Συνεχης ενημερωση
ΒYTE COMPUTER Α.B.E.Ε." - Παροχή εγγυήσεως, συμφώνως προς τα άρθρα 99 επόμενα ν. 4548/2018, υπέρ της θυγατρικής της εταιρείας "METROSOFT- ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜOΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ" (δ.τ. METROSOFT S.Α).
Η Εταιρεία υπό την επωνυμία " ΒΥΤΕ COMPUTER A.B.E.E." (δ.τ. ΒΥΤΕ Α.Β.Ε.Ε.") ανακοινώνει, ότι το Διοικητικόν Συμβούλιον της Εταιρείας, κατ΄ εφαρμογήν των άρθρων 99-101 του Ν. 4548/2018, απεφάσισε στην από 14.06.2022 συνεδρίασή του (πρακτικόν Δ.Σ. 1820/14-06-2022) την χορήγηση αδείας για την παροχή από την Εταιρεία εγγυήσεως υπέρ της, κατά ποσοστόν 100%, θυγατρικής της εταιρείας ""METROSOFT - ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜOΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ" (δ.τ. METROSOFT S.Α) προς τις εταιρείες: 1) ΙΒΜ Ελλάς Συστήματα Επεξεργασίας Πληροφοριών Α.Ε., Λεωφ. Κηφισίας 284, Χαλάνδρι 15232, Αθήνα και 2) IBM Ireland Product Distribution Limited, BM House, Shelbourne Road Ballsbridge, Dublin, 4 Ireland, προμηθευτές της εν λόγω θυγατρικής εταιρείας, υπό τους ακολούθους όρους:
1.-To ύψος της ως άνω εγγυήσεως θα ανέρχεται, συνολικώς και αθροιστικώς δι' αμφότερες τις ανωτέρω εταιρείες – προμηθευτές, εις το ποσόν των ευρώ ενός εκατομμυρίου πεντακοσίων χιλιάδων (1.500.000€) και η διάρκειά της εις ένα (1) έτος, αρχομένου του έτους από της 23ης Ιουνίου 2022 και λήγοντος την 22αν Ιουνίου 2023. διότι θα αφορά επαναλαμβανόμενες συμβάσεις προμηθείας – πωλήσεως προϊόντων των ως άνω εταιρειών- προμηθευτών προς την "METROSOFT ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ Α.Β.Ε.Ε.",
2.- Η εταιρεία "ΒΥΤΕ ΑΒΕΕ", ως εγγυητής στις ως άνω συμβάσεις, θα έχει το δικαίωμα αναγωγής κατά της πρωτοφειλέτιδος και υπέρ ής η εγγύηση εταιρείας "METROSOFT ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ Α.Β.Ε.Ε". Και
3.- Η παροχή της ως άνω εγγυήσεως γίνεται υπό τον ρητόν όρον ότι οι λαμβάνοντες την εγγύηση ανωτέρω προμηθευτές θα ικανοποιούνται μόνον μετά την πλήρη εξόφληση ή την συναίνεση όλων των τυχόν πιστωτών, οι οποίοι είχαν απαιτήσεις γεγενημένες ήδη κατά τον χρόνον υποβολής σε δημοσιότητα της αποφάσεως του Διοικητικού Συμβουλίου περί εγκρίσεως της παροχής εγγυήσεως. Η ως άνω απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου περί χορηγήσεως αδείας για την παροχή της ανωτέρω εγγυήσεως υπέρ της "METROSOFT ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ Α.Β.Ε.Ε." ελήφθη, κατά τα προβλεπόμενα στις διατάξεις των άρθρων 99 παρ. 3 περ. στ΄, 100 και 101 παρ. 1 ν. 4548/2018, βάσει της από 04-06-2022 εκθέσεως της Ανωνύμου Εταιρείας Ορκωτών Ελεγκτών - Λογιστών υπό την επωνυμία "GOODWILL AUDIT SERVICES A.E." (ΓΕΜΗ 153478203000, Α.Μ. Σ.Ο.Ε.Λ 191, Α.Μ. ΕΛΤΕ 062), υπογραφομένης υπό του μέλους αυτής Ηρακλή Βαρλάμη του Βασιλείου και της Ευθαλίας, Ορκωτού Ελεγκτού Λογιστού, κατοίκου Ψυχικού Αττικής, οδός Αγγ. Σικελιανού αριθ. 34 (Τ.Κ. 15451), Α.Μ. ΣΟΕΛ 60741, Α.Μ. ΕΛΤΕ 2914, Α.Δ.Τ. Φ 094650/18-06-2001 Α.Τ. Νέου Ψυχικού (Α.Φ.Μ. 133218950), η οποία είναι διαθέσιμη στην εταιρική ιστοσελίδα (www.byte.gr) και συμφώνως προς την οποίαν η παροχή της εν λόγω εγγυήσεως υπέρ της εν ως άνω θυγατρικής εταιρείας, μέσω της οποίας πραγματοποιούνται οι χονδρικές πωλήσεις του Ομίλου, είναι δίκαιη και εύλογη για την εταιρεία και τους μετόχους της συμπεριλαμβανομένων των μετόχων μειοψηφίας, διότι εξυπηρετεί το εταιρικόν συμφέρον, τόσον της ιδίας της θυγατρικής εταιρείας, όσον και της μητρικής εταιρείας "ΒΥΤΕ COMPUTER ΑΒΕΕ", δεδομένου ότι η εγγύηση αυτή θα χρησιμοποιηθεί για την ακριβή εκπλήρωση όλων των, απορρεουσών εκ των συναφθησομένων εντός του χρόνου της εγγυήσεως συμβάσεων με τους ανωτέρω προμηθευτές της, υποχρεώσεων της θυγατρικής εταιρείας "ΜETROSOFT ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ Α.Ε.Β.Ε." και, επομένως, δι' αυτού του τρόπου θα εξασφαλισθεί η απρόσκοπτη επιχειρηματική δραστηριότητάς της, γεγονός το οποίον θα συμβάλλει εις την αύξηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας και της μητρικής εταιρείας "ΒΥΤΕ COMPUTER Α.Β.Ε.Ε.".
Tέλος, για την χορήγηση της αδείας παροχής της εν λόγω εγγυήσεως ετηρήθησαν οι κατ΄ άρθρον 101 Ν. 4548/2018 διατυπώσεις δημοσιότητας (σχετ. η υπ' αριθ. πρωτ. 2648374/21-06-2022 Ανακοίνωση της ΓΕΜΗ Ανωνύμων Εταιρειών ), παρήλθε δε άπρακτος η προβλεπομένη εις το άρθρον 100 παρ. 3 ν. 4548/2018 10ήμερη προθεσμία από της ως άνω δημοσιεύσεως.
.
-
17:08 Φον ντερ Λάιεν: Η ΕΕ χορηγεί στη Συρία 722 εκατ. δολάρια για την ανάκαμψη και την ανθρωπιστική βοήθεια
-
16:59 Ορκίστηκε ο νέος Μουφτής Διδυμοτείχου
-
16:58 Τουσκ: Ανησυχώ πολύ για τις δηλώσεις Τραμπ σχετικά με τη Γροιλανδία - Η Πολωνία είναι εξαιρετικά πιστός σύμμαχος των ΗΠΑ
-
16:54 Κύπρος - Πρώτες δηλώσεις Ν. Χριστοδουλίδη μετά τον σάλο για το βίντεο: "Όποιος έχει στοιχεία να τα καταθέσει στις Αρχές"
-
16:51 Ανοδικά η Wall με "οδηγό" τις αμυντικές μετοχές και τα στεγαστικά ομόλογα
-
16:43 Το Σάββατο η πρωτοχρονιάτικη πίτα της ΝΔ - Αφορμή η συμπλήρωση 10 ετών ηγεσίας Κ. Μητσοτάκη
-
16:32 Σε τροχιά αποκλιμάκωσης οι αγροτικές κινητοποιήσεις - Στην Αθήνα την Τρίτη οι αγρότες με τον Πρωθυπουργό
-
16:28 Alpha Bank: Στο 29,79% το ποσοστό της UniCredit
-
16:25 Συνεδριάζει το Σάββατο το ΚΥΣΕΑ υπό την προεδρία του Κυριάκου Μητσοτάκη
-
16:17 Νέα κατάσχεση τάνκερ στην Καραϊβική από τις ΗΠΑ - Συνδέεται με τη Ρωσία
-
Κίνα: Ο μεγαλύτερος πελάτης της Βενεζουέλας δεν την έχει πλέον ανάγκη
-
Λαγκάρντ: "Είμαι η κυρία Κρίση - Θα ζήσουμε σε έναν κόσμο πιο ασταθή, το μέλλον θα δείξει εάν η Ευρώπη μαθαίνει γρήγορα"
-
Εξαγορά του 100% της ΑΝΕΔΗΚ Κρητικός από την Διαμαντής Μασούτης
-
Τραμπ: Αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να κληθεί να επιλέξει μεταξύ απόκτησης της Γροιλανδίας και διαφύλαξης του ΝΑΤΟ - "Δεν χρειάζομαι το διεθνές δίκαιο"
-
Η αγορά ανέβηκε εκεί που κάποτε λύγισε
-
Δημοσκόπηση: Το 70% των Γερμανών πιστεύει ότι οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ δεν μπορούν πλέον να βασίζονται στις ΗΠΑ
-
Ρωσία: Εκτοξεύσαμε τον υπερηχητικό πύραυλο Oreshnik με στόχο την Ουκρανία
-
Πολιτικός σεισμός στη Λευκωσία - Η ανάγνωση της Αθήνας
-
Δίκιο ή άδικο έχουν οι αγρότες;
-
Αεροπορικές εταιρείες σε Ντουμπάι, Τουρκία και Κατάρ ακυρώνουν πτήσεις προς το Ιράν
-
Δίκιο ή άδικο έχουν οι αγρότες; (99)
-
Ποιοι πολιτικοί αρχηγοί φοβούνται την Καρυστιανού (51)
-
Τραμπ: Αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να κληθεί να επιλέξει μεταξύ απόκτησης της Γροιλανδίας και διαφύλαξης του ΝΑΤΟ - "Δεν χρειάζομαι το διεθνές δίκαιο" (50)
-
ΕΕ: "Πράσινο φως" για τη συμφωνία Mercosur, παρά τις αντιστάσεις - Ανοίγει ο δρόμος για την υπογραφή της μετά από 25 χρόνια συνομιλιών (25)
-
Τέλος 3 ευρώ ανά δέμα από Κίνα: Οι πρώτες εκτιμήσεις για την αγορά (17)
-
Πολιτικός σεισμός στη Λευκωσία - Η ανάγνωση της Αθήνας (12)
-
Τίτλοι τέλους για τον λιγνίτη μέσα στο 2026 – Πότε κλείνουν οι δύο τελευταίες μονάδες σε Πτολεμαΐδα και Άγιο Δημήτριο (12)
-
Δημοσκόπηση GPO: Εκλογική ζημιά σε Νάτσιο, Κωνσταντοπούλου, Βελόπουλο και ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει ένα κόμμα Καρυστιανού (11)
-
Ιράν: Εξαπλώνονται οι μαζικές διαδηλώσεις - "Αυτή είναι η τελευταία μάχη, ο Παχλαβί θα επιστρέψει", φωνάζουν οι διαδηλωτές (10)
-
Τραμπ: "Εναπόκειται" στον Σι Τζινπίνγκ το τι θα κάνει η Κίνα στην Ταϊβάν (9)
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ