Συνεχης ενημερωση
Νέα σελίδα για τη Lavipharm -
Ολοκληρώθηκε η Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου
Αντλήθηκαν 51,28 εκατ. ευρώ
Παιανία, 20 Δεκεμβρίου 2022 – Ολοκληρώθηκε η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με καταβολή μετρητών και δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων της Lavipharm A.E.. Πιο συγκεκριμένα, αντλήθηκαν κεφάλαια συνολικού ποσού 51.286.100,48€, ενώ το τελικό ποσοστό κάλυψης ανήλθε σε 88,42%.
Στο μετοχικό της κεφάλαιο συμμετέχουν πλέον σημαντικοί Έλληνες και ξένοι θεσμικοί επενδυτές, αναδεικνύοντας τη Lavipharm σε μια επιτυχημένη επιχειρηματική επαναφορά στο χρηματιστηριακό τοπίο. Η συμμετοχή τους αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης στις προοπτικές της εταιρείας και την περαιτέρω ισχυροποίησή της στον φαρμακευτικό κλάδο.
Η κεφαλαιακή ενίσχυση των €51,28 εκατ. θα χρηματοδοτήσει την υλοποίηση του επενδυτικού πλάνου της εταιρείας που στηρίζεται στον εκσυγχρονισμό κι αναβάθμιση της παραγωγικής δυναμικότητας του εργοστασίου και την ανάπτυξη νέων προϊόντων. Παράλληλα, η Lavipharm αποκτά ισχυρή κεφαλαιακή διάρθρωση, αφήνοντας πίσω οριστικά μια δεκαετία με αρνητικά ίδια κεφάλαια. Εφεξής, θα έχει τη δυνατότητα απορρόφησης κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης και άλλων κρατικών κινήτρων και χρηματοδοτικών εργαλείων. Πρόκειται για μία σημαντική εξέλιξη που δημιουργεί νέες βάσεις και προοπτικές για τη Lavipharm, διασφαλίζοντας τη μελλοντική ανάπτυξη του Ομίλου και την περαιτέρω εδραίωση της θέσης που έχει κατακτήσει τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς.
Ο κ. Τηλέμαχος Λαβίδας, Εκτελεστικό Μέλος Δ.Σ. σημείωσε: "Η ολοκλήρωση της Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου, ειδικότερα στις αντίξοες συνθήκες που επικρατούν στις αγορές, είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς αποτυπώνει την εμπιστοσύνη των επενδυτών στη νέα Lavipharm. Παράλληλα, συμβάλλει στην αποτελεσματικότερη και αμεσότερη υλοποίηση της πολύ προσεκτικά σχεδιασμένης στρατηγικής μας με στόχο την αναπτυξιακή τροχιά του Ομίλου.". Ο κ. Λαβίδας τόνισε "Με ένα έμπειρο Διοικητικό Συμβούλιο και μια ισχυρή και δυναμική ομάδα διοίκησης, είμαστε έτοιμοι να οδηγήσουμε τη Lavipharm σε ένα νέο λαμπρό κεφάλαιο της μακρόχρονης ιστορίας μας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ από καρδιάς σε όλους τους μετόχους, παλιούς και νέους, για την εμπιστοσύνη τους και σε όλους τους εργαζόμενους της Lavipharm για την πίστη κι αφοσίωσή τους. Μαζί γράφουμε ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της Lavipharm. Τέλος, ευχαριστώ τον Ανάδοχο Ambrosia Capital για τη σπουδαία συμβολή του στο εγχείρημα".
Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, αναμένεται η έγκριση εισαγωγής προς διαπραγμάτευση των Νέων Μετοχών, με πρώτη ημέρα έναρξης της διαπραγμάτευσης την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2022.
Με πορεία 110 ετών, η Lavipharm είναι σήμερα ένας ολοκληρωμένος φαρμακευτικός Όμιλος έρευνας, ανάπτυξης, παραγωγής, εισαγωγής, εμπορίας και διανομής στην Ελλάδα, με έντονη διεθνή δραστηριότητα.
###
Για περισσότερες πληροφορίες:
Κατερίνα Φραγκιουδάκη
Lavipharm
Τηλ. 210 6691 106
-
20:28 Πηγές ΝΔ για Λ. Αυγενάκη στην Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: Στο κενό η στοχοποίηση της ΝΔ από την αντιπολίτευση
-
20:22 Μακελειό στα Βορίζια: Τη Δευτέρα η απολογία των τριών αδελφών
-
20:17 Συνάντηση Κυρ. Μητσοτάκη με τους υπουργούς Εσωτερικών και Ενέργειας των ΗΠΑ
-
20:16 Ο ιδρυτής της First Brands κατηγορείται για υπεξαίρεση "εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων"
-
20:15 Μεξικό: Μήνυση από την πρόεδρο Σέινμπαουμ κατά άνδρα που την παρενόχλησε σεξουαλικά
-
20:02 ΕΕ: Ειδικός δίαυλος επικοινωνίας με την Κίνα για την ομαλή ροή των σπάνιων γαιών
-
20:00 Προς νέα κίνητρα για προσέλκυση ξένων φορολογικών κατοίκων
-
19:57 Β. Κικίλιας στο Green Deal Greece 2025: Μεγάλη εθνική προσπάθεια για έργα στήριξης της ναυτιλίας και της νέας γενιάς
-
19:52 Η Νιγηρία απορρίπτει τις κατηγορίες των ΗΠΑ για την αντιμετώπιση των χριστιανών
-
19:46 Γιώργος Κώτσηρας: Συντονισμένη και μεθοδική μείωση φόρων προς όφελος της κοινωνίας και της οικονομίας
-
Γιατί έρχεται βουτιά στην κατασκευή νέων κατοικιών το 2026
-
Ποια είναι τα φαβορί για τις εκλογές του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών -Τα πρόσωπα και οι αστάθμητοι παράγοντες
-
"Δεν υπάρχει λόγος πανικού... ακόμα", λένε οι αναλυτές μετά την κατάρρευση των μετοχών τεχνητής νοημοσύνης
-
Το escape room των 2.025 μονάδων και το κλειδί του year-end rally
-
Ρωσία και Τουρκία διαπραγματεύονται τη διατήρηση των ροών φυσικού αερίου από την Gazprom
-
Τα συμπεράσματα από το "δράμα" των ΕΛΤΑ
-
Αναβάλλεται μέχρι νεωτέρας η είσοδος ιδιωτών για τα χρέη στον ΕΦΚΑ – Οι λόγοι
-
Μαμντάνι σε Τραμπ: Ξέρω ότι παρακολουθείς - Ανέβασε την ένταση
-
ΗΠΑ: Ιστορική εκλογική νίκη Ζόχραν Μαμντάνι στη Ν. Υόρκη
-
ChatGPT: Ήρθε το τέλος των καλών τρόπων;
-
Τα συμπεράσματα από το "δράμα" των ΕΛΤΑ (127)
-
ΗΠΑ: Ιστορική εκλογική νίκη Ζόχραν Μαμντάνι στη Ν. Υόρκη (50)
-
ΕΛΤΑ: 200 εκατ. χαμένα σε δέκα χρόνια (42)
-
Ευρώπη-Τουρκία συμμαχία (32)
-
Επίσκεψη Ζελένσκι στην Αθήνα εντός Νοεμβρίου – Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό (27)
-
Γιατί έρχεται βουτιά στην κατασκευή νέων κατοικιών το 2026 (27)
-
Αλ. Τσίπρας: Η νίκη Μαμντάνι δείχνει σε όλο τον κόσμο ότι υπάρχει εναλλακτική (16)
-
Γαλλία: Οδηγός έπεσε εσκεμμένα σε πεζούς και ποδηλάτες στο νησί Ολερόν και φώναζε "Αλλάχ Ακμπάρ" - Πέντε τραυματίες (13)
-
Τι εξηγεί την νίκη του Μαμντάνι (12)
-
Μερική "αναδίπλωση" της κυβέρνησης για τα ΕΛΤΑ - Οι λύσεις που εξετάζονται (11)
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ