Συνεχης ενημερωση
Σύμφωνα με τους όρους του από 3 Ιουλίου 2020 Κοινού Ομολογιακού Δανείου (εφεξής "το ΚΟΔ"), όπως αυτοί αποφασίστηκαν από το Διοικητικό Συμβούλιο της "ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε." (εφεξής "η Εκδότρια"), η ημερομηνία προσδιορισμού των δικαιούχων τόκου (Record Date) του ΚΟΔ για την 5η Περίοδο Εκτοκισμού από 04.07.2022 έως 03.01.2023 είναι η Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2023.
H ημερομηνία κατά την οποία οι ομολογίες θα διαπραγματεύονται χωρίς το 5ο τοκομερίδιο (Ex coupon date) είναι η Παρασκευή 30η Δεκεμβρίου 2022.
Το μικτό ποσό των οφειλόμενων τόκων για την ως άνω 5η Περίοδο Εκτοκισμού ανέρχεται στο ποσό των 6.989.583,33 €, ήτοι ποσό 13,9791666667 € ανά ομολογία το οποίο έχει υπολογισθεί με επιτόκιο 2,75% ετησίως (προ φόρων) και αντιστοιχεί σε 500.000 ομολογίες και οι οποίες τελούν σήμερα υπό διαπραγμάτευση στην οργανωμένη αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών.
Η καταβολή των οφειλόμενων τόκων προς τους δικαιούχους των ομολογιών θα πραγματοποιηθεί μέσω της "ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΑΠΟΘΕΤΗΡΙΟ ΤΙΤΛΩΝ Α.Ε. (ATHEXCSD) την Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2023, ως ακολούθως:
1. Μέσω των Χειριστών των δικαιούχων στο Σ.Α.Τ. (Τράπεζες και Χρηματιστηριακές εταιρείες), για τους Ομολογιούχους, οι οποίοι έχουν εξουσιοδοτήσει τους Χειριστές τους για την είσπραξη των οφειλόμενων τόκων, σύμφωνα με τα ισχύοντα στον Κανονισμό Λειτουργίας Σ.Α.Τ. και τις σχετικές αποφάσεις της ATHEXCSD.
2. Ειδικά στις περιπτώσεις πληρωμής τοκομεριδίων σε κληρονόμους θανώντων δικαιούχων των οποίων οι τίτλοι τηρούνται στον Ειδικό Λογαριασμό της Μερίδας τους στο Σ.Α.Τ., υπό το χειρισμό της ATHEXCSD σύμφωνα με το Άρθρο 15 του Κανονισμού Λειτουργίας Σ.Α.Τ., η καταβολή των οφειλόμενων τόκων στους νόμιμους κληρονόμους θα πραγματοποιείται α) μέσω της ATHEXCSD εντός ενός (1) έτους από την ημερομηνία πληρωμής τοκομεριδίου, και β) μέσω χρηματικής παρακαταθήκης στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων (ΤΠΔ) μετά την παρέλευση ενός (1) έτους."
Διευκρινίζεται ότι σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία το δικαίωμα είσπραξης τόκων παραγράφεται μετά την παρέλευση πενταετίας και τα τυχόν μη εισπραχθέντα ποσά περιέρχονται οριστικά στο Ελληνικό Δημόσιο.
-
00:07 Το EBITDA-καμουφλάζ και η πιο καυτή είσοδος στον FTSE-100
-
00:06 Η επίθεση του Ισραήλ στο Κατάρ προμηνύει μια νέα κανονικότητα, όχι ένα τέλος
-
00:05 Ο πάντα προκλητικός Άδωνις Γεωργιάδης
-
00:04 Ναυτιλία & Εμπόριο Καυσίμων: Μπροστά σε μια Παγκόσμια Μετάβαση
-
00:03 Γαλλία: Από πυλώνας της Ευρωζώνης, βαρίδι;
-
00:02 Μεταρρύθμιση στο φορολογικό δεν είχαμε
-
00:01 Παρίσι, όπως Αθήνα;
-
09/09 Βουλή: Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την κοινωνική αντιπαροχή και την ισόβια τριτεκνική ιδιότητα
-
09/09 Eυρωμπάσκετ 2025: "Πέταξε" στα ημιτελικά η Ελλάδα με 87-76 επί της Λιθουανίας
-
09/09 Κατάρ: Διατηρούμε το δικαίωμα να απαντήσουμε στην επίθεση του Ισραήλ
-
Πόσο θα αυξηθεί ο κατώτατος μισθός το 2026 - Όλα τα σενάρια
-
Ονειρικές αποδόσεις με μερίσματα από τον ΔΑΑ
-
Η σιωπηλή φορολογική επανάσταση της Ιταλίας
-
Ακίνητα και Ενοίκια, μετά τη ΔΕΘ: "Δεν αρμενίζουμε στραβά, στραβός είναι ο γυαλός"
-
Φθηνότερη η συνδρομητική τηλεόραση από τη νέα χρονιά
-
Κλιμάκωση της έντασης στη Μέση Ανατολή: Το Ισραήλ βομβάρδισε την Ντόχα - Στόχος ανώτερα στελέχη της Χαμάς, λένε οι IDF
-
Metlen: Εκτίναξη τζίρου κατά 45% το α' εξάμηνο στα €3,6 δισ. - Στα €254 εκατ. τα καθαρά κέρδη
-
Πώς σπάζουν ολιγοπώλια και καρτέλ
-
Κίνα και Ρωσία επανακαθορίζουν την παγκόσμια τάξη
-
e-ΕΦΚΑ: Στη Θυρίδα Πολίτη του Gov.gr τα μηνιαία ενημερωτικά σημειώματα συντάξεων
-
Κλιμάκωση της έντασης στη Μέση Ανατολή: Το Ισραήλ βομβάρδισε την Ντόχα - Στόχος ανώτερα στελέχη της Χαμάς, λένε οι IDF (84)
-
Πώς σπάζουν ολιγοπώλια και καρτέλ (73)
-
Συνελήφθη διευθυντής Καρδιοχειρουργικής στο Ιπποκράτειο - Ζήτησε φακελάκι 5.000 ευρώ (39)
-
Ισραήλ: Κατεδαφίζει σπίτια στους τόπους καταγωγής των δύο Παλαιστίνιων δραστών της επίθεσης στην Ιερουσαλήμ (18)
-
Το νέο κεντρώο κοστούμι του Αλέξη Τσίπρα και ο "πατριωτισμός" (17)
-
Στους 24 οι άμαχοι νεκροί από ρωσική βόμβα σε ουκρανικό χωριό στο Ντονέτσκ - Χτύπησε συνταξιούχους που περίμεναν σε ουρά για τη σύνταξη (16)
-
Ακίνητα και Ενοίκια, μετά τη ΔΕΘ: "Δεν αρμενίζουμε στραβά, στραβός είναι ο γυαλός" (16)
-
Η Μέση Ανατολή στο έλεος του "εξαιρετισμού" (13)
-
Τα οικονομικά των δικαστών: Ζητούν 20% αύξηση μισθού και μηνιαίο επίδομα στέγασης 1.000 ευρώ όταν υπηρετούν εκτός μονίμου κατοικίας (11)
-
Berenberg, Deutsche Bank, UBS, UniCredit: Και τώρα τα δύσκολα για τη Γαλλία και για την Ευρώπη – Πώς θα "απαντήσουν" ΕΚΤ, οίκοι αξιολόγησης και αγορές στο γαλλικό χάος (7)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
