
Ο χρυσός στον δρόμο για τα 4.250 δολάρια με περαιτέρω ράλι 20%
-
Τα φλαμίνγκο της Ουκρανίας απειλούν την ενδοχώρα της Ρωσίας
-
Μια πολύ καλή αρχή για το Δημογραφικό (49)
-
Και πάλι όλοι μαζί (11)
-
Η απάντηση των δικηγόρων στις οικονομικές εξαγγελίες της ΔΕΘ: "Ημίμετρα για την φορολογική επιδρομή στον δικηγορικό κλάδο" (8)
-
Πόσο αυξάνονται οι μισθοί για μισθωτούς και οικογένειες λόγω της νέας φορολογικής κλίμακας - Πίνακες (7)
-
ΔΕΘ 2025: Μπορεί να αναστραφεί η κυβερνητική φθορά; (7)
-
Πόσο μειώνεται ο φόρος στα ενοίκια - Η νέα κλίμακα (5)
-
Τρομοκρατική επίθεση στην Ιερουσαλήμ: Πέντε νεκροί και πολλοί τραυματίες - Παλαιστίνιοι οι δράστες (4)
-
Live η εξειδίκευση των μέτρων της ΔΕΘ - Κ. Πιερρακάκης: Μεταρρύθμιση για δημογραφικό και μεσαία τάξη - Κατάργηση προσωπικής διαφοράς και φοροελαφρύνσεις (4)
-
Πόσο αυξάνονται οι συντάξεις από 1/1/2026 - Πώς καταργείται η προσωπική διαφορά (πίνακας) (4)
-
Όλα για την πολιτική... (4)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
